2019-11-04 205 views
經過旺中見到一間不起眼的小店但門外很多人排隊於是走上前看看賣什麼原來是一間台式飲料店其實旺角有很多台式飲料店他們主打賣珍珠奶茶但這店有很多特色飲料值得去試今天十分口渴想喝一些解渴的飲料於是點了蜂蜜青檸話梅露青檸很大片話梅的數量也不少!雖然是秋冬但是還是想喝些酸酸甜甜的這杯甜度是固定的因為是蜂蜜的原故一喝進去有爬濃的青檸味十分清新入口酸酸的並沒有苦澀味加上話梅的酸令人喝起來有種新鮮清爽的感覺甜甜的蜂蜜十分健康自然的甜味令這杯飲粒加分!
經過旺中

今天十分口渴
想喝一些解渴的飲料
於是點了蜂蜜青檸話梅露

青檸很大片
話梅的數量也不少!
雖然是秋冬
入口酸酸的並沒有苦澀味
加上話梅的酸
令人喝起來有種新鮮清爽的感覺
甜甜的蜂蜜十分健康
自然的甜味令這杯飲粒加分!

2019-11-01 145 views
我怕會太苦,所以我就叫左微糖,佢嘅微糖嘅味道都已經有啲苦,所以如果叫無糖一定好苦,佢嘅抹茶味都好香濃,不過啲珍珠都好少,珍珠嘅口感都算有小小彈牙,不過都有啲淋,而且味道都偏甜,不過整杯飲品都不錯👍🏻

2019-10-16 305 views
口渴求其行過,姐過茶理史本身以為係普通珍珠奶茶。點知有suprise。叫左杯玉露奶茶 只係 $20 好癲我叫咗走甜小奶。一拎起杯奶茶好驚喜,因為佢係泰式奶茶的偏橙色的奶茶色。:0味道都係偏泰式奶茶味啲珍珠偏甜,所以走奶杯奶茶都有少少甜味So far 岩岩好😉見佢仲有啲芋丸奶茶,幾特別都係$20 大大杯下次有機會經過再試吓☺️
口渴求其行過,姐過茶理史
本身以為係普通珍珠奶茶。
點知有suprise。

叫左杯玉露奶茶 只係 $20 好癲
我叫咗走甜小奶。

一拎起杯奶茶好驚喜,
因為佢係泰式奶茶的偏橙色的奶茶色。:0
味道都係偏泰式奶茶味

啲珍珠偏甜,所以走奶杯奶茶都有少少甜味
So far 岩岩好😉

見佢仲有啲芋丸奶茶,幾特別
都係$20 大大杯
下次有機會經過再試吓☺️
2019-09-30 315 views
• 口感味道清新,我要求7分糖,甜度剛剛好,不會太甜膩(平時飲天仁的913奶茶加珍珠,我都點無糖的)。• 鮮奶香滑,配合芋頭味更能令到芋香的味道特出,而飲起來口感也很順滑。• 重點是他們店的小芋圓,芋圓口感算不上是十分煙韌,偏向像台式芋圓的那種口感,但是芋頭香味卻又很香濃而自然。• 而混雜在粒粒芋圓之中,會有一些切碎的地瓜粒粒,大小跟芋圓一樣。吃下去口感粉嫩,地瓜味道也很香濃,不過個人還是比較喜歡將地瓜造成的小芋圓。
芋香鮮乳地瓜小芋圓

芋香鮮乳地瓜小芋圓
2019-09-29 234 views
行過見到呢間手搖飲品有芋圓,岩晒我呢個芋圓控呀!見到價錢唔算貴配搭都幾新鮮,又大大杯咁,可以一試!✨草莓鮮乳地瓜小芋圓 $34首先顏色幾吸引!😜✨上層粉紅色,下層奶白色,底仲有淺黃色地瓜圓~由於係用左鮮乳,唔係用奶粉調配,感覺健康啲😊士多啤梨部分,飲落係冇啲好假嘅香精味,應該冇人造色素,用左真·新鮮士多啤梨,真係好fresh呀🤗🤗重點想試嘅芋圓,食落地瓜味好出,係出面好難食到啲岩口味嘅芋圓,呢道做得唔錯,口感軟糯🤤 下次會再試其他飲品💪🏻💪🏻

✨草莓鮮乳地瓜小芋圓 $34
2019-09-28 199 views
某個星期五既晚上路過旺角中心,見到冇人排隊,於是飲返杯。我比較喜歡點舖頭既招牌菜/獨家飲品,呢間舖頭既賣點似乎係「海鹽雲頂」。我叫左杯「海鹽雲頂濃厚可可$24」,同時叫左「薄荷可可地瓜鮮乳地瓜小芋圓$32」、「琥珀白玉奶茶$20」比朋友。海鹽雲頂濃厚可可,果層海鹽雲頂即係海鹽奶油,十分稀薄,飲落冇口感,完全沒有海鹽的鹹味,亦沒有奶油的香味。至於可可,一般粉沖貨色。薄荷可可地瓜鮮乳地瓜小芋圓,沒有鮮奶味,鮮奶份量十分少,芋圓太淋。琥珀白玉奶茶,朋友飲左兩啖就掉左。
某個星期五既晚上路過旺角中心,見到冇人排隊,於是飲返杯。

海鹽雲頂濃厚可可,

薄荷可可地瓜鮮乳地瓜小芋圓,
沒有鮮奶味,鮮奶份量十分少,芋圓太淋。

琥珀白玉奶茶,
朋友飲左兩啖就掉左。
2019-09-21
2019-09-25 172 views
去親旺角最中意就係掃街食野,天氣咁熱都會想圓返杯凍飲,可以邊行邊飲解下渴🤣咁岩見到茶理史就去圓返杯台式飲品,無諗過會咁有驚喜😍平時就食開珍珠多,我見到佢有款係地瓜小芋圓,選擇都有好多,所以一於試「芋香鮮乳地瓜小芋圓」。呢個芋圓有黃色地瓜圓、粉紫色芋圓,而且係一粒粒圓形個種,唔會好形方形粒狀痴埋一齊,口感亦都好煙韌好有口感,最重要係有芋頭香味👍🏼👍🏼另外芋香鮮乳除左有淡淡芋頭香味之外,唔會好死甜幾岩晒我口味!總結,平時除左飲珍珠之外,平時中意食開芋圓的朋友,呢個地瓜小芋圓都可以試下😋

2019-09-24 130 views
同朋友行完旺中,想飲野,搵到附近有呢間茶理史,當然要試一下。揀左杯蘋果烏龍,加白玉珍珠,31蚊,感覺超值。蘋果味同茶味都好濃,而蘋果既甜完全唔假,小小刺激喉嚨既感覺都無,仲有好多蘋果肉同皮。白玉珍珠數量夠多,每粒都爽口彈牙!高質飲品店!
揀左杯蘋果烏龍,加白玉珍珠,31蚊,感覺超值。
白玉珍珠數量夠多,每粒都爽口彈牙!
高質飲品店!
2019-07-12 424 views
因為之前係look 圓左張50蚊coupon,所以就同朋友一齊黎買野飲,我地就分別叫左木瓜鮮乳地瓜小芋圓($28)同埋琥珀白玉奶茶+龍珠($26) 對於木瓜控既我黎講,我就比較喜愛第一杯,至於第二杯既味道,可能因為加左龍珠,所以口感變得奇怪左,同普通同價格既珍珠奶茶比起來,我較喜歡其他連鎖店的。
木瓜鮮乳地瓜小芋圓
琥珀白玉奶茶(+龍珠)
木瓜鮮乳地瓜小芋圓
2019-07-02 289 views
有朋友極力推介叫我去試一間水果茶🍎🍍話爆晒珠...搞到我都想試吓其實佢好多地區都有分店但我就一直未試過🤪🤪🤪望一望佢個Menu有好多隻都想試見過宣傳有隻玫瑰你都想試最後都係點左朋友飲過推介嘅龍珠裡面仲有好多款水果其實飲一杯到幾飽
有朋友極力推介叫我去試一間水果茶🍎🍍

裡面仲有好多款水果
其實飲一杯到幾飽
2019-06-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2019-06-26 238 views
黎左幾次都係為左個腐竹😍初初睇menu會覺得腐竹加奶茶咁都得?🤔不過我見腐竹白玉奶茶係top2,咁就即管試下啦😬相嗰杯係竹炭鐵觀音白玉奶茶加腐竹💁🏻‍♀️-飲落又唔錯禾腐竹都幾夾,而個奶茶同珍珠就普普通通啦🙈不過我本身都幾鐘意食腐竹,依家唔洗買中式糖水都可以食到實在太好啦🤤(其實珍珠奶茶本身都已經甜到可列為其中一款中式糖水😂)
2019-06-18 177 views
大熱天時行街必須要有杯凍嘅嘢飲,呢啲時候,任何沖嘢飲嘅鋪頭都會選擇,所以我哋見到呢間未試過嘅鋪頭,茶理史,都決定勇敢一試。嘢飲選擇都幾多,花多眼亂之際,決定飲廣告牌上最大杯嘅海鹽雲頂桃花,其實係有草莓同桃兩種生果混合而成嘅嘢飲,見到佢加入左海鹽,覺得幾特別,所以試試佢。等左五至六分鐘到就有啦。野飲幾大杯,一飲落去係幾重果味,蜜桃味比草莓未出,唔講有草莓都未必知,整體味道不錯但係冇乜海鹽味,驚喜不大,解渴嘅話都係一個選擇嘅。

,覺得幾特別,所以試試佢。

2019-06-17
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
2019-06-02 259 views
炎熱嘅夏天,出到旺角 緊係搵杯台式飲品飲下 茶理史 新出 爆果茶皇 $36叫左杯試吓原本以為成杯茶都係生果 好似一般水果茶咁但飲落去係似用多種水果打爛而成飲落一pat pat咁冇乜口感而茶底亦都冇咩茶味 $36價值 可以喺旺角搵到更加好嘅質素整體來講不過不失應該冇下次
炎熱嘅夏天,出到旺角 緊係搵杯台式飲品飲下
茶理史 新出 爆果茶皇 $36
$36價值 可以喺旺角搵到更加好嘅質素
整體來講不過不失
應該冇下次

2019-05-29 170 views
小妹是日系旺角行街街,行街街行得耐又開始想搵野飲 旺角好多台式飲品,所謂花多眼亂,小妹都行左幾條街搵左幾間台式飲品店,終於決定飲呢間茶理史小妹記得之前系葵芳行街飲過佢個地瓜小芋圓,都好似唔錯咖<海鹽雲頂翠芽綠茶$22>唉....小妹妹後悔叫左呢杯海鹽綠茶綠茶無味,唔知飲緊咩海鹽奶蓋無奶味無鹽味,又系唔知飲緊咩總之,飲左一半唔知飲緊咩就送棄左lu Ummm.... 原來茶理史只可以嗌小丸子,今次真系中曬伏
小妹是日系旺角行街街,行街街行得耐又開始想搵野飲

小妹記得之前系葵芳行街飲過佢個地瓜小芋圓,都好似唔錯咖

<海鹽雲頂翠芽綠茶$22>
唉....小妹妹後悔叫左呢杯海鹽綠茶

綠茶無味,唔知飲緊咩

海鹽奶蓋無奶味無鹽味,又系唔知飲緊咩

總之,飲左一半唔知飲緊咩就送棄左lu

Ummm.... 原來茶理史只可以嗌小丸子,今次真系中曬伏

2019-05-22 141 views
行完街見有少少餓,但係又唔想食野.....所以就決定買杯飽肚啲嘅嘢飲做下午茶xppp飲過幾次呢間都覺得唔錯,,,,,所以就返返嚟再encore)))))好鍾意佢哋嘅鮮奶系列,感覺健康d之餘又唔會好膩, 加上自己本身好鍾意飲奶, 所以佢哋鮮奶系列嘅款式都試得七七八八, 呢日試咗個木瓜鮮奶加咗芋圓( 可以加飽肚啲)飲落係好天然嘅木瓜味加上鮮奶, 味道唔會太過甜,,,, 而且啲芋圓仲幾有咬口! mix埋一齊嘅味道都幾夾, 而且太大杯飲完真係好有飽肚感
行完街見有少少餓,但係又唔想食野.....
所以就決定買杯飽肚啲嘅嘢飲做下午茶xppp

飲過幾次呢間都覺得唔錯,,,,,所以就返返嚟再encore
)))))

Type of Meal