2024-03-30 83 views
跟朋友今晚到旺角吃扒,門口外面裝修環境由紫色搭配,格外有特色~這間餐廳有生酮餐可選,今天嚐嚐其他。鐵板晚餐,飯或意粉類+$25 可轉為套餐~包中式或西式湯,餐包,跟餐甜品及一杯熱飲品!價錢相宜,份量很足~!—————————————————-——-——🍤 羅勒香草忌康海龍王意大利飯 $198意大利飯內配料很多,有蟹籽、魚肉、蜆肉和雜菌,混合羅勒香草和忌廉海皇的奶香味,味道很不錯。魚柳份量很足,外脆內軟,肉質軟滑。而大虎蝦有很鮮甜,新鮮~🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(10oz)$2店員喺枱前即溶芝士再加上鐵板牛柳上,熱辣辣~芝士味鹹的味道加上黑椒汁,令牛柳味道豐富!牛柳要了五成熟,鐵板熱度使肉質剛好,很大的一片,而且十分軟,啖啖肉完全沒有筋~配菜有西蘭花、薯條、粟米粒、洋蔥同薯條。🥣 餐包及餐湯:餐包軟熟~西式羅宋湯,中式豬骨湯正常發揮☕️ 餐飲:熱咖啡,熱檸茶🍦 甜品:沖繩鹽杯裝雪糕微咸的藍色雪糕~滿足
—————————————————-——-——
🍤 羅勒香草忌康海龍王意大利飯 $198

🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(10oz)$2

🥣 餐包及餐湯:
餐包軟熟~
西式羅宋湯,中式豬骨湯正常發揮

☕️ 餐飲:熱咖啡,熱檸茶

🍦 甜品:沖繩鹽杯裝雪糕
微咸的藍色雪糕~滿足
2024-03-28 66 views
呢間餐廳🍽️嘅名十分之簡單直接,就係「吃扒」🥩,而且係港式🇭🇰懷舊風格嘅鐵板扒,所以入面嘅裝修佈置都充滿😆懷舊風味。所有鐵板扒都可以加💰$25轉為套餐,包懷舊🥖餐包、🥣餐湯、🥤飲品同埋甜品🍨,餐湯仲有羅宋湯或者豬骨湯🥣可以揀,十足以前港式🇭🇰扒房嘅配搭。/有選擇困難嘅朋友😂揀雜扒就啱晒,佢哋嘅吃扒什扒配薯菜入面有🐟魚柳、🍳煎蛋、🐖豬扒、🐂牛扒、🐓雞扒、🥓煙肉同埋司華力腸,層層堆疊🤩十分之有睇頭!🔥熱熔芝士🧀紐西蘭牛柳配薯菜係用🥃烈酒加火去🔥燒溶啲芝士🧀再淋上去,香氣撲鼻十分芝味,🇳🇿紐西蘭牛柳有 10oz,🥩份量足又嫩滑,啲薯條🍟配埋熱熔芝士一齊食超正🤤!最後😍甜品係雪糕🍨,細細杯啱啱好,😋滿足感十足。

最後😍甜品係雪糕🍨,細細杯啱啱好,😋滿足感十足。
Type of Meal
Dinner
2024-03-28 51 views
呢一間扒房無論從外觀到內裝都同現實世界脫軌咁 紫色既外店面好似真係將我帶到幾十年前既感覺 而當然入面裝修就更加鞏固到呢一種感覺 入到去就好似坐左時光機咁 無論係燈光定係環境音樂 尤其係音樂 一直keep住播香港黃金八、九十年代既金曲🎵🎶♡熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜🥩🍟 $208店員首先會拎個扒上黎 之後手揸一個平底鑊入面係芝士🫕 再落酒點火 令到客人有足夠既視覺享受 將帶火既熱熔芝士淋落塊牛扒到 非常好睇水牛芝士味道就一定唔重 但佢可以拉絲之餘包住塊扒食又比相像中夾 我想講塊扒真係超大 一個人黎食一定抱住個肚走♡羅勒香草忌廉海龍王意大利飯 $198入面有大虎蝦、蝦、吉列魚柳、蜆肉、蟹籽同雜菌 呢個意大利飯既料可以講係勁豐富 蟹籽令到個飯既口感好得意脆卜卜咁 意大利飯就比我想像中淋左小小 撈埋濃稠既汁醬令到個意大利飯好Creamy加$25轉套餐(包括湯、餐包、飲品、雪糕)♡羅宋湯 (跟餐)羅宋湯好足料 佢既特點係佢落好多洋蔥去煲 個湯有陣洋蔥既甜 我仲覺得好有牛尾味♡青檸鹹檸檬梳打(無糖)🍋 (+$17 轉特飲)呢d梳打好少做無糖 證明到呢間餐廳唔係用糖漿開梳打水就算 佢面頭仲有幾片乾青檸

♡熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜🥩🍟 $208

♡羅勒香草忌廉海龍王意大利飯 $198

加$25轉套餐(包括湯、餐包、飲品、雪糕)
♡羅宋湯 (跟餐)

♡青檸鹹檸檬梳打(無糖)🍋 (+$17 轉特飲)
呢d梳打好少做無糖 證明到呢間餐廳唔係用糖漿開梳打水就算 佢面頭仲有幾片乾青檸 呢幾片乾青檸加添左入清香落杯野到

♡熱朱古力🍫 (+$17 轉特飲)
熱朱古力飲落都係平時大家茶餐廳飲到個飯牌子 不過佢on top 加左cream 落去撈勻佢飲我覺得成杯野感覺順滑左
2024-03-27 47 views
朋友仔上次食過覺得好味,今次帶咗我去,旺角豉油街食西餐,佢哋有好多生酮既食物,好啱減肥嘅人去食,餐廳名叫吃扒,黎都吃扒梗係要叫返個牛扒先啦,佢哋嘅Menu牛扒種類唔算好多,揀咗特選肉眼扒配薯菜,佢哋有多款醬汁,洋蔥黑椒蒜蓉仲有芝士,五成熟嘅牛扒口感啱啱好,肉質好嫩滑,而且咬落去勁juicy,九安士份量一個人食好飽。佢哋既辣醬茄大蝦意大利粉,入面有好多隻蝦,茄醬意粉好開胃,份量好大,一個女仔未必食得晒。小食水牛城雞翼,酸酸甜甜,外酥脆內軟熟多汁,一啖咬落去,雞汁佈滿味蕾。
2024-03-26 59 views
老公生日,我決定同佢浪漫一番,我揀咗一間專門吃扒的餐廳, 而且地點係旺角鬧市中,超便利的。餐廳畀我第一個印象,有種懷舊feel,非常摩登,播著老歌,掛著水晶燈,實木暗花枱櫈,氣氛十足。食物方面以西餐為主,扒餐有分鐵板上或用碟上, 見到餐牌,亦有提供生酮配料理,意粉/小吃/甜品…等等。我叫咗個西冷牛扒,我老公叫咗個肉眼扒,配搭蔬菜及薯條,亦可加錢轉套餐,有埋餐湯同飲品甜品,不過我哋就冇加。熱辣辣嘅鐵板到了,發出滋滋叫聲,職員示意我們用紙巾擋著身體,然後為我們淋上扒汁,香味隨即一湧而上。分量非常驚人,感覺好澎湃,多到快要滿瀉。牛扒可以選擇生熟程度,我選擇了七成熟,中間有粉嫩效果,牛肉味香濃,肉質軟熟。水牛雞翼即叫即炸熱辣辣,加咗燒烤醬,美式風味出來了。甜品方面 火焰雪山相當有睇頭,外觀上確實很像一座火山,而且係會著火嘅火山,,作為我老公的生日蛋糕,儀式感滿滿。幸好有訂位入座,晚飯時段座無虛席。

分量非常驚人,感覺好澎湃,多到快要滿瀉。

水牛雞翼即叫即炸熱辣辣,加咗燒烤醬,美式風味出來了。

幸好有訂位入座,晚飯時段座無虛席。
2024-03-23 3103 views
旺角行完街就要醫肚,被【吃扒】紫色西式門面吸引了🥰拉開紫色趟門,彷如走入懷舊西餐廳般😍,復古西式裝修,有花樣年華的感覺❤餐牌選擇都多,除左扒類,仲有意粉等主食可以揀呢👍🏻~🥩吃扒什扒配薯菜+$18熱溶芝士🧀▪煎蛋,煙肉,魚柳,牛扒,雞扒,豬扒▪食肉獸最愛😍😍,超豐富呢!!鐵板滋滋聲,店員將熱溶芝士倒上什扒上,好誘人🤤!!熱溶芝士濃郁醇香,配薯條或扒類一流👍🏻。點蒜蓉汁,🧄蒜味濃香,有另一番滋味!🥣羅宋湯+$20的餐湯酸甜香濃蕃茄味🍅,湯料豐富,係想念的味道~🍗水牛城雞翼外皮香脆,雞肉嫩滑,酸甜香辣,惹味可口呢!🥗凱撒沙律食左甘多肉,要食沙律平衡下🤭巴馬臣芝士香濃,沙律菜清爽,口感味道豐富~🍹雪糕菠蘿冰一次過滿足兩個願望😏雪糕香甜加上香甜菠蘿特飲🍍,解渴舒爽。🍸露絲瑪莉紅茶梳打無糖飲料,有微微紅茶味,清爽解膩!👍🏻
旺角行完街就要醫肚,被【吃扒】紫色西式門面吸引了🥰

餐牌選擇都多,除左扒類,仲有意粉等主食可以揀呢👍🏻~

🥩吃扒什扒配薯菜+$18熱溶芝士🧀
▪煎蛋,煙肉,魚柳,牛扒,雞扒,豬扒▪
食肉獸最愛😍😍,超豐富呢!!

鐵板滋滋聲,店員將熱溶芝士倒上什扒上,好誘人🤤!!
熱溶芝士濃郁醇香,配薯條或扒類一流👍🏻。

點蒜蓉汁,🧄蒜味濃香,有另一番滋味!

🥣羅宋湯
+$20的餐湯
酸甜香濃蕃茄味🍅,湯料豐富,係想念的味道~

🍗水牛城雞翼
外皮香脆,雞肉嫩滑,酸甜香辣,惹味可口呢!

🥗凱撒沙律
食左甘多肉,要食沙律平衡下🤭
巴馬臣芝士香濃,沙律菜清爽,口感味道豐富~

🍹雪糕菠蘿冰
一次過滿足兩個願望😏
雪糕香甜加上香甜菠蘿特飲🍍,解渴舒爽。

🍸露絲瑪莉紅茶梳打
無糖飲料,有微微紅茶味,清爽解膩!👍🏻

• 吃扒什扒
2024-03-21 72 views
7點到,期間仲要等人,冇事前講有限時消費,臨尾趕人走的時候先話有限時。得1個小時吃飯,期間不停被問食完未食完未,我唸冇人會享受趕客的服務,仲收加一,食物質素又一般,仲要+左25蚊的套餐趕人走雪糕都冇比,冇下次
2024-03-21
2024-03-15 1907 views
話說好耐都冇鋸扒,又想食啲平民啲嘅價錢,之後途經旺角,見到外面裝修得咁靚,門口環境主要由紫色搭配,以門口有個大玻璃望入去,見入邊環境亦都裝修得格外有特色,有種古典的味道,而且一望餐廳名,見到吃扒,諗都冇諗就入去試一試。🥰🥰入到去環境非常之有特色,無論係餐具,定係掛喺天花板嘅燈,都睇得出用咗心機去裝修以及挑選,令到我坐落去都特別有氣氛以及格調餐牌有好多款選擇,包括有小食、意粉、飯類、當然唔少得嘅有鐵板餐,以及唔係鐵板嘅西餐主菜,而我今日咁想食扒類,當然係試試佢嘅鐵板餐吧😜😜首先我挑選咗第一份係特選肉眼扒配薯菜(9oz)$188,另外我加了$25套餐,當中包括有餐包、湯、一杯飲品以及一杯雪糕。通常到嘅時候,都好有誠意,因為仲係暖暖哋,唔會又硬又到,而測湯有兩款可以選擇,包括豬骨湯,以及羅宋湯,而我挑選羅宋湯,入邊都好足料,好好味。扒類方面,一上到枱,侍應即刻為我淋上熱辣辣嘅黑椒汁,當汁淋上鐵板上,我除咗聞到好香嘅味道之外,而且亦滿足我鋸扒嘅感覺、渣渣嘅聲音,更好回味!令我意想不到嘅係牛扒真係非常之厚,而且都我切開佢嘅時候,當時我嗌五成熟,真係煎得非常之完美,完全滿足咗我蜀道嘅要求。而且牛扒

扒類方面,一上到枱,侍應即刻為我淋上熱辣辣嘅黑椒汁,當汁淋上鐵板上,我除咗聞到好香嘅味道之外,而且亦滿足我鋸扒嘅感覺、渣渣嘅聲音,更好回味!令我意想不到嘅係牛扒真係非常之厚,而且都我切開佢嘅時候,當時我嗌五成熟,真係煎得非常之完美,完全滿足咗我蜀道嘅要求。而且牛扒食落去無巾,亦都非常之腍。我當時心諗好彩冇加飯或者意粉,因為一塊扒已經非常之飽肚。🤭🤭配菜方面估唔到都好出色,包括有西蘭花、蘿蔔、薯條、仲有啲粟米洋蔥等等。我最欣賞就係佢嘅西蘭花,以前食開嘅都係會有好嘈青味或者凍冰冰,但今次食落去竟然完全冇,而且係熱嘅,令我食到唔夠口喉🤣🤣🤣

而另一個鐵板餐,我叫咗雜扒餐$196,另外再加咗意$5,以及$20套餐,當中包括餐廳20飲品。雜扒方面上到菜亦是好出色。啲食物多到成座山咁,再淋上熱辣辣嘅黑椒汁,亦都覺得非常之滿足而習扒係包括魚柳、牛扒、豬扒、雞扒、煙肉、司華力腸、煎蛋以及一些配菜,真係非常之豐富,出邊食嘅雜扒餐都冇咁多款式,而且每一款都係非常美味。配菜方面,亦包括咗薯條、蘿蔔、西蘭花等等。🥰🥰

飲品方面,如果冇加特飲同飲,只係需要加$3 ,以甜品方面送上嘅唔係普通雪糕,而係沖繩鹽味雪糕, 10分特別,就好似依家餐廳一樣咁特別。

整體嚟講呢間餐廳真係非常之值得食,除咗扒類價錢唔係昂貴之外,扒類都非常之有質素,而且好大塊,食落口仍然食到有扒嘅味道。而且環境方便,播放着有特色嘅音樂以及有特色嘅裝修環境,令到食落去更加開心整體嚟講喺旺角區食到咁優質嘅餐廳真係非常之難得😍😍
2024-03-14
Type of Meal
Dinner
2024-03-09 185 views
看到網友介紹「吃扒」,心思思都想來試下這家位於旺角豉油街的西餐廳。餐廳裝潢時尚,座位舒適,很適合和朋友聚餐。我們選擇餐牌上的晚餐,加$25可轉為套餐,包括了餐包,餐湯,甜品及一杯飲品。吉列豬扒配薯菜 $196豬扒經過精心製作,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的豬肉風味。表面煎得金黃酥脆,內部仍保持柔軟,讓人一咬下去就能感受到美味的融合。與此同時,豬扒的香氣也在烹煮過程中充分釋放出來,非常吸引。搭配薯菜作為配菜,薯菜的鬆軟口感和濃郁的香味與豬扒完美匹配,增添了豐富的層次感。羅勒香草忌廉海皇意大利飯 $198意大利飯結合了羅勒香草和忌廉海皇的香氣,營造出一種獨特的風味體驗。其中的配料更是令人驚艷。大虎蝦、蝦、蟹籽、魚肉、蜆肉和雜菌的組合使得這道意大利飯成為了一個真正的海鮮盛宴。大虎蝦和蝦帶來豐富的海鮮甜味,蟹籽和蜆肉增添了微妙的鮮味,而魚肉和雜菌則為整個菜品增添了豐富的層次感。忌廉海皇的奶香味與羅勒香草的清新味道相得益彰,平衡了整個菜品的風味。最後食埋兩杯雪糕作結,真係令人非常滿足。

吉列豬扒配薯菜 $196

羅勒香草忌廉海皇意大利飯 $198

最後食埋兩杯雪糕作結,真係令人非常滿足。

2024-03-06 157 views
👧🏻😋👅🍽✨超人氣懷舊西餐廳🍴-吃扒 🇭🇰 旺角豉油街108號地舖 🇭🇰-🍽️ 懷舊西餐廳環境 decent, 服務周到; 供應鐵板晚餐同多款主食-🐷 20cm吉列豬扒配薯菜 $178💯兩大塊超大塊, 夾埋一定唔止20cm😂 仲要好厚身, 吉列得來唔會好厚粉, 有肉汁好juicy👍🏻-🥩 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $206✨超靚牛柳, 淋上芝士好邪惡, 五成熟肉質嫩滑, 唔點汁已好香肉鮮味; 叫左薯條另上較乾身可點汁食😍-🍨心太軟配雪糕 +$28💯原價$58, 套餐杯裝雪糕轉配只需加$28; 個蛋糕好 soft 同moist, 朱古力漿未算話好流心但都好香濃, 配上雲呢拿雪糕冰火交融, 仲有彩色 sprinkles幾靚-🍱$25 套餐✨餐包餐湯甜品飲品, 羅宋湯好多雜菜清清地幾好飲; 飲品大推凍朱超香濃, 仲有好多懷舊冰室飲品選擇👍🏻
👧🏻😋👅🍽✨

心太軟配雪糕 +$28

🍱
$25 套餐
2024-03-03 151 views
好吃啊,就在旺角!牛扒上倒上芝士醬🧀真的太滿足。芝士狂粉千萬別錯過!牛肉🥩包著芝士拉絲好絕。紐西蘭牛柳,🐮熱熔芝士擺盤精緻又好看,底下是厚切牛柳,用拉絲的芝士包裹著牛肉,😚就可以入口品嘗啦~牛肉鮮嫩爽口又多汁,芝士奶香味十足。底下薯條🍟西蘭花🥦紅蘿蔔等配菜,搭配cheese口感真的很不錯,拌起來非常好吃。忍不住食完咗一整盤瀑布熔岩芝士牛柳,佢哋嘅羅宋湯更有大大塊嘅牛肉,🤓大滿足的一晚!

只係平日七點都未夠已經坐滿晒,懷舊扒房果然好受香港人歡迎,鐵板上菜時店員都會好細心俾張大餐巾我哋遮住特選肉眼扒配薯菜 (9oz) $188肉眼少少肥,軟嫩又多汁,鐵板上渣渣聲吃扒什扒配薯菜(魚柳、煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、司華力腸)$196用店名命名通常都好嘢,果然好豐富疊到勁高,每款都大大塊,再加埋$18拉絲熱熔芝士超邪惡,睇Menu以為加$5係薯菜轉意粉,原來兩樣都有。意粉碟啱啱好俾我放扒慢慢切😂 呢個絕對係細食嘅人可以兩份 share套餐 +$25包括餐包,湯,甜品同熱飲,湯有羅宋或豬骨幾特別,甜品係杯裝雪糕,少少一杯已經好滿足熱朱古力計特飲價都好抵飲,落埋忌廉差啲滿瀉,朱古力好香濃仲好滑呢度坐得舒服,食物又高質,絕對係情侶或家人共進晚餐嘅好地方👍🏻👍🏻

特選肉眼扒配薯菜 (9oz) $188
肉眼少少肥,軟嫩又多汁,鐵板上渣渣聲

套餐 +$25

2024-02-28 100 views
旺角是香港的繁華地,餐廳亦都林立,這間西餐廳吃扒,就在繁華地的鼓油街裡面。餐廳裝修特色雅緻,燈光柔和。菜式不多,反而令人容易揀菜式。我們要了2個餐及火焰忌廉芝士青口,套餐有餐飽、餐湯、飲品及甜品。餐飽加埋牛油很香,亦可以浸餐湯食,很鬆軟。餐湯有中式豬骨湯及羅宋湯二款。溫泉蛋煙肉芝士扁意粉 $118轉餐+$25意粉煙煙韌韌,配上適中的芝士粉及加上軟軟滑滑的溫泉蛋,煙韌的口感、芝香加上蛋香~~,是西式意粉之特色口感、味道的體驗……西冷牛扒配薯菜$188 轉餐+$25西冷扒上臺非常驚喜,大大件的鋪滿整個鐵板,一陣的黑椒汁香味,黑椒汁內還有一粒粒有口感的黑椒粒,七成熟的西冷扒煎得剛剛好,入口軟嫩香牛味,而且帶有很香的黑椒汁,很惹味!薯條很香薯仔味,口感鬆軟!火焰忌廉芝士青口 $98,青口比較大隻,上枱後侍應在青口上點上火焰,增添視覺享受之餘,亦令青口多了一重燃燒過的酒香味,青口軟嫩不鞋,鮮味帶酒香!飲品奶茶口感幼滑,有茶奶香味!好立克味道不太濃,但好清純香口!甜品是軟滑香甜的可可貝妮雪糕!

餐廳裝修特色雅緻,燈光柔和。

菜式不多,反而令人容易揀菜式。

餐飽加埋牛油很香,亦可以浸餐湯食,很鬆軟。
餐湯有中式豬骨湯及羅宋湯二款。

溫泉蛋煙肉芝士扁意粉 $118轉餐+$25

西冷牛扒配薯菜$188 轉餐+$25
薯條很香薯仔味,口感鬆軟!

飲品奶茶口感幼滑,有茶奶香味!
好立克味道不太濃,但好清純香口!

甜品是軟滑香甜的可可貝妮雪糕!
2024-02-27 103 views
趁住今日朋友生日就諗住帶佢去鋸扒!地點又要比較方便決定揀咗旺角區!呢度嘅扒除咗係好食之外仲好有特色!紫色嘅牆身好華麗、再加上周圍嘅燈飾都好氣麗徬徨!。主餐食大啡菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯(生酮)大啡菇好香好滑好嫩!煙三文魚再配上椰漿椰菜花飯好開胃甜香!椰菜花飯份量足夠,加上比較幼滑!火焰忌廉芝士青口🧀運用咗餐酒營造出火焰酒燒芝士青口,味道香濃,忌廉汁香滑芝士味亦好出,再加上青口好幼嫩!最後當然係主角特選肉眼扒配薯菜(9oz)肉眼扒充滿肉汁五成熟香滑嫩口、容易切開!牛扒質感彈滑,配上特製黑椒汁,令牛扒更加香濃!甜品心太軟配雲呢拿雪糕:心太軟再配合彩虹條點綴,畫面充滿色彩配合朱古力心太軟味道出眾,雲呢拿雪糕甜蜜香口!吃扒🥩旺角豉油街108號地下

主餐食大啡菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯(生酮)

火焰忌廉芝士青口🧀

最後當然係主角
特選肉眼扒配薯菜(9oz)

甜品
心太軟配雲呢拿雪糕:

吃扒🥩
旺角豉油街108號地下
2024-02-21 80 views
好耐冇去据扒啦好好食🤤呀呢間野我bookmark左好耐啦終於去到😍吃扒 一定係要食扒🥩🍝今次慶祝下出左糧 去据個靚扒🤤🤤🤤叫左佢最出名嘅熱溶芝士🧀牛椰配薯菜好creamy 好鮮滑 好食過好多西餐嘅steak 個熱溶芝士好食又好好打卡 火焰🔥嘅cheese 另一個什扒配薯菜 重量級 好岩做完運動💪🏻黎個開心餐 超多野食 豬扒 牛扒 雞扒 魚柳 司華力腸 煙肉 煎蛋非常之豐富 真係咩肉都有齊🤭🤤🤤仲配左餐湯 餐包 甜品🍧有杯裝雪糕 食扒就配凍檸茶/凍朱/汽水都好爽
好耐冇去据扒啦

豬扒 牛扒 雞扒 魚柳 司華力腸 煙肉 煎蛋
非常之豐富 真係咩肉都有齊🤭🤤🤤

仲配左餐湯 餐包 甜品🍧有杯裝雪糕
食扒就配凍檸茶/凍朱/汽水都好爽

$200 (Dinner)
  • 熱熔芝士紐西蘭牛柳
  • 吃扒什扒