2023-08-16 572 views
假期前夕想chill下,見到環境幾唔錯,決定去試下😉地方有點隱世,雖然位於尖沙咀,但都可以遠離嘈雜街區,飲杯嘢chill下傾下計。室外非常空曠舒適,秋涼同一班fd傾下計必選。室內適合宜家天氣炎熱,聽下歌氣氛一流。有少量串燒、海鮮、小食提供,飲嘢傾計口痕都可以嗌d食下。特色cocktail 好味打卡都一流用當季時令生果特調cocktail - 荔枝Mojito店員誠意推薦果然零舍不同☺️荔枝非常甜,搭配起Mojito嘅清爽,即刻少佐分炎熱,多佐分清爽香甜荔枝菠蘿Mocktail意想不到地好夾,一d都唔單調雞泡魚乾真係飲酒口痕必備之選😂燒得啱啱好唔會太乾各類燒肉串燒都非常惹味😍燒五花腩簡直無得頂,肥瘦相宜,即刻想飲多杯啤酒🍻
假期前夕想chill下,見到環境幾唔錯,決定去試下😉

室外非常空曠舒適,秋涼同一班fd傾下計必選。

室內適合宜家天氣炎熱,聽下歌氣氛一流。

有少量串燒、海鮮、小食提供,飲嘢傾計口痕都可以嗌d食下。

特色cocktail 好味打卡都一流

用當季時令生果特調cocktail - 荔枝Mojito

荔枝菠蘿Mocktail
意想不到地好夾,一d都唔單調

雞泡魚乾真係飲酒口痕必備之選😂燒得啱啱好唔會太乾

2023-08-06 1067 views
終於到星期五啦!我決定帶女友去酒吧放鬆一下,今次去咗酒吧集中地嘅尖沙咀,經過一輪Openrice搜尋,最後去咗金馬倫道嘅Club Revel。餐廳中間係beer pong枱,每一張枱都放咗唔同嘅行星擺設,餐廳嘅燈光塑造出一個太空夢幻嘅感覺。至於室外風格比較寫意休閒,外牆掛上大screen,梳化旁邊放咗植物,同室內氣氛截然不同。餐廳嘅signature cocktail以恆星命名,非常特別。不過我今次叫咗classic cocktail同mocktail,分別係Negroni同Strawberry Fizz,味道唔會好似藥水,賣相好靚。餐廳都有提供食物,主要以串燒為主,我哋叫咗燒牛胸油、燒雞中翼、燒鴨胸肉同燒牛脷。份量都幾多,燒牛胸油調味係中國孜然粉,味道香辣,肉質煙韌。燒雞翼好香口,外皮香脆。海鮮方面我哋叫咗燒原隻乾魷魚,魷魚充滿炭香,口感比較硬身,估唔到同Wasabi有幾夾。另外燒粟米味道香甜,錫紙焗雜菇賣相同想像中有啲出入,不過味道都唔錯,口感濕潤。整體而言,飲品同食物都係其次,酒吧對我黎講最緊要係氣氛。Club Revel既氣氛認真一流,播放嘅音樂亦好貼近潮流,例如最近出新歌嘅N

整體而言,飲品同食物都係其次,酒吧對我黎講最緊要係氣氛。Club Revel既氣氛認真一流,播放嘅音樂亦好貼近潮流,例如最近出新歌嘅New Jeans😍。如果客人想寧靜嘅話可以坐室外,氣氛一樣咁好。
2023-07-21
$300 (Dinner)
2023-08-02 296 views
今日我同朋友去左尖沙咀嘅Club Revel,真係大開眼界啊!佢哋嘅Happy Hour特長,由5pm至10pm,仲有新裝修嘅店舖,完全係Cyber風格,好有格調㗎!我最鍾意佢哋嘅星球燈飾,好靚呀!🌌首先,呢度嘅氣氛好好,有大螢幕可以唱K,真係俾人哋唱得好high!而且係戶外都有座位開放,適合開派對,俾我哋嘅Happy Hour增添咗好多歡樂氛圍!🎤🎉不得唔講,佢哋嘅特飲真係非常精緻,好適合打卡留影!影相效果真係好靚,我地叫左兩杯特飲,分別係Rum based既芒果西米露同埋highball base 既茉莉花茶味(梅開二度)🍹好啦,我地嚟講吓今晚試嘅食物啦!首先,試咗佢哋嘅翠玉瓜串、焦糖菠蘿、芝士大啡菇、經典甲羅燒、香烤果香牛肋條同埋燒雞中翼等等,個個都係驚喜!特別要提返佢哋嘅厚切牛舌串,牛脷非常厚肉美味,絕對係牛肉控嘅最佳選擇!全部嘅食材都係上等,好鮮美!🍢🍍🍄🦀🍖🍗除咗以上嘅,餐廳仲比左杯shot 威士忌我地試, 係由黑椒粒牛肉乾,牛油釀成, 好似食牛肉咁總括而言,Club Revel係一個非常推薦嘅地方!點餐非常多選擇,無論你鍾唔鍾意串燒,都可以滿足到你嘅味蕾!氣氛好、飲品精緻

總括而言,Club Revel係一個非常推薦嘅地方!點餐非常多選擇,無論你鍾唔鍾意串燒,都可以滿足到你嘅味蕾!氣氛好、飲品精緻、食物美味,真係好適合同朋友來開心一晚!下次再嚟一定會再次享受佢哋嘅美食!👏🏻🍻
2023-07-17 211 views
位於市中心-TST 的一家餐廳酒吧提供唔同送酒既菜式和特調飲品特調cocktail & 特調mocktail兩種飲品的味道都唔錯,諗唔到飲咩可見bartender 特調一杯,而佢幫我地調既顏色系跟番我地枱上面既燈,即刻有feel 咗好多唔知係故意定系咁啱🤭我地點左燒牛舌、鵝肝多士、焗雜菇和燒鴨胸。燒牛舌的口感唔錯;鵝肝多士大小差不多。焗雜菇入味;燒鴨胸總的來說,這些菜餚的味道和質量都還可以,但略嫌唔夠熱。餐廳酒吧的氛圍&服務。裝潢都很不錯,有埋室外,冬天室內外/book場開party 都有feel適合一大班朋友仔黎chill中間有個卡啦ok mon , 可以飲住酒唱K不過都有DJ枱,唔知會唔會有DJ呢遲啲👍🏻可以期待
位於市中心-TST 的一家餐廳酒吧
提供唔同送酒既菜式和特調飲品

特調cocktail & 特調mocktail
唔知係故意定系咁啱🤭

總的來說,這些菜餚的味道和質量都還可以,但略嫌唔夠熱。

適合一大班朋友仔黎chill
中間有個卡啦ok mon , 可以飲住酒唱K
不過都有DJ枱,唔知會唔會有DJ呢遲啲👍🏻可以期待
2023-07-17 175 views
This restaurant is definitely worth a visit when you are going to have a happy Friday nightStarting with the drinks, the vodka and grapefruit juice cocktail was absolutely refreshing. The perfect blend of vodka and grapefruit juice made this cocktail a great choice for those who love a tang andy fruity drinkThe Peach mocktail was also a great option for those who prefer non-alcoholic beverages. It was sweet and had a lovely peach flavorGrilled Foie Gras Toast was a standout dish. The foie gras w

Grilled Foie Gras Toast was a standout dish. The foie gras was buttery and the toast was crispy

Grilled Chicken Cartilage and Grilled Chicken Wing were also delicious. Both dishes were very flavorful and had a nice charred taste. The grilled tofu had a nice smoky flavor

The fish was crispy and had a nice salty taste.

The squid had a nice smoky taste and had a nice chewy texture

The Baked Mushroom In Foil

Baked Baby Chinese Cabbage In Foil
Both dishes were flavorful and fresh

Overall, Club Revel is a great restaurant that offers a wide range of snacks and drinks. The ambiance is cozy and the staff is friendly
2023-07-12 109 views
今日約咗朋友去尖沙咀飲杯嘢,係金馬倫道搵到間餐廳酒吧氣氛真係好好。Club Revel , 上到餐廳酒吧環境氣氛非常好,裝修到disco一樣,好Cyber ,最啱我呢啲鍾意飲酒聽歌嘅人。餐廳有一大個電視熒幕,好適合唱歌搞派對。喺度坐低傾偈飲嘢感覺真係好舒適放鬆。士多啤梨藍莓cocktail , 果味好香濃,入口味道清新,甜甜地好易入口。食物方便做點咗鵝肝多士,鵝肝煎到啱啱好,用多士夾住嚟食減低油膩感,鵝肝入口口感幼滑,油脂豐富,入口即化。食完件多士飲一啖cocktail真係好正。燒青魚,淋上少少檸檬汁,鹹中帶酸又開胃又好味,青魚皮煎到脆卜卜特別香口,魚肉仲係好結實食落去魚味香濃。燒厚切牛舌, 牛肉味香濃,牛舌肉質嫩滑,加咗少少芝麻,令味道更有層次,牛舌夠厚咬落去好有口感。
2023-07-10 79 views
今日收工想去食少少嘢放鬆下,同事帶咗我去一間好特別嘅餐廳酒吧,Club Revel ,地址喺尖沙咀金馬倫道26號金壘商業中心4樓。上到去餐廳地方好闊落,裝修得好有格調好有氣氛,仲有dj打碟,好適合我呢啲鍾意飲酒食嘢嘅人士,估唔到仲有戶外嘅環境,氣氛同室內截然不同,地方空曠非常舒適。燒多春魚,多春魚燒到金黃色,魚皮脆卜卜,食落去好香口好惹味,咬落去啲魚春仲好juicy,用嚟送酒真係一流。燒鵝肝多士, 鵝肝份量好多,食落去熱辣辣鵝肝入口即溶,香味獨特,多士吸收咗鵝肝嘅獨特香味,食到舐舐脷。燒魷魚,燒魷魚味道好香夠乾身,魷魚味香濃。燒牛肋條,食落去牛肉味好香濃,牛肉肉質嫩滑,最正就係啲邊位有少少焦香,味道更加有層次。燒五花腩,五花腩肥瘦均勻,燒到啲油脂出曬嚟,特別香口惹味。點咗兩杯cocktail,味道酸酸甜甜好易入口,好適合女仔飲。
燒五花腩,五花腩肥瘦均勻,燒到啲油脂出曬嚟,特別香口惹味。
新開張沒多久座落尖沙咀金馬倫道的樓上酒吧,室內設計得很cyber,繽紛的燈光效果讓人感覺像置身於太空一般,室外亦很有氣氛情調,周邊包圍着一些植物營造舒適的環境。酒吧入面除了設有VIP房間可以同朋友在包房裏唱卡拉OK,中央位置設有獨立沙發卡位,餐桌更是以不同的顏色營造燈光效果,還會不定時有DJ駐場。食物主要提供串燒小食,也有一些酒吧的特色Cocktail及Mocktail,另外也有提供一些玩樂設施,將客人可以玩搖骰子飲啤酒。下班時間,同朋友happy hour 相聚一刻,背景音樂主要以韓國流行曲及英文音樂為主,非常受年輕人歡迎✨燒雞軟骨煙韌有咬勁,外面撒上了鹽巴,令味道更加惹味!鹽燒多春魚想不到份量也算多,入口咬下去多春魚的魚子飽滿的充斥着嘴巴,讓人忍不住一口接一口。鹽燒秋刀魚這一條秋刀魚我覺得略帶苦澀,不過外皮烤得相當香脆,肉質亦保持了適當的肉汁。燒雞泡魚乾比一般的雞泡魚干厚實,入口甜中帶魚香,也是有肉乾的質感,配合埋沙律醬令味道相輔相成🥰燒雞腎爽脆充滿口感的雞腎,入口相當彈牙柔軟。燒五花腩肉口感有點像吃甜甜的肉乾,感覺很適合配着特飲一起品嚐。燒鵝肝多士與其說是多士,不如說是鵝肝三文治

燒雞軟骨
煙韌有咬勁,外面撒上了鹽巴,令味道更加惹味!

鹽燒多春魚

鹽燒秋刀魚

燒雞泡魚乾

燒雞腎
爽脆充滿口感的雞腎,入口相當彈牙柔軟。

燒五花腩肉
口感有點像吃甜甜的肉乾,感覺很適合配着特飲一起品嚐。

燒鵝肝多士
與其說是多士,不如說是鵝肝三文治🤭 多士烤得香脆乾身,肥美飽滿的鵝肝充滿油脂感。

鹽燒牛肉粒
一串有四粒,牛肉感覺燒得比較熟,牛肉肉質有咬口,牛肉味濃郁。

Grasshopper
主要以薄荷甜酒、白可可甜酒、鮮忌廉、薄荷葉裝飾,一般在用餐後享用,也適合下班後來一杯衝擊的味覺重新。

特製調製特飲
特製調飲師,可以即興調製不同特飲,今次呢杯荔枝蘋果綠茶,加添雲呢拿糖漿,非常適合夏天飲用,味道甜而清爽,有如雨後春風般的香味撲鼻。
2023-06-30
$500 (Dinner)
  • 燒雞泡魚乾
Club Revel (尖沙咀) - 新裝修非常Cyber 有格調club尖沙咀金馬倫道26-28號金壘商業中心4樓今日同朋友去左呢間新開既club HappyHour~~呢度happy hour時段 特長 5pm-10pm店舖係新裝修 非常Cyber 有格調我最鍾意佢個星球燈飾 好靚呀~~店舖有大螢幕 可以唱K 🎶🎵🎙️戶外都有座位開放 適合開派對 而且店鋪內特飲都非常精緻 適合打卡 無論係影食物定影相出來嘅效果都好靚 食材嘅質素係上等👍🏻 飲品非常多選擇店家特制香橙柚子cocktail $128-由店家特制 餐牌上面未有嘅🫢味道好清新 可以嘗試先一層層咁樣飲用試咗唔同嘅味道再溝勻佢 別有一番風味 Oreo Oreo mocktail $78-味道都好濃郁 如果女士們怕醉就可以揀呢個我地點了店內的串燒小食 做晚餐最好食係鵝肝多士 - 鵝肝肥美 而多士亦非常鬆脆,其次 雪花牛柳粒 係有好好香濃嘅牛味 食落就知道係高級牛,雞軟骨好鬆脆 ,韭菜既調味亦非常恰到好處👍🏻牛脷非常厚肉美味!呢幾樣係真係好好食!推介PS: Club內環境非常好,係好好嘅享受!
尖沙咀金馬倫道26-28號金壘商業中心4樓

今日同朋友去左呢間新開既club HappyHour~~
呢度happy hour時段 特長 5pm-10pm
店舖係新裝修 非常Cyber 有格調
我最鍾意佢個星球燈飾 好靚呀~~

店舖有大螢幕 可以唱K 🎶🎵🎙️

味道都好濃郁 如果女士們怕醉就可以揀呢個

我地點了店內的串燒小食 做晚餐
各款串燒小食

鵝肝多士、特厚牛脷、頂級雪花牛串燒

PS: Club內環境非常好,係好好嘅享受!

cocktail  🍸mocktail🍹串燒🍢
特制香橙柚子cocktail $128-
各款串燒小食
鵝肝多士、特厚牛脷、頂級雪花牛串燒
2023-07-07 51 views
今日難得早放,就緊係要去下happyhour 啦,今次就揀左位於尖沙咀嘅club revel!餐廳以星空做主題嘅酒吧餐廳,主打飲酒食串燒!一入到去已經好有feel,而且佢有outdoor位坐今次我地叫左2杯飲同幾樣串燒食1. cocktail - Earl Gray Martini呢杯Earl Gray Martini係一款好特別嘅cocktail 。首先,佢有一種獨特嘅味道,帶有茶葉嘅味道,同時仲有啲微妙嘅雲喱拿甜味。呢種味道好特別,令人唔覺唔覺咁會飲多幾啖,而且酒味都幾足。如果飲開cocktail 而又想飲濃少少嘅朋友仔,依款酒就岩晒啦😆2. mocktail -柚子橙梳打呢杯柚子橙梳打係一款好清新嘅飲品。佢帶有柑橘類水果嘅味道,同時仲有啲微妙嘅氣泡感,好啱夏天飲。飲落感覺非常之清爽。除咗咁,佢嘅外觀亦好靚,睇落好有氣質3. 燒原隻乾魷魚帶有啲微妙嘅魷魚香氣,同時仲有啲微妙嘅燒烤香氣。佢嘅口感幾好,好有韌性,咀嚼落去好過癮。點左芥末豉油一齊食,好正,味道非常之夾😋4. 燒雞中翼佢嘅外觀好靚,睇落好有食慾。雞皮燒到脆脆地,入面肉質又夠晒嫰滑又有汁,正呀5. 燒雞心佢嘅味道好獨特,帶有

今次我地叫左2杯飲同幾樣串燒食

2. mocktail -柚子橙梳打

3. 燒原隻乾魷魚

4. 燒雞中翼

5. 燒雞心
佢嘅味道好獨特,帶有啲微妙嘅雞肉味道,但內臟嘅味道唔會話好出。口感幾好,肉質唔會話好實,但有啲咬口,食落去好過癮

6. 燒雞腎
食落口感非常正,唔會話好韌,所以好好正,味道亦都足夠,忍唔住食多幾串

7. 燒秋葵
夠晒大條,而且燒嘅時間控制得非常好,所以外層香口,內層仍然都咁juicy ,如果食開秋葵嘅朋友仔,黎到一定要食呀

整體黎講,餐廳食物質素高,而且價錢唔算貴,鍾意飲酒食串燒嘅朋友仔一定要黎呀
2023-07-07 51 views
同朋友輕鬆下食串燒就啱曬,我個人幾中意個環境好有feel,而且選曲幾有品味全部都係我啱聽😂食物佢地主打串燒同特式雞尾酒等,唔洗擔心飲品餐牌總會有款啱你,仲可以同佢地講多酒精多甜,吧台設計靚靚,一入門口就睇到好吸引客人,有種夢幻感覺,鹽燒雞翼同雞軟骨都落左啲孜然粉同少少辣粉去燒,所以格外惹味,最中意就係食鹽燒,雞翼啖啖肉,燒到雞皮微脆入口一流,雞軟骨就十分爽脆,鹽燒加啲檸檬汁調味,好味道,第一次食雞煙鴨胸,外皮脂肪感較厚,口感較豐滿,原來煙鴨胸餸酒係幾夾得來,鹹鹹地中和返酒精澀味,海鮮我哋㨂左多春魚,廚師手藝好,真係原條上枱完全無爛,平時我哋自己燒親都爛開lol,韮菜呢啲基本野一定要叫,最最最重點必定要食鵝肝多士!因為真係好好味!我地總共叫左兩碟八件,真係會食唔停口,即叫即煎,最愛食鵝肝嗰隻油膩感,性價比極高!飲品就點左Mojito同特色cocktail:the sun,裏面有vodka, chambord,peach, schnapps同pineapple juice,而我就點左Shirley temple,因為中意佢味道偏甜易入口,有Grenadine , lime juice, s
飲品就點左Mojito同特色cocktail:the sun,裏面有vodka, chambord,peach, schnapps同pineapple juice,而我就點左Shirley temple,因為中意佢味道偏甜易入口,有Grenadine , lime juice, sprite,都係老闆介紹,口感清新又fresh! 讚👍🍻🥂

• 鵝肝多士
  • Shirley  temple
2023-07-02 48 views
有情調•bar•星空🌃Club Revel星期六最好就係去飲野hea 到嘅情景好昏暗,中間有個好大嘅LED,亦都有出邊露天嘅位置,有唔同嘅梳化、房,都幾大叫左一杯🥃荔枝mojito,連粒茘枝都係浸過rum 另外一杯叫左mock tail @荔枝蜜,有好大隻香茅,用兩支飲管雙管齊下好清新飲野玩大話骰,當然要食下串燒·鹽燒雪花牛肉粒·燒牛脷·燒雞翼·燒多春魚·燒秋刀魚·燒芝士豆腐·燒鵝肝多士·錫紙焗雜菇輕鬆既晚上🌃
有情調•bar•星空🌃
Club Revel
星期六最好就係去飲野hea
有唔同嘅梳化、房,都幾大

叫左一杯🥃荔枝mojito,連粒茘枝都係浸過rum

飲野玩大話骰,當然要食下串燒
·鹽燒雪花牛肉粒
·燒鵝肝多士
·錫紙焗雜菇

輕鬆既晚上🌃
2023-06-29 52 views
Club Revel 係一間好有情調嘅餐廳,bar & restaurant fusion 既有燒物 cocktail,又有 outdoor area chill下,裝修都幾有氣氛。飲品方面相當唔錯,一杯mocktail 好似熱情果汁咁比較甜身,另外一杯whisky 做底都好容易入口。燒物方面,首先係燒豬頸肉。呢道菜係豬頸肉經過炭燒後再經過特殊調味而成,佢嘅肉質鮮嫩多汁,肥瘦適中,入口即溶,令人回味無窮。跟住係甲羅燒,蟹子同埋鵪鶉蛋撈埋配多士真係超正,令人一咬就感受到海鮮嘅鮮甜。燒雞肝係另一款必嚐嘅美食,烤過嘅雞肝肉質軟嫩,味道甘香,嗰種雞油味令人食到停唔到口😋牛舌同肥牛金菇都好好食,牛舌肥牛肉質肥美,牛油好香肉質嫩滑,金菇清新爽口,吸左啲牛油味超正,呢個配搭真係毫無破綻!燒菠蘿甜甜地,燒過嘅菠蘿口感爽甜juicy,又唔會好似鮮菠蘿咁食到條利好「鞋」。最後係燒雞翼,所謂燒雞翼我鐘意食,咁經典嘅燒物絕不能錯過!外皮烤得酥脆,內裡香嫩多汁,係一道美味的下酒菜。總括嚟講,Club Revel嘅燒烤菜品質素極高,種類繁多,令人食到欲罷不能。如果您鐘意燒烤,我強烈推薦您到Club Revel品嚐

總括嚟講,Club Revel嘅燒烤菜品質素極高,種類繁多,令人食到欲罷不能。如果您鐘意燒烤,我強烈推薦您到Club Revel品嚐呢啲美食!
2023-06-23 41 views
Tue 20th Jun 2023喺尖沙咀大街嘅隱蔽club house。記住喺4樓。同一棟大廈,其他嘅樓層應該更加隱蔽。Revel 嘅優勢,係佢有個平台。令到呢間 club 動靜皆宜,有地方俾大家 ”let’s have some fresh air” 。呢度一定係越夜越精彩。每張枱都配以唔同星球嘅枱燈,配合返佢啲Cocktail。好有心思,有mood。兩杯唔記得咗係乜乜cocktail。不過呢啲地方我諗你隨口噏 乜乜 meeting on the beach 佢都溝到俾你。煎鵝肝多士,好足料,煎得好好外脆內軟。燒牛脷,雖然薄咗少少,但係一樣燒到又Juice又香口。其他濕濕碎碎嘅串燒,surprisingly 都幾好食。喺呢啲地方算係交足功課。呢個魷魚鬚係好味嘅。不過如果上嚟溝女就唔好叫佢啦。食完成口海鮮味,仲有呀,嚼完,打茄輪都冇力啊。。
Tue 20th Jun 2023

喺尖沙咀大街嘅隱蔽club house。

記住喺4樓。同一棟大廈,其他嘅樓層應該更加隱蔽。

呢度一定係越夜越精彩。

煎鵝肝多士,好足料,煎得好好外脆內軟。

燒牛脷,雖然薄咗少少,但係一樣燒到又Juice又香口。

2023-06-20
Type of Meal
Dinner
2023-06-21 47 views
今日難得朋友無啦啦話想約我飲野吹水,一收工即刻飛出去尖沙咀睇下佢有咩搞作。今日佢帶左我黎呢間新開既club revel,一入到去成個feel出晒黎,一睇就知係飲野既地方,燈光設計得好靚,用左space做主題,連台燈都係用左星球形狀除左in door,出面坐都勁靚,梳化勁靚坐得好舒服,不過而家夏天無咩事我都係入返去先Signature cocktail亦係用九大行星命名,好得意呢杯係rum based既芒果西米露,設計得勁靚勁有心機,唔係求其將幾隻酒溝埋一齊做mixed drink就話係signature cocktail,飲落真係好似西米露咁,甜甜地唔會好重酒精味,後勁有少少rum既香味,唔錯朋友呢杯係vodka加啤酒做底,加左蘋果蓉落去,飲落似益力多,但完全係無加益力多落去,淨係聽都知道落左好多功夫先整到一杯,呢到啲酒真係一流野食方面有唔同串燒同小食,燒牛柳牛舌呢啲配酒一流。最值一提反而係呢個花雕酒鵪鶉蛋,勁入味但又唔會覺得好藥酒味,岩岩好。無論係黎呢到想同朋友劈酒定係想飲一兩杯cocktail,呢到都值得一黎!