cafe TOO

2019-07-27 5393 views
嚟緊就快到小妹生日 所以屋企人就請左我去食自助餐慶祝下🤤今次去食嘅係lunch buffet 先講下海鮮類 海蝦和青口都幾新鮮多汁 另外麵包蟹非常多膏 啖啖肉真係好爽不過長腳蟹就偏鹹 而且冇蟹既鮮甜味🤔熱盤都有好多款選擇 比較推介嘅係一定要食下佢嘅小籠包 見倒師傅係後面整完之後蒸比你食🙂成個自助餐最值得試嘅都係個甜品區 真係有超多款甜品選擇 班戟料係超級多 唯一不足嘅係梳乎厘即使係即整都好都唔夠鬆軟最好味係個意大利芝士蛋糕 非常之滑同濃味
不過長腳蟹就偏鹹 而且冇蟹既鮮甜味🤔
最好味係個意大利芝士蛋糕 非常之滑同濃味
2019-06-29 24662 views
早前港島香格里拉酒店為慶祝酒店 28 周年,自助餐推出 72 折優惠,只要你生日日子,包括年、月、日,含有 2 或 8 這兩個數字其中一個,食自助午餐或晚餐都可以享有 72 折。自助午餐 72 折後成人每位 $286(連加一 $315),好抵呀!🎈抵吾係重點,係一間五星級酒店食野係好賞心悅目既事!海鮮🦞: 最少有三款,有好多膏既麵包蟹🦀,好彈牙的蝦🦐,比較一口Size 既青口,鮮甜多汁長腳蟹,有種咸鮮味,不過比較細,Refill速度快,欣賞💋沙拉🥗部分:有Parma hem 🐖配埋超甜既蜜瓜一流☘️加埋佢做緊泰式主題,有木瓜沙拉🥗、MEANG KUM,親自由泰國🇹🇭人總廚炮製,別出心裁💋熱葷: 點心應有盡有,有馬拉糕,蝦餃燒賣等等。不過最出名係小籠包,可以點醋、辣椒油。不過吾至於好好味,好乾身,無咩湯汁係入面,吾似上海食到既湯汁小籠包,無咁Juciy😀 熱葷吾算太多款,見到都簡吾落手。甜品🍮:好多款自家製甜品,檸檬撻,芝士蛋糕🍰,椰汁糕🥥,班蘭糕好好味,最正係雪糕🍦係哈根達斯冰淇淋🍦,提子🍇冧酒最好味。總結:72折好抵,咁既食物質素對得住咁既價錢,食環境都抵。

抵吾係重點,係一間五星級酒店食野係好賞心悅目既事!

總結:72折好抵,咁既食物質素對得住咁既價錢,食環境都抵。
2019-06-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$315 (Lunch)
2019-06-28 6093 views
今日喺香格里拉酒店28 週年優惠最後一日身份證上面有2 或者8都可以有72折佢返佢分類得好細海鮮區有麵包蟹長腳蟹 蝦  熟食區有咖哩薄餅 炸魚 燒雞扒 一啲點心 例如麻蓉包蓮蓉包蝦餃 最特別係一人一龍小籠包 皮靚肉汁多 佢前面擺放陳醋豉油等等嘅醬汁畀大家揀分區有八款口味嘅雪糕例如抹茶紅莓提子冧酒雲呢拿朱古力其他甜品有芒果飯杯 朱古力奶油泡芙 合桃酥 鳳梨酥 芝士餅芒果布甸檸檬撻 士多啤梨蛋糕綠茶紅豆奶凍  仲有其他水果 哈蜜瓜蜜瓜士多啤梨菠蘿橙整體質素唔錯甜品好豐富 性價比都好坐得好舒服員工反應都好快 我哋坐窗邊正值下晝好曬 識得幫我哋落簾 同埋畀杯凍水降溫😆
今日喺香格里拉酒店28 週年優惠最後一日

綠茶紅豆奶凍

仲有其他水果 哈蜜瓜蜜瓜士多啤梨菠蘿橙

整體質素唔錯甜品好豐富 性價比都好坐得好舒服
2019-06-28
$300 (Lunch)
2019-06-26 4477 views
Cafe too 嘅 lunch buffet 其實食過好多次,以前個部門,同事升親職都會請Cafe too lunch buffet。轉左部門後,就好耐冇食過了,唯有自己比錢食啦。信用卡有20% off,加埋一,$350。五星級酒店lunch buffet尼講,都算幾抵食。一拎就拎我最鍾意食嘅煙三文魚同Parma ham 熟食~我對肉食麻麻,所以熟食我唔係食左好多。再食多碟煙三文魚同Parma ham燉湯豬骨湯油麥菜甜品有好多選擇,我掛住食都無影晒。$350尼講,5星級酒店,真係幾抵!

一拎就拎我最鍾意食嘅煙三文魚同Parma ham

熟食~我對肉食麻麻,所以熟食我唔係食左好多。

再食多碟煙三文魚同Parma ham

燉湯

豬骨湯油麥菜

甜品有好多選擇,我掛住食都無影晒。

$350尼講,5星級酒店,真係幾抵!

2019-06-24 4139 views
家人升職加薪,所以請我吃自助餐,但是我不想吃晚餐,因為價錢太貴啦。所以我們選擇了吃午餐。一家人第一次吃自助餐,特別興奮。加上有小孩子他們最愛的就是吃甜點對他們來說就是特別好吃。但是對我來說熱葷的食材就是一般的,海鮮種類不多。限量時間出嘅燉湯,味道不錯。
限量時間出嘅燉湯,味道不錯。
2019-06-02
Lunch
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2019-06-22 2709 views
係6月19日我地一枱人,包括埋小朋友,個個都出現肚屙肚瀉,我仲發埋燒及嘔左,小朋友仲出現皮膚敏感,一點點紅色,已經睇左醫生同埋報左食環。不會再來呢間野食buffet,太不注意衛生了。
2019-06-19
$520 (Dinner)
2019-06-06 3708 views
同同事慶祝生日揀左黎呢度. 原本無太大期望,因為食過尖沙咀香格里拉的cafe kool感覺好一般... 但今晚一入到去已覺得好正🤤食物有好多選擇,賣相好吸引😻環境也舒服. 個人最推介係以下幾樣食物: 🤤燒和牛粒: 長期都有人龍排隊拎,但係好值得等,真係好好味🤤 encore左三碟👏🏻 師傅哥哥教我地唔好點任何汁地食和牛嘅原味,我本是重口味怪,但原味都真係已經好好食😻 值得一讚係師傅哥哥真係好好禮貌同埋好有心機燒,而且係排隊嘅人等佢燒期間仲好好人地教客人點樣煮得好食. 依家食buffet已經好少見同客人咁願意交流嘅師傅👍🏻(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)🤤藍莓芝士蛋糕: 呢個又係好味到我食左4個... 甜度適中,唔會太漏,個質感好好,藍莓又好甜😌總之各方面加埋非常啱我口味(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)🤤乳豬🐷: 皮脆肉嫩,但略嫌有少少肥(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)🤤小籠包: 皮薄湯汁多,熱辣辣(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)至於比較普通嘅我覺得係沙律菜,好似不太新鮮,同埋d Caesar salad dressing非常杰😅(我唔食凍海鮮同刺身所以無相關食評)由於成晚大部分時間都掛住傾計,試唔哂全部美食

(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

🤤乳豬🐷: 皮脆肉嫩,但略嫌有少少肥

(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)

🤤小籠包: 皮薄湯汁多,熱辣辣

(好味指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️)

(我唔食凍海鮮同刺身所以無相關食評)

由於成晚大部分時間都掛住傾計,試唔哂全部美食😢總結黎講,我好中意呢間buffet,係近年來食過嘅酒店buffet比較印象深嘅一間。員工都好好人,服務態度令人感到舒服,希望好快有機會再黎😊
2019-06-05
Birthday
2019-05-28 4066 views
去咗港島 Shangri-la 嘅Cafe TOO食下午茶buffet, 選擇唔算多,而家仲做梗泰式 x 港式 嘅主題,不過係有啲奇怪,兩個主題完全無cross over 嘅必要,點解唔盡力主打一樣,去盡佢算?!勁奇怪,泰式但就淨係得salad bar 有啲泰式沙律就泰式咗,熱食一樣泰式嘢都無喎。港式又係,有雞蛋仔碗仔翅西多士有啲懷舊糖,但又係得幾樣,感覺好似個無一個好特定嘅主題,咩都有啲,但又有啲平時buffet 見到嘅嘢咁。礙於我本身嗰日有啲唔舒服,所以唔係食咗好多嘢,食物質素,酒店嚟講好普通,average 啦,啲嘢係幾新鮮,好似魚生嗰啲都幾鮮甜,pastry 幾好食,甜品就普通,係美心東海堂嘅質素。主題嘢泰式沙律嗰啲,睇見都無咩吸引力,港式主題就得西多好食啲,個雞蛋仔唔脆好腍但擺咗好耐凍咗好麻麻,自助山食嗰個雞蛋仔好食好多倍。抵食係幾抵嘅,幾百蚊一個人,淨係食魚生+雪糕都抵返,但係酒店嚟講,味道就好普通,無驚喜可言,有好幾樣睇樣都唔想食。服務態度好好,廁所好靚,完。

2019-05-10 4196 views
廟街主題特別食物有:當晚:姜蔥炒蟹,炸蝦丸,蠔餅,白灼海鮮(蝦,海螺,龍蝦,蜆),生菜魚肉,碗仔翅。其他野就同平時差不多,除了兩樣。1:當晚有現切原條吞拿魚2:當晚做鐵板的師傅十分有要求,食到靚牛肉。師傅袍上繡有Simone(師傅的名字),如果你去的時候係尼位師傅,鐵板牛肉的質素應該不錯。PS:如果配有炸蒜片在鐵板區會更好
廟街主題

其他野就同平時差不多,除了兩樣。
1:當晚有現切原條吞拿魚

PS:如果配有炸蒜片在鐵板區會更好
香格里拉Lunch Buffet🦐🍣🧁🍸.恭喜同事大婚之喜👰🏻❤️其實搞lunch buffet都不錯呢,而且Cafe Too空間大,光線充足適合拍照📷食物感覺就稍有參差,有挺好既,都有位要彈下!.沙律吧選擇好多款,行到壽司吧有近十種創意壽司,看得出製作用心❤️牛油果炸蝦卷、炙燒和牛卷、鰻魚卷都有,而刺身就以三文魚取勝,好肥美呢!相反呑拿魚就一般,但小編再食第二轉三文魚刺身時,換左人切即刻不同了,變到薄切無晒口感和油香,這裡真係要培訓員工,要統一先得嘛!😥.海鮮只得三款:蝦、青口同蟹腳,小編淨係食蟹腳🦀,第一轉都已經唔算大隻不過食落真係鮮甜既,點知之後就無再refill過,得返超瘦蟹腳,失望😞!.熟食方面牛扒同燒鵝都幾優質🥩,炸蝦天婦羅炸粉夠薄同乾身🍤👍🏻特色食物就有人參小籠包,一細籠咁幾有gimmick,食落的確有回甘味。但厚切原條豬柳就浪費左,味道無乜之餘仲好鞋,同事都形容為似煲湯豬肉😂燉湯係全個buffet最差劣的,同清水無分別,應該係燉既時間不夠,浪費左准山同豬肉,小編未試過飲兩啖都要放棄.....甜品反而好滿意啊😍有即製既crepe,姐姐好用心呀整得,微濃厚薄都剛剛好,入面可加新
香格里拉Lunch Buffet🦐🍣🧁🍸
甜品反而好滿意啊😍有即製既crepe,姐姐好用心呀整得,微濃厚薄都剛剛好,入面可加新鮮士多啤梨或藍苺,🍓🍓好甜!食落外脆內軟,淋上朱古力醬仲可以行去對面櫃枱拎Haagen daz雪糕😍配冧酒提子係💯!另外一件件蛋糕都above average,仲有好多款水果🥭!
2019-04-12 4407 views
已有多年沒去Cafe Too Buffet Dinner, 再踏入 Cafe Too 最吸引是波士龍蝦和甜品。波士龍蝦甜品佈置得很有氣勢熱盤燒味好味道小籠包有特式橋底炒龍蝦夠野味凍龍蝦和蟹夠鮮彈牙,膏很多,不過沒有竹尖提供, 拆蟹肉較難燒牛肉主題最大蒸 選螺頭花膠麥冬氣鍋雞主題最大蒸 選天山雪連子圓肉燉雪蛤另 有椰子雞湯天婦羅,鐵板牛柳粒   酒淋雪糕蛋糕疏芙里士多啤梨蛋糕精美甜品選擇多,有中式合桃蘇
2019-03-25
$520 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
  • 龍蝦
  • 燒味
2019-04-02 4012 views
豐富的自助餐,只要想到便會有得食,冷盤海鮮長腳蟹、麵包蟹🦀、龍蝦🦞.......熱盤有和牛、出名的叉燒、仲有各式各樣的熱盤,花多眼亂,中、西湯🍵各有賣點,原盅熱湯,足料夠火喉,湯麵、熱食、生果、甜品..........🍦🍮🥧🧁🍰🍨🍫🍬🍪🍩🥤魚生刀功靚,味道可以再提升........🐡🐠🐟全場最特別的甜品🍮燒雪糕🍦要排長龍.......堅好味,值得推介😋😋😋
2019-04-01
Anniversary
  • 甜品
2019-03-26 2684 views
性價比唔高,下午茶大部份嘅都係好普通嘅嘢食,完全無一樣覺得好食,嘢食又refill得慢,想食鰻魚壽司等一直都等活動,不過勝在有Häagen-Dazs雪糕,但要比三百幾蚊食呢啲就覺得唔係幾抵囉

今次公司Annual Dinner揀左黎呢到食,一行入門口已經見到好多冰鎮海鮮同各式各樣既熱食,中間仲有好eye catching 既甜品區可能因為係平日,唔多人,環境幾靜,拎野食基都都唔洗點排隊。有士多啤梨味既朱古力噴泉,仲有好多生果可以選擇熟食都有好多款,而且炒得好香架甜品size都係一口食得晒,岩晒女士們款款都食下呢個我覺得好特別啊,係泰國corner,啲野食好地道,不過都幾辣😂呢個和牛粒就要排下隊啦(三、四個人啫)一個人拎到好多粒下架😄又軟又鬆化啲肉,煎得岩岩好再重點介紹下啲食物先龍蝦好多肉好新鮮,食到十點都仲拎到食幾隻都已經回晒本仲有麵包蟹,本來以為無咩肉食,結果又係大大隻,又多蟹膏,不過呢個唔推薦食太多,好滯架小籠包一直蒸住熱辣辣,拎個時無為意原來係人參味,都幾重參味架有即切牛扒/火腿,不過和牛粒好食啲😂呢到最特別係每個時段都有唔同既湯出爐,全部都好足料成隻細鮑魚架last就變左唔係湯係甜品啦,有紅棗連子桃膠呢啲滋補食材,女士們一人一盎😍

可能因為係平日,唔多人,環境幾靜,拎野食基都都唔洗點排隊。
有士多啤梨味既朱古力噴泉,仲有好多生果可以選擇
熟食都有好多款,而且炒得好香架
甜品size都係一口食得晒,岩晒女士們款款都食下

呢個和牛粒就要排下隊啦(三、四個人啫)

一個人拎到好多粒下架😄又軟又鬆化啲肉,煎得岩岩好

再重點介紹下啲食物先
龍蝦好多肉好新鮮,食到十點都仲拎到
食幾隻都已經回晒本

有即切牛扒/火腿,不過和牛粒好食啲😂

呢到最特別係每個時段都有唔同既湯出爐,全部都好足料
成隻細鮑魚架

2019-02-13 3621 views
*舊文* 自助餐於2018年8月享用五星酒店老牌自助餐廳 ~座位擺放好寬敞, 平時黎食已經會有印度廚師即製咖喱同薄餅仲有泰國廚師整沙律,上年8月用馬來西亞為主題, 有酒店大廚係到即燒沙嗲, 魔鬼魚其他馬拉菜又有巴東牛肉, 羊肉咖喱, 香辣參巴蝦雖然唔係D咩野回本菜, 但係都幾新奇肉類幾出色同地道甜品食左娘惹糖椰絲球同埋烤木薯糕全部都唔錯~都算食得幾滿足不過食得馬拉野一定預左有喇沙, 不過湯底居然好淡, 雖然寫到明係阿參, 但其實真係無乜味 ... 有少少失望
*舊文* 自助餐於2018年8月享用

五星酒店老牌自助餐廳 ~
座位擺放好寬敞, 平時黎食已經會有印度廚師即製咖喱同薄餅
仲有泰國廚師整沙律,
其他馬拉菜又有巴東牛肉, 羊肉咖喱, 香辣參巴蝦
雖然唔係D咩野回本菜, 但係都幾新奇
肉類幾出色同地道
甜品食左娘惹糖椰絲球同埋烤木薯糕
全部都唔錯~都算食得幾滿足

不過食得馬拉野一定預左有喇沙,
不過湯底居然好淡, 雖然寫到明係阿參,
但其實真係無乜味 ... 有少少失望