脆雞扒凱撒沙 4.2/5我覺得呢個係我會encore ~ 連最難搞嘅麵包粒、佢都係可以做到脆嘅。而且雞扒份量都大塊。夠厚身。脆皮,就真係脆皮。成件事加埋都係$68。比我預期更正意粉🍝 3.4/5雖然意粉稱唔上係al dente 但係都唔會太過林身、算係正常樓上cafe嘅水準,再好少少少🤏不過,整體計埋醬汁,同埋份量嚟講,味道唔算太鹹,太膩、鮮蝦(急凍果種)都有八隻😂 🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐 可以收貨~最好係加有少少紫菜,好味咗白汁煙肉薯蓉 3.6/5原本以為係頹野,但係佢都算係整得幾有心思。喺佢top, 睇得出真係拎過入焗爐焗。薯蓉都係正常水準發揮。煙肉同埋薯蓉嘅比例,係合理嘅。二三十$8一個小食嚟講,我覺得幾好3分係合格正常水平,應該唔會造成失望4分係抵食、可以和值得比錢再食5分係令我開心嘅質素,值得同其他人推介主觀評分,絕對考慮埋價錢因素🤣——盛價比
脆雞扒凱撒沙 4.2/5

白汁煙肉薯蓉

3分係合格正常水平,應該唔會造成失望
4分係抵食、可以和值得比錢再食
5分係令我開心嘅質素,值得同其他人推介
主觀評分,絕對考慮埋價錢因素🤣——盛價比
芒果乳酸
2021-06-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$135 (Dinner)
脆雞扒凱撒沙
白汁煙肉薯蓉
芒果乳酸
  • 脆雞扒凱撒沙律
2021-06-23 105 views
☕️Cafe Fabulous 🍫運動前一定要舒服咁食返餐呢!🍝卡邦尼意粉$118雖然簡單,但我覺得卡邦尼意粉是最合乎大眾口味的選擇😂煙肉碎+菇菌非常香口,加入大量奶油,口感creamy很美味😋跟餐配🍋凍檸蜜🍯🍫香蕉朱古力心太軟配雪糕$58超級香濃的朱古力蛋糕🍫與香蕉味道好夾🍌配士多啤梨雪糕好特別🍓加咗好多杏仁碎,食落更香口😋美中不足的是心太軟沒有很流心,但味道還是不錯的👍🏻🌹芝士奶蓋玫瑰烏龍$58很愛喝芝士奶蓋,厚厚一層芝士🧀蓋滿飲品太治癒了😍加入玫瑰花瓣🥀賣相更美,還有淡淡花香☺️厚厚奶蓋正好配烏龍茶🍵不甜,只有清香,中和了奶蓋的甜膩😋每月仲有唔同特色飲品,下次有機會都想試下!
☕️Cafe Fabulous 🍫
運動前一定要舒服咁食返餐呢!

🍝卡邦尼意粉$118
雖然簡單,但我覺得卡邦尼意粉是最合乎大眾口味的選擇😂

跟餐配🍋凍檸蜜🍯

🍫香蕉朱古力心太軟配雪糕$58
美中不足的是心太軟沒有很流心,但味道還是不錯的👍🏻

🌹芝士奶蓋玫瑰烏龍$58
很愛喝芝士奶蓋,厚厚一層芝士🧀蓋滿飲品太治癒了😍
加入玫瑰花瓣🥀賣相更美,還有淡淡花香☺️
厚厚奶蓋正好配烏龍茶🍵不甜,只有清香,中和了奶蓋的甜膩😋

每月仲有唔同特色飲品,下次有機會都想試下!
2021-06-16
$135 (Dinner)
2021-06-23 66 views
今日同朋友黎到位於旺角登打士廣場嘅一間靚靚樓上cafe食個tea 餐廳佈置嘅style勁舒服 湖藍色背景 大大塊玻璃窗 客人可以同朋友一路食野傾計 一路望下窗外面嘅風景 勁chill由於我同朋友都好細食,所以淨係叫左一個芝士肉醬自家製薯蓉,一件芝士火蹆飛碟,一件蘋果芝士蛋糕,同水蜜桃果粒茶。芝士自家製肉醬焗薯($38)擺盤靚又勁大份嘅焗薯,表面係一粒粒突起嘅薯蓉,仲要焗到金黃色🤤😆自家製肉醬仲要唔會淨係得醬汁,薯蓉夠滑味道又唔錯。芝士火腿飛碟($35)飛碟芝士一定要夠多,多到做到拉絲先得🤤麵包仲要整到金黃色 勁靚。😍蘋果芝士蛋糕($48)芝士蛋糕上面勁多餅碎,卜卜脆😍中層嘅芝士味濃郁又軟身,中間仲有脆卜卜嘅蘋果粒,好有咬口。水蜜桃果粒茶($65)由水蜜桃、蘋果、菠蘿、洋甘菊等泡成嘅茶,甜中帶酸,配合蛋糕一齊食,味道好夾,又有茶嘅溫暖又有蛋糕嘅冰凍。

芝士自家製肉醬焗薯($38)

芝士火腿飛碟($35)

蘋果芝士蛋糕($48)

水蜜桃果粒茶($65)

2021-06-23 65 views
我已經第二次嚟呢間cafe☺️, 而今次就同朋友食咗下午茶小點😋。 日光下餐廳湖藍色嘅梳化,令人覺得份外舒適。下午茶小點都勁多選擇,有多士盒、焗薯、炸物、多款甜品、飛碟等~~~ 揀咗好耐🤪芝士自家製肉醬焗薯($38)賣相好吸引而且好大份,焗得外面金黃色😍 自家製肉醬味道濃郁富層次,薯蓉夠香滑又唔太鹹。芝士火腿飛碟($35)飛碟最好係芝士夠多,做到拉絲🥰,麵包烤得香脆。蘋果芝士蛋糕($48)上面佈滿黃金脆脆,入面軟綿綿芝士,仲伴著香甜嘅蘋果粒,食落一啲都唔膩。水蜜桃果粒茶($65)由水蜜桃🍑、蘋果🍎、菠蘿🍍、洋甘菊等泡成,配合蛋糕、焗薯等一齊食,味道好夾

日光下餐廳湖藍色嘅梳化,令人覺得份外舒適。

芝士自家製肉醬焗薯($38)

芝士火腿飛碟($35)
飛碟最好係芝士夠多,做到拉絲🥰,麵包烤得香脆。

蘋果芝士蛋糕($48)

水蜜桃果粒茶($65)

• 芝士自家製肉醬焗薯
2021-06-21 35 views
晏晝有段空檔時間,想揾間坐得耐啲嘅樓上cafe hea 一 hea,就去咗登打士廣場嘅Cafe Fabulous主食有飯、意粉,亦有小食、薯條、沙律、甜品,飲品有好多款。另外仲可以揀 2人套餐芝士雜菌焗薯蓉($38) 即叫即焗,面頭鋪滿芝士,都做到少少拉絲嘅效果,份量大;Iced cappuccino ($48),個漸層做得幾靚,咖啡味道香濃、平衡整體食物唔錯,出餐速度快,最驚嗰啲等十世都唔出餐嘅cafe;唔算太嘈雜,座位好闊落,可以一大班人坐得耐傾吓偈Cafe Fabulous (旺角)>> 登打士街43H號登打士廣場9樓

Cafe Fabulous (旺角)
>> 登打士街43H號登打士廣場9樓
自從上次去咗間Cafe之後,男朋友鍾意左去玩board game同埋食飯🥰。今次間Cafe範圍都幾大,枱與枱之間相隔都遠遠地,幾乾淨🤟🏻。唔太餓,嗌左一份主食、一份小食、一杯飲品。流心雞蛋多士口配煙三文魚 $52我既食法係上面個層就撈蛋黃食,下面個層就夾煙三文魚食😍。又幾好食喎,上面個層充滿沙律醬(仲要係燒過既沙律醬)。幾大份,我食唔晒😂。煙三放魚份量都多。整體都唔錯,不過唔食沙律醬人士要避免嗌。自家製芝士肉醬千層麵 $138上枱嘅時候熱辣辣,個肉醬有鮮茄味之餘肉醬份量都唔少😛。除咗千層麵外,仲有超多超多薯蓉。薯蓉好好食,好滑,無乜顆粒,好正🥺。薯蓉比起千層麵更好食🥰。凍榛子朱古力 跟餐加$8好濃好飲,當啲冰溶咁啲既時候,個甜度岩岩好😍。相反,一上枱時飲都幾甜下😂。加$8有特飲,正!下次想試下其他飲品,其實都好多選擇🤟🏻。埋單$220(包加一)

流心雞蛋多士口配煙三文魚 $52

自家製芝士肉醬千層麵 $138

凍榛子朱古力 跟餐加$8

埋單$220(包加一)
2021-06-15
$100 (Dinner)
2021-06-17 158 views
原本打算去登打士街廣場更高樓層嘅Cafe,但唔知點解,個𨋢明明冇其他人,但去到9樓自動開門,我同朋友仔出咗𨋢先發現出錯樓層,打算入返𨋢之際,就有個職員出嚟問我哋幾位,見佢係咁招手,我哋都唔好意思掉頭走,就即管試試。呢度環境幾幽靜,地方亦算寬敞,座位設計相當有特色。仲有套餐可供選擇,套餐仲包埋$40嘅飲品,如果超過$40的話就補返指定嘅價錢。忌廉海蝦明太子意粉總共有八隻海蝦,都幾爽口,上面仲有紫菜絲,甚有和風味道。自家製芝士肉醬意粉都幾多芝士。我哋分別揀咗鳳梨綠茶同芒果綠茶,因為外觀甚為相似,店員都好細心有講清楚兩杯嘅分別,等我哋唔使估估下,服務都幾貼心。
呢度環境幾幽靜,地方亦算寬敞,座位設計相當有特色。
忌廉海蝦明太子意粉
自家製芝士肉醬意粉都幾多芝士。
自家製芝士肉醬意粉

$125 (Lunch)
2021-06-16 72 views
這間樓上Cafe,位於大廈9樓,感覺相當開揚,以淺藍色作主題☁️,舒心舒適。Cafe設有最低消費,每位最少要點一杯飲品或一份套餐🍝。飲品種類繁多,糾結了很久要那一款茶🍵🍸,最後還是點選了玫瑰綠茶。📌芝士奶蓋玫瑰綠茶🧀🌹🍵($58)玫瑰綠茶🍵,微甜幽香,冰爽清涼,配合濃厚芝士奶蓋,多了一份濃郁感覺🧀📌蝦多士🦐🍞(單點$45,下午茶時段+$28)即叫即做,香脆可口,大概一口一件的尺寸,方便進食,沾上泰式醬汁🌶,更添一番風味🤩

📌芝士奶蓋玫瑰綠茶🧀🌹🍵($58)

📌蝦多士🦐🍞(單點$45,下午茶時段+$28)
今日同朋友去咗旺角行街 又要落雨又熱又攰於是就決定搵間cafe小休一陣啦 位於登打士廣場嘅cafe fabulous 一上到去侍應妹妹已經熱情招待 餐廳空間感十足 每張枱都隔得好遠 好有私隱度 當中有唔少學生哥喺度玩board game或者有人喺度開會 證明餐廳可以任坐都唔嬲啦叫咗杯芝士奶蓋桂花烏龍每杯都係即沖 所以需時等候 芝士奶蓋份量都幾多芝士味唔濃 啱曬我呢啲唔太重口味嘅人啦 桂花味反而好突出 啱曬炎炎夏日飲朋友就叫咗個甜品Tiramisu 外型好華麗打卡影相一流 同出面嘅有啲分別 口感比較乾身加上芝士忌廉都ok啦

2021-06-14 82 views
好耐好耐冇見嘅朋友同佢一齊喺旺角行街行咗成日 諗住要坐低再傾下計 揀咗係附近呢間cafe 貪佢座位闊落又有得叉電 點知食物食落又幾超出預期我哋叫咗呢啲小食share,食物分量都唔少:松子菠菜雞肉意粉芝士肉醬薯蓉呢個薯蓉先至$38 份量十足 肉醬芝士薯蓉呢個經典組合真係非常之好味 薯蓉軟綿綿再加自家製惹味有醬 至於個意粉掛滿醬汁 唔係忌廉汁咁單一 有埋啲松子仁咬落去又有啲咬口 建議意粉可以煮硬身啲 呢個意粉係一個餐 包咗杯飲品柑桔檸檬梳打 大大杯夠清爽醒神

我哋叫咗呢啲小食share,食物分量都唔少:
松子菠菜雞肉意粉
芝士肉醬薯蓉

呢個意粉係一個餐 包咗杯飲品柑桔檸檬梳打 大大杯夠清爽醒神
2021-06-08 2251 views
出到黎油麻地附近行街,下午茶時間有少少攰又口喝,最後黎到呢間餐廳 。 餐廳超多位坐,大慨是閒日又過咗午飯時間吧。揭開本menu,見到勁多特式飲品可以選擇。🍸拾壹月(抹茶、雪糕)Mocha with ice cream有抹茶沙冰、紅豆沙係底層、上層有一球大雪糕,還灑上少許脆脆似係nuts 之類,有多層次嘅豐富口感。🥃凍西巴牙咖啡 Iced Spanish Coffee好簡單嘅凍咖啡加雪糕球,但味道唔錯有咖啡味無苦澀味,雪糕超滑。🍜自選出前一叮麵餐Nissin Sesame Flavour Instant Noodles唔算好肚餓,但好想食啲暖胃野,所以就叫咗呢個餐。湯底和麵都係熟識嘅味道😆,呢個麵餐可以揀兩款餸(今次點了:雞翼、煙鴨胸、天婦羅蟹柳、司華力腸),有少許菜係面,雞翼、煙鴨胸和司華力腸都好惹味,天婦羅蟹柳比較特別,唔係好多餐廳有呢個餸。兩杯飲品都超大杯😍,夏天🌞邊飲凍飲邊同朋友傾計,又chill 又消暑。

🍸拾壹月(抹茶、雪糕)
Mocha with ice cream

拾壹月(抹茶、雪糕)

🥃凍西巴牙咖啡
Iced Spanish Coffee

凍西巴牙咖啡

🍜自選出前一叮麵餐

2021-06-08
拾壹月(抹茶、雪糕)
凍西巴牙咖啡
自選出前一叮麵餐
好少何一支公,萬無目的咁去旺角油麻地附近行街,行攰左要揾食,就醒起呢間Cafe Fabulous。好耐之前黎過呢間樓上cafe,好似試過一次堂食一次外賣。呢度cafe分開外面同入面,外面係以淺藍色為主色調,入面就係以咖啡色裝橫為主。餐牌有二人餐,仲有12款意粉,意大利飯或肉類套餐,後者包一杯$40熱飲或可加錢轉其他飲品。其他野食仲有流心雞蛋多士盒,薯蓉,沙律,濃湯意大利麵,甜品,出前一丁麵餐,同小食。真係勁多選擇。飲品又係勁多選擇,有果粒茶,花茶,花釀,奶茶,紅茶,綠茶,芝士奶蓋現泡茶,乳酸,梳打,朱古力沙冰,朱古力,泡沫鮮奶,曲奇鮮奶滑朱古力,繽紛樂鮮奶或朱古力,朱古力脆脆鮮奶或朱古力,咖啡,咖啡沙冰,同其他特飲等。美式豬仔骨配有皮薯角及沙律 $148 另加一美式豬仔骨配有皮薯角及沙律原來都幾大份,豬仔骨分左兩大件,共有七支骨,啲肉算幾好唔太鞋,不過唔係整到超嫩嗰啲,要用啲力咬,不過個皮係有少少脆。我最鍾意個蜜糖蒜蓉汁,甜甜哋好味。有皮薯角份量好多,炸得個皮超脆,隨碟附上一小兜茄汁俾你點。沙律份量足又唔齌,因為加左香口煙肉粒同芝士碎,好好味。草莓朱古力沙冰 跟餐+$28 另加一天氣實

美式豬仔骨配有皮薯角及沙律 $148 另加一

草莓朱古力沙冰

草莓朱古力沙冰 跟餐+$28 另加一

天氣實在太熱,所以喺眾多選擇之中揀左朱古力沙冰。其實杯沙冰就唔太似沙冰,有啲似凍朱古力,不過有好多煙煙韌韌嘅朱古力粒,好有口感。上面再加pat忌廉同少少士多啤梨醬,所以士多啤梨味唔濃。

静静哋一個人食返餐,有時都幾好。
2021-06-06
$194 (Lunch)
2021-06-02 116 views
呢排真係好熱🥵 知道登打士廣場有好多樓上cafe 所以就同朋友搵間café食dinner~🍽️芝士黑松露雜菌意粉 + 柑桔檸檬紅茶 $118 呢個係set meal 會另外包一杯$40既嘢飲 黑松露味道好香濃亦有好香芝士味🤤 意粉煮得剛好 意粉入面有好多種菇類所以口感好豐富😋 味道唔會太濃 另外杯柑桔檸檬紅茶都幾好款 佢仲有好多嘢飲可以揀~但係最近飲得太多凍飲就無叫到🙈🍽️流心雞蛋煙肉多士盒 $52一吉入去d蛋汁就流曬出嚟~ 多士上面仲有烤得好香嘅芝士 多士之間仲夾住滿滿嘅煙肉☺️食緊嗰陣 麵包會吸曬d蛋汁好jeng👍呢到地方好闊落 岩曬同一班朋友嚟gathering~

🍽️芝士黑松露雜菌意粉 + 柑桔檸檬紅茶 $118
芝士黑松露雜菌意粉

🍽️流心雞蛋煙肉多士盒 $52

呢到地方好闊落 岩曬同一班朋友嚟gathering~
2021-05-31
Type of Meal
Dinner
芝士黑松露雜菌意粉
  • 黑松露鮮雜菌意粉
2021-05-29 101 views
𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝒾𝓈 𝒷𝑒𝓉𝓉𝑒𝓇 𝓌𝒽𝑒𝓃 𝓌𝑒 𝑒𝒶𝓉 𝓉𝑜𝑔𝑒𝓉𝒽𝑒𝓇以前好鍾意相約朋友行街唱k食飯,有時都好鍾意去下啲樓上cafe食下野玩下card games board games,今次同🙆🏻‍♂️兩個行旺角就去左間樓上cafe試吓~.📍Cafe Fabulous.🍝野菌菠菜千層麵 ($128) - 薯蓉唧花好靚🤩一層一層千層麵配上菠菜蓉同野菌,味道好夾又唔會太漏,千層麵煮得啱啱好唔會爛👍🏻🍝忌廉海蝦明太子意粉 ($128) - 超多蝦!!擺盤好有心機~意粉配明太子source好夾~每一啖都帶有鮮味😆正呀!!🍹荔枝梳打 (+$5) - 熱辣辣天氣去到餐廳真係好需要一杯解渴又消暑嘅飲品~呢杯荔枝梳打完全滿足到我,好有荔枝味,香甜好飲~🍹曲奇滑朱古力夏威夷果仁口味 (+$18) - 好邪惡!!但朱古力味好濃好出色☺️

📍Cafe Fabulous

今日嚟到位於登打士街廣場嘅Cafe Fabulous 🥰一直都知呢幢大廈最多樓上Cafe😚以前中學都好鍾意同啲朋友仔過嚟玩board game咁就一日✨今次呢間裝修行田園風 以綠色為主調🌟座位闊落 夠晒安靜🤥可以同朋友慢慢傾偈🤪❶ 流心雞蛋多士盒 煙三文魚 $52一嚟到見到大大份😚煙三文魚勁大塊 好足料咁 見到上面鋪滿芝士 但味道唔太濃烈 有淡淡芝士香 麵包鬆軟但爭緊啲香脆 如果可以焗耐多啲會好啲😂唔完美可改善🌟❷芝士豚肉釀雞翼 $52平時去唔同餐廳都好鍾意試釀雞翼🤪今次見到呢款好似幾特別 雞翼脹卜卜咁就決定試吓!咬落去都幾足料 都幾重芝士味 不過個人唔係好食得慣呢款味道 如果照用返明太子可能會好啲😂❸ 芝士煙肉焗西蘭花 $45西蘭花唔會話係好淋嗰啲 上面加咗芝士同煙肉 叫做有啲味道😂煮法都幾健康 應該焗咗幾秒 所以味道都比較清淡 啱晒健康人士👍🏻➍柑桔檸檬梳打夏天一定要飲梳打🥵 開心嘅係飲落一啲都唔淡 幾重柑桔檸檬味 美中不足嘅位係如果多啲汽就好啦🥺🥺總括嚟講 食物可以接受 環境都可以😂勝在地點夠晒就腳 同埋比較寧靜 經過嘅話可以考慮吓trytry😂

❶ 流心雞蛋多士盒 煙三文魚 $52

❷芝士豚肉釀雞翼 $52