上次行過見到呢間小店食串燒之後一直心掛掛 好想食串燒!😆今日終於有時間去la😆一黎到餐廳二話不說,坐底即刻點串燒先!🌈秘製醬燒BB豬肋骨 $188主菜就揀咗秘製醬燒BB豬肋骨 。豬肋骨燒得剛剛好,肉非常之嫩滑,而且輕輕用刀一切,肉就好輕鬆咁離開哂條豬肋骨,完全唔會好似其他店食豬仔骨咁,啲肉黏哂骨食唔到。🌈燒麻辣日本淮山 28燒淮山外脆內綿,配上麻辣既調味粉口感好特別🌈川香涼伴秋葵$38幾開胃,秋葵健康營養高,麻醬既味會遮住秋葵既口感
🌈秘製醬燒BB豬肋骨 $188
🌈燒麻辣日本淮山 28
燒淮山外脆內綿,配上麻辣既調味粉口感好特別

🌈川香涼伴秋葵$38
幾開胃,秋葵健康營養高,麻醬既味會遮住秋葵既口感
2022-09-19 67 views
每次,想同朋友談天說地既時候,一定會想飲返杯食下啲小食,川燒既餐廳環境好而且又有串燒可以叫黎慢慢食既地方,所以都想同大家分享下❤️😘🔥燒珍寶大元貝🔥帆立貝好大隻,本身就係好鮮甜,燒熟左就有爆汁效果🔥秘製醬燒麻辣鴨舌🔥鴨舌入味,帶著花椒八角麻辣醬料的香氣。食用時,好像還感覺到有微微酒香,滋味十足👍🏻👍🏻👍🏻🔥燒鮮白鱔🔥全場最愛呢個燒鮮白鱔,皮脆肉嫩,肉身唔係好淋個種白鱔,十分鮮味🔥燒法式鵝肝多士🔥鵝肝大大件好厚身,非常足料👍🏿 多士亦烤得好香脆,配埋一齊好夾

2022-09-19 50 views
今次講嘅係位於佐敦渡船角嘅川燒💕店舖裝修比較昏暗,而且好適合大家傾計嘅地方🥰🥰店舖Menu有好多選擇,一定啱晒大家又可以飲酒,又可以食串燒😻😻🌟燒大海蝦 $28先來一份大蝦,蝦肉爽口彈牙,超好味,超抵食,誠意推薦👍🏻👍🏻🌟野椒汁燒牛小排 $288熟嘅程度啱啱好,味道唔錯,預先切好左一件件,見到粉嫩既肉色👍🏻👍🏻 🌟甲羅燒拼多士 $88平時出去食日本菜必叫這款,名貴得來,又抵食,而且喜愛濃濃的蟹膏香味,也食到蟹肉的鮮甜味🦀🌟燒蘇格蘭蟶子皇蟶子皇鮮甜,還有牛油及蔥香。🌟川辣酒煮東風螺 $58來吃四川燒烤,就是要來點辣的!再來的東風螺,份量同樣非常多,特製的醬汁又香又辣,極其開胃😍😍
🌟燒大海蝦 $28
🌟野椒汁燒牛小排 $288

🌟甲羅燒拼多士 $88
🌟燒蘇格蘭蟶子皇
蟶子皇鮮甜,還有牛油及蔥香。

🌟川辣酒煮東風螺 $58
我自己就好鍾意去佐敦搵嘢食,之前朋友帶過我嚟呢度,覺得都幾唔錯,特別鍾意佢既串燒,今晚再度回訪試下佢地其他菜式👍🏻👍🏻🦞澳洲麻辣小龍蝦🦞🌶小龍蝦很清甜再配上微辣香味,唔會掩蓋海鮮的鮮味🌶燒麻辣日本淮山🌶呢個燒麻辣淮山都估你唔到幾好食,爽脆又甜又多汁,上面加左啲七味粉,辣得幾過癮😍🦐炸日本河蝦🦐呢個河蝦送酒一流,個人好鍾意呢個☺️☺️細細隻,食埋啲殼,充滿鈣質🤣✌🏾🦑汁燒原隻魷魚筒🦑完全無偷工減料,原條切好上,大大隻,肉質一啲都唔UN,鮮甜,配酒一流🐏燒麻辣羊肉串🐏🌶羊肉嘅話最適合嘅調味當然係孜然粉,呢度多左一分麻辣味之餘,仲保留到羊肉嘅肉味🌶麻辣鴨血🌶鴨血都唔錯,份量都足夠,嫩滑既鴨血吸收易湯底既精華,好好食👍🏻
🦞澳洲麻辣小龍蝦🦞🌶
小龍蝦很清甜再配上微辣香味,唔會掩蓋海鮮的鮮味
🌶燒麻辣日本淮山🌶
🦐炸日本河蝦🦐

🐏燒麻辣羊肉串🐏🌶

2022-09-16 55 views
想happy又唔一定要等Happy Hour嘅,每一時刻都可以係開心moment飲酒加串燒,對兩者都有要求,嚟佐敦呢間川燒一定會滿肚而歸❤️❤️❤️⭐️野椒汁燒牛小排⭐️點了五成的生熟度,可以見到火喉控制得好,牛小排的血水剛收,鎖住了豐富的肉汁,嫩滑有嚼勁,牛香味濃。⭐️秘製醬燒麻辣鴨舌⭐️鴨舌預先醃左麻辣醬好入味,味道滲入鴨舌,份外濃郁,口感爽滑嫩彈,非常適合下酒,只可惜今晚沒有點啤酒⭐️川辣酒煮東風螺⭐️一股濃郁的香料味乘著酒味即時在空中飄散,撲鼻而來,湯底料頭十足,海螺個頭也大粒,挑一粒來嚐味,一入口辣勁即時擴散,以花椒為主的及各種香料味隨後而至,麻勁也慢慢透出,加上咀嚼起來肉質的鮮爽彈牙又乾淨無沙就大大地演繹了川式麻辣與海鮮的極佳融合,將海洋氣息濃艷地塗抹了一番,卻又是那麼地令人驚艷😍😍😘⭐️燒大海蝦⭐️再來肥美到不得了嘅大海蝦🦐🦐本身超級新鮮,燒得剛剛好,完全無over到個殼一搣就甩到👍🏻👍🏻👍🏻⭐️燒蘇格蘭蟶子皇⭐️蟶子皇蒜味十足加上蔥花一絕,蟶子肉很有海水味,肉質新鮮

⭐️野椒汁燒牛小排⭐️
⭐️秘製醬燒麻辣鴨舌⭐️
⭐️川辣酒煮東風螺⭐️

⭐️燒大海蝦⭐️
⭐️燒蘇格蘭蟶子皇⭐️
蟶子皇蒜味十足加上蔥花一絕,蟶子肉很有海水味,肉質新鮮
開心食好野,不開心也食好野,幾時都話食野係治癒心情的最佳良藥。今日介紹呢間四川燒海鮮及串燒小店,性價比超高,地點亦非常方便。🐷秘製醬燒BB豬肋骨🐷絕對比一般餐廳的更肥美肉厚,啖啖肉蘸上燒好的秘製醬汁極惹味🐠燒海殼王🐠用上肉質比較嫩滑,冇咁容易煮到鞋嘅荀殼😋😍先略炸過外皮較硬令魚身冇咁易散,魚味濃又夠滑🍆川香肉碎燒茄子🍆每次都會點, 這店也做得好好吃, 茄子唔算吸咗好多油, 茄子肉軟熟唔會太淋, 塗上川式辣汁汁,加上肉碎特別美味! 上枱前已切開一段段,方便食客唔使咁手忙腳亂。🥗燒韭菜🥗這是我每次吃串燒必點的,每條韮菜翠綠,唔會參差不齊,食落有辣椒香及孜然粉的濃味,加上韮菜本身嘅多汁,好惹味💯💯💯🦑汁燒原隻魷魚筒🦑切得好整齊嘅魷魚筒,新鮮厚身嘅魷魚配埋甜甜地嘅照燒汁,雖然燒過但唔會好乾身,好食😋🦞澳洲麻辣小龍蝦🦞小龍蝦煮得夠哂入味🤤蝦頭多膏,配埋辣粉辣得好過癮!!🤤雖然肉唔會好多,但用叉拆殼成功將原條蝦肉拆出😎🦐炸日本河蝦🦐仲值得推薦嘅有炸河蝦,炸得酥香又充滿蝦味,加上沙律醬再配埋酒就好快清完一碟!我哋仲叫咗兩碟,再嚟碟都仲得呀!🥗燒麻辣日本淮山🥗燒麻辣日本淮山,淮山爽口,加上麻辣口味,好
🐷秘製醬燒BB豬肋骨🐷
絕對比一般餐廳的更肥美肉厚,啖啖肉蘸上燒好的秘製醬汁極惹味

🐠燒海殼王🐠

🍆川香肉碎燒茄子🍆

🥗燒韭菜🥗

🦞澳洲麻辣小龍蝦🦞

🦐炸日本河蝦🦐

🥗燒麻辣日本淮山🥗

燒麻辣日本淮山,淮山爽口,加上麻辣口味,好特別!

🌶麻辣鴨血🌶

鴨血好大舊,份量多,辣度適中,咸度較貼近台灣人口味
佐敦人多擠迫,食肆客戶群主要以年輕一族為主,最近見到foodie推介呢間位於渡船角既串燒小店,水準比附近同類餐廳高一截,吸引筆者前往一試。✅燒吞拿魚下顎吞拿魚下顎是嫩滑惹味的燒物,可遇不可求,火侯控制得剛剛好,唔會過熟,保持肉質鮮嫩👍🏻😋✅燒豬頸肉我很喜歡這個豬頸肉。很香口,有肉汁,而且很爽口,份量也十分充足,超香嘅燒烤味道😇 焦脆爽口,好好食 😋 ✅汁燒原隻魷魚筒 照燒魷魚筒加埋燒汁好惹味,啲肉都好軟~原條上,而且師傅將魷魚筒砌成一圈圈,容易入口。魷魚一啲都唔韌,配上燒汁,味道好夾✅燒芝士五花腩作為芝士迷的當然要點呢個芝士五花腩啦,一口咬下,入面的芝士溢岀,很香濃,配埋油花四溢既五花腩,十分惹味。✅燒豚肉生菜卷生菜咬落去好多汁,而且完全冇渣😍😍外面有一層薄薄嘅豚肉,燒得好香脆,調味唔會好鹹😋✅燒手打免治雞肉棒雞肉棒好好味,口感好好,亦燒得好惹味

✅燒吞拿魚下顎

✅燒豬頸肉

✅汁燒原隻魷魚筒

✅燒芝士五花腩

✅燒豚肉生菜卷

✅燒手打免治雞肉棒

雞肉棒好好味,口感好好,亦燒得好惹味
燒烤串燒既選擇非常多,由肉類同海鮮都有唔少吸引既食物想試~海鮮揀左喜之次一夜干同汁燒帆立貝,川式串燒就揀左麻辣鴨舌同麻辣田雞,夠哂惹味!❤️秘製醬燒麻辣鴨舌❤️鴨舌幾淋,加上花椒八角香料調味,辣辣地夠哂惹味💯❤️燒麻辣田雞串❤️上枱嗰陣一股香辣氣味撲鼻而來,一嚐田雞件,舌尖立馬發麻,夠香夠辣,醬汁特別惹味,滲透骨肉,味道令人上癮,田雞肉質嫩滑飽滿。❤️汁燒日本帆立貝❤️一串有兩件,配上燒汁,一流驚喜~帶子裙邊燒得香脆,帶子燒得適中,不韌之餘仲唔乾身,火喉控制得很好!❤️燒喜之次一夜干❤️日本的三大名魚之一! 有「海中紅寶石」的美譽!一夜干 - 也是性價比高的一款,魚肉厚實嫩滑,十分鮮甜
❤️秘製醬燒麻辣鴨舌❤️
鴨舌幾淋,加上花椒八角香料調味,辣辣地夠哂惹味💯
❤️燒麻辣田雞串❤️
❤️汁燒日本帆立貝❤️

❤️燒喜之次一夜干❤️
2022-09-14 40 views
呢個時勢好耐冇出街食野,難得呢晚有機會可以同老公撐枱腳,當然食我倆最愛既串燒,有酒飲又有串燒食,爽呀❤️⚡️秘製醬燒BB豬肋骨 - 份量十足,肉質鮮嫩軟淋多汁,骨肉容易切割食用,充滿香濃秘製醬汁,非常惹味❗⚡️川辣酒煮東風螺 - 其實呢個配搭就真係冇得輸,啲東風螺索晒辣汁再有超多蒜蓉之後好鬼惹味🤤係差碗飯咋🍚⚡️燒手打免治雞肉棒 - 每次叫這道串燒都好期待,雞肉棒蘸滿蛋黃,添上濃郁蛋香之餘又更香滑,必食推介😍⚡️燒大海蝦 - 這裡的大蝦真係好大隻,起碼有手掌咁大!蝦肉爽口彈牙而且鮮甜,仲落左少少的鹽,所以帶有少少鹽味!

2022-09-14 27 views
最近疫情緩和少少,特登book咗枱同朋友黎到佐敦呢間川燒食串燒❤️川香涼拌秋葵$38點了一份涼拌的開胃小食,秋葵顏色保持翠綠,健康好食又營養高呢 🥳 澆上四川涼拌醬增添香氣,辣辣地又爽口,滋味十足💯好味指數: 😋😋😋😋汁燒榖飼一口牛$48一口牛既肉質都好冧,沾上醬汁食一流好味指數: 😋😋😋😋😋燒海殼王燒海殼王烤得香脆,肉質嫩滑,魚骨少而且大條,煮久了無好老,好食好味指數: 😋😋😋😋

川香涼拌秋葵$38
好味指數: 😋😋😋😋

汁燒榖飼一口牛$48
一口牛既肉質都好冧,沾上醬汁食一流
好味指數: 😋😋😋😋😋

燒海殼王
好味指數: 😋😋😋😋
香港地想搵間停到車嘅鋪頭食飯,其實真係一啲都唔簡單。又唔想去商場啲鋪頭食,今日放工兜黎佐敦渡船角睇吓有咩好食,見到有間串燒店環境幾好,門口有車位停低架車入嚟試吓⭐️燒喜之次一夜干 ($288)花魚一夜干:花魚肉鮮,燒到外面乾乾地身,好香又抵食!⭐️川味麻辣花甲 ($88)上枱香噴噴,好開胃,辣汁唔係好多油個種,不過麻味同辣味冇因此減少🤤就咁係面頭已經見到勁多粒青麻椒,難怪個汁咁香麻,花甲都幾大隻又肉,花甲肉仲吸哂d汁 越食越辣啊🌶🤤⭐️燒特級厚切牛脷 ($58)好厚肉,牛舌燒得一啲都唔乾,爽口彈牙香口。⭐️秘製醬燒麻辣鴨舌 ($26)燒鴨舌好惹味,抵食又好味,絕對推薦💯⭐️汁燒榖飼一口牛 ($48)一口牛既牛味都幾重,可以點埋啲汁一齊食,味道都幾好👍🏻👍🏻👍🏻⭐️啤酒🍻食左咁多款串燒當然要叫返杯啤酒啦,飲住酒食串燒真係好正💯

⭐️燒喜之次一夜干 ($288)
花魚一夜干:花魚肉鮮,燒到外面乾乾地身,好香又抵食!
⭐️川味麻辣花甲 ($88)
⭐️燒特級厚切牛脷 ($58)
好厚肉,牛舌燒得一啲都唔乾,爽口彈牙香口。

⭐️秘製醬燒麻辣鴨舌 ($26)
燒鴨舌好惹味,抵食又好味,絕對推薦💯

⭐️汁燒榖飼一口牛 ($48)
⭐️啤酒🍻
食左咁多款串燒當然要叫返杯啤酒啦,飲住酒食串燒真係好正💯
朋友大力推薦,不過食物方面有啲失望,主要係食物有幾味鹹過頭e.g.牛脷,份量小,不過其實味道冇乜所謂,我只係想同朋友坐低傾下計。最匪夷所思嘅係當客人出示紙本針紙嘅時候要對人身分證,本身個系統都唔會verify用戶嘅身分證啦,唔明點解用紙本針卡會俾人差別待遇,用紙就係假?scan咗針卡入app就一定係真?如果係咁驚做假就應該個個客都check身分證,如果唔係book咗位喺度食我應該會轉第二間,呢個位令我好失望,下次唔會再食呢間。
2022-09-13 39 views
放工同朋友想搵個地方飲杯野傾下計,見呢度有酒飲之餘仲主打食燒烤串燒,好岩下酒,一於去試下。🌶燒麻辣田雞串🌶呢個麻辣田雞串真係不得了,入口真係好麻,辣得好惹味,田雞啖啖肉得泥又好嫩,🐷燒豚肉生菜卷🐷口感好好,豚肉片包住多汁既生菜一齊燒,口感層次非常豐富!🌶麻辣鴨血🌶整得幾出色既小食,有六件鴨血,口感好腍滑,又唔會硬到好似豬血咁,索左濃稠既湯汁,都幾唔錯。🦑汁燒原隻魷魚筒🦑原條魷魚上已經好吸引啦, 都幾大條,配上日式秘製醬汁一齊燒,十分惹味,魷魚燒得剛剛好,唔會好乾,仲保持到魷魚本身既鮮味,食落亦很有嚼勁👍🏻👍🏻👍🏻
🌶燒麻辣田雞串🌶
🐷燒豚肉生菜卷🐷
口感好好,豚肉片包住多汁既生菜一齊燒,口感層次非常豐富!
2022-09-13 33 views
一向都知佐敦渡船角一帶都好多野食,今次呢間串燒店都幾高質,最近先發現呢間咁好食既串燒,原來朋友一早bookmark左好耐,夜晚黎一定要訂位🙈👅燒大海蝦 呢串燒大海蝦性價比都幾高,size都好大隻,燒得脆口,蝦肉爽口👅燒蘇格蘭蟶子皇同樣有大量蒜蓉椒粒配蟶子皇,既新鮮,又惹味。👅秘製醬燒BB豬肋骨 呢個私心推介比大家,用刀一切肉骨分離好腍又滑,肉質保持軟腍又Juicy👅川辣酒煮東風螺辣酒煮東風螺非常惹味,酒及蒜香十足👍🏻👍🏻👍🏻

👅燒大海蝦

👅燒蘇格蘭蟶子皇

同樣有大量蒜蓉椒粒配蟶子皇,既新鮮,又惹味。

👅秘製醬燒BB豬肋骨

👅川辣酒煮東風螺

辣酒煮東風螺非常惹味,酒及蒜香十足👍🏻👍🏻👍🏻
🥢 如果想同朋友暢談一個夜晚又想食好野,但係又嫌傳統餐廳茶樓太悶的話,今次推介大家黎到入夜爆場嘅川燒,川燒種類繁多,如果一大班人去食就唔怕花多眼亂可以食多幾款 👍🏻 唔好睇店員cool cool地啊,做野好迅速好有效率㗎,而且上菜好快冇漏單 ✨ 黑松露燒腐皮溫泉玉子幾新鮮嘅配搭,流心蛋效果好好,因為腐皮本身唔知冇乜味,所以少少嘅黑松露已經可以豐富腐皮加玉子嘅味道 ✨ 燒麻辣田雞串田雞配埋紅椒青椒一齊燒令到整串串燒味道豐富左好多,兩隻椒嘅味道同田雞好配合 ✨ 燒手打免治雞肉棒濃濃蛋黃香溝埋燒汁,用嚟點串燒就啱啦!雞肉棒質感爽口彈牙,食得出鮮雞嘅味道,點埋特製醬汁中和油膩感,可以! ✨ 燒特級厚切牛脷心牛脷心厚薄均勻適中,生熟程度恰到好處,肉質彈牙牛味足夠,醃料份量掌握得唔錯唔會過火遮掩牛肉味 ✨ 燒秘製雞中翼香料醃製得好入味好香濃,好有四川風味,唔只雞皮就連裏面嘅肉都好入味,而且keep到好juicy好嫩滑 ✨ 燒一口牛一口牛燒嘅時間掌握得好好,咬入口爆曬肉汁,一啲都唔韌好容易咬開,裏面大約5成熟啱啱合曬我心水 ✨ 燒羊肉串羊肉醃製恰到好處唔會過鹹掩蓋左羊肉嘅鮮味,羊肉唔會太羶,肉質都

✨ 黑松露燒腐皮溫泉玉子

✨ 燒麻辣田雞串

✨ 燒手打免治雞肉棒

✨ 燒特級厚切牛脷心

✨ 燒秘製雞中翼

✨ 燒一口牛

✨ 燒羊肉串
羊肉醃製恰到好處唔會過鹹掩蓋左羊肉嘅鮮味,羊肉唔會太羶,肉質都夠鬆唔會好硬或者好韌

✨ 麻辣鮑魚撈烏冬
鮑魚彈牙容易咬得開,時間掌握幾好,而烏冬麻辣味足夠而且好香,撈得好入味但同時唔會太過油膩所以唔怕食多兩啖

✨ 日本一口芝士
好有驚喜嘅小食,炸皮好脆,咬開就係啖啖濃郁嘅流心芝士,呢個小食作為開端真係好適合,份量小小但好開胃

✨ 蜂蜜燒鳳梨
不得不讚鳳梨係非常非常甜,輕輕烘過暖暖地嘅鳳梨完美突出佢嘅甜味,而且份量唔少

✨ 桃雪葩
餐廳好精緻用一個白桃裝住雪芭咁上,溫度keep住好冰凍好涼爽,雪芭係非常鮮甜嘅白桃味,質地入口順滑,可以幫忙消除之前川燒嘅油膩