2022-01-06 40 views
今日去咗旺角行街,行到好攰嘅時候所以就諗住想去搵一間餐廳食飯,於是就最後揀咗呢一間cafe fabulous🤩因為可以慢慢咁坐低,而且全部都係沙發嘅位置,可以坐得好舒舒服服咁同朋友傾偈食飯😊二人餐都係三百幾蚊,有兩份主食,一份小食同埋兩杯飲品,幾抵食!小食我哋就叫咗一份蜜糖芥末雞翼,呢一個蜜糖芥末雞翼真係好好食,我好鍾意呢一度嘅蜜糖芥茉醬,而且呢個雞翼係炸咗,所以更加香口!主食我哋就叫咗一份美式豬仔骨,呢一個米色豬仔骨真係好香,而且非常大份,我自己好鍾意呢一度嘅醬汁!令到成個豬仔骨都好美味!另外仲叫咗一份咖喱吉列大蝦飯,呢一度係好香嘅咖喱味道!好甜嘅日式咖喱!而且上面嘅吉列大蝦真係好好味!而且依然保持到鮮甜嘅味道!

2022-01-05 46 views
朋友介紹咗我去呢一間喺旺角嘅Cafe Fabulous ,一上到去嘅時候就見到份藍色嘅梳化,同埋好開陽嘅感覺!所以一上到去嘅時候就已經覺得好舒服😌加上呢一度仲可以有唔同嘅桌遊可以俾大家同朋友仔一齊玩!咁就可以一路食一路玩啦✌🏻我同朋友今次就叫咗一個二人餐,我想介紹一下呢一度嘅美式豬仔骨!呢度嘅豬仔骨真係好好食,而且賣相都好吸引,可以話係色香味俱全!而且呢個豬仔骨嘅豬肉好林!另外,仲有一份黑松露雜菌意大利飯!呢個黑松露嘅香味真係好濃郁,而且加埋呢個意大利飯本身嘅硬度啱啱好!所以入口嘅時候口感同埋味道嘅衝擊都好強烈!

2022-01-05 24 views
去咗旺角區嘅呢一間Cafe Fabulous ❤️仲記得我自己好耐之前都想過嚟一次,不過自從出咗去做嘢之後,就已經真係比較少去旺角啦!今日難得放假嘅日子,所以就約咗朋友去咗旺角,順便去咗呢一間Cafe回味一下🤩我哋叫咗一份卡邦尼意粉,呢一個意粉真係幾好味,意粉嘅軟硬度啱啱好!而且上面嘅醬汁亦都好美味!好濃郁嘅香味,而且配合埋呢個意粉一齊食就真係好絕配!咖喱吉列大蝦飯亦都好好味,本身我自己好鍾意食呢個日式嘅咖喱,而且上面嘅吉列炸蝦做得好好,炸粉比例啱啱好,而且咬入口嘅時候依然可以食得到大蝦嘅鮮味同埋彈牙!

2022-01-03 52 views
終於都去到放假嘅日子,可以同朋友約會食飯傾偈!我哋搵咗好多間唔同嘅餐廳,最後都係揀咗去旺角嘅呢一間cafe🤩呢間Cafe嘅環境好特別,地方好大!而且仲可以有梳化嘅位置,非常舒適!同朋友坐低慢慢傾吓計食下野就真係最好不過!叫咗一個二人餐,我哋先叫咗煙三文魚沙律🥗呢一個煙三文魚沙律真係幾唔錯,煙三文魚份量好多,而且煙燻嘅香味好濃郁!三文魚亦都好香!我哋仲叫咗卡邦尼意粉,本身都已經好鍾意呢一個醬汁,而且呢度嘅醬汁好多,意粉就煮得啱啱好,唔會太硬!另外就係黑松露雜菌意大利飯,呢個意大利粉真係好好食,黑松露嘅香味,再加埋上面嘅雜菌,令到成個意大利飯都充斥着黑松露嘅香味!

2022-01-03 31 views
而家既樓上Cafe真係越開越多,我自己就喺咁多間入面搵咗呢一間係旺角登打士街廣場上面嘅Cafe Fabulous 😌見到好多人喺社交平台有介紹呢間餐廳,就咁睇啲食物同埋環境就覺得好吸引!於是就忍唔住過咗嚟呢邊試吓❤️呢度嘅二人餐好抵食,可以食到黑松露雜菌意大利飯,黑松露嘅份量好多,而且呢個黑松露真係好香!同埋意大利飯真係煮得軟硬適中!非常美味我哋仲叫咗一份咖喱吉列大蝦飯,真係好好食嘅日式咖喱,甜甜地,椰汁味好濃郁!而且呢個吉列大蝦🍤都好好食,大大隻!仲叫咗一份黑松露薯條🍟呢個薯條份量都好多,而且全部都係口切嘅薯條,所以加埋呢個黑松露醬就更加入味!

2021-12-31 34 views
約朋友聚會食飯,又點可以錯過呢間旺角嘅Cafe!本身都想搵一個靜靜地,而且可以慢慢坐低傾偈嘅地方可以同朋友休息一下!於是朋友就介紹咗呢一間cafe fabulous❤️餐廳喺旺角登打士街廣場上面,地點真係好方便,一上到去嘅時候就已經望到好多靚嘅環境!叫咗一份卡邦尼意粉,意粉嘅醬汁好香!而且好厚身嘅質感!所以令到意粉都係非常有口感!而且呢個醬汁一啲都唔會好漏,好香嘅忌廉味道!所以好好味另外就係美式豬仔骨配有皮薯條,本身我自己好鍾意食豬仔骨,所以一見到呢一份就即刻叫咗!豬仔骨好林,而且我好鍾意呢度甜甜酸酸嘅醬汁!非常開胃

2021-12-31 22 views
今日返工有得放半日,難得可以偷得浮新半日閒,就梗係要約朋友出嚟Hea下✌🏻然後本身都諗唔到可以去邊度,最後喺社交平台度見到有好多人介紹咗呢一間喺旺角嘅Cafe!所以我哋就走咗去食嘢啦!呢度嘅食物好有質素,我叫咗一份忌廉海蝦明太子意粉🍝呢一個意粉真係好好食,上面有好香嘅忌廉明太子,呢度嘅明太子份量都好多,而且鹹鹹地,有少少鮮味!鍾意食明太子嘅一定會好鍾意!另外仲有呢一份美式豬仔骨配有皮薯條🍟先講一講呢度嘅薯條好好食,熱辣辣!另外就係呢個豬仔骨,煮得啱啱好,可以食到啲骨好乾淨,非常有滿足感🤤而且份量好大,兩個人share食絕對足夠!

2021-12-30 36 views
講到旺角區其中一個最有特色嘅就一定係有好多唔同嘅樓上Cafe,我自己今次就去咗呢間係登打士街廣場上面嘅cafe fabulous❤️❤️呢間餐廳都好似開咗好耐啦,記得好耐之前都想過嚟一次,今次上嚟嘅時候都好有深刻嘅回憶!而家嘅二人餐非常抵食,有一份小食,兩份main,兩杯飲品,都係三百零蚊,幾抵食!整體來講,食物質素方面都幾有水準!日式炸雞啱啱好,外脆內軟,而且份量都好多!至於我自己最鍾意嘅就係呢一個黑松露雜菌意大利飯,真係非常香濃嘅黑松露味道,而且意大利飯烹調得軟硬適中,所以擺入口嘅時候口感非常好👍🏻而且呢間餐廳性價比好高,非常值得推介

2021-12-30 28 views
今日好想同朋友出去聚會一下,所以就喺旺角搵咗一間樓上Cafe,可以食下野同埋玩下,而且重點嘅係唔會好趕時間咁就要走!一上到嚟呢一間cafe就已經覺得好舒服,好鍾意呢度淺藍色嘅sofa,感覺好少女心好靚!我哋兩個人叫咗一個二人餐小食就叫咗呢個日式炸雞,呢一個日式炸雞好好味,有少少芥末嘅醬汁,而且加埋呢個炸雞炸得啱啱好,入面嘅雞肉非常多汁!主食方面就叫咗呢個芝士肉醬千層麵,呢一份芝士肉醬千層麵份量好多,有少少嚇親!而且上面鋪滿薯蓉,芝士,肉醬!就咁望到就已經好開胃!而且食落嘅芝士味道非常濃郁,所以好好食!另外仲有芝士黑松露雜菌意大利飯,呢個意大利飯真係好香濃嘅黑松露味道,整體嘅感覺都非常好👍🏻

我哋兩個人叫咗一個二人餐

2021-12-29 47 views
行街行到好攰嘅時候,都會想搵個地方正整地坐低傾吓計,一諗就諗起登打士街廣場上面嘅Cafe,有一間好出名嘅就係呢一間Cafe Fabulous 😍呢間餐廳真係好大好開陽,呢度嘅店員服務態度都非常良好👍🏻我哋叫咗一份二人餐,可以有兩個煮食同埋一份小食,仲有兩個飲品添👏🏻👏🏻叫咗一個卡邦尼意粉,呢個意粉就咁望落去就已經非常吸引,滿滿嘅醬汁,而且呢個醬汁嘅味道真係好香!加埋呢個意粉真係軟硬適中,所以熱辣辣嘅時候食真係好好食!仲有美式豬仔骨配有皮薯條,呢個豬仔骨烹調得啱啱好,豬仔骨啱啱好離骨,可以食得好乾淨🤣味道亦都相當唔錯!

2021-12-29 31 views
一諗到旺角除咗諗到可以行街之外,另一個諗到嘅就係樓上cafe!今日放假想比自己放鬆一下,所以就約咗個朋友去咗旺角嘅呢一間Cafe Fabulous 🤩想去唞吓食下野!叫咗一份美式豬仔骨配有皮薯條,呢一個未識豬仔骨好特別,而且超級大份!我好鍾意呢一個醬汁,甜甜酸酸咁,非常開胃!而且呢個豬仔骨嘅肉質都好好食,好林!另外仲有一份芝士肉醬千層麵,呢個係肉醬千層麵非常邪惡🤣但係真係好好食,本身我自己好鍾意食芝士,呢個芝士嘅味道非常濃郁,而且加埋肉醬千層麵一齊食真係非常配合!啲人餐裏面仲發咗一份小食,我自己今次就叫咗挪威煙三文魚凱撒沙律🥗呢一個沙律份量都好多,而且上面嘅挪威煙三文魚都好好食,煙三文魚嘅香味非常濃郁!

而且呢個豬仔骨嘅肉質都好好食,好林!

2021-12-28 47 views
呢間cafe fabulous 係旺角登打士廣場,地點非常方便,而且呢度成幢大廈都係好多唔同嘅Cafe,我自己今次就揀咗呢一間餐廳!望落去啲食物質素同埋價錢都非常合理😊所以就同朋友入咗去呢度食飯!叫咗一份自家製芝士肉醬千層麵,呢一個芝士肉醬千層麵真係好好食,好香濃嘅肉醬味道,如果本身鍾意食肉醬嘅話真係要試吓!而且仲要非常大份,同埋呢個千層麵好好食!好香濃嘅芝士味道,雖然好邪惡,不過真係好好味!另外仲叫咗一份美式豬仔骨配有皮薯條,呢一個美式豬仔骨好香!而且因為豬仔骨嘅部位比較嫩,所以寫落去嘅時候口感都好好,我入去嘅時候豬肉嘅香味同埋醬汁嘅香味都好吸引!

2021-12-28 30 views
今日同幾個朋友去咗旺角,難得去到旺角就梗係要行街shopping食飯啦!行完街之後我哋去咗呢一間樓上Cafe👍🏻呢間Cafe Fabulous好大間,而且仲有好多唔同嘅特包桌遊可以玩,真係啱晒!我哋叫咗兩個二人餐,可以有四款主食同埋兩份小食😎❤️美式豬仔骨配有皮薯條呢一個豬仔骨好香,醬汁酸酸甜甜,而且呢個豬仔骨煮得啱啱好,所以真係骨肉分離,食到每一條骨都可以好乾淨!❤️芝士黑松露雜菌意大利飯本身我自己都好鍾意食黑松露,呢度嘅黑松露意大利飯真係好香!而且呢個意大利飯嘅口感軟硬適中!配合埋芝士黑松露一齊食真係勁夾❤️卡邦尼意粉食Cafe又點少得要試吓呢一個嘅卡邦尼意粉呢,呢一個意粉好香!醬汁啱啱好!熱辣辣擺入口嘅時候滿滿嘅卡邦尼味道!真係好吸引!❤️咖喱吉列大蝦飯呢一個大蝦好好食!外脆內軟!而且呢個吉列大蝦炸得金黃鬆脆!加埋呢個咖喱飯一齊食!咖喱汁嘅味道好香,唔會太辣!

我哋叫咗兩個二人餐,可以有四款主食同埋兩份小食😎

❤️美式豬仔骨配有皮薯條

❤️芝士黑松露雜菌意大利飯

❤️卡邦尼意粉

❤️咖喱吉列大蝦飯

2021-12-13 187 views
今日朋友去咗打波 之後等我食下午茶 所以佢哋就揀左去間cafe可以坐得耐啲登打士廣場唔知幾多年冇去過呢個地方 對呢棟cafe嘅食物都冇乜信心 不過冇所謂啦貪佢可以坐得耐啫 叫咗呢個多士盒 等咗都差唔多有半個鐘 但其實間店入邊冇乜客人😅明明餐牌入邊張圖佢係一整個正方形嘅多士盒 但唔知點解整到出嚟係變咗三片厚多士上邊再加啲雪糕咁 不過都唔緊要嘅最緊要佢係好食啫喺冇乜期望之下我又覺得呢個甜品幾好食喎😳 maccarone唔算太甜唔錯
不過都唔緊要嘅最緊要佢係好食啫
2021-12-11 180 views
本來去20樓,但發現20樓好迫。轉去9樓。老闆好好人,安排我哋入VIP 房。我哋由兩點傾計到六點,老闆都沒有催。我叫了個 蘑菇漢堡配薯條($48) +夏威夷果仁奶茶($48)朋友叫了 雞翼魚柳多士馬卡龍拼盤,十分好味。而食物都十分滿意。10%服務費
本來去20樓,但發現20樓好迫。
轉去9樓。
老闆好好人,安排我哋入VIP 房。
我哋由兩點傾計到六點,老闆都沒有催。
朋友叫了 雞翼魚柳多士馬卡龍拼盤,十分好味。
而食物都十分滿意。

10%服務費
蘑菇漢堡配薯條
雞蛋漢堡配雪貂
馬卡龍
2021-12-08
$105 (Tea)
蘑菇漢堡配薯條
雞蛋漢堡配雪貂