Coffee Art 📍觀塘溫泉蛋煙肉白菌意大利粉 配綠茶多士 $58 8/10個人鍾意長通粉因為可以掛汁 所以就揀咗長通粉 🤤配料嘅份量都幾多 個人就比較鍾意佢洋蔥係切粒粒 而唔係好似其他餐廳咁樣切到一條條🤢 有洋蔥嘅生味 今餐嘅綠茶多士食落去係似飲茶嗰種淡淡的茶香味 而唔係我哋平時綠茶醬嘅味.抹茶牛奶 跟餐半價 $18 4/10都知道呢間餐廳所有冷熱飲品都係冇落糖嘅 但係呢一杯熱沒茶牛奶實在令我太失望😞因為一飲落口連微溫都唔係 只係室溫 所以係熱嘅就好
Coffee Art 📍觀塘
溫泉蛋煙肉白菌意大利粉 配綠茶多士 $58 8/10
抹茶牛奶 跟餐半價 $18 4/10
2018-11-19 314 views
東廣場內都有數間西式餐廳(不計漢堡),而我最愛的就是這一間CoffeeArt。稱不上常客,但只是今年已經顧了不下二十次! 雖然格調有點暗暗沉沉,但配上木為主題的裝修,又有另一風調,整個環境很舒適,尤其是椅子都是軟坐墊的,坐得久也不會很辛苦! 最吸引人目光的必定是收銀部前面的一堆模型公仔,是魔人普烏,那肥嘟嘟的大壞蛋!! 可惜,今天太餓了,都忘記了拍照😛喜歡魔人普烏的朋友,一定要去欣賞啊!!餐牌上的食物價錢主要為$50-$100,而主食中的温泉蛋煙肉白菌忌廉汁長通粉是這店比較平的套餐($58)。或者是價錢的影響,又或者是懶得再考慮吃什麼的原因,自從第一次光顧這店,基本上每次都是點一份温泉蛋煙肉白菌忌廉汁長通粉,綠茶多士配熱柚子蜜。這套餐可選意粉或長通粉,意粉太幼,個人不太喜愛,所以還是選長通粉吧。 温泉蛋每一次都一樣是流心的🤤🤤不變的水準!! 配料的份量很合適,可以每啖有有配料與長通粉同時放進口中是一流!! 長通粉夠煙靭,能夠掛上忌廉汁很美味,整個味道很夾。另一喜愛的是綠茶多士,很少遇到其他餐廳有這味道的多士! 這個綠茶多士有著濃郁的綠茶味加上微甜,一塊脆的綠茶多士是味蕾的享受!! 最後

温泉蛋每一次都一樣是流心的🤤🤤不變的水準!! 配料的份量很合適,可以每啖有有配料與長通粉同時放進口中是一流!! 長通粉夠煙靭,能夠掛上忌廉汁很美味,整個味道很夾。另一喜愛的是綠茶多士,很少遇到其他餐廳有這味道的多士! 這個綠茶多士有著濃郁的綠茶味加上微甜,一塊脆的綠茶多士是味蕾的享受!! 最後,一杯温暖的柚子蜜為這頓飯畫上完美的句號。😍😍

2018-11-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$58 (Dinner)
2018-11-15 351 views
某日咁岩經過觀塘想飲咖啡...又來左呢區,於是上網搵下呢度附近有沒好咖啡飲啦~又記起有次同朋友傾計,朋友話呢頭有間咖啡好味~就係呢一間喇,初頭唔熟地方都要搵路,喺商場搵一陣先搵到佢!聽人介紹呢度咖啡好飲就入來試下。確實點左呢度一杯latte有難忘既感覺~(新鮮豆、咖啡師技術好、飲落層次分明)只能夠講岩口味~就算只係一杯外賣都有好服務有機會再返來飲過~只係買左一杯外賣咖啡,杯咖啡相就沒影到...蓋左杯蓋打開個花都化開左....或者堂飲會好d~
就算只係一杯外賣都有好服務

有機會再返來飲過~
只係買左一杯外賣咖啡,杯咖啡相就沒影到...
蓋左杯蓋打開個花都化開左....
或者堂飲會好d~
Latte
Latte
2018-11-11 289 views
去開觀塘一定來幫襯Coffee art, 午餐時段多數坐滿,最愛吃蕃茄羅勒海鮮意粉($72),意粉軟硬度適中,而番茄醬味道酸甜剛剛好,全碟意粉吃完也沒有飽滯的感覺。最後來一杯咖啡($14)簡直妙絕!
2018-11-06 467 views
我知標題起得有點誇張,但coffee art 的all day breakfast 真的是我在觀塘吃過最好吃的全日早餐!評分:10/10首先份量很多,除了圖上的食物外,還配上多士,可選綠茶多士/蜜糖多士。蜜糖多士烘得外脆內軟,加上蜜糖的甜味,口感同味道都非常好沙津除了菜還有小蕃茄,淋上黑醋非常開胃。雜菌炒的很香,香腸內有香料,油而不膩!煙三文魚有兩三片,魚油香味濃郁而又新鮮!吃過幾次之後,發現炒蛋質素不一,有時會比較滑,有時比較硬,但都算能保持水準!還是十分推介啊~

評分:10/10

2018-10-19 434 views
蒜香蜆肉長通粉小小辣蜆肉無沙 正常。粗薯條配黑松露醬薯條好粗好香脆,算係低食。有黑松露醬點薯條食加左分。蘑菇意大利飯上到枱好香,蘑菇好大好多汁。risotto夠creamy但唔會太膩。 錄茶麵包覺得味道唔錯,但係麵包太淋,如果麵包有烤過會好d。
蒜香蜆肉長通粉
小小辣蜆肉無沙 正常。

粗薯條配黑松露醬
薯條好粗好香脆,算係低食。有黑松露醬點薯條食加左分。

錄茶麵包覺得味道唔錯,但係麵包太淋,如果麵包有烤過會好d。
唔知觀塘返工既朋友識唔識呢?😉Set Lunch都幾好食,意大利飯夠多汁,羅勒汁係綠綠地既,加埋忌廉都幾香!牛柳肉粒撈左落飯,變左無了咬口,如果切大舊d放係面會更好又美觀😎但都落左唔少肉粒,唔吝嗇啊!🐮😋👍🏻落左少量松子增添左香味👍🏻可選配綠茶多士或沙津,我選左前者,幾特別啊用綠茶醬,味淡淡地但整體唔差!飲品有熱柚子蜜☕️🍯當然同正宗risotto唔同,但係以小店cafe水準黎講都唔錯的😉
2018-09-22 488 views
等朋友放工,行下行下見到有一個好多小店食野嘅商場,見到很多都好特色的小店。等朋友放工後就黎呢度食個晚餐啦😬😬。叫左2個餐再加一個小食,2個人都係$166 咋😱😱😱,仲要賣相好靚,一d都唔似咁平的西餐廳😝😝,有前菜有主菜,仲有飲品添。講起d食物質素係高,味道亦都好岩我們的口味😋😋。不過個炸蝦球就無比相像中好食,同埋我個熱柚子茶就淡到好似水咁😑😑,唯有當飲水啦😂😅😝,不過唔計個飲品其他都算不錯了,有機會都會再黎食的。

2018-09-19
$83 (Dinner)
2018-09-11 392 views
是日過左黎觀塘做野,同事帶我黎東商場搵野食,之前經過幾次,今次都係第一次過黎食野。感覺都有好多唔同的餐廳選擇,今次揀左Coffee Art 佢地個Menu有好多野揀,都分別有頭盤+望菜+飲品我揀左 G) 澳洲牛柳粒露荀松子仁羅勒汁意大利飯 $80意大利飯軟硬適中,牛柳粒數量唔算好多,成碟飯有淡淡的露筍味,不錯錯,再配上粒粒松子仁,非常有咬口,整體味道不錯 另外頭盤揀左綠茶多士,雖然賣相不算十份討好,但食落味道亦不錯,但綠茶味不算太過突出。感覺呢間都算有驚喜,估唔到碟意大利飯可以整得咁好食,係一個不錯的選擇

感覺都有好多唔同的餐廳選擇,今次揀左Coffee Art

佢地個Menu有好多野揀,都分別有頭盤+望菜+飲品

我揀左
G) 澳洲牛柳粒露荀松子仁羅勒汁意大利飯 $80

2018-09-11 159 views
係「東廣場」行左一圈後,最終都揀左配有柔和燈光既西式餐廳。呢度除左設有二人同四人枱,更有一張可以容納8-12人既大枱,某程度上呢個設計可以比幾組食客一齊坐同享用食物,可能部分人會覺得降低左私穩度,反而我覺得可以拉近左人同人之間既距離同埋惹起左觀察身邊既人既好奇心。係時候講下食物,麻醬沙律配黑松露炒蛋、青口、三文魚長通粉同柚子雞翼就係我哋既晚餐。黑松露味道岩岩好,配上超厚身既炒蛋同多士,不得不說是絕配。另外,三文魚長通粉既軟硬度適中,所配搭出黎既味道不錯。原本點菜時對柚子雞翼抱有較高期望,奈何柚子醬過多,整道菜式偏甜,蓋過了肉既味道。

2018-09-07
2018-08-31 339 views
第二次食呢餐cafe,再揀都係因為可以坐低慢慢同朋友傾計,野食又唔錯。今次特別講下小食,同朋友都讚不絕口,好香好脆,唔似其他餐廳有啲係求其炸。我點左蘑菇意大利飯,好香,不過食食下就有啲膩,可能因為蘑菇同risotto各自本身都會膩。飲品特別少少,有伯爵紅茶揀,唔想再飲奶茶咖啡。全個set有埋Appetizer,今次食沙律,都唔錯,埋單各自100蚊左右,不過冇時間限制,可以坐到好耐,貴少少都冇所謂。
飲品特別少少,有伯爵紅茶揀,唔想再飲奶茶咖啡。
$100 (Dinner)
2018-08-30 248 views
作為全職嘅freelancer,其實好多時都要搵間餐廳或者cafe hea 住食野,然後等下個個工作開始。甘其實我都係Starbxxks 嘅member le ge,一來佢四圍都有,二來佢由得人hea(當然我次次都有幫襯啦!)但今日...撞著佢做買一送一....成間鋪都水涉不通,唯有轉場.其實呢間cafe 都幫襯過幾次,但一到lunch hrs 佢就好多人,我麻麻地同人逼,但到tea time 就好好多lu今日見肚餓,唔單止叫左杯ginger honey latte,仲叫左個黑松露炒滑蛋多士份量都好足ga!黑松露味唔會over 左,仲帶出個蛋香,d蛋炒得好滑,簡單但出色!呢間嘅咖啡一向出色,應該唔使我多讚,但佢嘅食物一樣見得下人民

份量都好足ga!
2018-08-11 460 views
9點幾去到,未開門.....原來假日開門時間系好飄忽隨意架,好在10點鬆d就開左門. 叫左個deluxe all day, 樣樣都有d,味道唔錯,內容亦十分豐富,唔鍾意茄汁豆既朋友岩曬,因為佢既all day系冇呢樣野! 試過人多既時候幾吵下,今日估唔到坐滿但又幾寧靜下.環境舒服,燈光較柔和,令人覺得平靜!

試過人多既時候幾吵下,今日估唔到坐滿但又幾寧靜下.

環境舒服,燈光較柔和,令人覺得平靜!
Deluxe  all  day  breakfast
2018-08-11
Type of Meal
Breakfast
Deluxe  all  day  breakfast
2018-08-08 306 views
好久沒來觀塘東廣場覓食了,和朋友去看展覽,順道在這裡解決午餐。東廣場選擇太多 心大心細後最終決定吃西餐。Coffee Art的lunch set主要是意粉和意大利飯,價格$60-80不等 已包前菜和飲品,加上環境相對其他餐廳闊落,所以午市挺full的。香蒜蜆肉意粉配抺茶吐司($65)前菜可以在麻醬沙律和抹茶吐司中二選一,作為麵包控加抹茶控理所當然會選後者吐司是普通的連邊白麵包,略嫌烘得不夠脆。抹茶醬很像韓式的抹茶牛奶抹醬,入口比較甜,幸好咬多幾口feel到微微茶甘。再來就是主菜香蒜蜆肉意大利粉,意粉的口感值得一讚,軟硬度恰到好處,做到aldente的較果。蜆肉亦一點都不吝嗇,足足有10隻!雖然不算好有鮮味但完全夠誠意。至於蒜香味和辣味就不太突出,我很怕太鹹和太油,所以對我而言剛剛好,但如果偏重口味的話它應該不太能滿足你的味蕾。

香蒜蜆肉意粉配抺茶吐司($65)
香蒜蜆肉意粉配抺茶吐司

$70 (Lunch)
香蒜蜆肉意粉配抺茶吐司
2018-08-05 255 views
龍蝦包不錯,面包外脆內軟溫度剛好,醬汁不會太多太搶,薯格有點太乾太脆,賣相簡單好看,份量對女生來說剛好,服務細心有禮,環境坐位舒適,咖啡好好喝,有誠意之作,會想再來!
2018-08-05
$126 (Dinner)
  • LATTE