2024-01-09 39 views
我最近試左一間結合酒吧+西班牙菜的餐廳~唔錯!餐廳的裝飾格局很有特色,給人一種獨特的氛圍。除左有手調酒精飲品外,他們也提供了豐富的西餐選擇。餐廳好適合小聚暢談!環境舒適~我們開始用餐時,餐廳提供左餐前小食,格調心思小食,墨西哥脆片配芝士醬,脆片酥脆配上芝士醬的濃郁,好岩睇波/傾計做小食。叫左:1)黑魚子蟹肉多士看起來像下午茶的一部分,放在一個鐵架上,我們可以懸空地享用。增加了視覺上的樂趣,一個打卡的機會,相機食先!2)招牌炸雞翼外皮酥脆,內裡嫩滑多汁3)卡邦尼意粉意粉煮得剛好,濃郁既奶油醬汁與意粉完美融合4)凱撒沙律🥗沙律新鮮的蔬菜搭配濃郁的凱撒醬,清爽好味~餐廳飲品選擇豐富,精心調製飲品我叫左兩款飲品:檸檬梳打和雜果賓治檸檬梳打好靚,杯身用咗識得漸變燈的杯,酒吧暗暗地,睇住呢個杯,好靚~味道口感方面,好清新,酸爽酸味,令人感到清爽醒神。雜果賓治結合左各種水果的風味。飲品色彩橙橙地,甜甜地~每一口都帶來不同水果的香甜。好大杯!性價比唔錯~

叫左:
1)黑魚子蟹肉多士
2)招牌炸雞
外皮酥脆,內裡嫩滑多汁
3)卡邦尼意粉
意粉煮得剛好,濃郁既奶油醬汁與意粉完美融合
4)凱撒沙律
🥗沙律新鮮的蔬菜搭配濃郁的凱撒醬,清爽好味~
餐廳飲品選擇豐富,精心調製飲品
我叫左兩款飲品:檸檬梳打和雜果賓治

檸檬梳打
雜果賓治
$200 (Dinner)
2024-01-06 20 views
除夕夜一大班朋友慶祝,見食評非常多,食物種類多,所以決定去。第一次去出乎預期。食物味道好,食物質素好,扒的生熟控制非常恰當。環境氣氛好。全店職員態度有善及服務周到。朋友們也非常滿意,亦表示要在一齊光顧。
2023-12-31
Type of Meal
Dinner
Celebration
New Year's Eve
  • 香煎法國鵝肝多士
下班後想和閨蜜來個小聚,今天這間酒吧可以為你地帶來微醺的girls night 👭🏻🥂別出心裁的西班牙菜色和冠軍級🏆的調酒都大推❗️❕❗️❕🐽芒果蟹肉沙律🥗($128)醒胃清爽的前菜🤩🤩頂層的苦苣配沙拉醋和新鮮芒果🥭做成酸甜配搭,中間蟹肉沙拉🦀亦用低層清新的蕃茄粒🍅襯托其鮮甜,作為前菜,絕對是不二的選擇👍🏻👍🏻🐽 西班牙小食拼盤($198)小食拼盤包括了四種西班牙風味下酒菜,辣肉腸🌶️、忌廉芝士煙三文魚波🧀、黑松露醬薯條🍟、招牌炸雞翼🐥。-辣肉腸是咸口而微辣的,帶豐富的油脂。-忌廉芝士煙三文魚波的三文魚咸香鮮味,包著大大塊忌廉芝士😍😍口感十分濃厚creamy -黑松露醬薯條,薯條粗身🥔🥔,即點即炸,口感香脆配上黑松露獨有香氣,令人吃不停手😋😋-招牌炸雞翼,肉質滑溜有油脂🧈加上秘製調味🙊🙊味道鹹鹹香香🐽意大利風乾火腿卡邦尼扁意粉($128)風乾火腿肉色明亮,帶一點粉紅的磚紅色🐷香味細緻,質感柔嫩🤤🤤卡邦尼扁意粉,口感彈牙,醬汁不乾亦不會太濕,用芝士🧀蛋🥚煮成剛剛好的濃郁掛汁😆😆🐽Blue Diamond💠💠($88)用新鮮荔枝、青檸汁、伏特加、藍柑酒調出來的仙女🧚‍♀️調酒,喝起來跟荔枝冰沙一模

🐽芒果蟹肉沙律🥗($128)

🐽 西班牙小食拼盤($198)

-辣肉腸是咸口而微辣的,帶豐富的油脂。

-招牌炸雞翼,肉質滑溜有油脂🧈加上秘製調味🙊🙊味道鹹鹹香香

🐽意大利風乾火腿卡邦尼扁意粉($128)

🐽Blue Diamond💠💠($88)
用新鮮荔枝、青檸汁、伏特加、藍柑酒調出來的仙女🧚‍♀️調酒,喝起來跟荔枝冰沙一模一樣,但尾調帶一點點伏特加的微甘🤏🏻🤏🏻
微醺首選❗️❗️🤩🤩

🐽Champion cocktail ($188)
這杯是冠軍🏆cocktail,用檸檬汁🍋及秘密㊙️配方調出來的,味道酸酸甜甜,令酒味變得温和順滑,容易入口🍸🍸
2023-12-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 忌廉芝士煙三文魚波
  • 西班牙小食拼盤
  • 芒果蟹肉沙律
2023-12-21 60 views
🔖Nachos HKD40一坐低就上的小食,好香好脆,sour cream味道濃郁,而且有洋蔥粒,食落更惹味🔖忌廉芝士三文魚波 HKD98極度邪惡嘅小食,用煙三文魚包住一粒忌廉芝士,煙三文魚嘅咸香令整件事冇咁漏。始終都係cream cheese,食多兩粒就開始feel到好漏,但整體係好味嘅🔖燒烤醬雞肉芝士焗薄脆 HKD48非常有驚喜,薄餅類小食,皮底好薄好脆,不負所望。而且上邊嘅餡類好夾,好好味,整個就係食緊脆皮嘅雞肉pizza,好食,值得一試🔖西班牙啤酒炸雞配薯角 HKD148炸雞好味,雖然炸漿略咸,但炸出嚟熱辣辣,帶少少辣,好惹味。而薯角好脆,食到停唔到口🔖西班牙雞肉辣肉腸燴飯 HKD138個飯幾香,食到幾香紅椒味,食落好味又唔漏,配有好多雞肉同辣肉腸,好豐富。要留意係份量好大,兩個人食,食完個飯已經近乎唔使嗌其他食物
🔖Nachos HKD40

2023-12-18
Type of Meal
Dinner
2023-12-20 1743 views
今天晚上和兒子到此吃西班牙菜。兒子有進修西班牙文,尤其喜愛吃tapas和西班牙炒飯,所以特別約他來吃。餐廳以黑色型格為主打裝修,周圍以不同的酒作為擺設,非常有格調。有調酒師即場調製Cocktail,也有其他飲品供應。我們甫坐下,店員已奉上墨西哥粟米片Doritos配青瓜沙律醬。粟米片帶有少許辣味,十分香脆可口,搭配清爽的青瓜沙律醬,帶來一種辣味和清新感。我們吃過不停,吃清光後,店員又奉上一盤,原來粟米片是可以refill的,不過我們還是留肚吃其他了。我們點了:忌廉芝士煙三文魚波濃郁的忌廉芝士,配上煙熏三文魚。芝士的軟滑和三文魚的鹹香很夾,很有層次感,實在太好味了,我們很快便把它吃清。墨西哥傳統牛肉餡餅很特別的一個Tapas。脆脆的牛肉餡餅皮上唧了朱古力醬。內裏的牛肉碎非常入味,外皮爽口鬆脆。又甜又鹹的,極度刺激我們的味蕾。果然充滿着墨西哥的傳統口味!Chicken Pizza天多尼雞肉自家手打薄餅(mozzarella 芝士、peppers, and onions)薄餅是自家手工製作的,餅底厚薄適中,咬下去「索索聲」的聲音很治癒。薄餅上鋪滿了馬蘇里拉芝士、蕃茄、辣椒和洋蔥,雞肉亦很軟滑
我們點了:
忌廉芝士煙三文魚波
墨西哥傳統牛肉餡餅
薄餅是自家手工製作的,餅底厚薄適中,咬下去「索索聲」的聲音很治癒。薄餅上鋪滿了馬蘇里拉芝士、蕃茄、辣椒和洋蔥,雞肉亦很軟滑入味,配搭着濃郁的芝士和微辣的味道,兒子讚口不絕!
西班牙海鮮炒飯
有多種海鮮,包括蝦、小魷魚筒、辣肉腸和青口,還有洋蔥、蒜片和藏紅花水等配料。飯粒吸收了海鮮的鮮味,辣肉腸有少許辛辣和鹹香的味道,蝦亦彈牙新鮮。飯內加了藏紅花水,怪不得整道炒飯有一種獨特的香氣啦!
店內還不停播放着西班牙歌曲MV,整間bar非常有氣氛,我們雖然不擅喝酒,但也可以吃一頓豐富的西班牙菜。下次可以約朋友到此把「cocktail 」談心,大快朵頤呢!

2023-12-20
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 忌廉芝士煙三文魚波
記得以前行過旺角差館附近,周圍都淨係得酒吧~今日竟然響一眾酒吧之間,畀我搵到間西班牙餐廳!仲有唔少tapas可以試~happy hours用嚟配cocktail一流!!難得老細肯陪我癲,就坐低試下啦!一坐低服務員已經擺低粟米脆片,真係好招呼!頭盤先嗌個parma ham配哈密瓜,上菜係掛響個勾度,好似盪韆鞦咁,好有儀式感~parma ham上面仲插咗支raspberry source,酸酸甜甜,平衡返ham嘅油膩感。食完ham再嗌多兩件燒烤醬雞肉芝士焗薄脆,坐響吧檯望住廚師逐個步驟咁煮,都幾得意,好似食緊西餐嘅omakase!😂🤭要讚嘅係佢有幾款tapas可以兩件兩件咁叫,啱曬我呢啲選擇困難症,唔使一次過食太多~又樣樣都可以試下!🥰👍🏻話明tapas配cocktail,點都要試下佢哋嘅home cocktail!我嗌咗Blue Diamond,有淡淡嘅荔枝香味同埋苦vodka,其實酒感唔太重,唔飲開嘅都冇乜問題!佢仲有好多home signature,店員介紹佢哋menu上有部分飲品,個名其實係完全冇嗰隻成分(益力多?!🤭),不過係調酒師用酒去調出嗰個味道~下次有機會我都想試下!😋😋👌

一坐低服務員已經擺低粟米脆片,真係好招呼!

巴爾瑪火腿配密瓜(2件起)

燒烤醬雞肉芝士焗薄脆(2件起)

話明tapas配cocktail,點都要試下佢哋嘅home cocktail!我嗌咗Blue Diamond,有淡淡嘅荔枝香味同埋苦vodka,其實酒感唔太重,唔飲開嘅都冇乜問題!佢仲有好多home signature,店員介紹佢哋menu上有部分飲品,個名其實係完全冇嗰隻成分(益力多?!🤭),不過係調酒師用酒去調出嗰個味道~下次有機會我都想試下!😋😋👌🏻
Blue Diamond

今日就老細叫咗個天多尼雞肉pizza同埋油蒜辣椒炒蝦。🍕pizza係佢至愛,唔使多講~餅身係自家手打,唔係意大利嗰種傳薄脆,但又唔係平時食嘅厚批……總之厚薄適中,個底脆脆地,又唔會太過頂肚!🥰👍🏻
天馬尼雞肉pozza

個油蒜辣椒蝦真係非常惹味!😝🤩啲蒜片炒到好香,蝦肉鮮嫩爽口,微微嘅辣味刺激到味蕾,配合埋酒精,簡直係一絕!🥰
油蒜辣椒炒蝦

放咗工嚟飲返杯輕鬆下,真係十分爽!😝🥰👍🏻
2023-12-18
$300 (Dinner)
巴爾瑪火腿配密瓜(2件起)
燒烤醬雞肉芝士焗薄脆(2件起)
Blue Diamond
天馬尼雞肉pozza
油蒜辣椒炒蝦
2023-12-11 68 views
呢間係酒吧餐廳,一坐低就會有粟米片,又有得睇波,相信男士會好鍾意👍🏻⭐️西班牙炒辣肉腸 $88呢個算係幾濃味既tapas,咬落去有肉汁,比較適合配酒👍🏻⭐️西班牙鮮蕃茄煙肉多士 $24/件呢個幾適合做前菜,食落好清新,酸酸地嘅蕃茄配上煙肉,又酸又鹹😎而且好有儀式感同打卡able,會吊起係個架到😊⭐️美國精選安格斯肉眼扒配紅酒汁 $288牛扒我哋叫咗七成熟,火候控制得幾好,肉質好軟,伴碟亦都有鹽可以自己控制返個鹹度。最驚喜係個薯蓉牛油味好重,落足料,牛扒亦都好大塊😎⭐️西班牙雞肉辣肉腸燴飯 $138作為西班牙愛好者一定要食Paella,一上碟就已經重蒜香味,啲飯唔會煮到太淋,口感唔錯,而且裏面非常足料,好多雞同辣肉腸,夠晒飽!總結嚟講,我覺得呢間餐廳嘅菜式份量都幾大,我哋兩個人食,仲要打包一半飯走☺️同埋我哋坐吧枱位仲可以見到調酒師調酒,他非常有功架,下次一定要試吓cocktail!

⭐️西班牙炒辣肉腸 $88
呢個算係幾濃味既tapas,咬落去有肉汁,比較適合配酒👍🏻

⭐️西班牙鮮蕃茄煙肉多士 $24/件

⭐️美國精選安格斯肉眼扒配紅酒汁 $288

⭐️西班牙雞肉辣肉腸燴飯 $138

2023-12-11 76 views
#fafafoodblog西餐 #fafafoodblog太子🍴龍蝦汁大蝦海膽扁意大利粉 148 蚊🦐龍蝦汁都幾入味 冇乜落其它油鹽糖 扁意粉好爽口同闊身 入味 有魷魚 蜆 青口同大蝦 整體唔錯🍴德國蜜糖燒豬手238 蚊🐷豬手幾香脆 點個蜜糖汁都入味 薯格好出色 炸得好香脆夠咸香🍴經典炸粟米球 60 蚊🌽粟米球每個差唔多用哂成日粟米切粒 跟住加 d炸粉成個拎去炸 都幾香脆 同最緊要係粟米新鮮#西餐 #龍蝦汁 #意粉 #薯格 #海鮮 #咸豬手Score 平均分< 7.6/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#channel3tapasbarChannel 3 tapas bar &restaurant~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog太子====================
🍴龍蝦汁大蝦海膽扁意大利粉 148 蚊🦐
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#channel3tapasbar
~~~~~~~~~~~~
====================

2023-12-11
$300 (Dinner)
因為早左收工,又想飲兩杯就揀左呢到,見佢地係賣西班牙野有tapas食,即刻去試下。🔷環境OK 唔太暗,兩個女仔黎傾下偈唔錯。坐bar枱全程望住調酒師調酒,抵晒🔶Gin Fizz夠甜!女仔岩飲,加左蛋白又有泡配上gin真係幾好🔶Sex on the Beach朋友嗌既,個偷飲左一啖,有果味又甜,唔錯🔶經典炸粟米球,即叫即整熱辣辣上枱,即刻忍唔住清曬,粟米香配上少少煙un 既粉漿,細細件,正!🔶香煎和牛舌配蕃茄莎莎,上菜之前都諗緊前面個勾係咩黎,原來係勾住啲tapas碟既,幾靚好得意,打咭一流。第一次食咁既配搭,牛舌既油膩感被蕃茄中和咗,又幾特別喎🔶西班牙香煎蟹餅,個蟹餅成個手掌咁大,切開十分juicy,啖啖蟹肉🔶西班牙海鮮炒飯,本來諗住食少少飲杯野就走,呢到啲野食唔錯又幾好坐就嗌埋個main course,唔岀去食啦! 個西班牙海鮮炒飯有好多海鮮,除左係面頭既大蝦同青口,個飯每啖都有汁同蜆肉、魷魚,真係好好食,而且分量都唔細,真係一份proper 既main course size

🔶Gin Fizz
夠甜!女仔岩飲,加左蛋白又有泡配上gin真係幾好

🔶Sex on the Beach
朋友嗌既,個偷飲左一啖,有果味又甜,唔錯

2023-12-03 40 views
💰623(堂食連加一)最近係外國返黎於是想搵間bar食下野chill下,channel3咁多人推介就試試佢牛肉他他配香脆鍋巴 $102/3件牛肉碎放喺鍋巴上面,有2種口感🥰味道唔會太咸,送酒一流😚可以一件件叫,咁樣方便客人可以自行選擇返想食幾多👍🏻牛肉他他個擺盤係吊係度比大家打卡😆意大利火腿卡邦尼扁意粉 $128好creamy濃郁既口感同味道😋仲有好多配料,面頭有2塊Parma ham帶點咸香~西班牙小拼盤 $198拼盤有雞翼,黑松露薯條,腸仔,三文魚芝士卷~ 全部都適合同朋友一邊飲酒一邊食~Mojito $98味道會比起其他店再重多少少薄荷味~Nuts $40/2人小食係Dorito配一個奶酪醬,好好食😋
💰623(堂食連加一)

牛肉他他配香脆鍋巴 $102/3件

意大利火腿卡邦尼扁意粉 $128

西班牙小拼盤 $198

Mojito $98
味道會比起其他店再重多少少薄荷味~

Nuts $40/2人
小食係Dorito配一個奶酪醬,好好食😋
呢間酒吧位太子酒吧街,間間都比較少人,唯獨呢間都有好幾枱客👭🏻孖妹search左openrice,原來酒吧有冠軍調酒師主理,提供甜、酸、辣cocktail比客人選擇,酒吧有高枱位都有4人位置,播放住有年代感嘅英文MV, 幾有氣氛🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢餐前小食 💰40✨客人一坐低就會有墨西哥粟米片,配埋帶青瓜香沙律醬比客人作餐前小食,每片都大大塊好酥脆,👭🏻孖妹一路食住一路睇下order咩,最重要唔夠喉可以refill,朋友仔一齊share吹水唔洗爭🥢西班牙傳統香燒乳豬 💰268✨👭🏻孖妹都係第一次見酒吧有乳豬食,屬於大菜🤓以嫩乳豬為主要食材,廚師將乳豬整體塗上特製調味醬,用慢火燒烤,肉質變得極為嫩滑鮮嫩多汁,外皮烤至金黃酥脆,脆到好似薯片咁👍🏻鍾意濃味可以點埋邊邊燒汁,配菜有四片青瓜、大量脆薯角,份量好足㗎💞🥢天多尼雞肉自家手打薄餅 💰128✨薄餅係意式薄脆批🍕主打係自家製絕唔係現成薄餅底,經過高溫烤焗後咬落硬身但好脆口,口感接近餅乾,油份一定唔多,想keep fit 女仔可以放心食✨餅底加入天多尼醬、茄汁、芝士🧀、紅洋蔥絲、車厘茄、雞肉粒,上菜時已經聞到好香芝士味♨️芝士味夠

呢間酒吧位太子酒吧街,間間都比較少人,唯獨呢間都有好幾枱客

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢餐前小食 💰40

🥢西班牙傳統香燒乳豬 💰268

🥢天多尼雞肉自家手打薄餅 💰128

✨餅底加入天多尼醬、茄汁、芝士🧀、紅洋蔥絲、車厘茄、雞肉粒,上菜時已經聞到好香芝士味♨️芝士味夠拉絲濃郁,配埋車厘茄中和左薄餅油膩感+茄汁令薄餅更濕潤🉐而且批底都幾脆口😌天多尼醬汁為薄餅增添左辛辣濃郁味道採用左嫩雞胸部份,低脂高蛋白,廚師用左印度烤肉烹調方法,配搭幾有新鮮感

🥢Strawberry Colada 💰88

✨以椰奶、牛奶、馬利寶朗姆酒、冧酒汁、士多啤梨調成,加入幼滑沙冰調配製成
✨口感清爽,椰奶味濃郁,呈出淡粉紅顏色,唔會太甜,椰奶香好出好啱女仔飲嘅😂
調酒師仲用左新鮮菠蘿、士多啤梨砌成造型杯嘅頭,「厭世」樣多左份可愛感覺,colorful 又搞笑

🥢Singapore Sling 💰78

Singapore Sling

✨ 將金酒、櫻桃白蘭地為主要酒精成份,加入紅石榴糖漿、檸檬同冰混合攪拌而成,再加入淺綠色造型葉裝飾,好有亞熱帶風情,口感清新、爽口,可能兩種酒都係中性烈酒👷🏻‍♀️細孖飲完好放鬆系咁講嘢😂😂,糖漿中和左酒精味濃度,好易入口㗎,都櫻桃味好出,味道偏甜🌸

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 西班牙傳統香燒乳豬
  • 天多尼雞肉自家手打薄餅
  • Strawberry Colada
2023-11-27 54 views
Channel 3(太子)今次同朋友出去飲嘢,嚟到太子搵餐廳見到呢一間幾有氣氛,即刻吸引到我去試吓Nuts-Tortilla Chips 呢個墨西哥脆片可以任食🤤🤤西班牙海鮮炒飯($188)夠足料,超大隻虎蝦同青口,而且炒飯入面亦有好多魷魚粒配搭上收乾咗少少嘅醬汁令到炒飯超入味西班牙啤酒炸雞配薯角($148)食落去超香口,可能因為配搭所啤酒去炸咬落去會有微微嘅啤酒麥香令到個口感層次非常豐富,配菜薯角亦超足量👍🏻黑松露炸薯條($78)黑松露嘅味道超級濃郁,另外再有附上黑松露蛋黃醬令到薯條食落去更加豐富細滑同埋超級香濃嘅黑松露味Mojito($98)呢一杯Cocktail夠清新,飲落去非常順口而且配搭上青檸同薄荷葉非常清新自然Sexy On the Beach($75)好香濃嘅桃香而且睇落去幾吸引Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)太子通菜街228號地舖
Channel 3(太子)

Nuts-Tortilla Chips
呢個墨西哥脆片可以任食🤤🤤

西班牙海鮮炒飯($188)

西班牙啤酒炸雞配薯角($148)

黑松露炸薯條($78)

Mojito($98)
Sexy On the Beach($75)
好香濃嘅桃香而且睇落去幾吸引

太子通菜街228號地舖
2023-11-21 55 views
酒吧是令人放鬆心情之地,朋友帶我來這聊天,改變壞心情。店內的氣氛很好,店員亦很好態度,令人不會覺得緊張,佐酒薯片脆口又美味,而且豪吃也不會對你側視,棒我們點了特調飲品,聊聊心事青口青口大份量,又新鮮,沒有雪味的。經之口味製作而成,搭配忌廉奶油香,滿足味蕾甜美味,適合佐酒。品質好海鮮薄餅滿滿脆口薄餅佐酒之選。海鮮鋪滿的,很香非常美味,芝士是濃厚,感覺不錯龍蝦汁大蝦意想不到酒店也有主吃,味道亦非常棒,龍蝦汁滿滿,又有海膽鮮香,彈牙意粉掛滿了濃香味道。有嚼勁的意粉,掛汁!加上新鮮即點即製,令意粉充滿濃郁香,酒吧意粉,也不錯。歎自家特調飲品,聽著音樂,聊聊天,親民酒吧,意粉很高質。#太子酒吧 #太子 #太子聊天 #channel3 #酒吧
酒吧是令人放鬆心情之地,朋友帶我來這聊天,改變壞心情。
我們點了特調飲品,聊聊心事
青口
海鮮薄餅
龍蝦汁大蝦意
歎自家特調飲品,聽著音樂,聊聊天,親民酒吧,意粉很高質。
#太子酒吧 #太子 #太子聊天 #channel3 #酒吧
2023-11-21 40 views
近排有兄弟係外國番黎,咁當然要去酒吧 Chill下,順便食埋飯,今次就揀左位於太子的Channel 3 Tapas Bar & Restaurant。一入到去環境氣氛都唔錯,亦都有大電視可以睇英超直播。而食野方面,就推介Tapas、西班牙海鮮飯同埋德國炸豬手。<Tapas>呢度的Tapas都有唔少選擇,今次就叫左西班牙鮮番茄煙肉多士、燒烤醬雞肉芝士焗薄脆同埋經典炸粟米球。而上枱都幾有心思,佢會將Tapas掛係張枱上面,成件事的presentation即刻提升左唔少。講番Tapas食物質素,西班牙番茄煙肉多士用上鮮番茄夠開胃,同時唔會用好肥的煙肉,肉質夠濕潤,多士新辣夠脆口。至於燒烤醬雞肉芝士焗薄脆幾有驚喜,薄脆唔會好肥膩,而芝士雞肉,配上燒烤醬夠惹味。最後經典炸粟米球食得出係餐廳自家製,因為粟米的份量超多,而粟米都夠香甜。<西班牙海鮮飯>呢度的西班牙海鮮飯相對上係乾爽Style,而且係「重料版」。除左有煎香的大蝦同埋青口外,飯裏面仲有好多魷魚、蝦仁、蜆肉同埋辣肉腸,基本上每一啖飯都可以有唔同的餸食到,非常豐富。<德國炸豬手>一上枱見到豬手

<Tapas>

<西班牙海鮮飯>

<德國炸豬手>

一上枱見到豬手的Size已經非常震憾! 望落以為炸豬手的肉質會好乾,但食落都幾Juicy,而且味道餣得岩岩好,唔會過鹹,仲有少少蜜糖味。另外炸皮爆脆,配埋新鮮油炸的薯炸,相當滿足!

2023-11-08 78 views
放工食西班牙菜😍今次去咗一間位於太子的酒吧,酒吧夜晚好多人,好熱鬧,勁有氣氛😆每枱都有粟米片跟沙律醬,粟米片好脆,飲嘢傾偈有呢個小食真係一流😆西班牙傳統香燒乳豬 $268乳豬皮燒得好香脆,切開有聲,一篤就碎。豬肉好嫩,夠哂軟腍,個sauce 有d柑橘的味道,蘸sauce食的味道好特別。薯條同豬皮一樣咁脆,一叉就碎開兩截🤣不過薯條的味道偏鹹左少少🤏白酒忌廉煮青口 $108青口隻隻都幾大隻,而且好飽滿,個白汁食到淡淡的酒味,好好食😋煙三文魚沙律配芝麻汁 $128沙律菜配肥仔芝麻醬永遠都係無敵🤣沙律菜好新鮮,煙三文魚食落都唔錯🤤Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)太子通菜街228號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

西班牙傳統香燒乳豬 $268

白酒忌廉煮青口 $108