3 day(s) ago 0 views
晚上下着毛毛細雨,進到這西餐廳,在柔和的燈光下,播着一首又一首的情歌,十分有情調。餐牌上有我最喜愛的扒餐,牛扒一定是必選的,而什扒也非常吸引,很快便決定下單了。熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 ($206)這個五成熟的牛柳,肉質十分嫩滑,而且很香重牛肉味。再加上熱熔芝士,淋在香嫩的牛肉上,芝士與牛肉的香味互相融和,是很美好的配搭。吃扒什扒配薯菜 ($196)一個餐滿足我多個的「肉」望:魚柳、煎蛋,豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、司華力腸。多款的肉扒肉質嫩滑,黑椒汁淋上鐵板時,散發陣陣的香氣。西班牙咖啡 跟餐+$17飲一啖杯中間的黑咖啡,再食一啖雪尼拿雪糕,口感順滑,咖啡味中有陣陣的雪尼拿的甜味中溢出,美味香口。以上的扒餐只需加$25,便有餐包、湯、飲品、甜品。非常豐富、滿足👍(需加一服務費)

熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 ($206)

吃扒什扒配薯菜 ($196)

西班牙咖啡 跟餐+$17

(需加一服務費)

3 day(s) ago 0 views
晚上約左舊同學,就在舊校園對面的#吃扒開餐,進食時餐廳在播放緊我哋年代嘅歌,大家懷舊一番,共同回憶當年,真係咩情懷都番黎,認真係盞🙊。我地點左2個餐共同分享,再加$20配搭套餐- 有餐湯及飲品。餐湯要了羅宋湯,足料香濃飲落酸甜,我哋額外再滲了些胡椒粉更加正。羅勒香草忌廉海龍王意大利飯,有大虎蝦1隻,炸魚熟度剛好,炸得香脆可口,肉柔軟幼嫩,調味恰到好處,意大利飯用了蜆肉、墨魚仔同雜菌同煮,飯面鋪上很多蟹籽,入口層次感豐富,我哋都食得好開心😉。 熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜,店員先會添加熱溶芝士,再倒進醬汁在熱辣辣的鐵板上,Wow☺️。雖然點了7成熟度,在鐵板上一陣都己全熟了,但牛柳還是很柔軟的,再點埋芝士跟醬汁,味道更加捧。餐茶叫了傳統的熱咖啡☕️跟熱檸檬茶。

羅勒香草忌廉海龍王意大利飯,有

餐茶叫了傳統的熱咖啡☕️跟熱檸檬茶。
6 day(s) ago
Type of Meal
Dinner
2024-11-14 0 views
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~懷舊扒房 人均$200@2午餐優惠 性價比極高包埋餐湯、包及飲品😳🍝吉列豬扒配意粉 (蒜蓉汁)巨型豬扒😍外面係香脆薄薄一層麵包糠炸到金黃色 咬開肉質依然鮮嫩 非常酥脆❣️🥩精選肉眼扒依然鎖住豐富肉汁 唔會太老絕對要配上黑椒味 令成個牛扒味道更昇華側邊仲有薯條伴碟~食物款式多 仲有生酮飲食🥣裝修以復古為主調 非常適合拍拖/聚舊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

懷舊扒房 人均$200@2
午餐優惠 性價比極高
包埋餐湯、包及飲品😳

🍝吉列豬扒配意粉 (蒜蓉汁)
巨型豬扒😍外面係香脆薄薄一層麵包糠
炸到金黃色 咬開肉質依然鮮嫩 非常酥脆❣️

🥩精選肉眼扒
依然鎖住豐富肉汁 唔會太老
絕對要配上黑椒味 令成個牛扒味道更昇華
側邊仲有薯條伴碟~

食物款式多 仲有生酮飲食🥣
裝修以復古為主調 非常適合拍拖/聚舊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2024-11-14 0 views
🇭🇰旺角-吃扒今日又去食呢間扒房☺️雖然個位置唔顯眼,但當係唔同食店穿過左嘅時候,就會見到呢間比較小有嘅鋸扒地方💁🏼‍♀️平日夜晚都幾旺場㗎!!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:餐廳位於旺角食街位置,好多餐廳林立,而呢間專食扒嘅地方,裏面播嘅音樂都係好有情懷,同埋啲燈光偏向懷舊風~入面嘅食物都係巨大化💥👅 特選肉眼扒配薯菜(⭐9/10) $198+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)今次我哋揀咗七成熟,食落啱啱好,唔會有血水又鬆軟,牛味好濃郁,而且真係大大份食完勁飽🥳薯條勁脆,配黑椒汁好好味🔥👅 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(⭐8/10) $206+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)朋友仔就食咗呢個熱熔芝士,佢睇到出晒火勁興奮💥食落都唔錯 啲芝士好軟又唔會話好膩~而且個牛柳都係大大份 好抵食!!🥣( 餐包,湯,甜品)羅宋湯超好味!!一定要加配啊😍係有料嘅羅宋湯啊~肉味好濃!大家要試啊😆甜品係雪糕~口味就係雲呢拿~⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:吃扒 (旺角)旺角豉油街
🇭🇰旺角-吃扒

👅 特選肉眼扒配薯菜(⭐9/10) $198
+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)

👅 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(⭐8/10) $206
+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)

🥣( 餐包,湯,甜品)

🎏地址:吃扒 (旺角)
旺角豉油街108地舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#旺角餐廳#旺角美食#旺角#香港美食#吃扒 @chiba.108

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角
因為喺旺角有啲嘢做所以就諗住食埋嘢先返屋企因為想食扒 就喺OpenRice度search到呢一間嘢見到佢評價都唔錯喎,有咁多個like所以就決定試吓點知一點餐 就覺得有啲中伏啦佢signature 個熔岩芝士已經無貨之後點餐問你羅宋湯定係豬骨湯?好奇怪 點解唔係正常係白湯,會係中湯⋯點咗一西冷一肉眼兩塊都有筋 完全冇牛味 冇肉味嚟得呢啲地方都唔會有啲咩期望但冇諗過連少少牛味都冇 唔知自己食緊啲乜嘢 仲差過茶記幾十蚊叫塊扒檸茶同奶茶都超難飲 我飲咗一啖放棄咗埋單$400幾,成五舊水,我唔知自己食過啲乜嘢食完都唔飽 我真係唔明點解可以有咁多好評其實我個人覺得懷舊扒房,就應該去返啲懷舊餐廳不過朋友想食就試吓啦花園餐廳都冇咁差唉 貼錢買難受
因為喺旺角有啲嘢做所以就諗住食埋嘢先返屋企
所以就決定試吓

點知一點餐 就覺得有啲中伏啦
佢signature 個熔岩芝士已經無貨
之後點餐問你羅宋湯定係豬骨湯?
好奇怪 點解唔係正常係白湯,會係中湯⋯

點咗一西冷一肉眼

檸茶同奶茶都超難飲 我飲咗一啖放棄咗
埋單$400幾,成五舊水,我唔知自己食過啲乜嘢
食完都唔飽

我真係唔明點解可以有咁多好評

其實我個人覺得懷舊扒房,
就應該去返啲懷舊餐廳
不過朋友想食就試吓啦
花園餐廳都冇咁差

唉 貼錢買難受
2024-11-12 0 views
呢排同朋友好想鋸扒,朋友就帶咗去一間旺角洗衣街附近嘅旺角鋸扒餐廳、呢間餐廳嘅裝修好靚紫色帶豪華嘅感覺、充滿歐式嘅風格! 呢度有鐵板晚餐、主菜之餘,仲可以加$20轉套餐包括有湯、有羅宋湯同豬骨湯揀!一杯飲品,凍飲加$3、特飲加$17,另外加$28甜品仲可以轉做心太軟!入面仲有雲呢拿雪糕!我自己就點咗個特選肉眼扒配薯菜,嘩呢塊肉眼扒真係超大塊!直程大過我塊面呀!真係超抵!今次我叫咗七成熟!醬汁方面就有蒜蓉汁、黑椒汁、洋蔥汁、同紅酒汁!加$18仲可以加熱熔芝士!好正好邪惡!另外我個朋友就點咗個熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜!佢都係選擇咗套餐再加$28轉心太軟!嘩我真係覺得佢嗰個芝士非常吸引!淋落去之前仲會有少少着火!重點係個芝士真係超好食!吃扒(旺角)旺角豉油街108號地下

吃扒(旺角)
旺角豉油街108號地下
2024-11-11 0 views
吃扒餐廳位於九龍旺角豉油街108號地下,餐廳裝修簡約以西式設計,餐廳外牆紫色設計份外搶眼,室內燈光柔和,座位寬敞坐得舒適,餐廳主打西式扒餐,有多款特飲和甜品供客人選擇,,服務員招乎熱情友善。吃扒雜扒配薯條雜扒有雞蛋,魚柳,豬扒.牛扒,雞扒,煙肉,司華力腸,洋蔥,椰菜和薯條,材料豐富配埋黑椒汁更加惹味,配有餐包和熱檸檬水。牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉意大利粉仲有沙律菜和忌廉配料,軟殼蟹炸到香脆飛魚子有鮮甜口感,大埔有個入口綿滑,每條意大利粉沾滿忌廉汁,配有餐包和熱檸檬水。心太軟配雪糕甜品心太軟配朱古力雪糕,微熱心太軟和凍冰冰的朱古力雪糕冷熱交融刺激了我的味蕾。飲品有紅豆冰雪糕和凍話梅咸檸漆。
吃扒

吃扒雜扒配薯條

牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉

心太軟配雪糕

2024-11-06 0 views
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 吃扒係旺角收工,離遠就見到有間紫色外牆既餐廳,入面係暗暗既燈光,配上水晶燈,裝修有小小復古feel,既浪漫又有格調😉 唔錯唔錯特選肉眼扒配薯菜 係9oz嘅肉眼扒,嗌左5成熟真係煎得啱啱好!!外脆內嫩,肉質多汁,真係肉食者嘅夢想 😂😂😂熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜牛柳都係揀左五成熟,肉質夠嫩冇筋而且啖啖肉,夠厚得黎完全唔會好難切或者韌!鐵板熱辣辣上枱本身已經聽到啲滋滋聲,店員仲會即刻攞出加熱左既芝士出黎,即席係檯面點火再淋落牛柳上面視覺效果一流!同時絕對滿足到我既芝士胃!芝士配牛柳真係好正夠曬邪惡 😈😈 以上加 $20 會有埋餐包、羅宋湯同飲品 🤓📍旺角豉油街108號地舖
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 吃扒

特選肉眼扒配薯菜
係9oz嘅肉眼扒,嗌左5成熟真係煎得啱啱好!!
外脆內嫩,肉質多汁,真係肉食者嘅夢想 😂😂😂

熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜

以上加 $20 會有埋餐包、羅宋湯同飲品 🤓

📍旺角豉油街108號地舖
2024-11-05 321 views
講起食牛扒,大家會諗到去邊度食呢?今次我將會介紹性價比不錯嘅牛扒餐廳加上我死黨最近生日,一於同佢去鋸扒啦我就約咗佢去旺角嘅吃扒Chiba餐廳呢度環境好舒服,價格仲好親民添而牛扒嘅水準,係你意想不到咁 😎🐂今次我就點咗鐵板精選肉眼扒配薯菜$89我哋點咗五成,鐵板關係,唔算好多血水下次可以叫三成,有別於廉價嘅牛扒係似用好多鬆肉粉醃到鬆曬,咬落去好散而這款肉眼扒好軟腍酥香,亦好有嚼勁牛味香濃又多汁,令人食過返尋味😋😋連我個朋友都讚不絕口 加上而家要去超市買份靚少少嘅牛扒都要過一百,而我係地獄廚神煮得難食真係好難煮到呢塊牛扒外酥內嫩效果啊😝😔 🐟🐷🐔另外我哋又點咗鐵板吃扒雜扒配薯菜有魚柳、雞扒、豬扒同斯華力腸其中豬扒係最好食嘅,既香口又唔鞋魚柳就有少少咖喱味,咁多肉,啱晒花心人仕🍲🥖我好鍾意食套餐,因為午市餐湯就有羅宋湯或豬骨湯、餐包仲有🍦甜品係雪糕杯,另加$28䡛心太軟 如一到午市都幾多人架大家想揀個靚位,就早啲嚟霸位
講起食牛扒,大家會諗到去邊度食呢?

今次我將會介紹性價比不錯嘅牛扒餐廳
加上我死黨最近生日,一於同佢去鋸扒啦
我就約咗佢去旺角嘅吃扒Chiba餐廳

呢度環境好舒服,價格仲好親民添
而牛扒嘅水準,係你意想不到咁 😎

🐂今次我就點咗鐵板精選肉眼扒配薯菜$89

我哋點咗五成,鐵板關係,唔算好多血水
下次可以叫三成,有別於廉價嘅牛扒

係似用好多鬆肉粉醃到鬆曬,咬落去好散
而這款肉眼扒好軟腍酥香,亦好有嚼勁
牛味香濃又多汁,令人食過返尋味😋😋
連我個朋友都讚不絕口
加上而家要去超市買份靚少少嘅牛扒
都要過一百,而我係地獄廚神煮得難食
真係好難煮到呢塊牛扒外酥內嫩效果啊😝😔

🐟🐷🐔另外我哋又點咗鐵板吃扒雜扒配薯菜
有魚柳、雞扒、豬扒同斯華力腸
其中豬扒係最好食嘅,既香口又唔鞋
魚柳就有少少咖喱味,咁多肉,啱晒花心人仕

🍲🥖我好鍾意食套餐,因為午市餐湯就有
羅宋湯或豬骨湯、餐包

仲有🍦甜品係雪糕杯,另加$28䡛心太軟
如一到午市都幾多人架
大家想揀個靚位,就早啲嚟霸位

2024-11-05 302 views
特選肉眼扒配薯菜鐵板熱騰騰,淋上醬汁時發出滋滋聲,特別舒壓。底下有薯菜墊著中。;。iukkkk,肉眼扒非常大塊且不韌,吃起來特別過癮。三文魚牛油果水芝士沙律三文魚份量足夠,適合生酮或低碳飲食的朋友。焗蕃薯條配雪糕服務員端上來時,我們都驚嘆不已,沒想到這麼大一盤,像座小山。裡面有淋上巧克力醬並鋪滿棉花糖的焗蕃薯條,頂層還有一大球雪糕和奶油。喜歡甜食的朋友一定要試試。心太軟配雪糕心太軟的巧克力味濃郁且流心,可套餐加錢。
特選肉眼扒配薯菜

三文魚牛油果水芝士沙律
三文魚份量足夠,適合生酮或低碳飲食的朋友。

焗蕃薯條配雪糕

心太軟配雪糕
心太軟的巧克力味濃郁且流心,可套餐加錢。
2024-11-05 283 views
係旺角行街街被這間紫色扒房吸引住,就入去試下,暗黃嘅燈光配90年代廣東歌,環境好有氣氛!🍴吃扒什扒鐵板餐配薯菜(蒜蓉汁)餐湯可揀羅宋湯/中式豬骨湯,餐包非常軟!雜扒餐有魚柳、牛扒、豬扒、雞扒、煙肉、司華力腸、煎蛋,勁豐富🤤扒類煎得乾身而肉嫩,魚柳外脆內軟,司華力腸同煙肉煎得夠香脆,仲有煎蛋,啱晒我嘅食肉獸朋友,真係大滿足😋🍴炸椰菜花配煙肉碎酸忌廉(生酮)見餐廳有生酮餐,煙肉碎焦香,加埋忌廉芝士烹製,層次豐富,愈食愈停唔到口!🍴煙三文魚牛油果水牛芝士沙律(生酮)煙三文魚大大塊,配埋水牛芝士好好味,淋上黑醋同牛油果健康又好味!🥤餐飲叫咗特色飲品雪糕紅豆冰同熱朱古力,奶香濃雪糕同香甜紅豆好完美,最後食埋甜品雪糕!滿足!

🍴吃扒什扒鐵板餐配薯菜(蒜蓉汁)

🍴炸椰菜花配煙肉碎酸忌廉(生酮)

🍴煙三文魚牛油果水牛芝士沙律(生酮)

2024-11-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 煙三文魚牛油果水牛芝士沙律
  • 吃扒什扒
  • 雪糕紅豆冰
2024-11-03 341 views
去旺角買了一些聖誕套裝給自己,然後順便在附近吃晚餐,這是一間頗有情調的餐廳,主打鐵板晚餐,見到有紐西蘭牛柳便點來試。熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜10安士兩大塊牛柳份量都幾多,百幾蚊嚟講性價比幾高!芝士在火焰中形成瀑布狀態傾瀉而下,非常壯觀的視覺效果,配牛柳一齊食非常惹味。牛柳夠厚切,吃起來肉質keep到嫩滑,而且肉味爆燈,整體令人滿意。吃扒雜扒配薯菜非常大堆頭包括魚柳、煎蛋、雞扒、豬扒、牛扒、煙肉、司華力腸,10分適合選擇困難症的我。其中雞扒和煙肉最好食,牛扒就不過不失,可能食完牛柳😆由於份量勁多,基本上未食薯條已經飽咗😆😆每份鐵板加$25可以轉套餐,有包括餐包、湯、甜品、今次試咗生酮豬骨湯,用羅漢果糖取代傳統冰糖,飲落都幾好飲清甜。

熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜10安士

吃扒雜扒配薯菜

2024-11-02 264 views
食肉獸朋友要据扒,記得旺角有間人氣甚高的懷舊扒房一直想去,決定同佢去,估唔到平日嘅晚上都坐滿顧客啊!餐廳還播放着90年代的廣東歌,很有氣氛!🥩熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(10oz)店員即場倒出火焰熱熔芝士,夠晒gimmick!跟餐選擇的蒜蓉汁就會係放低俾你點嚟食,牛柳好腍好大件,味道不錯!🥩 吃扒什扒配薯菜(魚柳、煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、司華力腸)超級超級大份量,啱晒我嘅食肉獸朋友!而且加$25轉套餐仲有餐包、餐湯甜品及飲品!特色飲品又可以揀懷舊凍飲,叫咗雪糕紅豆冰同埋青鹹檸檬梳打,回憶返晒嚟!

🥩熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(10oz)
店員即場倒出火焰熱熔芝士,夠晒gimmick!

2024-11-01 210 views
Sirloin steak with potato 🥩🥔 西冷牛扒配薯菜 $188大大碟嘅鐵板西冷牛扒性價比真係好高,牛扒夠大塊有成9oz ,肉質鮮嫩🍖,咬落去唔會太煙靭,仲有少少Juicy,配埋旁邊嘅健康西蘭花🥦、脆口嘅粗薯條🍟,真係正,值得推介😋🤍➌ Soft boiled egg with bacon & cheese linguine 溫泉蛋煙肉芝士扁意粉 🍝 $118呢款溫泉蛋芝士片意粉相當唔錯,面頭有半流心嘅溫泉蛋🍳,配上足料嘅冬菇🍄‍🟫同埋撈埋食好match嘅煙肉🥓,加埋濃郁嘅芝士🫕真係幾好食🤍➍ Caesar salad 凱撒沙律 🥗 $88夠晒健康嘅凱撒沙律連素食者都啱,裏面有清甜爽口嘅生菜🥬,仲有Fresh嘅車厘茄🍅、煙肉粒,撈埋酸酸甜甜開胃嘅沙律醬同埋濃厚芝士🧀粉食,係個高質嘅Appetiser !🤍➎ Ovaltine 阿華田 🍫☕️ (R) $29Rosemary lemon tea soda 露絲瑪莉紅茶梳打 (L) $38左手邊嘅露絲瑪莉紅茶梳打飲落去有少少似蘋果梳打🍎,味道天然又唔會太假,飲落去仲有淡淡檸檬嘅清新味🍋🍹,配埋扒或者意粉好夾,而左邊嘅阿華
Sirloin steak with potato 🥩🥔
西冷牛扒配薯菜 $188

溫泉蛋煙肉芝士扁意粉 🍝 $118

🤍➍ Caesar salad 凱撒沙律 🥗 $88

🤍➎ Ovaltine 阿華田 🍫☕️ (R) $29
左手邊嘅露絲瑪莉紅茶梳打飲落去有少少似蘋果梳打🍎,味道天然又唔會太假,飲落去仲有淡淡檸檬嘅清新味🍋🍹,配埋扒或者意粉好夾,而左邊嘅阿華田係正宗港式茶餐廳風味,係啱大人小朋友嘅唔錯選擇
2024-10-29 337 views
📍旺角豉油街都可以食到舊式嘅鐵板西餐~除咗鋸扒之外,呢度仲會有埋意粉同埋幾款keto main course可以揀!揀咗鐵板餐嘅肉眼扒配薯菜($178)同吉列豬扒配薯菜($178),另外加$25仲會有埋餐包、羅宋湯、飲品同埋甜品。肉眼扒最生可以揀五成熟,揀咗五成都煎啱啱好同幾厚肉,但係就比較多筋,底下仲有好多薯條都食唔哂。吉列豬扒夠大塊同埋幾腍身,配蒜蓉汁食最夾!甜品本身會包cocoberry雪糕,我哋加$28改咗心太軟配雪糕非常值得!心太軟個朱古力味勁濃郁,隔離仲會有一球雲呢拿雪糕配埋食冰火交融勁正。

吉列豬扒夠大塊同埋幾腍身,配蒜蓉汁食最夾!