2019-04-15
今日因為要探朋友去關係嚟到柴灣食飯 今次嚟到呢間環境幾好嘅柴門西餐廳食午餐先睇個menu 午餐嘅選擇都好多, 餐會跟前菜沙律,湯同埋蒜蓉包 份量都幾多下 再加18蚊加一份紐約芝士餅做甜品落完單之後餐廳就好快送上前菜,餐湯同埋蒜蓉包畀我哋 當日餐廳嘅前菜就係沙律配泰式魚餅 啲蔬菜都幾新鮮餐湯就係一個忌廉湯 飲落都幾creamy蒜蓉包嘅蒜蓉味都幾足 點一點忌廉湯再食亦都係一種滿足食完前菜 終於上主菜 我哋就分別嗌咗一份烤美國優質肉眼牛扒 配薯菜牛肉濃汁同一份烤德國香腸配薯菜德國酸菜兩份食烤美國優質肉眼牛扒 配薯菜牛肉濃汁 ($168) 係午餐時段食到呢塊肉眼牛扒都幾驚喜 個生熟程度啱啱好 唔會太生都唔會太熟 唔使太用力就可以鋸到塊牛扒 調味方便 調教得幾出色 值得一試 薯菜方便有整整一個薯仔 配上芥末同埋牛肉濃汁 更添牛扒嘅肉味烤德國香腸配薯菜德國酸菜($108)德國香腸擺設非常靚 用上傳統嘅螺旋形式上碟 肉味非常香 幾適合鍾意濃味嘅人食 薯菜方面就有蕃薯同半個薯仔 旁面仲配上芥末醬 同埋德國酸菜 更添德國嘅風味旁邊仲有一個live band嘅show stage 問咗店員平時星期四五嘅夜
餐湯就係一個忌廉湯 飲落都幾creamy
蒜蓉包嘅蒜蓉味都幾足 點一點忌廉湯再食亦都係一種滿足
烤美國優質肉眼牛扒 配薯菜牛肉濃汁 ($168)
烤德國香腸配薯菜德國酸菜($108)
旁邊仲有一個live band嘅show stage 問咗店員平時星期四五嘅夜晚 都會有live band係度演出 由於環境真係幾好 所以我下次都會夜晚嚟食 欣賞下live band嘅表演