2023-10-14 86 views
🌱🌿隱藏於工廠大廈地舖的cafe,享用一人前精緻Lunch Set。🐮🍝慢煮牛面肉闊條麵 $82唯美寶藍色瓦碟盛載闊條麵,午餐瞬間也不平凡了。闊條麵用蕃茄蓉調味,微酸開胃。牛面肉軟嫩,容易咀嚼。🧋凍鮮奶咖啡套餐贈送,應有水準的Lattee。🍰Lotus 忌廉芝士餅 +$25意猶未盡地點了甜品收尾🤗。果醬在白瓷碟畫成樹枝和果實,很純粹用簡單調味的Cream cheese 和Lotus 餅碎組合成蛋糕,口感紮實,不會太甜。個人建議如果食芝士餅,以黑咖啡Americano ☕️ 更為匹配。

🐮🍝慢煮牛面肉闊條麵 $82

🧋凍鮮奶咖啡
套餐贈送,應有水準的Lattee。

🍰Lotus 忌廉芝士餅 +$25

2023-10-11 64 views
新蒲崗新開工廈cafe本身都好少去新蒲崗,所以原本都唔知有咩食。直到依排多左去嗰邊,行過就發現依間地舖cafe!🥰個門口細細啲,如果唔係去擺左個餐牌出黎都可能miss左😭門面細細,入到去原來都幾大下。空間感十足!😌我地去到差唔多last order所以唔係好多人。店員好好人同埋service都好好🫶🏻講返野食先!🍴我地兩個人食左$300幾左右,夜晚黎講算唔錯吖唔係太貴🌟雞胸肉蜜糖沙律碗($92)雞胸肉就岩晒健身愛好者!💪🏻啲肉唔「鞋」清淡得黎又好食。鍾意佢唔會落過多沙律醬🙏🏻👍🏻個沙律份量十足,食完其實都已經有少少飽🤣仲放左啲提子同埋牛油果😍岩晒一班健康人士吖!😚😋慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔義大利飯($89)又係分量十足!所以我地都食唔晒因為真係好飽🥹牛面肉超好食!😋夠晒淋同入味,啲飯都煮得岩岩好,好食好食過其他cafe既義大利飯😍香甜士多啤梨法式多士($88)我好鍾意個多士既口感🥹😍好好食,連埋雪糕筒士多啤梨醬真係唔錯。同埋佢比左好多士多啤梨我地🤣份甜品真係性價比好高!😎😋總括黎講整體用餐體驗唔錯,坐得舒服又唔算貴😇下次一定會再黎食😚Coti the Bistro (新蒲崗分店)📍 新蒲崗
新蒲崗新開工廈cafe

雞胸肉蜜糖沙律碗($92)

慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔義大利飯($89)

香甜士多啤梨法式多士($88)

Coti the Bistro (新蒲崗分店)
📍 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
$150-$170 pp

2023-10-03 103 views
放假去咗「Coti the bristro」食午餐,真係一個充滿休閑氛圍嘅地方!🍽️🌸☀️ 餐廳環境設計令人感覺好放鬆,餐廳內有舒服嘅座位同溫馨嘅燈光,真係適合悠閒享受美食嘅好地方!🏢💫😌「全日早餐」真係豐富多樣,有煙肉、雞蛋、香腸同烤土豆,好啱開始一個美好嘅一日!明太子醬三文魚籽意粉,係另一款令人驚艷嘅菜式,麵條煮得彈牙,配上鮮美嘅三文魚籽同明太子醬,味道鮮美濃郁!🍳🥓🌭🍠🍝🐟🍣甜品我試咗「牛油法式吐司」同「香甜士多卑梨法式吐司」。牛油法式吐司煎得金黃酥脆,配上香濃牛油,一口咬落好滿足!香甜士多卑梨法式吐司則有著香甜嘅卑梨配料,加上法式吐司的酥脆口感,真係好美味!🍞🧈🍐🍯最後,我品嚐咗「提拉米蘇咖啡」同「奶醬啡」。提拉米蘇咖啡濃郁香滑,帶有濃郁的咖啡和香甜的提拉米蘇味道,絕對是咖啡愛好者的最愛!奶醬啡則是一杯濃郁香醇的咖啡,加上濃厚的奶醬,入口滑順,令人陶醉!☕🍰🥛整體而言,「Coti the Bistro」嘅午餐真係好正!菜式選擇多樣,味道鮮美,而且份量十足。餐廳環境舒適,服務亦周到。如果你想享受一頓精緻又美味嘅午餐,「Coti the Bistro」絕對係一個值得去嘅地方!🍽️💖😍

2023-09-30 90 views
雖然新蒲崗係個工業區地方🤣 但餐廳選擇都不少💁‍♀️仲比我搵到間隱蔽CAFÉ - Coti the Bistro 😗😗😗 - 沙律🥗 (Lunch Menu附送)沙律加上少量醋,味道正常🤔 - 蒜香辣雞肉意粉🍝 $82雞肉份量算多,入口都軟腍🐔另配上蘆筍、少量番茄仔🍅,味道正常 - 香煎厚切有骨豬扒配泰式酸辣沙津汁🐷 $128豬扒煎得幾香,中間帶一點點粉嫩🥴 入口不乾、有肉汁🐖另一大重點係個醬 (雖然Menu寫係泰式酸辣沙津汁 但我覺得個醬似係青醬🤔)個醬幾惹味,令人想一啖飯一啖豬扒加醬咁接住食🤗我會更加建議揀呢個👍👍 - 飲品🥤 (Lunch Menu附送)鮮奶咖啡正常☕玫瑰花茶飲落去帶點蜂蜜甘甜味,味道幾舒服🌹 雖然呢間餐廳大部分食物都正常發揮,但以新蒲崗地方來講,呢間CAFÉ都可以試試既🙉🙉 📍 Coti the Bistro–新蒲崗新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖@coti.hk@cotihk 另有分店:九龍灣 #justlingggxd_cafe#justlingggxd_西餐#justlingggxd_新蒲崗
雖然新蒲崗係個工業區地方🤣 但餐廳選擇都不少💁‍♀️

- 沙律🥗 (Lunch Menu附送)
沙律加上少量醋,味道正常🤔

- 蒜香辣雞肉意粉🍝 $82
雞肉份量算多,入口都軟腍🐔
另配上蘆筍、少量番茄仔🍅,味道正常

- 香煎厚切有骨豬扒配泰式酸辣沙津汁🐷 $128
豬扒煎得幾香,中間帶一點點粉嫩🥴 入口不乾、有肉汁🐖
個醬幾惹味,令人想一啖飯一啖豬扒加醬咁接住食🤗
我會更加建議揀呢個👍👍

- 飲品🥤 (Lunch Menu附送)
鮮奶咖啡正常☕
玫瑰花茶飲落去帶點蜂蜜甘甜味,味道幾舒服🌹

📍 Coti the Bistro–新蒲崗

#justlingggxd_cafe
#justlingggxd_西餐
#justlingggxd_新蒲崗
2023-09-28 81 views
🎈Coti the Bistro餐廳裝修走小文青風係新蒲崗工業區坐得比較舒服嘅餐廳🥳咁啱今日見到有兩、三組客人嚟慶祝生日呢🎈豪華週未早餐 $118雞扒、紐倫堡腸、煙肉、炒滑蛋、櫻桃小茄、煙三文魚、酵母多士🍳擺盤精緻,煙三文魚有花花造型好用心🌺材料豐富,炒滑蛋口感滑嫩幾好味,其他配料亦發揮應有水準,配埋杯靚咖啡成件事好完滿🎈忌廉番茄雜菌意粉伴日式蟹棒 $98忌廉番茄汁質感creamy帶有番茄酸甜同忌廉奶香🍝以日式木魚絲點缀,多一份日式風味意粉軟硬適中而且掛汁,加上野菌、蟹棒感覺豐富✨🎈焦糖燉蛋自家製焦糖燉蛋賣相精緻口感滑溜甜度啱啱好🎈Tiramisu牛角包窩夫Tiramisu以高杯裝住,上面放上牛角包窩夫Mascarpone cheese質感幼滑杯底係香濃espresso☕️咖啡味突出🎈蜜桃茶🎈Dirty
🎈Coti the Bistro

餐廳裝修走小文青風
係新蒲崗工業區坐得比較舒服嘅餐廳🥳
咁啱今日見到有兩、三組客人嚟慶祝生日呢

🎈豪華週未早餐 $118
擺盤精緻,煙三文魚有花花造型好用心🌺

🎈忌廉番茄雜菌意粉伴日式蟹棒 $98
忌廉番茄汁質感creamy帶有番茄酸甜同忌廉奶香🍝

以日式木魚絲點缀,多一份日式風味
意粉軟硬適中而且掛汁,加上野菌、蟹棒感覺豐富✨

🎈焦糖燉蛋
自家製焦糖燉蛋賣相精緻
口感滑溜甜度啱啱好

🎈Tiramisu牛角包窩夫
Tiramisu以高杯裝住,上面放上牛角包窩夫
Mascarpone cheese質感幼滑
杯底係香濃espresso☕️咖啡味突出

🎈蜜桃茶

🎈Dirty
2023-09-28 79 views
荷里活睇完戲想搵小店cafe 食晚餐,搵左係新蒲崗但近地鐵站的Coti the bistro蘆筍雞扒意大利飯-兩個主食都加左沙律,沙律菜十分新鮮爽脆,份量一啲都唔少-欣賞呢個意大利飯唔會似港式的太淋,佢係有咬口的。蘆筍汁好出色!有雞汁味但真的食到蘆筍的鮮甜味。-雞皮燒得好香,雞肉嫩滑, cafe 質素黎講好有驚喜慢煮牛面肉寬條麵-寬條麵十分掛汁,有口感唔會過”粉”-牛面肉慢煮後好淋,牛味濃,唔會肥膩焦糖日式布甸-焦糖唔會over 甜,主要係要佢”焦”的感覺-食到蛋&奶的香滑士多啤梨法式吐司-看似平平無奇的厚多士,但食落十分有驚喜-法式吐司口感酥脆,就算沾上順滑的cream 同士香啤梨醬,勁厚的吐司都唔會淋哂,沾完醬都個保持到脆口-大量士多啤梨伴碟,每一口吐司都有啤梨食到

蘆筍雞扒意大利飯
-兩個主食都加左沙律,沙律菜十分新鮮爽脆,份量一啲都唔少
-雞皮燒得好香,雞肉嫩滑, cafe 質素黎講好有驚喜

慢煮牛面肉寬條麵
-寬條麵十分掛汁,有口感唔會過”粉”
-牛面肉慢煮後好淋,牛味濃,唔會肥膩

焦糖日式布甸
-焦糖唔會over 甜,主要係要佢”焦”的感覺
-食到蛋&奶的香滑

士多啤梨法式吐司
-看似平平無奇的厚多士,但食落十分有驚喜
-大量士多啤梨伴碟,每一口吐司都有啤梨食到

新蒲崗 工廈區高質西餐🫣鑽石山站A2出口,步行約7分鐘❤️呢一間餐廳裝修走日式風格,又有文青氣息😛最啱一班朋友聚會/情侶約會💕真係一定要去試吓🙈1. 牛油香蒜牛柳配脆炸龍蝦尾配芥末籽蜜糖醬$198- 打卡影相一流❤️一上碟已經聞到陣陣龍蝦尾嘅香味🙊牛柳好soft入口即溶😗 食落仲有少少黑椒味😋賣相一流而且超級好食☺️必點🥳2. 椒鹽龍蝦尾意粉伴蕃茄龍蝦汁$92- 上碟嘅時候勁熱辣辣係咁出煙😝龍蝦尾食落有微微椒鹽味😉雖有有少少辣 但唔食辣嘅朋友都食得到🤪唯一不足之處龍蝦汁可以再濃啲 成碟意粉相信會更加滋味😎3. 焦糖香蕉牛角包窩夫 $78-呢個甜品做得幾出色🤓焦糖香蕉入口即溶 焦糖滿滿鋪焦香蕉表面 增加左口感👍🏻 牛角包窩夫非常鬆軟脆薄 配搭忌廉帶給清新嘅感覺🫰🏻4. 夏日限定:焦糖燉蛋 焦糖燉蛋係餐廳入面嘅夏日限定😚 口感柔滑🤩 焦糖脆脆的口感令人一口又一口😋飲品方面1. 鮮忌廉朱古力 (熱) $42鮮忌廉朱古力口感非常Creamy👍🏻 可以稱得上係一杯好飲嘅朱古力🥳2. 蜜桃茶 (凍) $36普普通通蜜桃茶 不過不失🥸地點:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖名稱:Coti th
新蒲崗 工廈區高質西餐🫣

普普通通蜜桃茶 不過不失🥸

地點:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
名稱:Coti the Bistro
@coti.hk

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

———————————————————————————

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#COTI#COTITHEBISTRO#西式咖啡店#九龍灣#新蒲崗
2023-09-22 114 views
🍽️香煎厚切有骨豬扒配野莓紅酒汁豬扒果真厚切😲,以為會好乾好鞋口,落刀切時已見好容易切開😌,入口軟稔。豬扒嘅咸香,再配微微酸味嘅野莓紅酒汁,相當之夾,唔會覺得食太多肉而感飽膩🤤豬扒係相當大件, 所以配埋沙律及薯條, 就剛好😋🍽️大蝦魷魚日式芥末辣忌廉意大利雖然話係日式芥末辣忌廉, 但可能就返大眾口味,有少少芥末味,一啲都唔辣, 大人細佬都啱食👍👍配料都無慳住, 有幾隻彈牙大蝦同魷魚圈,夠晒送食食😙侍應介紹是限定甜品 ~ 法式焦糖燉蛋🥚燉蛋上有薄薄一層焦糖,非常脆口😃而中間燉蛋就好香滑,充滿蛋香,但我個人覺得稍微甜了少許,不過都無影響對成餐飯嘅感覺😙😙另外亦都點了杯限定食品 ~ 海鹽菠蘿梳打🍹杯邊圍著鹽巴, 上枱時侍應表示可先在杯邊喝,感覺特別,充滿夏日嘅感覺😎特別一提🤓🤓蘑菇湯好好飲,飲到真正用蘑菇打出來,無溝粉味道😋😋

🍽️香煎厚切有骨豬扒配野莓紅酒汁
豬扒係相當大件, 所以配埋沙律及薯條, 就剛好😋

🍽️大蝦魷魚日式芥末辣忌廉意大利
配料都無慳住, 有幾隻彈牙大蝦同魷魚圈,夠晒送食食😙

侍應介紹是限定甜品 ~ 法式焦糖燉蛋🥚
燉蛋上有薄薄一層焦糖,非常脆口😃

另外亦都點了杯限定食品 ~ 海鹽菠蘿梳打🍹

沙律
是日蛋糕  ~  伯爵茶
檸檬咖啡梳打
2023-09-20 64 views
一直以為新蒲崗係美食沙漠,甚少餐廳個隻🤣點知芸芸街道中竟然有一間西餐廳~整體氛圍舒適,簡單佈置令人好舒服,咁岩入到去仲有小朋友搞緊生日𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲!! 今次就揀左𝐠𝐫𝐚𝐧𝐝 𝐦𝐞𝐧𝐮既好幾款黎試下。🍴紐西蘭肉眼扒配雜菌忌廉燒汁份量好足夠,我地叫左5成熟剛剛好,一咬入口好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲😯燒汁令整體更有層次,而且唔會有筋,好軟糯;配上旁邊薯條成個餐都好滿足😌🍴軟殼蟹青豆鹹蛋黃忌廉意大利飯軟殼蟹好好味!好香脆🤩而且有勁多蟹膏😳每啖飯食落口都充滿住鹹蛋香氣,但又唔會太膩~飯粒比一般意大利飯硬身,有咬口得黎又唔會好難吞🍴焦糖香蕉牛角包窩夫超級香!平時唔特別喜歡食香蕉既我🍌,對烤香蕉又有新睇法😆配搭埋香脆既牛角包窩夫,仲有少許忌廉,唔會好甜之餘仲覺得愈食愈好味😋🍴焦糖燉蛋呢個經典既甜品,係一定唔會難食😎滑溜既燉蛋再配上脆口既焦糖面,相信個個人都會鐘意!最抵讚既係餐廳會配上幾片士多啤梨🍓係上面,中和哂成個感覺,反而好𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡👍🏻🍴凍蜜桃茶 / 凍棉花糖朱古力前者唔會好甜,成杯飲落好清新;後者簡直係我最愛,飲落好濃朱古力,而且有兩舊棉花糖好得意啊😍#COTI #COTITHEBISTRO #西式 #咖

🍴紐西蘭肉眼扒配雜菌忌廉燒汁

🍴軟殼蟹青豆鹹蛋黃忌廉意大利飯

🍴焦糖香蕉牛角包窩夫

🍴焦糖燉蛋

🍴凍蜜桃茶 / 凍棉花糖朱古力

#COTI #COTITHEBISTRO #西式 #咖啡店 #九龍灣 #新蒲崗 #sanpokong #fries #crab #fun #relax #hongkong #hongkongfood #hkig #foodie #foodblogger #allinmybelly #eating #food #支持小店 #相機食先 #nana聲食
2023-09-19 63 views
燒羊架🐏燒羊架既關鍵一定係技巧同調味 所以廚師控制得好好呢🤩選用高質羊架 燒烤時間剛好使用特殊的調味料醃製 如蒜、薑、辣椒和香料等,使得羊肉充滿濃郁既香氣 羊架表面金黃酥脆😋😋炸龍蝦尾牛扒🥩華麗既擺盤 有外觀同豐富既食材🤩龍蝦尾雖然係炸但肉質仍細嫩呢 經過炸制後表面酥脆可口 搭配上特製既醬料 增添風味☺️ #新餐廳#朱古力#咖啡#辣野#薄餅#意粉#据扒#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食
燒羊架🐏

炸龍蝦尾牛扒🥩
華麗既擺盤 有外觀同豐富既食材🤩

2023-09-19 63 views
️ ▫️伯爵茶戚風蛋糕 ($𝟑𝟐)嗌左個是日精選蛋糕🍰濕潤蓬鬆既蛋糕中帶著伯爵茶既香氣, 不膩口又清爽, 入口即化, 有驚喜🥰 ️ ▫️天然蜂巢咖啡 ($𝟒𝟖)咖啡, 奶同蜂巢另上, 等你可以自行調配份量🫗飲落淡淡天然花蜜味唔會蓋過ᴇsᴘʀᴇssᴏ既甘醇味🍯如果跟餐的話加$24 就可以任選所有特調咖啡一杯, 抵🤑▫️慢煮𝟔𝟒度溫泉蛋卡邦尼意粉 ($𝟕𝟖)每條意粉沾滿卡邦尼醬🍝撈埋溫泉蛋一齊食都唔會覺得太漏🍳啖啖蛋香味加埋煙肉🥓同磨菇片🍄非常惹味🤭
️ ▫️伯爵茶戚風蛋糕 ($𝟑𝟐)

️ ▫️天然蜂巢咖啡 ($𝟒𝟖)

▫️慢煮𝟔𝟒度溫泉蛋卡邦尼意粉 ($𝟕𝟖)

2023-09-12
Type of Meal
Lunch
2023-09-14 54 views
放假去咗「Coti」食晚餐,真係一間唔錯嘅餐廳!🥩🍛🍮「Coti」係一間以西式料理為主打嘅餐廳,裝潢設計簡約大方,營造出一種舒適的氛圍,讓人感到放鬆。🍽️😌我叫咗幾款精選菜式,首先係「牛油香蒜牛柳伴脆炸龍蝦尾配芥末籽蜜糖醬」。牛柳煎得恰到好處,肉質嫩滑多汁,配上脆炸龍蝦尾,口感豐富。芥末籽蜜糖醬帶來一種獨特的風味,增添了菜式的層次感!🥩🦞🍯另外,我試咗「香煎羊架配咖哩汁」。羊架煎得香脆外焦內嫩,肉質鮮美。配上濃郁的咖哩汁,味道更加濃郁,令人回味無窮!🍖🍛🌶️我亦叫咗兩款甜品,分別係「提拉米蘇牛角包窩夫」同「焦糖香蕉牛角包高夫」。提拉米蘇牛角包窩夫融合了提拉米蘇的濃郁味道和牛角包的鬆軟口感,絕對是甜品愛好者的最愛!焦糖香蕉牛角包高夫則結合了焦糖香甜和香蕉的鮮美,口感酥脆可口!🥐🍮🍌飲品方面,我點咗杯「棉花糖朱古力」同「提拉米蘇咖啡」。棉花糖朱古力濃郁且口感綿密,而提拉米蘇咖啡則是濃郁的咖啡香氣中帶有提拉米蘇的獨特風味,絕對是咖啡愛好者的不二之選!☕🍫🧁整體而言,「Coti」的菜式精緻又美味,無論是牛柳還是羊架,味道都非常出色。甜品更是令人驚艷,口感豐富多樣。如果你想要享受一頓精緻的西式晚餐,

整體而言,「Coti」的菜式精緻又美味,無論是牛柳還是羊架,味道都非常出色。甜品更是令人驚艷,口感豐富多樣。如果你想要享受一頓精緻的西式晚餐,「Coti」絕對是一個值得推薦的地方!我一定會再次光顧!🍴💖😋

今天在新蒲崗做完瑜伽,決定放鬆一下,發現在工廈附近隱藏一間藍色的Cafe,餐牌價錢不貴,於是進去一試。餐廳以目系簡約為主調,座位闊落,舒服,感到休閒假日的餐餐牌有很多brunch或全日早餐進食,亦有意粉, Risotoo,扒類,甜品,咖啡等等。今天叫了職員推介的新品,餐牌上還未有,但一於試試他的新品1.香草焗羊架伴馬沙文咖哩 ($128)新品為羊架配薯條,羊架有三大塊,配上沙律菜和自家製薯條。羊架帶點點羶味,油脂分布平均,羊肉味濃,非常入味。還配上馬沙文咖喱醬,職員會詢問分開上還是淋上。個人喜歡純羊架,不沾咖哩汁。但不失為多一個選項,增添口感2.提拉米蘇牛角窩夫( $88 )最近大愛的Tiramisu,香濃的一shot咖啡,配上軟滑的忌廉,加上脆脆的窩夫,非常滿足,為這餐畫上一個完美的句號。3.鮮奶咖啡( +$18)假日當然要叫返一杯咖啡,香濃的咖啡豆,配上美味的拉花,一大享受。

餐廳以目系簡約為主調,座位闊落,舒服,感到休閒

今天叫了職員推介的新品,餐牌上還未有,但一於試試他的新品

1.香草焗羊架伴馬沙文咖哩 ($128)
新品為羊架配薯條,羊架有三大塊,配上沙律菜和自家製薯條。
羊架帶點點羶味,油脂分布平均,羊肉味濃,非常入味。
還配上馬沙文咖喱醬,職員會詢問分開上還是淋上。
個人喜歡純羊架,不沾咖哩汁。但不失為多一個選項,增添口感

2.提拉米蘇牛角窩夫( $88 )

為這餐畫上一個完美的句號。

3.鮮奶咖啡( +$18)
2023-09-09
Type of Meal
Lunch
2023-09-13 39 views
呢間西餐好好味已經翻食過好幾次,而且坐得舒服。無黎一排轉左新menu, 不過甜品依舊有我最鍾意既牛角包窩夫。✨Set dinner 可以㨂餐湯或者沙律, 我哋揀咗羅宋湯, 個湯唔會太酸,好開胃又足料。✨棉花糖朱古力:香滑既朱古力,甜度啱啱好仲有靚靚拉花,配埋香甜軟綿綿嘅棉花糖,入口即融幸福感提升✨軟殼蟹青豆鹹蛋黃忌廉意大利飯: 隻軟殼蟹都幾大隻,食落唔會乾身入面仲好juicy, 個飯濕潤得黎有淡淡既既咸蛋黃香味同咸蛋黃油,加埋青豆同洋蔥粒帶點清新一d 都唔膩。✨有骨豬扒配野莓紅酒汁:塊豬扒大過隻手掌,食落爽口夠腍夠多汁同埋幾厚身,薯條微脆粗身條條都好多薯肉,yummy~✨焦糖香蕉牛角包窩夫:鍾意呢個窩夫嘅質感, 食落個心軟綿綿同時又有牛角包既酥脆,加上焦糖香蕉同埋蜜糖真係好好味。✨tiramisu 牛角包窩夫: 呢度既tiramisu 咖啡一向都好正, 濃郁既咖啡加埋cream 索滿窩夫味道口感非常豐富

2023-09-02 79 views
紐西蘭肉眼扒配雜錦忌廉燒汁,呢款扒好香口,肉質鮮嫩多汁,煎得剛剛好,保留住肉汁同口感。配埋雜錦忌廉燒汁,味道豐富又濃郁,真係令人回味無窮。香煎厚切有骨豬扒配野莓紅酒汁,聽落已經好豪邁!豬扒煎得金黃酥脆,每一口都可以嚐到豬肉嘅鮮甜。加埋野莓紅酒汁,帶嚟一啲酸酸甜甜嘅風味,同豬扒嘅搭配好夾!真係一個令人垂涎欲滴嘅組合。抹茶鮮奶,正正好啱我呢個小文青味覺!抹茶嘅香濃苦甜同鮮奶嘅滑順口感完美結合,每一口都帶嚟一陣濃郁嘅抹茶香氣,令人心曠神怡。真係一個令人驚艷嘅飲品!Tiramisu 牛角包窩夫,真係藝術品般嘅創意組合!Tiramisu嘅濃郁咖啡味同鮮奶油嘅綿密口感,夾喺牛角包窩夫入面,形成一個完美嘅平衡。每一口都可以感受到咖啡同牛角包窩夫嘅絕妙結合,令人愛不釋手。焦糖香蕉牛角包窩夫,真係一個令人嘆為觀止嘅創意組合!焦糖同香蕉嘅甜蜜味道同牛角包窩夫嘅鬆軟口感,形成一個絕配。每一口都讓人感受到焦糖融化喺口腔,香蕉嘅清香同牛角包窩夫嘅酥脆,真係一個令人陶醉嘅享受。Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖