2025-04-08 434 views
今日陪女友在銅鑼灣 Hysan Place  shopping,  到了用餐時間, 大家查看商場電子水牌, 找到  Cooley Oysters 女友立即話想食生蠔.  餐廳屬於開放式設計, 有蛋形長吧台, 客人可以圍座,  (坐吧台, 有10% off. )也可以選擇方桌, 座位闊落,  Cooley Oysters,  主推愛爾蘭即開生蠔,   東南亞區首間代表歐洲生蠔養殖場的生蠔餐廳. CooleyGold,   分養殖期60, 54, 45, 同36 個月.  曾獲奧斯卡著名大獎, Great Taste Awards.   有開蠔師傅駐場.   吧台前面有生蠔展示.看看餐牌, 除了生蠔, 也有套餐.   (凡叫套餐, 生蠔有優惠價 六 折)我們點了升級優惠套餐, 只加$68,  有沙律, 湯,  主食.  餐具好整齊美觀. 我們坐吧台, 剛好看見開蠔師傅正在工作, 開蠔好有技巧. 兩款蠔送到.  愛爾蘭,  54, 36 個月的生蠔, 每人各兩隻. 用冰藏著, 伴有檸檬, 自製豆瓣辣汁.  特別享受有服務的開蠔, 乾淨整齊.54 個月蠔身較長, 蠔肉大而爽口, 海水味和蠔味兼
也可以選擇方桌, 座位闊落,
有開蠔師傅駐場.
 吧台前面有生蠔展示.
 餐具好整齊美觀.
我們坐吧台, 剛好看見開蠔師傅正在工作, 開蠔好有技巧.
愛爾蘭生蠔, 54, 36 個月
54 個月蠔身較長, 蠔肉大而爽口, 海水味和蠔味兼備.
愛爾蘭蠔, 質素好, 重量足, 嫩滑帶脆, 鮮味好出色.
36個月外表較小較圓, 生蠔鮮甜,  帶有淡淡海水味, 真正回味.
吃完生蠔, 套餐開始.
意大利迷你馬蘇里拉芝士及蕃茄沙律  Italian Mini Mozzarella Cheese & Tomato Salad,
意大利迷你馬蘇里拉芝士及蕃茄沙律
羅馬菜, 火箭菜, 新鮮爽口, 蕃茄鮮甜, 純白色的馬蘇里拉芝士乳酪, 香甜溫和, 伴上黑醋汁, 整個沙律好開胃 !!
Soup of the day:   洋蔥蕃茄湯, 熱辣辣.
洋蔥蕃茄湯, 清新的味道,  酸酸地, 味道恰好.
女友的主菜:    New Zealand Wild-Caught Tua-Tua Clams (Seasonal Clams Liguine)
紐西蘭野生大蜆  (時令大蜆意粉)
紐西蘭野生大蜆 (時令大蜆意粉)
紐西蘭野生大蜆, 肉厚, 新鮮, 份量足.
伴碟的扁意粉軟硬適中,  吸收了香濃的牛油/橄欖油, 非常順滑, 口感一流.
我的主菜  . 香煎頂級紐西蘭肉眼牛扒   Pan-seared NZ  Rib-eye steak 擺設好吸引.
 香煎頂級肉眼牛扒.  牛扒煎得香, 外皮少少燒焦, 剛 5成熟, 大大塊, 份量足.
入口軟綿牛味濃, 咬落啖啖肉汁, 口感佳. 食得好滿意.
 配烤薯, 蕃茄及烤蒜 , 好滋味.
在  Cooley Oysters 吃生蠔,  吃得新鮮, 好蠔啊!  價錢吾貴, 真的令人滿意, 其他食品也有水準, 會再來.
$190 (Dinner)
愛爾蘭生蠔, 54, 36 個月
意大利迷你馬蘇里拉芝士及蕃茄沙律
紐西蘭野生大蜆 (時令大蜆意粉)
身為一個海鮮控,今次到咗銅鑼灣嘅Cooley Oysters 品嚐鮮生蠔同高質海鮮,重點係,而家仲有 $10/隻生蠔優惠,性價比超高,蠔迷們絕對唔可以錯過!😍前菜:暖笠笠洋蔥湯 🧅一上枱已經聞到濃濃嘅洋蔥香,湯底煮得濃郁順滑,仲有少少芝士嘅鹹香,飲落去暖笠笠,好開胃!特別鍾意佢哋嘅麵包片,脆卜卜又吸滿湯汁,正!👍意大利迷你馬蘇里拉芝士及番茄沙律 🧀🍅呢個沙律好清新!迷你馬蘇里拉芝士口感軟滑,配埋新鮮多汁嘅番茄同埋香草醬,酸酸甜甜好開胃,食完完全唔會覺得膩~😋主角登場:生蠔 🦪嚟到Cooley Oysters,點可以唔試佢哋嘅生蠔!蠔身飽滿,海水味濃郁,入口鮮甜,層次豐富!最正嘅係,而家$10/隻就可以食到咁高質嘅生蠔,真係抵到爛!🤤香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉 🍝呢道意粉絕對係驚喜之作!帶子煎得外脆內嫩,三文魚籽爆開嘅鹹鮮味同埋海膽醬嘅濃郁完美融合,每一啖都充滿海洋嘅鮮味,意粉煮得 al dente,口感一流!😍加拿大龍蝦意式扁意粉 🦞龍蝦肉質鮮甜彈牙,意粉掛滿濃郁嘅龍蝦汁,每一啖都充滿龍蝦嘅鮮味,真係食到舔舔脷!絕對值得一試!👍飲品:Latte Macchiato ☕食完咁多海

前菜:暖笠笠洋蔥湯 🧅

意大利迷你馬蘇里拉芝士及番茄沙律 🧀🍅

主角登場:生蠔 🦪

香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉 🍝

加拿大龍蝦意式扁意粉 🦞

飲品:Latte Macchiato ☕
食完咁多海鮮,飲返杯香濃嘅Latte Macchiato就最啱!咖啡同奶嘅比例剛剛好,入口順滑,為呢一餐畫上完美句號~😌

💡生蠔優惠: 每份午餐套餐可以order2隻$10生蠔
2025-02-09 1047 views
希慎翻新後,都喜歡過來行街吃東西,這天品嚐了Cooley Oysters的美食,除了有鮮美生蠔,亦有不少酒品選擇,All Day Menu更是非常抵食!首先我們要了4隻生蠔,都是深海水產養殖,分別是45及54個月育成,兩者都十分鮮美,共提供了獨特的甜美與微妙的鹹味和諧融合,絕對是神聖享受。主食我們要了「招牌菜 - 加拿大龍蝦意式扁意粉」!這道招牌菜以新鮮食材和精緻烹調方式著稱。加拿大龍蝦肉質鮮嫩,甜美多汁,搭配特製黃油醬汁,增添豐富風味。意式扁意粉口感滑順,吸附豐富醬汁,每一口都充滿風味。醬料調味恰到好處,既不過於濃烈,也不會掩蓋 pasta 的本身風味。而香煎頂級紐西蘭肉眼牛排煎得外焦內嫩,肉質鮮美!Medium Well 的熟度剛剛好,保留了肉汁的鮮嫩。搭配的薯仔亦非常香脆,提升整體味道層次,非常推薦給肉食愛好者。朋友點了「是日餐湯 - 南瓜湯」,這碗南瓜湯香濃順滑,南瓜的自然甜味與奶油的醇厚感搭配得宜,讓人感受到暖意。而我要了這款巨峰提子梳打清新可口,提子香氣濃郁,氣泡感十足,令人耳目一新。Cooley Oysters ® The Fine Restaurant 地址:銅鑼灣軒尼

地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B2樓B215號舖
2025-06-09 19 views
返工返得咁辛苦,收工食好啲都應該😬😬約咗朋友係希慎果邊搵野食,逐層向下搵,到B2/F 見到個好吸引人眼球嘅裝飾,係舖蓋住綠色植物,橢圓形嘅Bar枱咁,原來係一間主打食蠔同西式餐廳。有Serviced Dining Area 個人覺得望住師傅整嘅食同處理生蠔幾特別,吧枱周圍都有用生蠔圍住做展示又幾好喎,所以決定坐counter top座位!一場黎到點都要食下生蠔嘅,餐牌上有4款唔同月份嘅生蠔類別,最後揀左45months (light d 冇咁濃嘅海水味)and 54 months(偏海水咸味,creamy d)兩種。Main courses 叫左一道招牌菜同新招牌菜各一: Signature’s Dish: Canadian Lobster Linguine - The Italian Style Signature Dish 🦞New Signature’s Dish: Roasted herb-marinated 1/2 Three Yellow Chicken 🐔 隻龍蝦嘅肉質有彈性,唔係唔新鮮嘅霉嘅,有蝦味,值得一讚👍🏻,扁意粉有掛味,味道正常發揮。三黃雞係用烤嘅方式處理,原本
返工返得咁辛苦,收工食好啲都應該😬😬

Main courses 叫左一道招牌菜同新招牌菜各一:

三黃雞係用烤嘅方式處理,原本以為肉質乾,點知切開睇同食落都係嫩嘅,唔乾唔硬身,好食😋不過配嘅汁醬少,叫廚房俾多啲汁醬就最好(本人鍾意多汁醬配黎食😬)

雖然係坐counter top位,服務員都主動添水,食物到時有提點,唔錯👍🏻

味道👅👅👅👅
價格💰💰💰💰
環境👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
(*5個為最高)
2025-05-27
$330 (Dinner)
2025-06-08 0 views
今晚約了朋友出銅鑼灣行下商埸,看一些特色精品,到達後,大家找間餐廳吃晚餐先,行下見到這間位於地庫的餐廳,吃蠔也有其他食物吃,未試過這樣吃,就選擇坐下吃,我們選了吧枱位坐,原來坐吧枱位有九折優惠,現在有服侍式飲酒區,看了一會餐牌叫了蠔  蠔身大隻,一吃好爽嫩滑口,特別鮮海水鮮蠔鮮甜味香煎日本帶子配三文魚籽及海膽醬意粉  幼身意粉,嫩口爽滑,煎過帶子,本有帶子海鮮味更鮮香,細細粒三文魚籽,好鮮三文魚籽鮮香味,滿海膽醬舖在意粉,好鮮香海膽鮮味,吃出另類海鮮意粉味道香煎挪威三文魚伴香滑薯泥檸檬牛油汁  厚身三文魚,煎過三文魚,魚身更脆皮,肉質更軟霖爽滑,海鮮魚味更鮮香,點上薯泥同檸檬牛油一起吃,豐富了魚另一種鮮香味,突出另外味道感
蠔

蠔身大隻,一吃好爽嫩滑口,特別鮮海水鮮蠔鮮甜味

2025-06-02
$148.5 (Dinner)
香煎挪威三文魚伴香滑薯泥檸檬牛油汁
今日同朋友係銅鑼灣行街,行到肚餓先決定晚飯睇下食咩,希慎都有唔少餐廳,見到呢間有生蠔食,實在太耐冇食生蠔了,所以好快就決定左食呢間。🦪愛爾蘭生蠔呢度提供愛爾蘭生蠔,今次試咗36個月同45個月嘅生蠔,呢款生蠔會較爽身,食落唔算太creamy,但海水味十足,唔需要沾醬已很夠味,味道鮮甜。🥄當日特式湯椰菜花湯作為開胃前菜,湯品呈現奶白色,入口是椰菜花的清甜,味道偏向健康清淡。🍴烤香草三黄雞伴牛油新薯牛肝菌汁(半隻)三黃雞雞皮烤得金黃,散發著香氣,雞肉則保持嫩滑多汁,半肥半瘦,充滿濃郁的肉香。牛肝菌汁濃郁,菌香帶有微微的土壤氣息,與雞肉的鮮美相得益彰。🍴香煎頂級肉眼牛排配薯角伴紅酒牛仔汁叫左5成熟,煎得剛剛好,切開後粉嫩的肉質流露絲絲肉汁,入口即化,适合大眾口感。伴碟上的薯仔好香口惹味,外脆內軟,簡單卻是牛排的絕佳配角。

🦪愛爾蘭生蠔

🥄當日特式湯

🍴烤香草三黄雞伴牛油新薯牛肝菌汁(半隻)

🍴香煎頂級肉眼牛排配薯角伴紅酒牛仔汁

2025-05-28
2025-05-28 42 views
太太很喜歡吃生蠔,每隔一段時間,都會和他一起品嚐不同種類的生蠔,今晚來到希慎廣場地庫的生蠔專門店。生蠔🦪,這裏的生蠔分開大中小不同尺寸,有不同價錢,其中大尺寸的生蠔,比較爽口彈牙,中呎寸的鮮甜可口,兩款都帶濃郁的海水味道。加點檸檬和雞尾酒醬汁,可以帶起生蠔的鮮甜味道。招牌菜-烤香草三黃雞伴牛油新薯牛肝菌汁,$180。三黃雞外皮香脆可口,內裏雞肉鮮嫩美美,加點醬汁,層次感更加豐富。西班牙戰斧烤豬佐意式青醬拌香滑薯泥$188。豬扒外脆內軟,烹調得生熟程度適中,肉質豐富,加點醬汁可以去除油膩感。青檸梳打$28,青檸的酸味,可以帶起生蠔的味道,又可去除豬扒的油膩感。

加點檸檬和雞尾酒醬汁,可以帶起生蠔的鮮甜味道。

招牌菜-烤香草三黃雞伴牛油新薯牛肝菌汁,$180。

西班牙戰斧烤豬佐意式青醬拌香滑薯泥$188。

今次嚟到銅鑼灣試下龍蝦意式扁意粉🍝,真係好正!龍蝦肉鮮嫩🦞,搭埋意粉嘅醬汁,味道濃郁,啖啖都係海鮮香!✨ 意粉煮得剛好,唔軟爛,咬落去有嚼勁。最正係一啖啖食到龍蝦肉同意粉,真係太好味啦!🥳 如果你鍾意海鮮意粉,呢個一定要試!
呢間餐廳成日行過希慎地庫都人山人海,Dinner 時間直頭要排隊🤔佢哋成個舖頭得兩個侍應真係做到踢晒腳!真心要去解剖吓,究竟點解咁多人鍾意!首先我講聲我唔食生嘢先,我淨係識表面觀察欣賞隻蠔🙌🏼(以下都係我自己嘅觀察同埋朋友嘅食評)Order左佢哋嘅Set menu,頭盤就可以揀「生蠔Cooley Gold®Oyster x 1pc」見,坐正喺吧枱附近見到師傅不停手係咁剝,相信好多人都為咗佢哋嘅慕名而來🤪🦪以下朋友食評:生蠔個鹹水味好重,成隻蠔淨係食到鹹水味,就算俾咗檸檬都癖唔到😂🦪以下我觀察評語:跟餐隻生蠔好細,個殼好大個肉好似好奀咁😂跟餐嘅係36個月生蠔,如果鍾意有視覺感嘅話,可以試吓其他。意粉一路排隊,一路聽啲人講話好食,Order「意大利卡邦尼意粉」意料之中嘅事,味道不過不失!「香煎頂級肉限牛排配薯角伴紅酒牛仔汁」叫5 成熟,喺food court呢啲環境都冇Over cook,覺得合格有餘!呢餐so far so good,陪小朋友食飯,小朋友話事!✦ 意大利卡邦尼意粉 $118✦ 香煎頂級肉限牛排配薯角伴紅酒牛仔汁 $189+ 1款頭盤+每日餐湯/飲品 $68

🦪以下朋友食評:

🦪以下我觀察評語:
跟餐隻生蠔好細,個殼好大個肉好似好奀咁😂

跟餐嘅係36個月生蠔,如果鍾意有視覺感嘅話,可以試吓其他。

✦ 意大利卡邦尼意粉 $118
✦ 香煎頂級肉限牛排配薯角伴紅酒牛仔汁 $189
+ 1款頭盤+每日餐湯/飲品 $68

餐廳位於希慎廣場,連着地鐵站,地理位置非常好。餐廳設計也很前衛,吧枱對着開放式廚房,抽油煙做得很好!餐廳做了不少優惠,例如坐吧枱會有全單九折,所以我們選擇了坐吧枱!加咗一個套餐,包括餐湯和前菜,也點了四隻生蠔,包括兩隻Coffin Bay澳洲生蠔、兩隻日本生蠔。生蠔細細隻很鮮甜,廚師也處理得很好,海水味適中。薯仔餐湯喝得出薯仔的顆粒感,餐廳並沒有將這湯加入大量忌廉,非常值得一讚,每一啖也有淡淡的薯仔香,不知不覺已經把湯喝完。白酒煮蜆+$65前菜加了錢轉了白酒煮蜆,本來也覺得有點貴,上了菜就明白了。每粒蜆都非常大粒飽滿,很新鮮有海鮮味,肯定來貨價也不便宜。白酒調味剛剛好,淡淡的白酒香帶出蜆的鮮甜。招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉龍蝦是有膏的,值得一讚!意粉雖然不是手工意粉,但是口感亦很煙靭。每條意粉都被龍蝦汁包裹着,汁不會太稀才能做到,果然是招牌菜。必試招牌菜-烤香草三黃雞伴牛油新薯牛肝菌汁這個主菜真的必點!雞油很香,未食時已經聞到。雞肉亦很細嫩,半隻雞絕對夠飽。另外牛肝菌汁很少餐廳會做,更少餐廳會做得好,我們把牛肝菌汁吃得一滴不淨!這間餐廳性價比很高,必定會再來。

薯仔餐湯

白酒煮蜆+$65

招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉

必試招牌菜-烤香草三黃雞伴牛油新薯牛肝菌汁

這間餐廳性價比很高,必定會再來。
Type of Meal
Dinner
小熊貓今日去銅鑼灣希慎行街街,經過呢間餐廳嘅時候就俾佢煮嘢食嘅香味吸引咗,唔小心入咗去坐低咗😆 餐廳提供有格調嘅service dining area, 而小熊貓就揀咗吧枱坐,可以近距離見到廚師用心烹調食物🤓 🦪 愛爾蘭生蠔原來佢哋提供嘅愛爾蘭生蠔 Cooley Gold 多次榮獲 Great Taste Awards, 喺必食推介👍🏼 今次試咗36個月同45個月嘅生蠔,店員建議先食36個月嘅~ 2款都勁好食,肥大肉厚,味道鮮甜,一啲都唔腥,鍾意食生蠔嘅你一定唔可以錯過~🦞 招牌菜 加拿大龍蝦意式扁意粉講到係招牌咁就試吓啦~ 廚師煮嘅時候已經香味撲鼻,一煮好就傳到我面前☺️ 龍蝦肉鮮甜彈牙,食已經剝好殼嘅純龍蝦鉗肉啖啖滋味~ 意粉汁充滿香濃龍蝦味,意粉每條都掛汁,係海鮮控大愛嘅一味菜式😍🐟 香煎挪威三文魚伴香滑薯泥檸檬牛油汁三文魚煎得啱啱好,皮脆肉嫩,入口嘅時候魚油脂香味四溢,好好味~薯泥都有驚喜,十分香滑,牛油味濃

🦪 愛爾蘭生蠔

🦞 招牌菜 加拿大龍蝦意式扁意粉

🐟 香煎挪威三文魚伴香滑薯泥檸檬牛油汁

2025-05-08 39 views
Chef Ecy’s Dining Experience:🥰 Food | Ambience | Service | Price | Easy Access | Restroom Cleanliness | Wheelchair | Easy Parking 🙂 Restroom Cleanliness | Corkage Fee | Cake Cutting Fee😠 Pet FriendlyThis restaurant serves western cuisine and they are actually the supplier of oysters from Ireland. They have different kinds of fresh oysters and the price is very reasonable. Many promotions recently to come with the set menu. If you order the main course with a set ie including appetizer or soup
Chef Ecy’s Dining Experience:
😠 Pet Friendly

This restaurant serves western cuisine and they are actually the supplier of oysters from Ireland. They have different kinds of fresh oysters and the price is very reasonable. Many promotions recently to come with the set menu. If you order the main course with a set ie including appetizer or soup, you can enjoy 2 oysters at HK$10 each. From the appetizer, you can also order oyster too but of course there are many other choices like soup or foie gras etc…. Main course has many varieties from pasta, ribeye steak, pork tomahawk, salmon, chicken etc…. Oh there is extra 10% exclusive discount for dining at the bar area too. And… no service charge is added. There is another promotion on oysters. If you order a glass of wine, you can enjoy 40% off for any 3 oysters on the menu. Wow, it’s a very good deal. The venue there is like a food court and you can sit in the side table instead. So, you can drink or eat with other food or drink you bring together but no plates nor glass are provided. Same for restroom, you have to use the one in the mall. If you drive, there is parking lot in the mall. It is also convenient to take public transportation there like bus, tram, minibus, MTR. Just get off at Causeway Bay MTR station and take exit F2. There is lift going to different floors including basement, so wheelchair has no problem. About the food quality, the oysters are very fresh and you can taste the sea water cos it’s very salty! The texture is not too soft which is good. The steak I ordered is a bit overdone and it’s not tender enough. The sauce & flavor is good. The waiters are very friendly and we have some conversations too. Sitting in the bar area is very comfortable and it’s good with 1 or 2 friends going there to enjoy & chitchat for some time.

• 生蠔
今日去銅鑼灣和朋友食飯,探店試左一間專門食生蠔的餐廳🍴主菜選擇種類多,而且性價比非常高😎香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉$138帶子煎到好香口,肉質嫩滑,海膽醬同三文魚子完美結合,意粉醬汁充滿鮮味,意粉亦非常之彈牙。招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉$148龍蝦新鮮彈牙,蝦頭仲有好多膏,每一啖意粉都滿佈龍蝦汁,絕對係值得推介。套餐加$58有頭盤和飲品我揀了Cooley的生蠔,肉質非常飽滿,食落充滿海水味,而且口感爽甜高質,每份午餐仲可再追加$10一隻生蠔,最多加兩隻。仲可以加錢➕甜品🍨飲品Latte macchiato☕️咖啡味香濃順滑。巨峰提子梳打🍹口感清新解膩。我哋都覺得好ok喔,會再去。
今日去銅鑼灣和朋友食飯,
探店試左一間專門食生蠔的餐廳🍴
主菜選擇種類多,而且性價比非常高😎

香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉$138

招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉$148

套餐加$58有頭盤和飲品
仲可以加錢➕甜品🍨

飲品
Latte macchiato☕️咖啡味香濃順滑。
巨峰提子梳打🍹口感清新解膩。

我哋都覺得好ok喔,會再去。
$200 (Lunch)
  • 加拿大龍蝦意式扁意粉
2025-05-01 24 views
位置係銅鑼灣希慎地庫,連接地鐵站口,超方便,落雨都唔驚 。餐廳嘅開放式廚房讓我可以窺探廚師的烹飪過程,增添用餐嘅樂趣👨‍🍳🦪 生蠔:話明要試試生蠔,現在還有6折優惠,真是抵食!這四隻生蠔新鮮得令人驚喜,口感滑嫩,帶有海洋的鮮味,口感都算creamy 。🦆香煎鴨肝:額外加$55的頭盤,香煎鴨肝外脆內嫩,搭配自家製的士多啤梨草莓醬,甜中帶鹹,口感層次分明 。🍝 香煎帶子配三文魚子海膽醬意大利粉:這道主菜的帶子煎得恰到好處,外焦內嫩,搭配濃郁的海膽醬,仲有好多粒魚子,意大利粉的口感唔太林,煮得岩岩好!值得推薦🌟🥩 香煎頂級肉眼牛扒:這道牛扒肉質鮮嫩多汁,煎得外焦內嫩,搭配薯角和紅酒牛仔汁,薯角脆卜卜好好食🥔而家坐吧枱仲要有九折,埋單人均三百零蚊,呢個價係銅鑼灣黎講相當划算,真係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻

薯角脆卜卜好好食🥔

2025-04-21
$300 (Dinner)
  • 香煎帶子配三文魚子海膽醬意大利粉
2025-04-28 27 views
希慎地下商場揾食主打輕奢的格調,今日紀念日的安排從上個月搭電梯揾食就已經想食呢間。電梯都有廣告,擺正中間的生蠔,所以朋友介紹下帶了honey黎食。主菜餐牌不同選擇,而我第一眼要牛扒,女友要了三文魚再另加set,試了鴨肝。原來鴨肝也別具一格。香煎鴨肝配士多啤梨草莓醬鴨肝與鵝肝的區別,鴨肝稍微濃郁一啲,無鵝肝入口即化的口號。但今次的前菜價格鴨肝別緻無咩顆粒咁,肥美,脂肪層次明顯。生蠔因為有優惠叫搭,1+2一共3隻生蠔再加杯酒。因為不想飲酒,最後單點法國及日本各2個,稍微白的大隻是日本蠔,日本蠔對比法國生蠔,法國會因為海洋的問題有海水味道。而日本生蠔可能食慣陣口感,🤣非濃烈海鮮味。冷盤的一向的经典吃法,擺盤會有搭配的柠檬汁、红酒醋酱汁,通常我都會帶一點點醬汁在生蠔上面,一口吃掉。😀香煎頂級肉眼牛排配薯角伴紅酒牛仔汁一向西餐有扒的情況下都會首選肉眼扒,尤其是用香煎,油脂容易融化,爆汁口感。 -而且比西冷柔嫩,适合大眾口感。最鐘意伴碟系有一大舊烤蒜,真系搭配牛肉一起食,香味更濃呢。另一半選擇了主菜系三文魚,香煎挪威三文魚薯泥檸檬牛油汁擺盤就比較簡單,薯泥不會太濃稠,搭配三文魚不會太濃。我試了呢

希慎地下商場揾食主打輕奢的格調,
今日紀念日的安排從上個月搭電梯揾食就已經想食呢間。
電梯都有廣告,
擺正中間的生蠔,所以朋友介紹下帶了honey黎食。

原來鴨肝也別具一格。
香煎鴨肝  配士多啤梨草莓醬

香煎鴨肝配士多啤梨草莓醬

生蠔因為有優惠叫搭,1+2一共3隻生蠔再加杯酒。
法國及日本生蠔

而日本生蠔可能食慣陣口感,🤣非濃烈海鮮味。

日本生蠔

香煎頂級肉眼牛排配薯角伴紅酒牛仔汁

-而且比西冷柔嫩,适合大眾口感。
最鐘意伴碟系有一大舊烤蒜,真系搭配牛肉一起食,香味更濃呢。

另一半選擇了主菜系三文魚,香煎挪威三文魚薯泥檸檬牛油汁
擺盤就比較簡單,薯泥不會太濃稠,搭配三文魚不會太濃。我試了呢份,都系重口味的牛適合我。

差不多埋單才發覺吧檯幾乎都系鐘意食🦪人士占領,原因系吧檯有9折優惠。

而好似我哋主打晚餐食法,
就當然梳發坐得舒服又有格調。

2025-04-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Anniversary