2023-11-07 101 views
係太子街同班朋友飲下酒,我相信大家都一定有呢個經驗,但多數點食物既時候就會有少少失望。當開始想要質素高少少既酒吧下,大家就會去尖沙咀/銅鑼灣/ 中環,但冇諗係太子街都搵到高質酒吧。餐廳設計簡單,除左有波睇之外,座位仲有高/低枱選擇,甚至有部分高枱可以望住bartender整飲品。最surprise 係叫小食既時候,會有掛架掛住,好有hightea既感覺,有儀式感😍好適合打卡📸我recommend ⭐️。餐前小食 ($40) 餐廳必要的唷!但味道都幾好,係Nacho+沙律醬👍🏻good starters。牛肉他他配香脆鍋巴($38/件 - 2件起) ⭐️$34/件-3件起,底部係脆口既米通,而上面係鋪滿左一層好厚既牛肉他他,牛肉雖然生,但完全無腥味,而且幾夠牛味又夠滑身。。黑魚子蟹肉多士($28/件 - 2件起) ⭐️⭐️$26/件-3件起,蟹肉份量好多,上面既黑魚子好彈牙,配合埋底部既餅乾,成個好香,好好食,值得encore 。蘑菇帕爾瑪火腿 自家手打薄餅($138)⭐️Pizza 有大約9吋大左右,而pizza餅底唔會太厚,薄薄地咁個胃就可以食更多其他食物。由蕃茄醬+蘑菇粒+ Mozzarel

我recommend ⭐️

。餐前小食 ($40)

。牛肉他他配香脆鍋巴($38/件 - 2件起) ⭐️
牛肉他他配香脆鍋巴

。黑魚子蟹肉多士($28/件 - 2件起) ⭐️⭐️

。蘑菇帕爾瑪火腿 自家手打薄餅($138)⭐️
Pizza 有大約9吋大左右,而pizza餅底唔會太厚,薄薄地咁個胃就可以食更多其他食物。由蕃茄醬+蘑菇粒+ Mozzarella芝士整成,每片
pizza上面都有塊Parma Ham,食落好脆口,由上面Parma Ham既鹹鹹地,再食落好夠芝士味&蕃茄味,口感好豐富
蘑菇帕爾瑪火腿 自家手打薄餅

。德國蜜糖燒豬手($238) ⭐️⭐️
熱烈推介呢一個,唔單止外型&味道好好,如果覺得自己切野食既功夫未到家,仲可以申請職員幫你切,咁你唔會浪費任何一舊肉👍🏻
燒豬手既皮好脆口,蜜糖味足夠,所以食落甜甜地,而裏面既肉好鬆軟,啖啖肉之外仲包含少少脂肪,唔會太乾身😍即使唔使點醬汁都好好味,而旁邊既薯菜可以減低食野時油膩既感覺

Drinks
。Singapore Sling ($78) ⭐️
由Gin + lemon +cherry brandy,飲落甜甜地,酒味唔會太濃,好適合女仔飲,而且外型好靚可以打卡📸

。Deep Bomb ($72)
係一個party drink,由啤酒做底,再放一shot Tequila落去,一放之下,就同啤酒撞起,好似炸彈咁一放就爆,所以要即刻飲唷🙈飲落都幾易入口,唔錯唔錯👍🏻

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(TTL $768,人均消費$384)
環境質素: ☘️☘️🍀

* Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)

同類餐廳 #cocofood_西餐
同區餐廳 #cocofood_太子
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update

2023-11-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$384 (Dinner)
2023-11-03 51 views
▪️Channel 3 Tapas Bar & Restaurant▪️•記得好多年前同朋友試過呢間酒吧餐廳覺得食物質素唔錯咁啱喺太子唔知食咩好就帶老公再去試下每檯都有一份餐前小食墨西哥粟米脆片($40)配埋蛋黃醬會食到收唔到口🫢仲可以無限refill😍•💬 西班牙傳統香燒乳豬 ($268)大鄉里第一次食西班牙燒乳豬😳燒乳豬外皮勁脆卜卜😍肉質好嫩滑零鞋口食落冇額外嘅調味但原味已經係最好嘅調味而伴碟嘅薯角都好脆口同樣出色♥️•💬 龍蝦汁大蝦扁意大利粉 ($148)扁意粉嘅份量好足夠質地偏軟身原本以為淨係得大蝦估唔到仲有青口、八爪魚、蜆肉同帶子用料相當大方👍🏻略嫌龍蝦汁味比較淡•💬 墨西哥傳統牛肉餡餅 ($108)雖然望落好似其貌不揚但係食落好有驚喜😍餡餅內嘅免治牛肉同水牛芝士份量十足餅面嘅黑醋汁可以略解芝士嘅膩感私心想餅面再脆啲🤣•🌬️ 推 介 指 數:3.6/5•📍 Channel 3 Tapas Bar & Restaurant太子通菜街228號地舖•#by_太子

記得好多年前同朋友試過呢間酒吧餐廳
覺得食物質素唔錯
咁啱喺太子唔知食咩好就帶老公再去試下

每檯都有一份餐前小食墨西哥粟米脆片($40)
配埋蛋黃醬會食到收唔到口🫢
仲可以無限refill😍

💬 西班牙傳統香燒乳豬 ($268)
大鄉里第一次食西班牙燒乳豬😳
燒乳豬外皮勁脆卜卜😍
肉質好嫩滑零鞋口
食落冇額外嘅調味
但原味已經係最好嘅調味
而伴碟嘅薯角都好脆口同樣出色♥️

💬 龍蝦汁大蝦扁意大利粉 ($148)
扁意粉嘅份量好足夠
質地偏軟身
原本以為淨係得大蝦
估唔到仲有青口、八爪魚、蜆肉同帶子
用料相當大方👍🏻
略嫌龍蝦汁味比較淡

💬 墨西哥傳統牛肉餡餅 ($108)
雖然望落好似其貌不揚
但係食落好有驚喜😍
餡餅內嘅免治牛肉同水牛芝士份量十足
餅面嘅黑醋汁可以略解芝士嘅膩感
私心想餅面再脆啲🤣

🌬️ 推 介 指 數:3.6/5

#by_太子

2023-11-01 43 views
這間位於太子的Channel 3 Tapas,主打西班牙菜,有多款傳統的西班牙小食,可以送酒,亦有多款的主食包括扒類、薄餅及意粉等,放工可以同朋友一起食返杯chill下。一坐低店員會送上粟米片。煙三文魚忌廉芝士波煙三文魚裏面夾著忌廉芝士,送酒一流。芒果蟹肉沙律表面是芒果,下面墊上蟹肉及洋葱等,香甜又有蟹肉鮮味,味道清新又開胃。天多尼雞肉自家手打薄餅薄餅是香脆的餅乾底,表面舖上雞肉、洋葱、車厘茄及芝士,十分惹味。龍蝦汁大蝦扁意大利粉意粉爽口,有青口、蜆肉、魷魚及大蝦等海鮮,十分豐富。

一坐低店員會送上粟米片。

煙三文魚忌廉芝士波
煙三文魚裏面夾著忌廉芝士,送酒一流。

芒果蟹肉沙律

天多尼雞肉自家手打薄餅

龍蝦汁大蝦扁意大利粉
意粉爽口,有青口、蜆肉、魷魚及大蝦等海鮮,十分豐富。
Channel 3 Tapas Bar & Restaurant太子通菜街228號地舖另收加一服務費~味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨一坐低店員會拎墨西哥粟米片($40),配上蛋黃醬比我地,啱曬好肚餓的我地😍Tapas (會放係吊架上比我地打卡xd)☄️香煎和牛舌配蕃茄莎莎 $28/件 2件起牛舌好厚身易咬,配上酸酸甜甜的蕃茄莎莎,唔算好夾🤣但勝在兩個材料各自都做得好好,中意~☀️香煎法國鵝肝多士 $48/件$48依個價錢黎講鵝肝既份量都算係咁,味道反正幾好,差啲想encore🤤多士有經蒜蓉調味~🌤️牛肉他他配香脆鍋巴 $28/件 2件起牛肉他他尚算ok👀鍋巴是一塊偏厚身的米餅,米餅上有腰果、提子乾等,食落層次頗多☀️黑魚子蟹肉多士 $28/件 2件起男朋友話黑魚子帶起左蟹肉的鮮味~我自己就有少少食唔慣,覺得有少少腥🥹☄️西班牙海鮮炒飯 $188包含魷魚、蝦、辣肉腸、青口、洋蔥、蒜片等材料,十分豐富,食落啖啖都大滿足,調味方面都把握得啱啱好🤤☄️Margarita $82☀️Singapore Sling $78我地坐bar枱,望住個頗靚仔的bartender
太子通菜街228號地舖
另收加一服務費~

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

Tapas (會放係吊架上比我地打卡xd)

香煎和牛舌配蕃茄莎莎
☀️黑魚子蟹肉多士 $28/件 2件起
☄️西班牙海鮮炒飯 $188
Cocktail
☄️Margarita $82
[Tequila, Lemon Juice, Cointreau]
☀️Singapore Sling $78
[Grenadine, Gin, Lemon, Soda Water, Cherry Brandy]
我地坐bar枱,望住個頗靚仔的bartender喺我地面前整真係非常賞心悅目,兩杯都幾好飲,酒味唔算重,易入口,自己就鍾意Margarita多啲🤭

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
香煎和牛舌配蕃茄莎莎
香煎法國鵝肝多士
Cocktail
2023-10-24 85 views
《Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)》西班牙就未去過,聽朋友介紹呢間西班牙酒吧餐廳食物同氣氛都唔錯,又真係幾好喎😊🐟煙三文魚忌廉芝士波作為一個芝士控面對住呢款小食係完全被佢吸引住,忌廉同芝士好易令人覺得有膩嘅感覺,但煙三文魚可以輕輕調和一下,呢個配搭幾有趣🐚白酒忌廉煮青口青口肉質鮮甜,配埋白酒酸酸地好開胃,如果有多幾隻就perfect😋🦀西班牙香煎蟹餅蟹餅食得出係剛剛炸起,完全無油淋淋嘅感覺,一種蟹餅有齊彈牙、脆脆同埋一絲絲蟹肉嘅口感👍🏻🐮牛肉他他配香脆鍋巴他他用左嫩滑無筋無渣嘅牛肉配埋甜甜地嘅調味,鍋巴煎到脆卜卜兩樣口感混埋一齊好夾🍕蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅手打pizza做到餅底非常薄而又夠哂香脆,火腿鹹度適中配埋個餅底啱啱好,上到枱仲夠熱辣辣有芝士拉絲😍如果你都想試下呢間性價比高氣氛又好啲酒吧西餐廳,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 #channel3tapasbarandrestaurant #princeedward #pizza #tatabeef #mussel #crabcakes #wine

🐟煙三文魚忌廉芝士波

🐚白酒忌廉煮青口

🦀西班牙香煎蟹餅

🐮牛肉他他配香脆鍋巴

🍕蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅

#channel3tapasbarandrestaurant #princeedward #pizza #tatabeef #mussel #crabcakes #wine #alcohol #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram

白酒忌廉煮青口
西班牙香煎蟹餅
牛肉他他配香煎鍋巴
蘑菇帕爾馬火腿手打薄餅
白酒忌廉煮青口
牛肉他他配香煎鍋巴
蘑菇帕爾馬火腿手打薄餅
2023-10-24 120 views
🍴🍴西班牙海鮮炒飯 飯中有數粒鮮魷魚及腸,飯頂有半邊蝦及一隻青口。微微辣,好惹味。🍴🍴磨菇帕爾馬火腿pizza批底好脆,配料好夾味,食完一塊又一塊😋同埋唔貴,$138一個,性價比高🍴德國蜜汁燒豬手豬手 (碎上)呢舊豬手真係唔好叫,好難咬,好um, 食到牙胶軟😬😬👣👣地理位置好近太子地鐵站,好方便.👯‍♂️👯‍♂️服務態度黎講,d侍應好Hea, 明明全場得兩枱客,都仲要我地等等、等等… 😂😂唔明忙緊乜

🍴🍴西班牙海鮮炒飯

飯中有數粒鮮魷魚及腸,飯頂有半邊蝦及一隻青口。

微微辣,好惹味。

Pizza

🍴🍴磨菇帕爾馬火腿pizza

批底好脆,配料好夾味,食完一塊又一塊😋

同埋唔貴,$138一個,性價比高

豬手

🍴德國蜜汁燒豬手豬手 (碎上)

呢舊豬手真係唔好叫,好難咬,好um, 食到牙胶軟😬😬

👣👣地理位置好近太子地鐵站,好方便.

2023-10-23
2023-10-21 39 views
這次放下女兒跟老公一起出去放鬆一下去酒吧街裡一家西班牙🇪🇸酒吧餐廳吃飯🍴這家酒吧我年輕時也去過喝酒🤫一入座就有nuts($40)墨西哥脆片,鹹鹹的脆脆的,吃完員工還會refill墨西哥海鮮炒飯👉🏻有很多不同的海鮮,青口、大蝦、魷魚、蜆、辣肉腸,炒飯不會太濕/太乾西班牙小食拼盤👉🏻炸雞翼、黑松露薯條、三文魚芝士波、辣肉腸,送酒一流!可惜回家要照顧寶寶就沒點調酒🥹不然我都想邊喝邊吃蘑菇帕爾瑪火腿薄餅👉🏻薄pizza底,還有拉絲芝士🤤
這次放下女兒跟老公一起出去放鬆一下
去酒吧街裡一家西班牙🇪🇸酒吧餐廳吃飯🍴
這家酒吧我年輕時也去過喝酒🤫

蘑菇帕爾瑪火腿薄餅👉🏻薄pizza底,還有拉絲芝士🤤
2023-10-17 32 views
氣氛唔錯,啲音樂唔會太嘈,啱幾個frd一路飲酒 一路傾計嘅聚會好地方🥰。卡邦尼意粉幾creamy,有2大塊parma ham,啲意粉好彈牙,份量都多,兩個人share黎食都OK。墨西哥牛肉餡餅好多牛肉🤩🤩。係啖啖都食到啲牛肉。手打薄餅嗰餅皮好脆身,會有一定厚度,啲芝士有拉絲效果😋😋,每塊薄餅都有一大塊parma ham,好正。蟹肉多士上面鋪滿好多蟹肉,係多到瀉出黎咁濟😳😳。🍽意大利風乾火腿卡邦尼意粉:HK $128🍽️墨西哥傳統牛肉餡餅:HK $108🍽️蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅:HK $138🍽️黑魚子蟹肉多士:HK $28 /件

墨西哥牛肉餡餅好多牛肉🤩🤩。係啖啖都食到啲牛肉。

蟹肉多士上面鋪滿好多蟹肉,係多到瀉出黎咁濟😳😳。

🍽意大利風乾火腿卡邦尼意粉:HK $128
🍽️墨西哥傳統牛肉餡餅:HK $108
🍽️蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅:HK $138
🍽️黑魚子蟹肉多士:HK $28 /件
太子酒吧多,酒吧除咗飲酒仲有食物餸酒,唔夠飽或者字食晚餐都可叫埋主食再叫小食餸酒,最近就去咗太子呢——🌟Channel 3 Tapas Bar & Restaurant🌟食嘢🍽酒吧環境昏暗好有氣氛._.🐖|西班牙傳統香燒乳豬|🐖乳豬上盤都算大舊,燒到外層好香脆,咬落口真係卜卜脆又香,乳豬肉腍身夠味,唔會過鹹,伴碟嘅配菜都好夠味·🧀|忌廉芝士煙三文魚波|🧀用煙三文魚包住芝士波,好香濃惹味,咬落口煙煙韌韌好有口感,凍食小食,鐘意食芝士嘅人嘅最愛·🐦|香煎法國鵝肝多士|🐦鵝肝好香濃,多士配埋鵝肝嘅油脂感好夾又香,一啲都唔會膩._.
._.
🐖|西班牙傳統香燒乳豬|🐖
🧀|忌廉芝士煙三文魚波|🧀
🐦|香煎法國鵝肝多士|🐦
鵝肝好香濃,多士配埋鵝肝嘅油脂感好夾又香,一啲都唔會膩
._.
Type of Meal
Dinner
2023-10-12 43 views
雖然我同朋友都唔飲酒但酒吧餐廳就係有種吸引力想去試下今次我地係比個乳豬吸引左入去既🤣一黎到就有份墨西哥粟米片係好懷念既味道,食左半碟😂西班牙傳統香燒乳豬 $268新鮮燒好,個皮勁脆豬髀肉肉質好稔 骨肉都易分離伴碟既薯條勁脆 好crunchy 仲有個乳豬醬汁有清新既柑橘味 幾特別感覺好清新呀白酒忌廉煮青口 $108原來一份都有八隻 忌廉味好濃仲帶有少少酒香味 都幾好食仲有d紅黃椒伴碟 無咁漏煙三文魚沙律 配深煎芝麻汁$128三文魚份量都幾多個芝麻汁無平時個d咁甜 食d菜感覺都清新d場內好熱鬧人好多仲有個大屏幕🖥️睇波應該都係個唔錯既選擇Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)太子通菜街228號地舖
雖然我同朋友都唔飲酒
但酒吧餐廳就係有種吸引力想去試下

今次我地係比個乳豬吸引左入去既🤣
一黎到就有份墨西哥粟米片

係好懷念既味道,食左半碟😂

西班牙傳統香燒乳豬 $268

個芝麻汁無平時個d咁甜 食d菜感覺都清新d

場內好熱鬧人好多
仲有個大屏幕🖥️睇波應該都係個唔錯既選擇

2023-09-28 165 views
出於信任我一般好少記價錢check 單,不過今次同我預想的價格有出入就事後計左下發現唔對數。睇番發現原來一入坐咩都唔講就放上黎果盤薯片係要收錢,雖然我地無叫啤酒,但都以為係送小食。收還收你要講先得架blue diamond對我來說酒味太淡 ,其他野食味道唔錯因為唔係坐bar台就可以叫得多啲。味道好就自然有客,何必要靠小動作詐騙消費者果40蚊(仲要按人頭收)都收左加一服務費架啦…食水咁深叫我點寫好評…ps 本身叫左好幾碟野食就係想同朋友坐坐吹水飲酒7點上菜8點就問加唔加酒….真心笑左

2023-09-26 45 views
環境不錯,燈光比較暗算有啲格調食物方面不算是真的西班牙菜,比較像普通 Bar Food, 但味道係唔錯的。tapas小食方面味道係唔錯的叫左Pizza, 但就真係麻麻地,批底來到係濕的。有樣很奇怪的事,就係所有菜式都加上了沙律菜,有啲格格不入。 我明白係應該要有蔬菜,但不應該係salad 菜。例如,pizza 上應該係多點pepper 不是沙律生菜所有食物份量真係太細,價錢同品質唔成正比。星期一晚6 個人食,有飲酒埋單3千幾有丁點貴。不過野食唔係差所以都可接受。Staff 服務都合格,可能行業唔夠人的關係,幾次都有漏,但提一提後都即刻跟進。Overall OK, 價錢少貴,但都可接受。
環境不錯,燈光比較暗算有啲格調

tapas小食方面味道係唔錯的

叫左Pizza, 但就真係麻麻地,批底來到係濕的。

Overall OK, 價錢少貴,但都可接受。

2023-09-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
2023-09-06 76 views
想搵間交通方便,野食同酒要高質🍻仲有得睇波嘅bar⚽️?黎太子呢間就無錯啦,平時比較寧靜,一到有得睇波嘅時候氣氛就非常熱鬧🤭呢度嘅調酒師仲曾經係香港調酒師大賽勝出🏆咁一定要試下呢度嘅cocktail啦😏 🐟煙三文魚沙律配深煎芝麻汁 $128三文魚大大片,煙燻油香味十足,整體份量偏多。芝麻醬嘅芝麻味唔算太濃,酸酸地同沙律好夾。 🦐西班牙油蒜辣椒炒蝦 $128蝦非常新鮮,口感彈牙😍調味同配菜方面,有大量三色椒🫑車厘茄、蒜片🧄乾辣椒🌶香草,非常惹味,辣味適中,推薦👍🏻 🦆鵝肝多士 $48鵝肝一上枱,已經聞到陣陣油香味😍唔會煎得太熟,所以仍然保留肉汁,加上黑醋,中和油膩感。多士口感香脆,同鵝肝係完美組合✨ 🔥Lamborghini $138如果想試下酒味濃烈啲嘅cocktail,🐷一定推Lamborghini,酒味勁,睇得玩得又好味🤩呢個cocktail分別由一個大酒杯同shot杯組合而成,大酒杯嘅係咖啡酒Kahlua☕️同茴香酒Sambuca,Shot杯內顏色層次分明包括有Brandy Banana🍌藍橙酒Blue Curacao🍊Bailey's。店員首先將大酒杯點火,再將shot杯嘅酒倒哂落

🐟煙三文魚沙律配深煎芝麻汁 $128

🦐西班牙油蒜辣椒炒蝦 $128

🦆鵝肝多士 $48

🔥Lamborghini $138
店員首先將大酒杯點火,再將shot杯嘅酒倒哂落大杯嘅酒,想挑戰下自己嘅朋友就要襯仲有火嘅時候一口氣飲哂🤣當然,🐷想試真啲味道,一口氣飲左一半就吹熄左啲火😂
仔細品嚐會發現,酒味濃烈都依然飲到香濃嘅奶油同香蕉味🍌隨後就感受到由口腔到食道都非常熱🥵所以一開始店員就會俾埋冰水客人😂

🍍Sunset Song $88
主調係菠蘿🍍橙🍊同香蕉,我地唔係太飲到香蕉味,另外兩種生果味突出,酸酸甜甜。選酒方面,呢杯cocktail用左151°加Cacao White。雖然151°係烈酒,但份量唔多,整體酒味適中。

🩵Blue Diamond $88
呢杯好靚呀,淺藍白色嘅酒🩵🤍推薦俾想打卡嘅朋友📸沙冰口感,混合荔枝果肉,雖然荔枝非常清甜,加埋Vodka呢個組合,甜而不膩反而非常清新☺️

🥭Phoenix Sunshine $88
以菠蘿同芒果做基調,配合椰香味冧酒Malibu🥥同蛋黃酒Advocaat🥚入口先有熱帶水果嘅清甜,隨後有濃香嘅椰子同蛋黃味,一杯水果甜酒味道變得更有層次。

💙波子汽水 $88
波子汽水味cocktail,酒味較淡,同🐷隊友一致覺得太甜,其他cocktail相對較出色。
太子有格調西班牙酒吧餐廳✨❣️睇波聚腳首選高質小食餡餅🤍🫶🏻.呢間位於太子嘅酒吧餐廳係食街入面🫶🏻😛鋪面幾大好多高枱環境幽暗😛夜晚係幾有氣氛好啱成班frd玩🥺如果兩個人啱坐吧枱✨😽餐廳裝飾偏典雅而且好Chill✨🤍前菜小食Doritos default 要俾$40不過留意翻可以refill😛.1️⃣主菜 - 板燒西班牙帶骨黑豚肉配秘製西班牙醬汁 (💰$248)🤍超大塊豬鞍肉✨‼️肉軟軟腍度剛好唔難咬😽不過皮同脂肪位少啲會更好🥹比出面特別啲嘅係佢配咗茄子同翠玉瓜🤍😛薯蓉其實都幾棉密仲有少少奶香🥔不過燒汁可能冇話特別有驚喜😛醬汁偏淡不太食得出秘製特別嘅地方🥹😿2️⃣Tapas - 墨西哥傳統牛肉餡餅、黑松露風乾火腿鵪鶉蛋多士、墨魚子蟹肉多士 (💰$108、$26/件、$28/件)🤍Tapa restaurant 一定要食tapas‼️餡餅真係要食🥹一上菜吃到爆出嚟嘅水牛芝士內心已經默默激動緊🤭🤭稍遜位係牛肉味不太濃芝士多好多😛但是日mvp我揀佢‼️✨😽🤍兩款多士都不錯🫶🏻✨黑松露幾出✨不過應該係用薄餅餅底😹😹墨魚子呢款幾特別😛而且餡料幾足但蟹肉嘅鮮味似乎俾醬料稍稍蓋過🤔3️⃣飲品 - Lime Soda、Gi
太子有格調西班牙酒吧餐廳✨❣️
睇波聚腳首選高質小食餡餅🤍🫶🏻

3️⃣飲品 - Lime Soda、Gingle Ale (💰$58、$58)
🤍Lime Soda其實麻麻地🥺因為一般唔落糖但呢杯對我嚟講太甜🥺不過Ginger就還好😛
📍 Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)
🤍[7.5/10]
#蛋美在太子 #香港美食 #太子美食 #hkfoodie #日式 #西式 #港式 #咖啡店 #虎蝦 #牛扒 #拿破崙 #hongkongfood #多士 #炒蛋 #咖啡 #咖啡豆 #美食分享 #必食之選 #豬鞍 #意粉 #帶子 #豬扒 #黑松露 #蛋美吃西餐 #燒汁 #芝士 #梳打 #抹茶 #薄餅 #朱古力
2023-08-25 49 views
今日放工同朋友chill下,揀咗間西班牙餐廳食下tapas ,西班牙文飯同傾下計。坐低後侍應遞上nachos, 好香脆,個醬好好味,好似sour cream 溝沙律醬咁,好開胃。計下計,d嘢食就上枱。帕爾瑪火腿配蜜瓜(二件)火腿夠薄,油潤又柔軟,連埋蜜瓜一齊食,味道香甜。西班牙香煎蟹餅啱啱炸起,唔會油淋淋,外層金黃色,好香脆,入面見到有一絲絲蟹肉,蟹肉撈埋蝦肉魚肉魷魚粒同埋蔬菜,口感都幾彈牙。西班牙海鮮炒飯打卡一流, 用料好足,有大蝦、青口、魷魚,沙律菜同辣肉腸,個飯唔會太濕,口感好,d蒜片加上西班牙蠟腸都幾香,如果個飯再濃味啲更好。另外,隻大蝦超大,啖啖肉,爽口彈牙有鮮味。海鮮自家手打薄餅好多魷魚,芝士夠多好拉絲。餅底薄又香脆,唔錯。

帕爾瑪火腿配蜜瓜(二件)
火腿夠薄,油潤又柔軟,連埋蜜瓜一齊食,味道香甜。

西班牙香煎蟹餅

海鮮自家手打薄餅
好多魷魚,芝士夠多好拉絲。餅底薄又香脆,唔錯。