2024-08-09 1301 views
香港嘅親子餐廳都唔少,不過一般全部都要畀入場費同埋都收得幾貴今次去嘅呢間位於megabox親子餐廳熊小館,竟然係唔使入場費!而且只係五十幾蚊左右就有一個餐有嘢飲有主食,餐廳環境都好靚,充滿熊仔嘅佈置而且仲有vip房可以一班人gathering🐔百里香燒雞扒意粉雞扒好大塊都好嫩滑,醃料有香草,食起嚟格外芬香。意粉煮得都幾夠身,配合百里香嘅汁都幾match,蒜蓉餐包同埋南瓜湯都好濃郁。🐷bbq豬肋骨飯估唔到幾廿蚊嘅價錢豬肋骨會咁大塊!裏面都好juicy好厚肉!配搭白飯同埋炒蔬菜伴碟,加上少少蒜蓉汁,好香口又唔會燶!🍮生日快樂版朱古力心太軟呢個心太軟真係大師級嘅作品!仲有一球雪糕加上鮮滑嘅忌廉,一切落去,流心嘅感覺,朱古力漿湧出嚟,職員仲會送上熊熊生日蠟燭,非常窩心🍮焦糖燉蛋布丁套餐加一個燉蛋布丁只係九蚊,絕對適合飯後甜品!呢度真係好適合一家大細同埋帶埋小朋友或者情侶!呢度嘅玩具角都好大好適合細路仔過嚟食嘢玩㗎!
香港嘅親子餐廳都唔少,
不過一般全部都要畀入場費同埋都收得幾貴

餐廳環境都好靚,充滿熊仔嘅佈置
而且仲有vip房可以一班人gathering

🐔百里香燒雞扒意粉
雞扒好大塊都好嫩滑,
醃料有香草,食起嚟格外芬香。

🐷bbq豬肋骨飯
估唔到幾廿蚊嘅價錢豬肋骨會咁大塊!
裏面都好juicy好厚肉!
配搭白飯同埋炒蔬菜伴碟,加上少少蒜蓉汁,好香口又唔會燶!

🍮生日快樂版朱古力心太軟
呢個心太軟真係大師級嘅作品!
仲有一球雪糕加上鮮滑嘅忌廉,
一切落去,流心嘅感覺,朱古力漿湧出嚟,
職員仲會送上熊熊生日蠟燭,非常窩心

🍮焦糖燉蛋布丁
套餐加一個燉蛋布丁只係九蚊,絕對適合飯後甜品

呢度真係好適合一家大細同埋帶埋小朋友或者情侶!
呢度嘅玩具角都好大好適合細路仔過嚟食嘢玩㗎!

• 心太軟
二人浪漫晚餐 👫 $318 法式香草牛油焗田螺 🐌 🌸二人餐 $318🌟🌟🌟🌟🌟☘️歐陸式濃湯兩客+牛油法包濃郁雜菜湯,味道微酸微辣,配脆卜卜牛油法包☘️法式香草牛油焗田螺呢個用鐵板上,滿滿薯蓉面放6粒田螺肉,肉質不錯,香草牛油夠香濃。☘️黑松露牛油熊仔牛柳扒(+$10)黑松露牛油係用熊仔造型,超吸精呀!牛柳扒叫左五成,肉質新嫩而重牛味,配菜有超好味薯條及新鮮雜菜。☘️芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯滿滿芝士,濃郁忌廉,菠菜已預先拌好飯入面,龍利柳炸過,肉質厚實juice☘️熱玫瑰柚子茶 (轉特飲A只加$16)有數粒玫瑰花乾,柚子茶濃味,而有淡淡清新撲鼻玫瑰花香。☘️凍檸茶🌸熊仔黑牛 $30有熊仔造型冰、濃郁朱古力球雪糕及可樂。
二人浪漫晚餐 👫 $318 法式香草牛油焗田螺 🐌

🌸二人餐 $318🌟🌟🌟🌟🌟
☘️歐陸式濃湯兩客+牛油法包
濃郁雜菜湯,味道微酸微辣,配脆卜卜牛油法包

☘️法式香草牛油焗田螺

☘️黑松露牛油熊仔牛柳扒(+$10)

☘️芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯

☘️熱玫瑰柚子茶 (轉特飲A只加$16)
有數粒玫瑰花乾,柚子茶濃味,而有淡淡清新撲鼻玫瑰花香。

☘️凍檸茶

🌸熊仔黑牛 $30
有熊仔造型冰、濃郁朱古力球雪糕及可樂。

2024-07-26
Type of Meal
Dinner
2024-07-22 922 views
每次嚟Megabox 都會帶小朋友去呢間餐廳🍴除咗裝修佈置到處都係熊仔,職員對小朋友都好關心🥰有得意又可愛嘅兒童餐,更提供兒童餐具,絕對係親子友善餐廳💜二人餐$298忌廉濃湯🍲+牛油法包🥖🥩深海帶子拼醬燒汁牛柳五成熟嘅牛柳肉質彈牙,薯條粟米做配菜🍛芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯蜜桃汁香甜🍑加上啖啖肉嘅嫩滑雞髀🍗兒童餐 $150肉醬意粉🍝+芝士雞尾腸 +粟米🌽啫喱 配 鮮橙汁兩兄弟都好開心清哂盤,再獎勵兩球雪糕😋大滿足🈵
每次嚟Megabox 都會帶小朋友去呢間餐廳🍴

除咗裝修佈置到處都係熊仔,職員對小朋友都好關心🥰
有得意又可愛嘅兒童餐,更提供兒童餐具,絕對係親子友善餐廳💜

二人餐$298
忌廉濃湯🍲+牛油法包🥖
🥩深海帶子拼醬燒汁牛柳
五成熟嘅牛柳肉質彈牙,薯條粟米做配菜
🍛芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯
蜜桃汁香甜🍑加上啖啖肉嘅嫩滑雞髀🍗

兒童餐 $150
肉醬意粉🍝+芝士雞尾腸 +粟米🌽
啫喱 配 鮮橙汁
兩兄弟都好開心清哂盤,再獎勵兩球雪糕😋
大滿足🈵
2024-07-13 867 views
今日公司早放約埋同事去附近Megabox 11樓嘅熊小館食午餐🍴~~~餐廳如其名係一間充滿熊仔嘅餐廳🧸好有特色打卡一流📸而且佢仲有兒童區啱晒一家大細~~~呢度仲有生日專區小朋友生日都可以考慮過嚟book場~~~✨蜂蜜味 BBQ 燒豬仔骨$80本身佢係配白飯但同事表示唔想食飯店員俾我哋轉做薯條🍟~~~之前試過喺屋企自己焗豬仔骨真係好麻煩好多功夫🫠估唔到係出面可以用咁嘅價錢食到咁高質嘅豬仔骨~~~雖然佢係豬仔骨但係肉一啲都唔少點埋個醬汁更加惹味👍🏻👍🏻👍🏻~~~✨西冷牛扒配乾蔥紅酒汁🥩$80有齊餐湯🥣、餐包🍞、牛扒配薯菜(飯/ 意粉)🥩、飲品🥤真係幾抵!飲品仲可以加$3轉鮮橙汁~~~蒜蓉麵包雖然有少少乾🍞但點落個湯度就啱啱中和返🥣~~~牛扒七成熟🥩啱晒我呢啲唔太食得生嘢嘅人牛扒又冇咩筋厚薄適中切起上嚟好輕鬆🔪~~~店員見我好鍾意點茄汁🥫好主動拎咗一支俾我自己加超貼心🥰~~~✨烤美國安格斯漢堡伴炸薯條🍔🍟$88塊安格斯牛扒好厚好大塊牛味好濃郁好有口感~~~因為佢麵包用牛油烘過🧈暖暖哋又有少少脆口好好食😋~~~❤️最後我哋仲叫咗焦糖燉蛋雖然畫工唔算好好😆但我同同事見到都忍唔住笑咗出嚟呢度除咗有貼
今日公司早放
但係肉一啲都唔少
點埋個醬汁
更加惹味👍🏻👍🏻👍🏻
✨西冷牛扒配乾蔥紅酒汁🥩
有齊餐湯🥣、餐包🍞、牛扒配薯菜(飯/ 意粉)🥩、飲品🥤
真係幾抵!
呢度除咗有貼心嘅店員外
呢度嘅廚師同老細都好有愛😆❤️
  • 蜂蜜BBQ燒豬仔骨
2024-07-11 857 views
坐低輕輕鬆鬆食個下午茶 食物 : 芝士醬油魚柳鮮蛋焗飯 $59 ~ 味道普普通通的焗飯, 但就是熱辣辣 豬扒配牛油酥皮吐司 $54 ~ 吐司烘得脆, 豬扒唔會太乾, 有新鮮生菜番茄, 整體味道正常OK 飲品 : 凍檸茶, 餐加配 $3/杯 ~ 正常 環境 : 店內舒適, 有很多熊仔裝飾, 還有一個小朋友遊玩地方, 而且餐廳可以見到溜冰場, 都幾舒服 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$131 (加一服務費)
坐低輕輕鬆鬆食個下午茶
飲品 : 凍檸茶, 餐加配 $3/杯 ~ 正常
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$131 (加一服務費)
豬扒配牛油酥皮吐司
芝士醬油魚柳鮮蛋焗飯
2024-06-29
$66 (Tea)
2024-07-10 620 views
每次到親子餐廳🍽️最好既事😂就系可以MeTime一下飲下野☕️是日系Megabox玩完~見到間地方都算大既餐廳🐻個氣氛都唔錯~入面仲有小朋友可以玩既位置🉑以睇下書📚玩下玩具🧸全間餐廳都佈滿住唔同既熊仔🐻真系打卡一流📸🐻黑松露牛柳套餐牛柳口感柔軟多汁💦配上熊仔造型黑松露牛油香氣💨相當不錯🐻橙汁特飲非常爽口解渴飲品🥤熊仔造型冰塊🧊岩哂炎炎夏季飲用👍🏻令人忍唔住一飲而盡😋

🐻黑松露牛柳套餐
牛柳口感柔軟多汁💦配上熊仔造型黑松露牛油香氣💨相當不錯

🐻橙汁特飲
2024-07-08 523 views
餐廳內有很多熊啤啤佈置,可以打下卡影下相。除左有兒童餐供應,仲有個Kids Corner,有圖書俾小朋友睇,仲有少量玩具,可以俾小朋友打發下時間💕餐廳仲可以望到溜冰場,可以一邊用餐,一邊睇人溜冰。鐵板肉眼扒 $155鐵板香氣十足,肉眼煎得焦香得黎中間仲係粉嫩,配菜有牛油粟米、蕃茄仔、西蘭花同薯條香草乾蕃茄野菌闊條麵 $69闊條麵麵質偏乾身,有咬口,每條麵沾滿左香草醬,香草味超濃,但乾蕃茄又咸又酸🙈,成個麵只有香草味,冇蕃茄同野菌味黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯 $108意大利飯伴有粟米,忌廉味超濃,乾濕適中,有帶子三粒,帶子都算大粒,但黑松露味唔夠出

鐵板肉眼扒 $155

香草乾蕃茄野菌闊條麵 $69

黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯 $108

2024-07-01 382 views
熊小館是位於九龍灣Megabox的親子餐廳,以可愛小熊做主題,周圍都放滿可愛熊仔裝飾,打卡一流。餐廳除了設有給小朋友玩樂的角落外,部分用餐位置還可以看到樓下的溜冰場,用餐時間可以同時感受到打 ice-hockey的熱鬧氣氛,確實很寫意。跟餐加錢有牛油法包同蕃茄雜菜湯作為開胃菜。牛油法包香脆外皮,內裡軟綿綿,牛油香味濃郁。蕃茄雜菜湯酸中帶甜,湯底濃郁,令人胃口大開蘑菇紅酒汁牛柳加法式田螺薯蓉批牛柳腍身,肉質嫩滑,配上蘑菇紅酒汁,帶出濃郁嘅牛肉香氣。田螺薯蓉批軟綿綿,令整個菜式更加出色。鐵板肉眼扒 好大塊厚身肉眼扒 , 五成熟煎得恰到好處,口感非常軟腍又有咬口,嫩滑多汁,牛味濃郁。搭配上薯條、粟米及黑椒汁,整道菜好飽肚滿足焗肉醬意粉啖啖肉醬, 仲有拉絲芝士, 味道岩岩好! 飲品叫了一杯草子莓莓, 飲落有點酸

蘑菇紅酒汁牛柳加法式田螺薯蓉批

焗肉醬意粉
啖啖肉醬, 仲有拉絲芝士, 味道岩岩好!
飲品叫了一杯草子莓莓, 飲落有點酸
2024-06-28
2024-06-16 505 views
垃圾服務,星期日3點同2位小朋友,都有幾枱客,由於太餓,一坐低揚手叫野食,個陳姓勁理企收銀態度勁差咁大叫「我買緊單,好忙你叫咩人叫乜野叫」無啦啦被鬧⋯由始至終我都只有揚手,無出一句聲。我都解釋我唔知你一個,如果知我一定等你,無理由咁鬧我,之後佢仲勁衰眼啤啤,食野變左做左人地出氣袋。食物質數又一般,個下午茶餐焗飯好似冷飯咁勁乾,個午餐扒就ok , 問一個女職員個經理姓乜,佢都串串地話我唔知,第一日返工我兼職黎。職員都勁差服務,勁受氣一餐,已去信投訴,不推介!
2024-06-05 578 views
再次嚟到呢間熊小館,一入到呢間店,店員就將隻大啤啤推向我哋張枱度,等佢可以同小朋友坐。食物送來嘅時候,又會提醒我哋小心熱,仲會好關心小朋友。每次嚟小朋友都好開心。鐵板肉眼扒:這份鐵板肉眼扒非常好吃!肉質鮮嫩多汁,帶有淡淡的鐵板香氣。外表微焦香而內裏仍保持粉嫩的肉色,肉汁令人難忘。黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯:米粒散發著誘人的香氣,蘊含著黑松露的高雅氣息。軟嫩的帶子與柔滑鮮甜的蟹籽交織在一起,為整個飯菜帶來陣陣海鮮香氣。飯菜的質感、層次和口感是令人垂涎三尺的頂級意大利料理。心太軟:外層酥脆,一切開,流心朱古力即流出來。食落去,入口即化,又不會過於甜膩,令人口味無窮。熱熱情玫瑰:這款熱情果玫瑰茶香氣撲鼻,清爽甜美,喝後讓人心情放鬆。熱薔薇之戀:這款柚子玫瑰茶香氣迷人,層次豐富。柚子的酸甜味與玫瑰的芳香完美結合,入口柔順細膩。清爽甜蜜,還帶有淡淡的花香。

鐵板肉眼扒:

黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯:

心太軟:

熱熱情玫瑰:
這款熱情果玫瑰茶香氣撲鼻,清爽甜美,喝後讓人心情放鬆。

熱薔薇之戀:
熱熱情玫瑰
熱薔薇之戀
心太軟
2024-06-05 299 views
小朋友好鍾意嚟呢間餐廳,呢度有個玩樂區俾小朋友玩,嘢食又好味,店員服務仲好親切,成日會問候小朋友,會過嚟同小朋友玩。呢度地方寬敞,坐得好舒服。軟殼蟹牛肝菌意粉:這道意粉融合了軟殼蟹和牛肝菌的香氣,營軟殼蟹的清脆外皮與牛肝菌的柔軟多汁完美融合,形成了令人難忘的口感。意粉本身也煮得恰到好處。德國啤酒脆醬炸魚炸薯條:炸魚鮮嫩多汁,炸到恰到好處。薯條外酥內軟,妙不可言。配上沙律醬食,更提升食物層次。鐵板雜扒:肉質嫩滑多汁,蔬菜爽脆可口。調味恰到好處,鐵板現烹的滋滋聲和熱氣令人垂涎欲滴,份量十足,非常美味。檸檬草氣泡茶:檸檬草氣泡茶清新怡人,檸檬草的芳香與清爽的氣泡感完美融合,讓人回味無窮。

軟殼蟹牛肝菌意粉:

德國啤酒脆醬炸魚炸薯條:

鐵板雜扒:

檸檬草氣泡茶:
2024-05-14 235 views
今日fri携一家大細去熊仔餐廳一起慶祝生日,算係第一次去親子餐廳,好多熊仔好得意,小朋友亦都有地方可以玩,安格斯西冷牛扒,加28可以配湯、蒜蓉包同飲品,已經幫手切成四塊,配埋薯條同粟米,仲有一條大大蘆筍,燒汁另上,滿足到我呢個少鹽食客,七成熟牛扒,牛扒好嫩,好香濃牛味,唯一缺點就係記得要趁熱食,朋友個西冷+豬扒配黑椒汁都唔錯,肉質好嫩滑,bb可以食兒童套餐,解放爸爸媽媽雙手。
2024-05-13 222 views
我哋今日去咗一間叫熊小館嘅餐廳,裡面有好多熊仔裝飾同公仔,亦都有個區域可以俾細路仔玩。環境好溫馨同搞笑,非常適合親子用餐。我揀咗安格斯漢堡包生日大餐,除咗有漢堡包,仲有雞翼同薯條。漢堡包上面會插埋唔同款式嘅生日快樂裝飾,整個盤子都用一個生日快樂紙皇冠圍住,好有節日氣氛。安格斯漢堡包肉質鮮嫩多汁,加上新鮮嘅配料同芝士,味道非常出色。另外,我試咗蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉,可以選擇加$20去增加鮮蝦。意粉炒過,麵條乾爽,配上蒜片、辣椒、煙肉同芫茜,味道香濃辣味適中,非常開胃。至於飲品,我揀咗橙汁熊熊,佢系用新鮮橙汁製成,而且有個熊熊造型嘅冰塊,好可愛。橙汁酸甜可口,加上冰塊令飲品更加涼爽,好適合解渴。

2024-04-26 214 views
烤棉花糖吐司+橙汁: HK$51(下午茶套餐)烤棉花糖吐司:HK$48棉花糖被烤着後,咬下去外脆內軟,且配搭甜蜜的巧克力醬和吐司來吃。就個人喜好來看,十分好吃。橙汁是額外加HK$3的飲品。總共消費HK$56。個人評價 : 因為店舖內有許多泰迪熊,如果是泰迪熊愛好者,可以前往餐廳嘗試。該店舖收取10%的服務費。
烤棉花糖吐司+橙汁: HK$51
(下午茶套餐)

烤棉花糖吐司:HK$48

橙汁是額外加HK$3的飲品。

該店舖收取10%的服務費。

2024-03-18 282 views
這家cafe佈滿小熊公仔,設有兒童專區,不知是否因主打親子的關係,店員態度特別友善👍🏻我們點了二人套餐A牛油多士香脆,羅宋湯配料充足。法式香草牛油焗田螺下方墊了很多薯蓉,田螺充滿香草味。鐵板肉眼扒份量充足,店員貼心地拿到桌子附近的位置先為我們灑上照燒汁,避免我們被醬汁彈到。肉眼扒軟嫩,熟度烹煮得恰好。卡邦尼煙肉扁意粉配料除了煙肉外還有大量蘑菇片,口感豐富,醬汁亦充足。自家制心太軟 心太軟非常流心,配搭芒果粒和鮮忌廉一起食用。
我們點了二人套餐A
牛油多士香脆,羅宋湯配料充足。
法式香草牛油焗田螺下方墊了很多薯蓉,田螺充滿香草味。
自家制心太軟
心太軟非常流心,配搭芒果粒和鮮忌廉一起食用。