WM咖啡廳

Café@WM
現在口罩令也取消了!̆̈!̆̈!̆̈去哪裏玩就哪裏( ᐛ )趁星期六日去了西貢這一家只開業約𝟐年的酒店,假日午市自助餐有生蠔任吃♡︎v♡︎ 環境酒店主打的小禮堂外型超討好,三角形的屋頂設計,加上落地大玻璃,遠觀已經打卡度爆登,我們一邊吃着自助午餐,一邊看婚禮進行,單單是𝟐小時多,已經見證兩對新人完成婚禮\(^ヮ^)/ 週末假日海鮮自助午餐星期六至日及公眾假期(中午𝟙𝟚:𝟘𝟘𝚗𝚗-下午𝟚:𝟛𝟘𝚙𝚖)成人 $468/ 小童 $308冷盤種類很多,刺身、壽司、沙律、芝士等,應有盡有,必吃海鮮,想不到午市自助餐也有生蠔任吃!來自美國的生蠔,口味屬清淡款式,蠔身容易入口。還有塞滿蛋沙律的小型牛角包,完全可以拼一個𝐴𝑙𝑙 𝑑𝑎𝑦 𝑏𝑟𝑒𝑎𝑘𝑓𝑎𝑠𝑡 ~~熱葷有即烤串燒、即煮日式拉麵、即切西冷及羊架、牛肉、意粉、燴飯、薄餅、天婦羅、印度烤雞、炸餃子、章魚燒等等。即烤串燒好有誠意,職員不停地燒雞肉和雞軟身串,入味,配上沙嗲醬,好惹味。牛肉、烤雞、薄餅都不錯喔!甜點和飲料選擇也豐富,𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢, 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒, 𝑚𝑜𝑢𝑠𝑠𝑒 𝑐𝑎𝑘𝑒 , 麵包布甸、葡撻,少不了𝐻𝑎̈𝑎𝑔𝑒𝑛-𝐷𝑎𝑧𝑠吃到飽 ❣︎ 飲料除了咖

週末假日海鮮自助午餐
成人 $468/ 小童 $308
冷盤
海鮮
刺身
壽司
生蠔
冷盤種類很多,刺身壽司、沙律、芝士等,應有盡有,必吃海鮮,想不到午市自助餐也有生蠔任吃!來自美國的生蠔,口味屬清淡款式,蠔身容易入口。還有塞滿蛋沙律的小型牛角包,完全可以拼一個𝐴𝑙𝑙 𝑑𝑎𝑦 𝑏𝑟𝑒𝑎𝑘𝑓𝑎𝑠𝑡 ~~
日式拉麵
炸物
水果
甜點和飲料選擇也豐富,𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢, 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒, 𝑚𝑜𝑢𝑠𝑠𝑒 𝑐𝑎𝑘𝑒 , 麵包布甸、葡撻,少不了𝐻𝑎̈𝑎𝑔𝑒𝑛-𝐷𝑎𝑧𝑠吃到飽 ❣︎ 飲料除了咖啡,有各款𝑇𝑤𝑖𝑛𝑖𝑛𝑔𝑠茶包,這個價格真的很合理喔!
冷盤
海鮮
刺身
壽司
生蠔
甜品
自助餐由中午12點正式開始因為聖誕節嘅關係職員預先喺每枱擺放一份聖誕禮物打開原來就係一堆細個慶祝聖誕節會玩嘅玩具好有兒時回憶🥰食物方面都幾多選擇凍盤有澳洲藍青口、凍蝦 同 加拿大海螺刺身有三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚同甜蝦當然仲有人人期待嘅生蠔啦壽司種類都多旁邊仲有煙三文魚”山”整體凍盤嘅質素都幾好👍🏻而沙律區擺滿一杯杯凱撒沙律咁樣安排反而令我更有衝動攞杯黎食🫶🏻要讚🥰而火腿、芝士都大量供應仲有蟹肉蟹籽沙律牛角包幾好味都值得一試而熱盤方面就有好多炸物、即燒沙嗲串燒同即炸天婦羅淘小姐就推介甜甜嘅紫薯天婦羅仲有即切嘅美國特級牛肉眼扒同蜜汁烤德國煙火腿味道都唔錯西班牙海鮮燉飯、蟹肉忌廉汁長通粉同即煮拉麵都有啱晒需要澱粉質嘅朋友呀~去到中後段仲有鹽燒龍蝦鉗另外職員仲會為每位客人奉上半隻即焗蒜蓉焗龍蝦呢兩款味道簡單但極其鮮味大家真係要留肚啦~至於甜品區亦有好多充滿聖誕色彩嘅甜品淘小姐食到最尾先發現原來有聖誕布甸佢裏面有大量提子乾都好重酒味另外仲有芒果慕絲蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、Brownie、芒果布甸、panna cotta 、Häagen-Dazs雪糕同熱豆腐花呢個甜品區冇得輸呀🥰🍽️ WM咖啡
自助餐由中午12點正式開始
因為聖誕節嘅關係
職員預先喺每枱擺放一份聖誕禮物
打開原來就係一堆細個慶祝聖誕節會玩嘅玩具
好有兒時回憶🥰

食物方面都幾多選擇

凍盤有澳洲藍青口、凍蝦 同 加拿大海螺
刺身有三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚同甜蝦

當然仲有人人期待嘅生蠔啦
壽司種類都多
旁邊仲有煙三文魚”山”
整體凍盤嘅質素都幾好👍🏻

而沙律區擺滿一杯杯凱撒沙律
咁樣安排反而令我更有衝動攞杯黎食🫶🏻要讚🥰
而火腿、芝士都大量供應
仲有蟹肉蟹籽沙律牛角包幾好味都值得一試

而熱盤方面就有好多炸物、即燒沙嗲串燒同即炸天婦羅
淘小姐就推介甜甜嘅紫薯天婦羅
仲有即切嘅美國特級牛肉眼扒同蜜汁烤德國煙火腿
味道都唔錯

西班牙海鮮燉飯、蟹肉忌廉汁長通粉同即煮拉麵都有
啱晒需要澱粉質嘅朋友呀~

去到中後段仲有鹽燒龍蝦鉗
另外職員仲會為每位客人奉上半隻即焗蒜蓉焗龍蝦
呢兩款味道簡單但極其鮮味
大家真係要留肚啦~

至於甜品區亦有好多充滿聖誕色彩嘅甜品
淘小姐食到最尾先發現原來有聖誕布甸
佢裏面有大量提子乾
都好重酒味

呢個甜品區冇得輸呀🥰

🍽️ WM咖啡廳 café @ WM
📍 西貢惠民路28號WM酒店LG樓
2023-02-20 477 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ WM Hotel 聖誕大餐 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 大時大節 一年先得一次🧡緊係要大肆慶祝🪅嚟咗WM Hotel 食咗個節慶晚餐酒店氣氛係一種低調風嘅聖誕裝飾顏色同酒店配得剛剛好嚟到WM咖啡廳 有個落地大玻璃望住白色教堂⛪️食聖誕大餐增添咗浪漫氣氛💗🎄Antipasto Platter 意式雜錦拼盤🎄prosciutto, Smoked Salmon, Sundried romato, Roasted Capsicum, Mozzarella ball, Artichoke, olives風乾火腿、煙燻三文魚、蕃茄乾、燒甜椒、馬蘇里拉芝士、雅枝竹、橄欖-我平連我平時唔食煙燻三文魚都讚不絕口成碟肉類嘅咸香味都恰好另外就係好鍾意食蕃茄乾同埋芝士呢個冷盤真心好出色🎄Soup 湯🎄Creamy Chestnut and Mushroom Soup栗子蘑菇忌廉湯-忌廉湯幼滑得嚟亦有粒粒蘑菇口感暖下胃等待主菜🎄Main Course 主菜🎄Pan-fried US4 Cod Fish Fillet and Jambo Scallops roith Champagre Cre

大時大節 一年先得一次🧡

栗子蘑菇忌廉湯

-忌廉湯幼滑得嚟亦有粒粒蘑菇口感
暖下胃等待主菜

🎄Main Course 主菜🎄

Pan-fried US4 Cod Fish Fillet and Jambo Scallops roith Champagre Cream Sauce
香煎美國銀雪魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁

-銀雪魚柳冇骨啖啖肉 煎得皮好香脆
肉好嫩又好有水份嗰種
帶子有彈性 煎過後更香
香檳忌廉汁亦好夾 甜甜地

Oven Roasted Turkey Ballotine & Honey Glazed Ganmon Ham iitt Cranberry Sauce
爐燒聖誕火雞卷及蜜餞金門火腿都金巴利汁

-成日話聖誕節要食火雞
不過火雞成隻食對兩個人嚟講太大隻啦
食個火雞卷就剛剛好 不過其實係一塊塊嘅
食落肉質較有咬口

🎄Dessert 甜品🎄
White Chocolate Vule Log Cake woith Redcirant Sauce
白朱古力聖誕樹頭蛋糕配紅加侖子汁

西貢WM hotel 雖然離市區唔遠
但有著渡假感覺
今次嘅聖誕大餐好滿足
侍應服侍周到亦細心

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍WM咖啡廳 (西貢)
西貢惠民路28號WM酒店LG樓
2023-02-11 546 views
枱與枱之間有一定距離,但光線較暗,環境較焗促。食物種類少及味道一般,缺了的食物少補充或更換另一款,建議改善。甜品則比較理想,款式較多選擇,味道及賣相亦良好。刺身雖然款式不多,但勝在厚切,故口感不錯。
2023-02-11
$400 (Lunch)
Celebration
Birthday
2023-02-08 654 views
❇️位置W M Hotel其實好近西貢公共碼頭,所以有好多公共交通工具可以直接到達喺西貢碼頭,步行10分鐘內就可以直接到達酒店.WM咖啡廳❇️環境咖啡廳設計時尚,環境開揚寬敞,旁邊有大落地玻璃,可以一邊望吓出面嘅景色.❇️收費週末海鮮自助晚餐:成人:$588小童:$388(另收加一).❇️食物1️⃣海鮮凍海鮮:龍蝦,麵包蟹,長腳蟹,即開生蠔,鮮蝦,翡翠螺,藍青口等刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚海鮮:清蒸龍躉,炒大蝦等.2️⃣冷盤一般cold cut巴馬火腿,各式嘅芝士,沙津,德國薯仔沙律都有齊.3️⃣熟食**必食**: 蜜汁烤德國煙火腿,澳洲西冷牛扒湯: 中式嘅老火湯,西式嘅忌廉湯有意大利飯,仲有一個粉麵檔都算多選擇.4️⃣甜品甜品種類都算多: 有蛋糕,Haagen Diaz雪糕,木糠布甸,奶凍,生果等全部都細細件,可以食多d同種類,好細心.新酒店來說,算好質素,同服務好
❇️位置
小童:$388
(另收加一)
❇️食物
1️⃣海鮮
刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚
海鮮:清蒸龍躉,炒大蝦等
2️⃣冷盤
3️⃣熟食
**必食**: 蜜汁烤德國煙火腿,澳洲西冷牛扒
湯: 中式嘅老火湯,西式嘅忌廉湯
有意大利飯,仲有一個粉麵檔
都算多選擇
4️⃣甜品
全部都細細件,可以食多d同種類,好細心
新酒店來說,算好質素,同服務好
2023-02-08 665 views
Staycation嘅dinner buffet環境方面 我覺得內在裝修唔係好似酒店 似一間快餐店多啲…2人枱好迫 根本張枱放唔到好多食物 要就住就住 有生蠔 還可以刺身都新鮮 不過種類少海鮮凍盤 麵包蟹 青口 蝦 螺 龍蝦味道一般 食完一次冇encore壽司 沙律 小食 不過不失熱食方面 冇一樣野好食 認真麻麻😂 試左少少都唔想食落去 好難食甜品看似ok 但味道普通 冇一件特別好食另外一提 自助晚餐 竟然飲品唔包!只有自助茶/咖啡…. 飲橙汁/汔水要另外每位加錢🥲🥲真係有啲失望😑無論環境/食物/服務
Staycation嘅dinner buffet

環境方面 我覺得內在裝修唔係好似酒店 似一間快餐店多啲…
2人枱好迫 根本張枱放唔到好多食物 要就住就住

甜品看似ok 但味道普通 冇一件特別好食

真係有啲失望😑無論環境/食物/服務
Type of Meal
Dinner
我哋呢次專登入嚟西貢嘅WM咖啡廳,因為佢哋有好靚嘅環境,同埋佢哋嘅branch自助餐夠哂吸引。嚟到梗係要兜一圈睇吓有咩好食啦!首先吸引到我一定係佢哋冷盤刺身中嘅即開生蠔,啲蠔肉厚飽滿,口感爽嫩,海水味較重,可以唔洗加調味都好好食。除咗蠔之外冷盤仲有嚟自加拿大嘅海螺、嚟自澳洲嘅藍青口同埋凍蝦,而刺身仲有三文魚,吞拿魚,希靈魚等。樣樣都好新鮮,同埋refill嘅速度都幾快。之後見到前菜同埋沙律區,佢哋有多款嘅特色沙律同埋前菜,分別有車厘茄,多款嘅沙律菜、各式嘅芝士、巴馬火腿、水牛芝土番茄等,佢哋仲有我最鍾意嘅德國薯仔沙律,薯仔沙律質感綿滑,沙律醬嘅比例啱啱好,令人忍唔住手咁拎咗好幾次。下一站就到熟食熱盤,一望就見到蜜汁烤德國煙火腿同埋澳洲西冷牛扒,呢兩個必食,牛扒肉味濃郁,燒得啱啱好,所以食到嫩滑嘅口感,而火腿用咗蜜汁烤製,特別香甜,更能突出火腿嘅肉味。除咗呢兩樣佢哋仲提供多款嘅炸物同埋即炸嘅天婦羅,尤其雞鎚同雞塊,炸完仍然保留嫩滑嘅肉質同滿滿嘅肉汁,而天婦羅嘅炸衣夠薄,亦炸得好香脆。其次仲有中式嘅老火湯、西式嘅忌廉湯、眾多自助餐必備嘅粉麵檔等等。最後甜品同飲品,佢哋嘅甜品種類都算多,蛋糕

最後甜品同飲品,佢哋嘅甜品種類都算多,蛋糕、布丁、奶凍、生果都一應俱全,大部分都係以迷你甜品為主,方便可以試多幾款。佢哋呢度仲提供咗Haagen Diaz雪糕,有6款不同嘅口味。
飲品就提供咗咖啡、奶茶、檸茶同埋果汁。
今次試了WM cafe x GLYCEL Floral Afternoon Tea雖然主題是floral, 但只有raindrop cake 用了樱花🌸鹹點👉🏻迷你龍蝦包 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 足料美味👉🏻墨西哥牛肉脆餅⭐️⭐️⭐️不太喜歡墨西哥醬料的味道😅👉🏻煙三文魚配布里芝士伴魚子醬⭐️⭐️⭐️因為底層多士太油膩,所以扣了分🤭甜點👉🏻Raindrop cake 水信玄餅 My favourite 🥰賣相已很吸引,櫻花藏在jelly 內,淡淡清香,怡神醒胃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻朱古力蛋糕棒棒糖⭐️⭐️⭐️⭐️ 煙煙靱靱,口感不錯👉🏻士多啤梨泡泡 strawberry cloud味道一般⭐️⭐️⭐️👉🏻藍莓及白朱古力ganache ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 特別又好味👉🏻Raspberry eclair ⭐️⭐️超甜及eclair 太軟, raspberry 味亦太artificial 🤔Tea set 另送🧴一套GLYCEL試用裝💆‍♀️免費facial treatment @GLYCELspa, 一塊mask 及coupon雖然食物質素中規中矩,但有免費Facial Treatment 及小教堂的景觀,CP 值⭐️⭐️⭐️⭐️

鹹點
👉🏻迷你龍蝦包 ⭐️⭐️⭐️⭐️
足料美味
👉🏻墨西哥牛肉脆餅⭐️⭐️⭐️
不太喜歡墨西哥醬料的味道😅
👉🏻煙三文魚配布里芝士伴魚子醬⭐️⭐️⭐️
因為底層多士太油膩,所以扣了分🤭

甜點
👉🏻Raindrop cake 水信玄餅
👉🏻朱古力蛋糕棒棒糖⭐️⭐️⭐️⭐️ 煙煙靱靱,口感不錯
👉🏻士多啤梨泡泡 strawberry cloud
味道一般⭐️⭐️⭐️
👉🏻Raspberry eclair ⭐️⭐️

Tea set 另送
🧴一套GLYCEL試用裝

悠閒的日子,行下海邊,一間貼近海邊的酒店,優雅迷人的景色,環境靚,服務好,渡假一流,寜靜的環境,享受生活的一個舒適好地方⋯⋯————————-漫步海邊後的一個晩餐🥰晚餐:🥗意式什錦沙律:風乾火腿、煙燻三文魚、番茄🍅乾、燒甜椒🫑、馬蘇里拉芝士、雅枝竹、橄欖🫒健康又美味的沙律🥗,配合著啲食物都是我喜歡吃的😋—————————🥣湯:墨西哥番茄🍅湯:濃郁又足料的味道、又是一個健康之選———————-🐮主菜:燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬:五成熟的軟熟,熱辣辣的新鮮,醬汁的惹味😋—————————-🐟主菜:香煎美國銀鱈魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁:嫩滑的銀鱈魚、又嫩又滑有口感的帶子,令人吃得回味——————————🍮甜品:雲尼拿奶凍配糖漬橙🍊:實在好吃得只有用這個公仔來形容這個甜品😍😍😍😍😍😍——————————☕️即磨咖啡:香濃幼滑😉—————————有格調有品味的酒店餐廳🍴其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝—————————

————————-
漫步海邊後的一個晩餐🥰
晚餐:
🥗意式什錦沙律:
健康又美味的沙律🥗,配合著啲食物都是我喜歡吃的😋

🥣湯:
墨西哥番茄🍅湯:
濃郁又足料的味道、又是一個健康之選

———————-
🐮主菜:
燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬:
五成熟的軟熟,熱辣辣的新鮮,醬汁的惹味😋

—————————-
🐟主菜:
香煎美國銀鱈魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁:
嫩滑的銀鱈魚、又嫩又滑有口感的帶子,令人吃得回味

——————————
🍮甜品
雲尼拿奶凍配糖漬橙🍊:
實在好吃得只有用這個公仔來形容這個甜品😍😍😍😍😍😍

——————————
☕️即磨咖啡:
香濃幼滑😉

有格調有品味的酒店餐廳🍴
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美食的回憶😝
2023-02-03 308 views
西貢 WM Hotel 其實已bookmark 左好耐,趁人日終於同屋企人去試試佢地個lunch buffet ~ 佢地個場都幾大,坐位好闊落,至於野食選擇都多~自助區有 4 大區,第一行係炸物熱食串燒湯品等等,之後就係前菜沙律cold cuts,再轉後面就係海鮮刺身同SUSHI,之後就係最正個位--即開生蠔區同埋甜品~ 咁多樣野慢慢同大家逐樣品評 咁當然,由最快回本既開始啦:1.即開生蠔呢個係全場最正,師傅即開比你,咁就包新鮮啦,我嗰日狂掃左半打全部肥美飽滿勁CREAMY2.海鮮+刺身之後海鮮就有海螺+海蝦+青口;至於刺身就有三文魚吞拿魚希靈魚同埋八爪魚,隔離仲有幾款壽司同小食3寶-芝麻八爪魚,螺肉同中華沙律3.燒牛肉+脆豬腩肉即叫即切牛扒好有牛味而且肉質軟至於腍豬腩肉外皮超香脆4.熟食西式有芝士漢堡扒墨西哥芝士夾餅意大利燴飯腸仔雞翼;中式就有津白蝦餃燒賣5.炸物佢地炸物items 有好多:雜錦天婦羅炸雞鎚日式章魚,炸雞槌炸雞塊炸素春卷蝦多士同吉列豬扒全部都炸得酥脆可口6. Cold cuts/沙律6.甜品+哈根大師雪糕甜品有好多款朱古力布朗尼Apple crumble藍莓奶凍豆腐花

咁當然,由最快回本既開始啦:

1.即開生蠔

2.海鮮+刺身

3.燒牛肉+脆豬腩肉
即叫即切牛扒好有牛味而且肉質軟至於腍豬腩肉外皮超香脆

4.熟食

5.炸物
佢地炸物items 有好多:雜錦天婦羅炸雞鎚日式章魚,炸雞炸雞塊炸素春卷蝦多士同吉列豬扒
全部都炸得酥脆可口

6. Cold cuts/沙律

6.甜品+哈根大師雪糕
甜品有好多款朱古力布朗尼Apple crumble藍莓奶凍豆腐花葡撻等等,Haagen-Dazs 有6 款口味,我最鐘意cookies !

7. 飲品
飲品有果汁,仲有咖啡機自已整咖啡
2023-02-01 1608 views
新年長假入左西貢行下🧧 唔想次次都食海鮮🦀🦞 要有啲新意🤔就醒起可以去WM Hotel食晚餐 順便參觀下呢間開業一兩年嘅新酒店尤其係成為西貢新地標嘅小禮堂⛪ 開左燈別有一番風味.💫Deluxe Set Dinner 精選晚餐.🌟Assorted Antipasto Salad 意式雜錦沙律前菜係一道雜錦沙律🥗除左沙律菜之外仲加入左風乾火腿、煙爆三文魚、番茄乾、燒甜椒、馬蘇里拉芝士、雅枝竹、橄欖清新得黎又豐富.🌟Mexican Tomato Soup 墨西哥番茄湯番茄湯超濃郁 加入左大量洋蔥同彩椒🍅🍅仲有香脆嘅栗米片 好有墨西哥風情而且仲可以配埋附上嘅一籃麵包一齊食🥖.🌟Grilled US Prime Beef Rib Eye Steak with Béarnaise Sauce燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬 ($528)牛扒點左五成熟 切開見到中間嘅肉恰到好處 煎成粉紅色🥩肉眼扒係薄切 肉質軟腍 配上醬汁味道更佳牛扒下面亦都有好多燒蔬菜同薯仔粒🥔🥕.🌟Pan-fried US Cod Fillet and Jumbo Scallops with Champagne Cream Sauc
新年長假入左西貢行下🧧 唔想次次都食海鮮🦀🦞 要有啲新意🤔

🌟Mexican Tomato Soup 墨西哥番茄湯

番茄湯超濃郁 加入左大量洋蔥同彩椒🍅🍅
仲有香脆嘅栗米片 好有墨西哥風情

而且仲可以配埋附上嘅一籃麵包一齊食🥖
燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬 ($528)

牛扒點左五成熟 切開見到中間嘅肉恰到好處 煎成粉紅色🥩

肉眼扒係薄切 肉質軟腍 配上醬汁味道更佳

牛扒下面亦都有好多燒蔬菜同薯仔粒🥔🥕
🌟Pan-fried US Cod Fillet and Jumbo Scallops with Champagne Cream Sauce
香煎美國銀鱈魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁 ($488)
香煎美國銀鱈魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁

呢道菜非常有驚喜🤩 係今晚嘅MVP
帶子煎得啱啱好 保持到鮮味😋
至於銀鱈魚肉富有油香🤤 魚肉亦都保持柔軟 魚皮仲煎得香脆
而且選材又健康 好有水準👍🏻
🌟Vanilla Panna Cotta with Orange Confite

雲呢拿奶凍配糖潰橙
最尾當然會有甜品 擺盆精緻☺️
而且用上橙做主調 份外清新🍊
旁邊嘅焦糖脆脆同橙肉更添層次

配埋咖啡為今餐畫上完美句號😌
呢道精選晚餐比起其他市區酒店嘅晚餐更加清新
感覺有配合位於西貢嘅地理位置 所以餐湯同甜品嘅選擇都好有海邊嘅風情🌊

而且餐廳位於小禮堂旁邊 面積好大 店員亦都好友善🤓

精選晚餐只於星期一至四嘅 6:30 - 10:00 pm先供應
星期五至日同公眾假期會係自助餐 下次都想試下😛
香煎美國銀鱈魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁
2023-01-30 287 views
放假入左西貢行下食下野,夜晚就揀左海傍行遠少少既WM Hotel食晚餐,人少少靜靜地食下野又坐得舒服啲。係Openrice book左位,WM咖啡廳嘅 set dinner 有7折😳都幾抵食!4 Course Set Dinner 有沙律、湯、主菜、甜品,包杯飲品。主菜有3款選擇,揀左牛同魚。🔸️餐包🔸意式雜錦沙律🥗沙律比出面有心思,係意式沙律,有風乾火腿、煙燻三文魚、番茄乾、燒甜椒、馬蘇里拉芝士等🧀🔸️墨西哥番茄湯🍅個湯好夠熱,微辣和算濃,都幾好飲。🔸燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬🥩肉眼牛扒好大塊,又好軟腍,幾重牛味,煎得幾靚👍🏻🔸香煎美國銀鱈魚柳🐟及珍寳帶子配香檳忌廉汁珍寳帶子好厚好鮮甜😋,魚柳幾嫩滑🐟,外皮幾脆,調味也唔錯🥰🔸雲呢拿奶凍配糖潰橙甜品係意想不到的出色,雲呢拿奶凍超滑,雲呢拿味好香😍🔸即磨咖啡或英式紅茶☕️

🔸️餐包

🔸意式雜錦沙律🥗

🔸️墨西哥番茄湯🍅
個湯好夠熱,微辣和算濃,都幾好飲。

🔸燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬🥩
肉眼牛扒好大塊,又好軟腍,幾重牛味,煎得幾靚👍🏻

🔸香煎美國銀鱈魚柳🐟及珍寳帶子配香檳忌廉汁
珍寳帶子好厚好鮮甜😋,魚柳幾嫩滑🐟,外皮幾脆,調味也唔錯🥰

🔸雲呢拿奶凍配糖潰橙
甜品係意想不到的出色,雲呢拿奶凍超滑,雲呢拿味好香😍

🔸即磨咖啡或英式紅茶☕️

2023-01-28 442 views
年廿九的下午,天氣好靚🌞。一家人揸🚗來西貢行下食個晏。之前己在OpenRice book了WM酒店食半自助午餐,有9折。仲有3小時免費泊車。呢間酒店係pet friendly, 我哋帶了狗仔,坐在室外位置,酒店員工好細心哋幫我哋開了暖管。呢塊三文魚扒煎得啱啱好, 十分肥美。其實唔叫主菜的話,買單只需$2xx. 亦都唔怕冇嘢食,味道都唔錯。尤其是甜品🍮種類較多,仲有Häagen-Dazs雪糕任食。真係幾抵。

呢塊三文魚扒煎得啱啱好, 十分肥美。

2023-01-20
$260 (Lunch)
Deluxe Set Dinner🥰意式雜錦沙律非常多配料的沙拉,煙三文魚味道夠香,還有芝士球,味道酸酸甜甜層次豐富😙墨西哥番茄湯味道有點像羅宋湯,番茄味道鮮甜特出😗燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬 $528肉眼扒份量超多,比手掌還要大,牛肉味道濃郁,不乾柴,但有部分根位較多😆雲呢拿奶凍配糖漬橙奶凍味道輕盈,加了糖漬橙和焦糖脆脆點綴,配在一起吃酸酸甜甜的💰人均: $201-400🌟推薦: 意式雜錦沙律雲呢拿奶凍配糖漬橙🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥Nevergetfat ~🔎 Café@WM 🔍🧭西貢惠民路28號WM酒店LG樓🧭 LG/F, WM Hotel, 28 Wai Man Road, Sai Kung
Deluxe Set Dinner

🥰意式雜錦沙律

😙墨西哥番茄湯
味道有點像羅宋湯,番茄味道鮮甜特出

😗燒美國特級肉眼牛扒配賓尼士醬 $528

😆雲呢拿奶凍配糖漬橙

💰人均: $201-400
🌟推薦: 意式雜錦沙律
雲呢拿奶凍配糖漬橙

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥Nevergetfat ~

🔎 Café@WM 🔍
🧭西貢惠民路28號WM酒店LG樓
2023-01-27 1271 views
今晚係臨生bb前出街食最後一次晚餐,老公帶左我去西貢WM Hotel 撐枱腳,享受二人世界👩‍❤️‍👨WM hotel酒店好靚,café 就好有buffet感覺,原來佢地lunch 會提供semi buffet既,晚餐就係set dinnerset dinner有4道菜餐包侍應首先比左熱烘烘餐包比我地沙律意式雜錦沙律有風乾火腿、煙燻三文魚、蕃茄乾、雅支竹、燒甜椒,橄欖同mozzarella cheese,上碟賣相色彩繽紛,十分吸引,去食過數一數二好食嘅沙律湯墨西哥蕃茄湯酸酸帶有墨西哥香粒既蕃茄湯,好開胃主菜有3款選擇,分別係肉眼牛扒、銀雪魚柳、同闊麵,我地揀左肉眼牛扒同魚肉眼牛扒肉眼牛扒好juicy,仲有伴碟既薯仔、西蘭花同豆銀雪魚配帶子銀雪魚煎得香脆肉嫩,帶子好鮮甜,配上炒雜菜甜品雲呢拿奶凍配糖漬橙雲呢拿奶凍好滑,雲尼拿好香,配咗啲糖漬橙皮好清新,一啲都唔漏,勁夾!飲品有咖啡及茶揀成餐晚飯都十分滿意,好開心又愉快既一晚!

set dinner有4道菜
餐包
侍應首先比左熱烘烘餐包比我地

沙律

墨西哥蕃茄湯
酸酸帶有墨西哥香粒既蕃茄湯,好開胃

主菜

肉眼牛扒
肉眼牛扒好juicy,仲有伴碟既薯仔、西蘭花同豆

銀雪魚配帶子
銀雪魚煎得香脆肉嫩,帶子好鮮甜,配上炒雜菜

飲品
有咖啡及茶揀

成餐晚飯都十分滿意,好開心又愉快既一晚!
2023-01-19
$500 (Dinner)