2024-10-13 348 views
點了娃娃菜,豆腐,泰式鳳爪,和一個煲仔飯。除煲仔飯外,其他都在十五分鐘禸送來。然後煲仔飯等了90 分鐘都沒有送來。其間找了幾次都說10分鐘內就好就好。最後就不等了,埋單連加一190元,還吃不飽。另外茶淡到不得了。
點了娃娃菜,豆腐,泰式鳳爪,和一個煲仔飯。

除煲仔飯外,其他都在十五分鐘禸送來。

最後就不等了,埋單連加一190元,還吃不飽。

另外茶淡到不得了。

2024-10-13
  • 沒有
2024-08-23 734 views
👨🏻‍🍳潮館 (元朗廣場) (元朗)📍元朗青山公路 - 元朗段249-251號元朗廣場3樓333-340號舖 「點心都可以🤤」 原本想食隔離壽司郎,但系太多人排,轉左食潮館🤣 👍🏻🍽️紅棗糕煙煙韌韌,重紅棗味😆仲整得好精緻!! 👍🏻🍽️原蝦燒賣皇大大粒,有咬口👍🏻 👍🏻🍽️醬汁蒸鳳爪夠味,大隻,啖啖肉🤤 🍽️XO醬炒蘿蔔糕正常🤤有小小辣 🍽️雞蛋煲薑醋薑醋甜度適中,豬腳入味(如果再煙靭D就好🙈)蛋就浸得吾夠耐,吾夠入味🙈 🍽️香脆奶黃包炸饅頭既外皮,入面系奶黃餡🤣有D膩,不過味道okay!! 🍽️脆皮?酸辣豆腐名吾系好記得🤣系潮汕炸豆腐,但系配泰式酸辣醬就吾系好夾🥲有小小似普寧炸豆腐,應該配蒜醋汁會夾D🙈👍🏻🍽️鮮竹卷正常 #潮館 #香港酒樓關注組 #元朗酒樓 #香港酒樓
👨🏻‍🍳潮館 (元朗廣場) (元朗)

「點心都可以🤤」

原本想食隔離壽司郎,
但系太多人排,
轉左食潮館🤣
紅棗糕

👍🏻🍽️紅棗糕
煙煙韌韌,重紅棗味😆
仲整得好精緻!!
原蝦燒賣皇

👍🏻🍽️原蝦燒賣皇
大大粒,有咬口👍🏻
醬汁蒸鳳爪

👍🏻🍽️醬汁蒸鳳爪
夠味,大隻,啖啖肉🤤
XO醬炒蘿蔔糕

🍽️XO醬炒蘿蔔糕
正常🤤有小小辣
雞蛋煲薑醋

🍽️雞蛋煲薑醋
薑醋甜度適中,豬腳入味(如果再煙靭D就好🙈)
蛋就浸得吾夠耐,吾夠入味🙈

🍽️香脆奶黃包
炸饅頭既外皮,入面系奶黃餡🤣
有D膩,不過味道okay!!
脆皮炸豆腐

🍽️脆皮?酸辣豆腐
名吾系好記得🤣
系潮汕炸豆腐,但系配泰式酸辣醬就吾系好夾🥲
有小小似普寧炸豆腐,應該配蒜醋汁會夾D🙈
鮮竹卷

醬汁蒸鳳爪
XO醬炒蘿蔔糕
鮮竹卷
2023-12-29 1181 views
想平令正食到中菜就要來位於元朗廣場3樓既潮館啦,佢地晚市3重奏好抵食 咖,有肉,有菜,仲有埋海鮮都係$198,樣樣都大大碟2個人食唔晒要打包, 因為今日係星期三,所以今日有豉汁蒸羅非魚,沙薑雞,濃湯魚肚浸時蔬,樣樣都幾好味道,同埋佢地每日都唔同菜式十分好ㄚ,唔洗日日諗食咩啦。

同埋佢地每日都唔同菜式十分好ㄚ,唔洗日日諗食咩啦。
2023-12-20 610 views
稻香集團旗下嘅潮館不嬲都幾抵食,食品質素都唔錯,今晚又去睇吓有乜嘢新菜式。餐牌介紹黃金炸蝦球同粟子炆雞,就每樣叫一碟。再加碟滷水鵝同蠔仔肉碎粥,兩個人食都幾夠飽。炸蝦球用鮮蝦切碎同搓球,再落鑊炸到金黃色,出嚟時仲香噴噴。粟子炆雞就好足料,粟子好冧,雞炆得好香,不過累嫌獻汁重手咗少少。滷水鵝片好入味,就算下面墊碟嘅豆腐都好滑。蠔仔粥話就話係一碗,不過閒閒哋可以分6小碗,蠔仔份量唔小,粥底普通。不過咁嘅價錢有呢個質素都唔錯。

2023-12-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
2023-08-15 723 views
想食滷水鵝, 潮州菜酒樓一定會有, 元朗廣場呢間潮館飲茶好平, 今次試下晚市豆腐煲: 熱辣辣豆腐好好食, 煲得入味又濕潤. 唔錯唔錯!蠔仔肉碎粥:後悔叫佐一窩, 太多, 一碗應該都够食, 味道不過不失.滷水鵝: 入黎就係為佐滷水鵝, 鵝肉嫩滑, 味道香濃, 好食, 個底仲有好多豆腐, 都幾抵食
豆腐煲: 熱辣辣豆腐好好食, 煲得入味又濕潤. 唔錯唔錯!

2023-06-09
Type of Meal
Dinner
2023-07-19 1073 views
經過幾次 次次都好多人應該唔錯 已經想試吓本身當天食壽司郎 但太多人臨時轉食潮館餐廳有不同套餐優惠晚市三重奏更加星期一至日都有當日星期四 本身order晚市三重奏侍應話滷水拼盤轉左沙薑雞半隻但散叫滷水拼盤就有 感覺有點不老實{普寧豆醬煮沙猛$68}侍應放上枱的一刻 我同佢講冇叫呢個餸佢話係普寧豆醬煮沙猛雖然圖文不符 但出奇地好食魚大條 厚肉 蘿蔔炆得淋 味道又好下次都會食{XO醬韭菜椰菜$62}有鑊氣 少少辣 仲有芋頭絲{上湯波士龍蝦伊麵+沙薑雞半隻$298}龍蝦唔算大隻 不過多肉肥美 而且好新鮮 肉質爽口 伊麵亦炆得入味 想加底😂(唔知得唔得) 估唔到咁大隻雞不過無咩雞味 靠沙薑汁吊味{滷水拼盤$95}以呢個價錢 仲要係商場食 份量算多所有滷味都入味 必叫之選📍潮館 (元朗廣場) (元朗)元朗青山公路249-251號元朗廣場3樓333-340號舖
經過幾次 次次都好多人

有鑊氣 少少辣 仲有芋頭絲

{上湯波士龍蝦伊麵+沙薑雞半隻$298}
龍蝦唔算大隻 不過多肉肥美
而且好新鮮 肉質爽口
伊麵亦炆得入味 想加底😂(唔知得唔得)

估唔到咁大隻雞
不過無咩雞味 靠沙薑汁吊味

{滷水拼盤$95}
以呢個價錢 仲要係商場食 份量算多
所有滷味都入味 必叫之選

📍潮館 (元朗廣場) (元朗)
元朗青山公路249-251號元朗廣場3樓333-340號舖
2023-07-13
2023-03-04 1225 views
元朗廣場嘅一間新式酒樓,裝修得好新潮,座位較為闊落,每張檯旁邊仲有一個自動嘅煲水機,確保食客隨時隨地都有熱水沖茶飲,個設計真係好有心思。而且就係用手機自助落單,真係幾科技化。食物質素都唔錯,腸粉、蝦餃、粉果類嘅精點都係皮薄餡靚,蝦餃餡大大粒,用料十足。炸物類就即叫即炸,上到咗熱騰騰而且好脆,雖然感覺上有油膩咗啲,但係都可以接受。佢有一個比較得意嘅冬菇包,成個外型真係好似冬菇咁,餡料係素冬菇餡,菇味香濃鹹鹹地,食落都唔錯。價錢方面都唔貴,各類優惠加埋,每碟飾物大概$20至$25左右,不過茶位就$12一位,略為高,應該係佢部智能熱水機既關係。

2023-01-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2023-02-09 776 views
朋友介紹我哋嚟潮館食飯,原來入邊好闊落,好多張枱,坐得好舒服特別推介呢個鮮美二選一套餐,我哋點咗金銀蒜燒生蠔,都只係$48一份,一份有六隻大大隻燒鮮蠔,要分開兩啖先食得晒,真係超級正!!因為太開心,唔記得影相🙈🙈另外都好想推介嘉士伯啤酒, $30/2樽,雪到凍冰冰,連酒杯都係雪櫃拎出嚟,真係超體貼,今時今日咁嘅服務態度,配呢個價錢,真係好抵食!我哋另外重order左一份滷水拼盤,有好多滷水鵝,又淋又入味,仲有紅腸,豆腐同花生,餸啤酒一流😍😍😍

因為太開心,唔記得影相🙈🙈

2023-02-09 594 views
朋友入黎元朗食飯!想搵間餐廳一邊食一邊傾下偈就去左潮館因為坐得舒服! 見到佢特價二選一48蚊有6隻生蠔幾抵。生蠔勁多蒜又多汁隻隻都好肥唔會先到乾哂幾好食推介!不過茶位要14蚊一位就貴左d
2022-07-09 1408 views
本身見元廣其他食肆都排哂隊,得呢間唔洗排所以入左黎,無人食果然有原因。元廣冷氣已經唔係幾夠,呢間直情係唔知有無冷氣,又熱又焗,一路飲茶食嘢一路流汗,食到好辛苦。
2022-05-18 1103 views
放寬社交距離,又有返晚市。即刻出去食野,見潮館做優惠,都幫襯下。野食就一般,勝在夠平,加多一蚊,多一盤鹵水鵝件,就試下感。叫埋個套餐,三百不使就可以落樓。偶然食下無要求,當出來旺下個場。蝦就一般,鵝件算靚好正常。不強求。
2022-05-09
$130 (Dinner)
  • 滷水拼盤
2022-05-15 632 views
星期六朝早去好多人,不過11點前落單就有點心六折,好抵🤪食物質素幾好,腸粉好滑,奶皇馬拉卷好香軟,腐皮卷炸得勁脆💕兩個人食四樣野大約一百三十蚊🙆🏻‍♀️
星期六朝早去好多人,不過11點前落單就有點心六折,好抵🤪

食物質素幾好,腸粉好滑,奶皇馬拉卷好香軟,腐皮卷炸得勁脆💕

兩個人食四樣野大約一百三十蚊🙆🏻‍♀️
2021-12-24 731 views
見到餐牌有蠔仔肉碎粥就試吓嚟到比較似湯飯,都幾好味,偏濃味叫咗個薄撐,不過不失兩個珍珠雞,以呢個價錢來講性價比都算高叫咗兩個奶皇包,有啲似炸饅頭,但入面係有餡嘅都幾好味仲有叫咗個魚片河,都幾好味

見到餐牌有蠔仔肉碎粥
就試吓

嚟到比較似湯飯,都幾好味,偏濃味

叫咗個薄撐,不過不失

兩個珍珠雞,以呢個價錢來講性價比都算高

叫咗兩個奶皇包,有啲似炸饅頭,但入面係有餡嘅都幾好味

仲有叫咗個魚片河,都幾好味
2021-01-13 1896 views
今日去了潮館食午飯飲茶,幾年前食過一次,中規中矩,衛生、食物、服務都尚算可以,但今日再去已經大不如前。今時今日無論去邊間餐廳食肆,衛生一定放第一位,食物好唔好食都係其次。我地一坐低洗碗筷,污糟到比佢嚇親😰😰😰。個杯低污糟到難以置信🤢,係一大堆食物殘餘渣🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️。之後叫個服務員幫我地換過啲碗筷,佢有講唔好意思,但係衛生印象已經接受唔到。洗第二批碗筷雖然無污物,但仍然摸到有少少油淋淋。跟著我地照點點心,其中叫了一籠蝦餃,蝦餃就無問題,但個蒸籠就大問題,蝦餃蒸籠裡面有一粒飯外,蒸籠個邊還有兩塊殘渣物🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️。去商場裡面飲茶真係好少遇到咁既衛生質素🤢。最後總結係,食物再好食都唔會想再幫襯,何況食物方面唔係太出色,所有野都普通喇。最後點了一個飯,食淨一半有多,真係唔識欣賞,又廉廉地又濕濕地😕。依家有好多野都電腦化係好事,落單自己用電話,沖茶旁邊有自動沖水、煲水。最後叫埋單,行出門口比錢。但加一服務費又係要照比,服務費值唔值就真係可圈可點喇。

去商場裡面飲茶真係好少遇到咁既衛生質素🤢。

2020-11-22 1325 views
之前經過元朗廣場呢間潮館,見到佢個外賣真係幾抵。今日預早叫老公煲定飯,然後過去買2個餸返屋企食。去到,見到都幾多人買外賣,餸嘅選擇都幾多⋯今次我哋揀咗蒜芯炒牛柳絲+蓮藕炆豬手,成惠$73.5,真係平過自己煮。因為買嘅時候,炒蒜芯係新鮮炒起嘅,所以返到屋企仲係熱辣辣,蒜芯鮮嫩爽口,而且都有鑊氣,配以蘑菇同牛柳絲,味道唔錯。炆豬手就唔係太熱,只係微暖而已,味道比較清淡,而且蓮藕冇味,有啲失色。

2020-11-22
TakeAway
$35 (Dinner)