2023-11-22
🧅.好記得十多年前仲係中學生嘅小豬經常到西九龍中心同朋友仔行街,當時紅蔥頭已經係六樓冒險樂園對面開業🈺 畢咗業咁多年,都係無變過,突然回想起中學同朋友行過但因為零用錢唔夠而唔敢行入去西餐廳食飯,不過成年嘅小豬終於敢入去食返餐飯🍽️.二人套餐 $2991️⃣ 歐陸式濃湯兩客+牛油法包 西湯湯底濃郁,好香嘅胡椒味,令西湯加入微微嘅辣味🥣 法包非常香脆,浸埋西湯一齊食更佳2️⃣ 芝士白汁焗青口(4隻)不一般前菜,青口size比預期中大,芝士白汁好足料、又香又滑,重點係非常新鮮3️⃣ 鐵板肉眼扒點咗5成熟,外脆內軟,入口即溶🥩 Size亦都係預期嘅大份,非常滿足4️⃣ 意大利魷魚墨汁意粉魷魚墨汁意粉既麵條彈牙掛汁,魷魚圈鮮嫩帶有一絲絲微鹹,口感豐富滿咀都係海鮮味5️⃣ 今日精選雪糕球兩客有曲奇、雲呢拿、朱古力味選擇如果唔想食雪糕都可以+$19 升級享用自家製心太軟6️⃣ 轉特飲A +$16 薔薇之戀(凍) 玫瑰花茶柚子非常香甜嘅玫瑰花味,另外杯底有柚子肉可以食🍹 服務員亦好有心提醒我哋要攪勻個底先好飲🤭.🦑 意式炸烏賊(酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁) $38金黃嘅外皮酥脆,咬落去會嘎嘎聲,超級有嚼勁,烏賊鮮味凸出,配搭檸檬汁
二人套餐 $299
1️⃣ 歐陸式濃湯兩客+牛油法包
2️⃣ 芝士白汁焗青口(4隻)
3️⃣ 鐵板肉眼扒
4️⃣ 意大利魷魚墨汁意粉
5️⃣ 今日精選雪糕球兩客
有曲奇、雲呢拿、朱古力味選擇
如果唔想食雪糕都可以+$19 升級享用自家製心太軟
6️⃣ 轉特飲A +$16
薔薇之戀(凍) 玫瑰花茶柚子
🦑 意式炸烏賊(酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁) $38
金黃嘅外皮酥脆,咬落去會嘎嘎聲,超級有嚼勁,烏賊鮮味凸出,配搭檸檬汁及沙律汁清新,平衡油膩感
整體感覺非常良好,份量足、味道好、服務態度亦很好👍🏻 環境亦佈置得剛剛好,有一種復古風帶一點現代嘅洋氣,好鍾意門口嘅熊啤啤小角落🧸 另外,平日都不停有客人入座,可想而知,屹立不倒嘅餐廳係有原因🤭
💰有加一服務費