2004-04-02 10 views
再o黎食佢o既超級美味洋蔥圈,今次加o左香草,味道更好,使我忍不住order 多一客,仲有試o左個salmon salad,飛機菜加大大塊燒三文魚扒,dressing 係檸檬汁加黑醋,很清新,又一新發現。
2004-01-09 9 views
絕對正宗o既Fish & chips. 蘸黑醋可去肥膩感,亦是地道的蘇格蘭風味。略嫌炸魚的粉漿太厚,不過洋蔥圈就極之美味,本人強力推介。<br />若想食得light一點可選擇甚有住家feel的意粉,味道清淡,份量剛剛好。<br />如果自問食量驚人,不妨來一客full work o既All day breakfast。
2003-11-14 0 views
三點幾至見鬼佬返工,佢話去食野,我亦乘機同佢來蛇一蛇。來到發現示來「蛇一蛇」的人都不在小數,成班鬼在煲煙,加埋炸薯條的油煙,好鬼烏煙瘴氣。以為佢又係炸魚薯條,佢卻叫了早晨全餐The whole works。用一個大碟上檯,份「早餐」大得驚人,粗略估計至少都有過千卡路里,有三隻蛋、三條肉腸、三塊烟肉、炒蘑菇、多士一塊同焗豆一pat,老細話想要mash都可以,唔係卦?已經咁大份仲要mash?立立雜雜咁,賣相一般,望落已經覺得好滯。保守估計三個人share都食得飽,但這個六尺幾的鬼佬就15分鐘唔駛食完。我吃了半條腸,味道不算差,但離好食還很遠。一貫英式肉腸風格,就係切落去時會標油的。連飲品要85蚊,好貴,亦不大值得。我只係飲杯咖啡,盛惠20蚊。呢度標榜用Lavazza,味道十分濃且強烈,對於我這些addict來說剛好適合。
連飲品要85蚊,好貴,亦不大值得。
2003-03-18 2 views
如果唔係個鬼妹同事介紹,都唔知在石板街中間有呢間舖。呢度以serve 英式食物,尤以炸魚薯條為主,所以店內都好多鬼下。<br />我地三個人叫左湯、Bangers & Mash、Cod Fillet 同Steak & Mushroom Pie。佢地的湯強調係homemade 的,25 蚊包一塊牛油方包。當日的是忌廉磨菇湯,飲落都唔似金都湯,幾濃郁好味,但有D 貴。Cod Fillet 有一塊巨型炸鱈魚柳同一堆薯條,望落就知飽肚。炸鱈魚外皮鬆脆但內裡嫩滑,炸得幾好味。薯條亦有水準但沒有上面3 piggyz 咁好食。Steak & Mushroom Pie可配茄汁豆、薯蓉或薯條,即叫即焗都幾好食。Bangers & Mash有一堆﹝真係一堆咁多!﹞薯蓉、茄汁豆同兩條豬肉腸,果兩條肉腸唔知用咩方法整,竟然可以咁多油,一切落去D 油就標出來,隻叉拮落去仲見有油滴出來!但見個鬼妹同事面不改容咁照食,真係驚嘆西人唔怕油份之餘,亦奇怪佢點可以保持咁美好的身段!<br />食到好飽,埋單位位70 蚊,唔算平但都叫試過地道英國菜,唔怕油唔怕肥可試試。