Restaurant: Café de Coral
Info:

一到冬天大家樂大部份分店晚市都有打邊爐60至$70就已經有一人打邊爐鍋!牛肉油菜米線等等配料超級豐富!想食火鍋,又唔想喺屋企洗碗🤣一人份量,不如喺大家樂食啦🤤除咗打邊爐之外,仲有超多港式茶餐廳食物選擇!超級推介⭐️⭐️⭐️⭐️🩵蕃茄豬扒焗飯,超香嘅炒飯打底配上超厚嘅豬扒,新鮮蕃茄!份量超級足!細胃口嘅都可以兩份食😝🩵牛腩咖喱飯🤤超級濃郁嘅咖喱牛腩飯,唔太辣,對於唔食得辣嘅我都接受到!牛腩肥瘦適中,炆得非常腍身!啖啖肉~薯仔炸過再同咖喱一齊炆,超級惹味!配上白飯一流啊!白米粒粒分明👍🏻

超級推介⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-08-20 161 views
呢個月生日🎂,得到大家樂贈送一杯🥃凍飲,。忍唔住$10兩個✌️葡撻,造就一個平價下午茶🫖。真係好正👍🏻啊!📝1. 葡撻千層酥皮,焦糖🍬布丁般的蛋🥚漿口感超香滑,配鬆脆酥皮,層次豐富。葡撻面層焦香🤤,蛋香突出的蛋漿口感似滑溜布甸,加上充滿牛油🧈香的酥皮,外脆內細滑。2. 凍Horlick🧊味道😋不會太甜膩,麥芽🌾口味最突出,奶味香濃,簡直係童年回憶的一大巨作。有興趣試平價下午茶的朋友仔,不妨試吓😀
[食後感]📝
1. 葡撻
2. 凍Horlick🧊
有興趣試平價下午茶的朋友仔,不妨試吓😀
2024-04-21 53 views
最近去了天澤商場3樓樓上嘅大家樂吃晚飯,發現有牛扒餐食,於是我就叫咗個牛扒餐佢仲有個爆汁腸附送同埋有可樂有餐湯跟,佢嘅餐湯係羅宋湯都幾拍得住元朗老字號牛扒店。我還加點了一個啫喱,啫喱因為而家要環保走塑膠換了堂食碟比較大份非常抵吃。
2019-04-28 1212 views
作為一個精明的消費者,來到大家樂食下午茶當然會選天天超值選。揀了當中的C2奶油脆豬精選湯粉$26,套餐入面紅豆冰、雪菜肉絲米粉,真係抵到爛﹗不過真係太多人在下午茶時間湧去大家樂,揾位真係一個大困難,人滿為患,坐位極度緊張。見到取餐時侍應做到手忙腳亂,不免要花些時間耐心等候。奶油脆豬,真係好鬆軟香脆,表面既脆皮仲係食時候跌左少少出黎。脆豬加埋奶油,十分之夾~雪菜肉絲米粉:雪菜肉絲舖係面,調味剛剛好,少少微辣,而且份量不算少,米粉彈牙。紅豆冰:為了實踐環保,侍應只是給了長匙方便客人食紅豆,而沒有給予飲管。幸好紅豆粒粒分明,紅豆及奶的部分層次分明,質數不錯,可比美街外的茶餐廳質數,大滿足~在現今這個通貨膨漲年代,這個下午茶確實是性價比極高,難怪會有那麼多人來到大家樂吃下午茶﹗

見到取餐時侍應做到手忙腳亂,不免要花些時間耐心等候。
奶油脆豬精選湯粉

2019-04-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$26 (Tea)
奶油脆豬精選湯粉
2019-04-28 282 views
假日訓醒有點肚餓,便去到商場附近大家樂,看到至抵精選有豉油皇炒麵配南瓜藜麥肉丸粥 $25,於是便點了來試一試。假日早上的大家樂頗多人,排隊俾錢買票後,還要排隊取餐,整段過程都差不多20分鐘。豉油皇炒麵份量不算少,不過吃起來略油,不過配埋南瓜藜麥肉丸粥可以中和返個油膩感﹗藜麥含有優良蛋白質. 且含有高膳食纖維  可促進腸道蠕動, 減少腸道中毒物停留。粥底軟綿綿混合香甜嘅南瓜蓉,加埋鮮味十足嘅肉丸同高纖藜麥,啖啖粥食落暖胃又滋味,健康、抵食又飽肚。隨餐還有一杯熱飲,大家樂既熱奶茶水準不錯,有奶茶味香濃,還帶有點甘淳﹗

健康、抵食又飽肚。
2019-02-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2019-02-10 160 views
中午人多,要等位置好久啊,這裡有BB凳,小朋友吃飯不成問題味道中規中矩,無特別好吃,也沒有特別的難吃。點了煲仔飯,臘味三寶同牛肉粒炒飯,2大2小點了3樣東西,剛剛好。所以份量還是足足的。大家樂,大快活這些連鎖店,在你不道的自己吃什麼時
2019-01-28 66 views
頹頹地就去附近大家樂食午飯,叫了一個豉椒排骨煲仔飯配碟生菜,仲有杯中國茶跟餐。俾完錢後就坐下來等叫牌,等了大概十多分鐘,終於拎到餐。豉椒排骨煲仔飯熱辣辣上枱,入面有一隻鳳爪,差唔多有成八塊排骨,都幾真材實料,豉椒鳳爪排骨幾入味。不過煲底的飯有點濃,甚至已經變成焦黑了。由飯焦變飯炭,可見廚師既火候控制得唔係太好,不禁令人有點失望﹗幸好,隔離碟生菜幾翠綠,可以減去煲仔飯既油膩感,另外,杯中國茶都幾濃,可以解膩。

俾完錢後就坐下來等叫牌,等了大概十多分鐘,終於拎到餐。

2019-01-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2018-08-18 182 views
今日屋企無飯食,係商場兜左個圈,行過大家樂,決定比次機會距,點解咁講?因為以前有好一段時間呢間大家樂既野食係十分低質,無論下午茶定晚市gur扒都係好唔掂,所以我都差唔多成年無食距。唔知做乜突然好掛住焗豬,就試一試距啦!點知出到黎又幾高質!首先距係用返鐵盤上,唔係外賣果d錫紙兜,然後距又有另外比隻碟我放塊扒上去方便切,值得一讚👍🏻炒飯底夠乾身,面頭芝士好足,菠蘿亦都好多。豬扒夠哂淋,但淋得黎又爽爽地咁好有口感唯一挑剔係醬汁唔夠撈哂d飯,可能係飯太多,我全日無食野都食唔哂。飲品叫左紅豆冰,正常味道。出色既焗豬終於返黎喇!以後會多d去食

飲品叫左紅豆冰,正常味道。

出色既焗豬終於返黎喇!以後會多d去食
焗豬
焗豬
  • 一哥焗豬扒飯
2017-12-09 215 views
今日無啦啦想打邊爐,貪方便就落樓下去大家樂食。今次同屋企人2個人食,叫左一人一個鍋,我叫左個2份牛肉,佢叫左個豚肉既,其他料都係一樣,係D肉唔一樣姐。仲有優惠價1蚊2杯野飲。我叫左個番茄牛尾湯底,個湯好濃,都真係見到有D牛肉係入邊!!!屋企人叫左個豬骨湯,比較清少少。豬肉丸係人手打,有D香菇係入面,都幾觧甜。魚皮都好脆身。牛肉都多,1人食曬2份真係會飽。最多都係個米線,食完完全飽曬。落湯一陣就已經入曬味,而且都幼身個隻,幾好食。D生菜都唔少,但係洗得唔夠乾淨。本身想叫檸檬特飲,但佢話無曬,就只有要凍檸樂,但係我覺得有番畺味重D會比較好。大家樂既一人邊爐不過不失,如果唔大食既,一個人都食一個都夠曬飽。
今日無啦啦想打邊爐,貪方便就落樓下去大家樂食。

屋企人叫左個豬骨湯,比較清少少。

豬肉丸係人手打,有D香菇係入面,都幾觧甜。魚皮都好脆身。
D生菜都唔少,但係洗得唔夠乾淨。

2017-11-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2017-10-31 97 views
今日午餐諗唔到食咩,就直接去咗大家樂外賣左一個洋蔥牛肉嚟食,其實好多餐都俾人叫晒啦,可能我太遲過嚟啦,所以迫於無奈叫咗呢個餐嚟食!一返到屋企打開,我就知中伏啦,我見到嘅係啲汁仲多過啲餸,係咪慳成本慳到咁?我似俾錢買汁撈飯食多啲!咁我就心諗可能佢味道真係好好食呢?但係食完之後真係一啲都唔好食,我食到好多甜嘅味道,食唔出有洋蔥味有牛肉味,食咗幾塊細嘅牛肉,啲餸就已經冇乜啦!下次去大家樂嘅話,我一定唔會再叫洋蔥牛肉呢個餐嚟食。
2017-05-21 193 views
快食晚餐,樓下有限選擇,唯有大家樂啦。平時我淨會order 一哥焗豬扒飯,不過最近無得食。試下新野,燒雞二人餐!不過份量幾足,我地三個人都夠食。$88好抵食!今次外賣翻屋企食,打包得幾好!店員很好禮貌。影落好像好大隻燒雞,個size同出面燒春雞差不多。打開個盒已經聞到好香,d 雞好嫩口,快餐黎講,好超班仲有一個海鮮焗飯,薯餅。個飯無咩味,海鮮茄汁撈飯咁,得幾粒蟹柳,同焗豬簡直無得比。薯餅,粟米都係一般正常味道。呢個價錢可以接受。

今次外賣翻屋企食,打包得幾好!店員很好禮貌。

薯餅,粟米都係一般正常味道。呢個價錢可以接受。
2017-05-01
2016-09-20 388 views
有時候覺得一個人食午餐比較自在,一方面不需要等人,另一方面,經過忙碌後,偶爾要給自己小小空間喘息,學習多欣賞身旁的事物。望了餐牌後,選擇了帶子海鮮蓋蛋飯,今天餐廳比平時少人,因此容易找到位置坐,便選擇了靠窗邊的位置。取餐後,發覺此餐的份量比我想像中大份,心想今次必會有飯剩下。此餐最上層由葱花,粟米粒,紅蘿蔔粒,帶子,獅子狗丸及洋蔥粒混合欠汁而成,中間有一塊大大的煎蛋,最底層是飯。品嚐後,個人喜歡煎蛋與葱花混合欠汁,蛋味好香,唯一不足的是,略嫌欠汁味道有點咸。帶子份量約有6-8件,不錯!食到飽飽,當然要喝上一杯熱好立克。進食中途,發現有位伯伯因為食不完整個餐,通知店員需取飯盒走,隨後店員細心為伯伯裝上,其間還提醒伯伯如要番熱食,需要另換上合適的飯盒先可番熱食。望見此情景,真得感覺香港尚有温暖。

食到飽飽,當然要喝上一杯熱好立克。

2016-06-16 240 views
晚上,母親大人唔想煮飯,於是乎我地又落左樓下食。小妹提議到大家樂食呢個海鹽檸檬烤雞餐再加$10將兩罐汽水改為兩杯特飲———Oreo碎碎雪糕紅豆冰 及 楊枝甘露冰杯oreo碎碎雪糕紅豆冰尐紅豆好多都係原粒,但又㷛得好淋,oreo雲呢拿雪糕無論係雲呢拿定oreo味都好突出,但雪糕會溶得好快;楊枝甘露冰睇上黎好水汪汪,但飲落有芒果又有西米,味道都足夠。套餐中有個番薯,甜係甜,不過太熟,熟得滯,水份又太多,成舊淋patpat粟米好似水烚嘅咁,完全冇味的,如果可以提供尐牛油就更加好啦隻海鹽檸檬烤雞,唔知係唔係海鹽落得太多,好咸,而檸檬味就完全食唔出,不過雞肉唔算太鞋,照體都係試過就算
粟米好似水烚嘅咁,完全冇味的,如果可以提供尐牛油就更加好啦
2015-11-01 190 views
早上輕鬆地吃一個早晨套餐, 不去想任何事, 為新的一天充電。但這店的座位太擠逼, 太多人有點兒吵雜。地上環境乾淨, 完全沒有垃圾。新的一天由魚柳, 煎蛋, 雪菜肉絲米加多一杯香濃的咖啡開始。一上餐賣相吸引; 魚柳炸得金黃色通透, 但粉太多, 感覺炸得太燶。魚肉很有鮮魚味; 太陽蛋煎得剛好, 白色的蛋白仍保留, 不會很燶, 蛋白邊有一層脆口的感覺; 一口一隻蛋黃, 十分有蛋香; 雪菜肉絲米, 水很多, 米粉少, 而且很碎, 肉絲及雪菜都很少, 湯過於清淡; 最好都是這杯咖啡, 香滑濃郁, 色澤不太深, 就算不落糖也不會感覺很苦, 但相比它的奶茶, 我比較喜歡喝奶茶。
$32.5 (Breakfast)
2014-04-23 328 views
這次是去吃下午茶餐~時間是五點多...所以人很少~奶油脆豬是熱的很鬆脆~不像別的分店都預先弄好吃下是硬的~紅豆冰有很多紅豆~GOOD~火腿米粉不好吃~超普通湯只有鹹味....叉燒米粉..叉燒太瘦肉質很韌...柯華田沒有特別...
這次是去吃下午茶餐~
時間是五點多...所以人很少~
奶油脆豬是熱的
很鬆脆~不像別的分店都預先弄好吃下是硬的~
紅豆冰有很多紅豆~GOOD~
火腿米粉不好吃~超普通湯只有鹹味....
叉燒米粉..叉燒太瘦肉質很韌...
柯華田沒有特別...
奶油脆豬
紅豆冰
火腿湯米粉
叉燒湯米粉
柯華田
2014-04-18
$25 (Tea)
奶油脆豬
紅豆冰