2016-07-09
男朋友放假,去咗圓方行下,聽講呢頭好多野食,就過嚟尋下食啦!我地個日好早,無咩人,唔使等位!原來呢條食街好近柯士甸站,幾分鐘就行到。芝士焗金針菇蒜容焗金針菇就食得多,竟然見到有芝士同金針菇咁邪惡嘅配搭,即刻心心眼哂!芝士超級多,一夾起拉哂絲,啲芝士包住哂金針菇。金針菇吸咗芝士同牛油嘅香味,幾juicy!燒茄子呢個茄子好巨型,不得了!一定一定要食,因為巨型得嚟,燒得好入味好均勻。燒到啲肉同皮可以岩岩好分得開,而且頭頭尾尾都唔會生或者唔夠味個啲。燒芝士年糕因為係燒唔係炸,所以無咁油膩。年糕煙煙韌韌,好有口感。而且芝士味香濃,同係屋酒屋食到嘅一樣。燒雞腎爽口野一向係我至愛,燒得焦香又彈牙,而且唔韌。加咗啲七味粉,夠哂香口野味。燒牛舌食串燒點可以無牛舌呢!牛舌好厚切,燒得外脆內軟,又夠入味。燒羊仔架一份有兩件,都係45蚊,幾抵食。有兩種醬配比我地點嘅,一種係芥末,另一種就有啲奇奇怪怪,唔知係咩嚟。我就中意唔點醬食,原汁原味麻xd啖啖肉,帶小許油脂香。羊唔會好so,肉質都好嫩。果粒青蘋果汁因為幾熱氣,就叫呢個試下。青蘋果味甜甜的,再加上一啲果粒,都幾好飲嘅。建議加多啲冰,因為好快就溶哂。
原來呢條食街好近柯士甸站,幾分鐘就行到。
芝士焗金針菇 蒜容焗金針菇就食得多,竟然見到有芝士同金針菇咁邪惡嘅配搭,即刻心心眼哂! 芝士超級多,一夾起拉哂絲,啲芝士包住哂金針菇。
金針菇吸咗芝士同牛油嘅香味,幾juicy!
燒茄子 呢個茄子好巨型,不得了!
一定一定要食,因為巨型得嚟,燒得好入味好均勻。
燒芝士年糕 因為係燒唔係炸,所以無咁油膩。
年糕煙煙韌韌,好有口感。
而且芝士味香濃,同係屋酒屋食到嘅一樣。
燒雞腎 爽口野一向係我至愛,燒得焦香又彈牙,而且唔韌。
加咗啲七味粉,夠哂香口野味。
燒牛舌 食串燒點可以無牛舌呢!
牛舌好厚切,燒得外脆內軟,又夠入味。
燒羊仔架 一份有兩件,都係45蚊,幾抵食。
我就中意唔點醬食,原汁原味麻xd啖啖肉,帶小許油脂香。
羊唔會好so,肉質都好嫩。
果粒青蘋果汁 因為幾熱氣,就叫呢個試下。
青蘋果味甜甜的,再加上一啲果粒,都幾好飲嘅。
建議加多啲冰,因為好快就溶哂。