2019-01-12 109 views
今日黎到位於太子既呢一間西餐廳 每次搭巴士經過其實已經好想試下😍🍝餐牌好特別呀!中間有個立體既城堡 好有心思好靚😍配合番paradise 既主題正宗德國鹹豬手皮層脆卜卜,肉質幼滑雖然外表烤至金黃色 而且入口肉汁豐盈呢到既豬手完全可以做到皮脆肉嫩鹹香惹味 仲可以補補骨膠原!😍最特別係旁邊有紫薯蓉 平時真係好少見明太子忌廉意粉意粉面有超級多既蟹籽 再加埋明太子醬汁超級惹味 因為明太子本身已經帶鹹味 同埋每一粒都脆卜卜 口感超豐富呀另外白汁濃郁香滑,再配搭埋彈牙既意粉真係超級滋味!

正宗德國鹹豬手
皮層脆卜卜,肉質幼滑
雖然外表烤至金黃色 而且入口肉汁豐盈
呢到既豬手完全可以做到皮脆肉嫩鹹香惹味
仲可以補補骨膠原!😍
最特別係旁邊有紫薯蓉 平時真係好少見

明太子忌廉意粉
同埋每一粒都脆卜卜 口感超豐富呀
另外白汁濃郁香滑,再配搭埋彈牙既意粉
真係超級滋味!
2019-01-10 188 views
之前上網見到好多人推薦依間cafe,見佢近男朋友屋企,於是就拉埋佢嚟試下。佢個menu都有幾多選擇,無論係野飲定食物。佢個menu嘅設計非常之有心思,一打開就有3D嘅立體圖案出現,好有驚喜。我地叫一個晚餐set同一個主菜share。依度嘅staff好親切同好留意到客人嘅需求,我同男朋友冇出聲,個staff主動俾隻碟仔我地分野食,服務好好。南瓜忌廉湯(跟餐)忌廉味比較重,入口好滑,我食個唔鐘意南瓜嘅人都覺得接受到,所以唔鐘意南瓜嘅人都可以試下。田園沙律(跟餐)沙律用咗胡麻醬,d菜都幾新鮮,份量唔會多都食唔落之後嘅野。卡邦尼意大利粉(套餐$123/單點$73)幾重芝士味,好creamy,煙肉嘅份量好多,但係又唔會過咸,意粉份量都算多。龍蝦湯海鮮意大利飯($78)我個人都幾鐘意龍蝦湯,見佢難得價錢唔算太貴,於是就叫咗佢。海鮮嘅份量都多,有蝦、帶子、蜆、魷魚同蟹柳,味道偏甜,飯嘅份量同樣都好多。藍莓雪糕(跟餐)好少可跟餐雪糕係藍莓味,食到有果肉,酸酸甜甜咁,幾清新。玫瑰朱古力(跟餐+$15)玫瑰味唔算好重,但係朱古力味就好重,唔係甜到膩果種,而係有少少黑朱古力味嘅感覺。

南瓜忌廉湯(跟餐)
南瓜忌廉湯

田園沙律(跟餐)
沙律用咗胡麻醬,d菜都幾新鮮,份量唔會多都食唔落之後嘅野。
沙律

卡邦尼意大利粉(套餐$123/單點$73)
卡邦意大利粉

龍蝦湯海鮮意大利飯($78)
龍蝦汁海鮮意大利飯

藍莓雪糕(跟餐)
好少可跟餐雪糕係藍莓味,食到有果肉,酸酸甜甜咁,幾清新。
藍莓雪糕

玫瑰朱古力(跟餐+$15)
凍玫瑰朱古力

卡邦意大利粉
凍玫瑰朱古力
2019-01-10 283 views
返屋企每次都行經太子Cafe Paradise, 今日就決定同閨蜜一起去試試, 店舖內擺設都充滿了少女特式。我個人最喜歡就係即影即有牆身, 排列得好整齊, 影左一張應該每一次黎食都會留意。 Set Dinner 已包了餐湯, 沙律及飲品, 價錢都合理, 每個人百幾左右。田園沙律及雜菌忌廉湯: 沙律配返千島醬較普通, 如果有多幾款沙律菜會好點,  另外雜菌忌廉湯滿滿的雜菌味很香濃, 我鐘意雜菌夠碎西式湯的特式煙三文魚蜆肉天使麵: 滿滿的奶油, 又Creamy, 天使麵都好入味, 煙三文魚份量都幾多, 味道剛好, 唔會似出面食咁咸, 再加埋少少蜆肉做點綴, 光睇賣相已經足夠, 奶油煮蜆肉點都咁好味香脆豬手配燒汁: 豬手外脆內軟, 豬手皮炸得卜卜脆, 不過略嫌豬手肥膏多了一點, 肉質易入口不會太老, 而且不用點醬汁都夠味了。榛子鮮奶咖啡及玫瑰牛奶: 拉左個心型拉花, 咖啡加了鮮奶都夠滑軟綿綿, 而我杯玫瑰牛奶就充滿玟瑰花香還不錯。朱古力雪糕: 有點似朱古力沙冰, 可能入面有少少冰粒, 食落有點似雪葩朱古力心太軟: 甜到入心的心太軟, 哈哈, 加上了雲厘拿雪糕可以中和返甜到入心的心太軟, 一切

田園沙律

雜菌忌廉湯

榛子鮮奶咖啡及玫瑰牛奶:

榛子鮮奶咖啡
玫瑰牛奶

朱古力心太軟: 甜到入心的心太軟, 哈哈, 加上了雲厘拿雪糕可以中和返甜到入心的心太軟, 一切開就朱古力漿流出再連雪糕一齊食,值得一試。

朱古力雪糕
2018-11-26
$190 (Dinner)
雜菌忌廉湯
榛子鮮奶咖啡
  • 玫瑰牛奶
  • 黑松露忌廉湯
2019-01-10 62 views
一入去就見到非常精美嘅裝修,仲有幾幅牆貼滿足即影即有非常特別!每個人都有前菜同餐湯,而且味道都唔錯!非常開胃!印象非常深刻嘅係牛排會特意問我哋幾成熟,好有高級餐廳嘅感覺!而且食物質素同擺盤都有得一揮!特別係卡邦尼意粉!一啖落去有非常濃郁嘅奶香味,而且意粉煮得恰到好處特別有口感!最後仲好貼心地每人送一個乳酪雪糕球!飯後食幫助消化進行下一Round嘅甜品環節店員十分有禮貌,而且跟我們解釋食物等等我會再來,也介紹給我的朋友來吃。
每個人都有前菜同餐湯,而且味道都唔錯!非常開胃!

店員十分有禮貌,而且跟我們解釋食物等等
我會再來,也介紹給我的朋友來吃。
2019-01-01
2019-01-09 105 views
位於深水埗與太子中間的Cafe paradise,店舖不大,但是店內擺設、環境都讓人很舒服drink menu 一打開有座小城堡出現在眼前牆上貼上滿滿的回憶錄,亦有哈姆太郎陪你吃飯黑松露野菌意大利飯黑松露味不算太濃,但是欣賞飯的質地不太硬不太軟,野菌夠多!香辣蜆肉炒意粉西餐中的意粉難得不太油膩及沒有醬汁,蜆肉的香氣微微滲在意粉內,較清但鮮味十足黑松露薯條薯條有些軟薯泥在內,外層硬脆,質感強烈對比之下,令正在減肥的我忍不住口多吃幾口車打芝士焗肉醬馬鈴薯角芝士焗肉醬,有微微的拉絲效果,容易附在薯角上芝麻雞翼

drink menu 一打開有座小城堡出現在眼前

牆上貼上滿滿的回憶錄,亦有哈姆太郎陪你吃飯

黑松露野菌意大利飯
黑松露味不算太濃,但是欣賞飯的質地不太硬不太軟,野菌夠多!

香辣蜆肉炒意粉

黑松露薯條

車打芝士焗肉醬馬鈴薯角
芝士焗肉醬,有微微的拉絲效果,容易附在薯角上

芝麻雞翼
2019-01-08 95 views
第一次去,就係男朋友比驚喜我,佢卜左尼到同我食生日飯。講真其實第一眼睇到門面就有少少失望既,不過難得佢肯安排就算數啦。入到去坐張枱似係加枱尼,不過都算坐得ok, 而且侍應姐姐都幾有禮貌場內都好似係熟客咁,一大班人都坐左半場,因為鋪尼講真係有dd細,但上菜同服務真係好足2個扒都認真5錯!推薦推薦!!!而且價錢公道!原來驚喜係尼到,上甜品既時候其實仲點住蠟燭同玫瑰花瓣,不過有個搞笑位就係一吹蠟燭d花瓣就飛晒出黎個蛋糕講真就真係麻麻地,有d美中不足之後叫姐姐幫我地影合照佢都好搞笑,仲有指導我地既角度,好用心幫我地製造美好回憶之後我都有介紹到朋友尼食飯聚會,大家都好滿足食物同傾計既環境,所以會再介紹朋友尼食呀!
第一次去,就係男朋友比驚喜我,佢卜左尼到同我食生日飯。

2個扒都認真5錯!推薦推薦!!!而且價錢公道!

個蛋糕講真就真係麻麻地,有d美中不足

2019-01-06 128 views
又到接女友放學的日子,女友再想吃 Cafe Paradise 。今次決定到界限街分店。店舖與鄰近風格都相似,但這裡的旋轉木馬更夢幻。更有多隻毛公仔歡迎客人天花的燈亦很漂亮飲品餐牌亦是立體,看到心情都更好。因為上堂前大家都吃過下午茶所以簡單點了一個晚餐及一碟闊條麵。頭盤為蘑菇湯及沙律,蘑菇湯雖然不算很濃但都不錯。沙律亦開胃香煎澳洲羊架配燒汁,羊架七成熟肉質鮮嫩 。很容易就切開,薯菜以紫薯茸配一些瓜菜,均衡飲食。燒汁味道調校得不錯,用來沾較淡味的瓜菜確實不錯。至於素野菌黑松露炒意大利闊條麵實在很好吃,黑松露炒得很香,每條闊條麵女友簡單點了一杯熱檸水而 L 則吃晚餐甜品藍莓雪葩 ,雪糕羹細心 地預先弄熱方便吃。雪葩應該以藍莓打成,吃時有鮮果肉。酸酸甜甜很好吃。簡單一頓晚餐,為上課後的女友補充能量。

店舖與鄰近風格都相似,但這裡的旋轉木馬更夢幻。

更有多隻毛公仔歡迎客人

天花的燈亦很漂亮

飲品餐牌亦是立體,看到心情都更好。

頭盤為蘑菇湯及沙律,蘑菇湯雖然不算很濃但都不錯。

沙律亦開胃

女友簡單點了一杯熱檸水

簡單一頓晚餐,為上課後的女友補充能量。
2019-01-03
  • 素野菌黑松露炒意大利闊條麵
2019-01-05 122 views
係太子D出口,行5分鐘就到,離遠見到有一班人喺門口等,十分受歡迎menu好用心設計,一打開會有立題既旋轉木馬☺️睇左陣menu,決定叫個$200幾嘅set dinner,我就叫左個慢煮香煎三文魚扒配菠蘿橙酒汁,跟餐湯沙律甜品同飲品!是日餐湯係 蘑菇薯仔湯 入口會食到好細粒既薯仔,口感豐富,蘑菇味濃。慢煮香煎三文魚扒配菠蘿橙酒汁醬汁酸酸甜甜,十分開胃,三文魚扒份量足夠,肉質嫩滑。甜品方面,係綠茶雪糕,食落有香濃牛奶味和綠茶味,令雪糕更滑。

menu好用心設計,一打開會有立題既旋轉木馬☺️

是日餐湯係 蘑菇薯仔湯
入口會食到好細粒既薯仔,口感豐富,蘑菇味濃。

慢煮香煎三文魚扒配菠蘿橙酒汁
醬汁酸酸甜甜,十分開胃,三文魚扒份量足夠,肉質嫩滑。

2019-01-05 58 views
今日咁岩去金魚街買野!朋友仔想食而間好好彩仲有位等左一陣就可以入去了~今次叫左set dinner 🍴 包哂餐湯,沙律🥗,甜品,仲可以加錢轉花茶添啊⋯餐廳今日係蕃茄湯酸酸地 好開胃今次叫左香脆豬手$168 豬手真係超級大只,不過如果有啤酒送真係一流啦 豬手點下小小燒汁 Goodgood good 邊邊仲有紫薯蓉同雜菜~紫薯蓉淡淡地,相當健康~ 食完豬手鹹鹹地再食小小紫薯 另外我地加左$25蚊轉玫瑰花茶 同埋是日甜品 -藍梅雪糕🍦
今日咁岩去金魚街買野!
朋友仔想食而間好好彩仲有位

等左一陣就可以入去了~

餐廳今日係蕃茄湯
酸酸地 好開胃

今次叫左香脆豬手$168
豬手真係超級大只,不過如果有啤酒送真係一流啦
豬手點下小小燒汁
Goodgood good

另外我地加左$25蚊轉玫瑰花茶
同埋是日甜品 -藍梅雪糕🍦

今日陪下媽咪去shopping買靚衫之餘當然要食埋好野架啦而間野係我媽咪指定要食既門口仲有d木馬夠哂童真唷 hahaha ~煙三文魚凱撒沙律🥗 呢個煙三文魚沙律落芝士粉毫不嗇色唷加埋煙三文魚同少少麵包粒岩曬大食又怕肥既女仔啦 ~帶子紅菜頭意大利飯一上枱有大大粒既帶子 飯入面有淡淡既紅菜頭味 連媽咪都食到停唔到口就知有幾正啦香脆豬手配燒汁 其實係見格離枱食我地又跟住叫 hahaha 豬手焗到勁脆~咬落去仲聽到“咔咔聲”真係聽到都流哂口水 豬手肉質都好滑下 軟而不爛 yummy!!香辣芝麻雞翼 絕對要食~ 真係超好味 雞翼脆芝麻香~加埋一齊簡直係絕配~鐘意食雞翼既別錯過了加埋個玫瑰花茶🌹🍵 yeah ~ 媽咪相當滿意架啦
今日陪下媽咪去shopping

買靚衫之餘當然要食埋好野架啦

而間野係我媽咪指定要食既

門口仲有d木馬
夠哂童真唷 hahaha ~

煙三文魚凱撒沙律🥗 呢個煙三文魚沙律落芝士粉毫不嗇色唷
加埋煙三文魚同少少麵包粒
岩曬大食又怕肥既女仔啦 ~

帶子紅菜頭意大利飯
一上枱有大大粒既帶子
飯入面有淡淡既紅菜頭味
連媽咪都食到停唔到口就知有幾正啦

其實係見格離枱食我地又跟住叫 hahaha
豬手焗到勁脆~咬落去仲聽到“咔咔聲”
真係聽到都流哂口水
豬手肉質都好滑下
軟而不爛
yummy!!

香辣芝麻雞翼
絕對要食~ 真係超好味
雞翼脆芝麻香~加埋一齊簡直係絕配~
鐘意食雞翼既別錯過了

加埋個玫瑰花茶🌹🍵 yeah ~ 媽咪相當滿意架啦

2019-01-05 63 views
近排喺太子區返工, 發現附近有好多小店食肆,好想每一間都試下,經過cafe paradise見到門面幾有特色又想食下西餐,就選擇左呢間。 店內地方不大, 可以容納20多人報置幾有心思, 唔係高級西餐廳路線,但還境一樣乾淨衛生,店員值得嘉許,細心放好餐具紙巾,態度親切誠懇。頭盆、飯及意粉、小食、甜品、飲品都有多款選擇。我叫左個素野菌黑松露炒意大利闊條麵,好鍾意呢個配搭,黑松露帶出野箘鮮味,闊條麵質地軟硬度適中,吸盡 野菌同黑松露嘅濃香,口感豐富。朱古力心太軟味道夠濃郁, 一刀切落去,朱古力漿慢慢流出。

頭盆、飯及意粉、小食、甜品、飲品都有多款選擇。
素野菌黑松露炒意大利闊條麵

朱古力心太軟味道夠濃郁, 一刀切落去,朱古力漿慢慢流出。

2019-01-02
素野菌黑松露炒意大利闊條麵
2019-01-05 1666 views
和男朋友一起到太子附近買室內裝修工具,見到這間餐廳的餐牌幾吸引就試一試。是一間精緻小店,約20個坐位,但空間不多,二人枱的餐桌勉勉強強夠放食物。晚餐包括田園沙律、是日餐湯、甜品和餐飲。今晚的餐湯是南瓜粟米濃湯,不算太稠,有微微粟米蓉,幾甜和很重南瓜味道,頗開胃的。很少在小店吃fish and chip,今晚點了parrot fish,魚肉都結實不過不重魚味,份量很大,差不多一隻鞋咁大塊,炸得香脆,伴碟的紫薯蓉很好吃!甜品加$25試了affogato,有兩球雲呢那雪糕,應該是movenpick的,另外各一小杯expresso 和咖啡酒,同時把兩杯倒進雪糕中,真是淹沒在奶滑咖啡酒香的世界!小店來說食物真是水準之上,很喜歡貼滿了即影即有的牆壁。

晚餐包括田園沙律、是日餐湯、甜品和餐飲。

Affogato

小店來說食物真是水準之上,很喜歡貼滿了即影即有的牆壁。
炸雞翼
2019-01-02
$202 (Dinner)
Affogato
炸雞翼
2019-01-04 53 views
呢日經過太子既界限街食飯條街都幾多野食 俾呢間餐廳門口個旋轉木馬吸引住餐牌畫左d迷你插圖公仔 好得意門口既呢一個corner 貼滿左食客既相仲有靚靚旋轉木馬音樂盒同毛公仔可以任影唔嬲打開個餐飲餐牌 熟悉既立體紙椆先醒起原來杏花邨都有佢地既分店餐湯陣陣濃郁既忌廉果 配上打碎左既茹 增加口感沙律 開一開胃先煙三文魚蜆肉天使麵天使麵煙韌彈牙係我喜歡既口感配上三文魚同蜆肉非常豐富美國10安士頂級肉眼扒肉眼扒肉質鮮味 嫩滑最特別係個紫薯蓉 令我印象深刻當玫瑰牛奶奶味香濃荔枝乳酸特飲酸酸甜甜雪糕為呢餐旋轉木馬晚餐作結
呢日經過太子既界限街食飯

荔枝乳酸特飲
酸酸甜甜

雪糕為呢餐旋轉木馬晚餐作結
2018-11-07
$210 (Dinner)
2019-01-01 185 views
今日公眾假期,天氣又凍,行到攰攰地,諗住搵間Cafe坐下。難得平時都要排隊的Paradise cafe今日又唔算好Full,二話不說入去食個Early Dinner。兩個人一人叫一個套餐,先黎兩碗好濃郁的薯仔蓉忌廉湯。第一個套餐揀左個明太子意大利粉+榛子Latte,明太子意大利粉上面有好多蟹子,鐘意食明太子同蟹子的朋友一定要試下。榛子Latte幾甜,濃濃的咖啡味。明太子意大利粉 $68榛子Latte $15(套餐價)另一個套餐揀左煙三文魚蜆肉天使麵+伯爵茶Latte。煙三文魚蜆肉天使麵配搭好好,煙三文魚的份量都足夠,不過略嫌蜆肉較少。伯爵茶咖啡個味就唔太重伯爵茶味,甜度適中。煙三文魚蜆肉天使麵 $73伯爵茶Latte $15(跟餐價)整體黎講值得推介
,二話不說入去食個Early Dinner

兩個人一人叫一個套餐,先黎兩碗好濃郁的薯仔蓉忌廉湯。
薯仔蓉忌廉湯

明太子意大利粉 $68
明太子意大利粉

榛子Latte $15(套餐價)
榛子Latte

煙三文魚蜆肉天使麵 $73
煙三文魚蜆肉天使麵

伯爵茶Latte $15(跟餐價)
伯爵茶Latte

伯爵茶Latte
  • 伯爵茶咖啡
  • 榛子咖啡
2018-12-31 2748 views
今日趁放假去做facial,迎接除夕同元旦,以靚靚嘅姿態同老公、朋友見面。 做facial期間,美容院嘅老闆娘又介紹一間話係我杯茶嘅餐廳畀我~Cafe Paradise,橫掂做完facial都會同老公食晚飯,而且又喺美容院附近,一於就去呢間。當我同老公去到Cafe Paradise, 見到餐廳門外內嘅裝修、裝飾,真係超喜歡,絕對係我杯茶,好有聖誕氣氛,更愛那旋轉木馬嘅裝飾,好典雅,重拾起小時候於主題樂園遊玩時嘅回憶。打開餐牌時,也會看到旋轉木馬嘅蹤影,超靚,女士們見到實喜歡。享受環境嘅同時也享受以下嘅美食:蟹籽蟹棒忌廉意大利寬條麵($73)蟹籽多有咬口,蟹棒多而且鮮甜, 每條寬條麵都掛上忌廉汁,實在太太太美味了。辣辣芝麻雞翼($48)炸得外皮金黃酥脆,咬開內裏藏著雪白嫩滑嘅雞肉,香口非常。凍鮮奶咖啡($39)咖啡好濃郁,鮮奶香滑,不會太甜。焦糖鮮奶咖啡($35)拉花好漂亮,咖啡配上焦糖,口感更豐富,更有層次,啖啖回味。老公不但稱讚這裏食物好味道, 還讚賞這裏嘅侍應態度好nice,好helpful,真係要多謝美容院老闆娘嘅好介紹。

享受環境嘅同時也享受以下嘅美食:
蟹籽蟹棒忌廉意大利寬條麵($73)

辣辣芝麻雞翼($48)
炸得外皮金黃酥脆,咬開內裏藏著雪白嫩滑嘅雞肉,香口非常。

凍鮮奶咖啡($39)
咖啡好濃郁,鮮奶香滑,不會太甜。

焦糖鮮奶咖啡($35)
拉花好漂亮,咖啡配上焦糖,口感更豐富,更有層次,啖啖回味。

2018-12-29
  • 焦糖鮮奶咖啡