自從多出入鑽石山之後,就成日食呢間。貪佢夠大間,坐得舒服,staff 又有禮貌☺️之前成日同openrice 合作有優惠👍🏻👍🏻最近見佢轉左menu,剛好有朋友生日,就約埋一齊再食過🥳今次多人到訪,可以試好多款野食!逐樣介紹下先:叫主食只要加$12 就可以做套餐,有湯/沙律同埋飲品。飲品有好多選擇,介紹幾杯之前飲過覺得唔錯既:另外都推介下佢地呢排生日優惠,會免費送甜品同寫字,朋友都好驚喜!而以前嚟既時候,就算好普通叫件cake,同事唔太忙,都會專登畫下野,氹下我地開心😚雖然真係黎過好多次,但都係會繼續黎ga!大推薦!👍🏻👍🏻👍🏻

最近見佢轉左menu,剛好有朋友生日,就約埋一齊再食過🥳

今次多人到訪,可以試好多款野食!
逐樣介紹下先:
慢煮牛面肉迷你蘿蔔意大利飯

蘆荀雞扒意大利飯
油漬番茄燒牛肉意大利飯

卡邦尼意粉

Mocha
奶醬啡

芝士蛋糕

$150 (Dinner)
Celebration
卡邦尼意粉
Mocha
奶醬啡
  • 慢煮64度溫泉蛋卡邦尼意粉
第一次黎呢間餐廳,門口有少少難搵,係工業區搵到好食既西餐廳,都吾係一件容易既事,呢間餐廳真係有少少隱世feel,開係新蒲崗既既工廠大廈樓下,閒日夜晚都坐到7成滿可見係有返甘上下水準既!雞胸肉蜜糖沙律雞胸肉食落吾算好乾身,份量十足,係健康既味道,沙律新鮮加埋醋一齊食,酸酸地又開胃,加埋少少杏仁片,食落風味更佳。香甜士多啤梨法式吐司法式吐司香脆可口,吐司表面塗上了蜜糖,香甜可口,士多啤梨稍微略酸甜,食落去係新鮮嘅味道,加埋雪糕同埋士多啤梨醬一齊食,士多啤梨風味更佳,吐司嘅味道更加豐富。慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯呢個賣相好好👍,食落同賣相成正比,值得推薦,味道好好味,個意大利飯都包裹著滿滿既奶油醬汁,食落咸淡適中,奶油味道香濃,份量感人。慢煮牛面肉肉質鮮嫩可口多汁,肉的份量都比得好足,性價比十足。飲品方面,我哋揀咗抹茶鮮奶同埋檸檬茶,抹茶牛奶嘅抹茶味香濃,加埋上面嘅奶泡,味道唔錯,甜度適中。整體感覺性價比都高,喺新蒲崗呢個地方,有唔少小店林立,的確係一個搵好嘢食嘅地方,有各種唔同種類嘅美食,隱世小店,打卡嘅地方。最緊要係賣相同埋味道係成正比,好味嘅餐點會令我在想嚟試吓其他食物,環境嘅幽靜,

雞胸肉蜜糖沙律

慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯

整體感覺性價比都高,喺新蒲崗呢個地方,有唔少小店林立,的確係一個搵好嘢食嘅地方,有各種唔同種類嘅美食,隱世小店,打卡嘅地方。最緊要係賣相同埋味道係成正比,好味嘅餐點會令我在想嚟試吓其他食物,環境嘅幽靜,好適合嘆番杯咖啡,享受下時間!
  • 慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯
  • 抹茶鮮奶
  • 雞胸肉蜜糖沙律碗
  • 香甜士多啤梨法式吐司
2023-11-02 92 views
每次經開鑽石山,都鍾意黎呢一間Cafe食嘢,有超強嘅性價比,食物質素唔錯餐湯🍅羅宋湯水準合格嘅雜菜羅宋湯明太子三文魚籽貓耳朵粉🥣($82)明太子忌廉醬帶有鹹香微辣度嘅味道,當中仲有好多芝士碎由香濃嘅鹹香風味🧀醬汁濃稠,有奶香,貓耳朵粉軟硬度適中,而且凹嘅造型,完美咁承載住醬汁,啖啖滋味,再有三文魚籽,令味道更加有層次❤️Iced Mocha ☕️ 高質Mocha,朱古力味同咖啡味又唔錯嘅平衡Lotus 忌廉芝士餅🍰(+$25)鍾意食芝士蛋糕一定唔可以錯過,lunch加購超級抵食,芝士蛋糕有質感,厚實軟滑,芝士味道濃郁,再加埋Lotus餅乾,有埋焦糖香味,超級好食,建議同朋友一齊share

餐湯🍅
羅宋湯
水準合格嘅雜菜羅宋湯

明太子三文魚籽貓耳朵粉🥣($82)

Iced Mocha ☕️
高質Mocha,朱古力味同咖啡味又唔錯嘅平衡

Lotus 忌廉芝士餅🍰(+$25)

2023-10-30 105 views
❣︎ 新蒲崗田園風Cafe地方大 坐得幾舒服以西餐為主 有沙律·飯·意粉等等食物選擇豐富飲品都有唔小選擇 一定揀到一款岩飲🥰♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.4/5 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓🥗雞胸肉蜜糖沙律碗 $92大大份好有份量中間有粒粒牛油果🥑味道清新又健康🌱𝑺𝒐𝒖𝒑🥣 羅宋湯叫Set就有得飲 雜菜滿滿 味道酸甜好開胃𝑴𝒂𝒊𝒏🍝慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯 $89飯粒圓圓咬落好咬口😋幾鐘意個汁 好濃厚Creamy牛面肉口感軟腍𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🥪香甜士多啤梨法式吐司 $88賣相好靚 好適合打卡 見到已經少女心爆發吐司外脆內鬆軟 😉𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌☕️抹茶鮮奶$42☕️提拉米蘇咖啡$48朱古力粉豪不孤寒😍提拉米蘇的甜中和咖啡陣苦味好夾
❣︎ 新蒲崗田園風Cafe

朱古力粉豪不孤寒😍
提拉米蘇的甜中和咖啡陣苦味好夾
2K
2023-10-29 64 views
 咖啡超正嘅西式cafe☕️-新蒲崗對於我嚟講 位置隔涉咗啲 不過為咗嘆番杯靚啡 我耐不耐會去Coti食lunch兼補充caffeine🤣-☕️Tiramisu latte手指餅酥化可口 拿鐵入口有可可粉苦澀 跟住係香滑淡芝士味 然後咖啡味漸強 相當唔錯👍-☕️Red bean latte底部嘅紅豆茸🫘唔係太甜 冇蓋過啡同奶味 成杯咖啡攪勻先飲 清甜味咖啡醇 兼而有之-🥗雞胸肉蜜糖沙律碗材料足又新鮮 啱晒牛油果控🥑嘅我 亮點係小店自家製蜜糖dressing 可惜雞胸肉太柴口 食唔到嗰種軟嫩肉地-🥣慢煮牛面肉意大利飯牛頰肉慢煮之後 肉質稔筋位軟綿綿 似食骨膠原 意飯粒柔韌耐嚼 用南瓜汁🎃小紅蘿蔔🥕做燉飯 小小甜同埋creamy 口感輕怡清新-🥪士多啤梨法式多士甜品呢個胃 隨時ready😬 士多啤梨味牛油 甜甜地幾香喎 厚身法式多士近似danish bread-📍Coti the Bistro新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
 咖啡超正嘅西式cafe☕️
🥪士多啤梨法式多士
甜品呢個胃 隨時ready😬
📍Coti the Bistro
新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
#蒸魚腩爸媽好介紹 💖😍Coti the Bistro🍝☕️@coti.hk📍新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖🔗https://bit.ly/3g4qqh4💠✴️雞扒蛋包飯🐔🍳🍚✴️+雞肉粟米紅蘿蔔忌廉湯🤗香煎雞扒煎至兩面呈金黃色😋🤩雞扒熱辣辣又好香,配上醬汁,同埋滑嫩嘅蛋同蛋液🥚好好味😋🩷👍🏻 雞肉粟米紅蘿蔔忌廉湯都好足料😋💠✴️慢煮牛面肉闊條麵🐮🍝✴️+沙律🥗慢煮嘅牛肉面頰好軟身,而且肉質軟腍又入味😊番茄味超濃郁又帶啲甜酸🍅好開胃🤤闊條麵口感煙韌又彈牙,好味道🤤沙律菜又好新鮮!💠✴️Lotus 忌廉芝士餅🧀🤩✴️第一次食呢款甜品,Lotus有淡淡的焦糖味,每一啖都夾雜埋濃郁嘅忌廉芝士香味,非常好的配搭😍😍好滿足😌💠鮮奶咖啡☕️特濃咖啡配以香濃鮮奶,口感好絲滑🤗🤗💠熱朱古力奶🍫香濃又順滑嘅朱古力奶,甜味適中😋好飲👍🏻🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗店員服務態度好好,上菜速度好快😊#COTI #COTITHEBISTRO #西式 #咖啡店 #九龍灣 #新蒲崗#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香
#蒸魚腩爸媽好介紹

💠✴️雞扒蛋包飯🐔🍳🍚✴️+雞肉粟米紅蘿蔔忌廉湯🤗

💠✴️慢煮牛面肉闊條麵🐮🍝✴️+沙律🥗

💠✴️Lotus 忌廉芝士餅🧀🤩✴️

💠鮮奶咖啡☕️
特濃咖啡配以香濃鮮奶,口感好絲滑🤗🤗

💠熱朱古力奶🍫
香濃又順滑嘅朱古力奶,甜味適中😋好飲👍🏻

🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗店員服務態度好好,上菜速度好快😊

#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-10-21 95 views
星期六約左朋友係新蒲崗見,揀左呢間好似幾靚既cafe試下。環境裝修都幾好。我地lunch全部加左$12轉餐,可以揀餐湯(羅宋湯)或者沙律再配飲品,特別既飲品要加多d錢。抹茶鮮奶味道偏淡,我覺得麻麻地。傳統卡邦尼意粉$89,味道偏咸,d肉咸到我地冇食到🙁蘆荀雞扒意大利飯$105味道普普通通,唔算太特別!炒蛋牛角包配牛油果醬$72個蛋炒得好滑,不過都係正正常常。明太子醬三文魚籽通粉$138呢個算係咁多樣野最好食,個汁唔會太濃又唔會太淡,有兩粒帶子,帶子都好食既。Openrice 訂有個生日優惠,送件蛋糕加生日碟,件芝士蛋糕都幾好食😋整體黎講呢間餐廳性價比唔算好高🫠🫠🫠
星期六約左朋友係新蒲崗見,揀左呢間好似幾靚既cafe試下。
環境裝修都幾好。
抹茶鮮奶味道偏淡,我覺得麻麻地。

傳統卡邦尼意粉$89,味道偏咸,d肉咸到我地冇食到🙁

蘆荀雞扒意大利飯$105
味道普普通通,唔算太特別!

炒蛋牛角包配牛油果醬$72
個蛋炒得好滑,不過都係正正常常。

明太子醬三文魚籽通粉$138

整體黎講呢間餐廳性價比唔算好高🫠🫠🫠
2023-10-20 93 views
雞胸肉蜜糖沙律碗 ($92)慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯 ($89)香甜士多啤梨法式多士 ($88)玫瑰鮮奶咖啡 ($42)提拉米蘇咖啡 ($48)首先講下雞胸肉蜜糖沙律,可以見到成個份量都好大碟。一上枱第一個反應就係:嘩!好似太健康喎🤣🤣雞胸肉係煎嘅,食落口其實又出奇地唔會太乾身,而原來加埋牛油果🥑一齊食都係個幾好嘅配搭🤩而慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯就係高度推薦嘅!😍牛面肉煮到好淋,咬幾下就已經散開哂。而意大利飯就唔會有好重嘅紅蘿蔔味,反而就覺得芝士味比較濃,同埋成個飯都好creamy!自己一個人食哂嘅就真係會太滯🤣最好同朋友share啦!🤤🤤最後就係香甜士多啤梨法式多士🍞,成碟都好多士多啤梨🍓,多士整到好脆(記得襯熱食!😋)而多士上面都加左啲cream同士多啤梨蓉,食落就唔會太乾身,士多啤梨就一定唔會係好甜嗰一種㗎喇,但都中規中矩啦。整體嚟講都係幾好食嘅!😜😜評分:8/10
雞胸肉蜜糖沙律碗 ($92)
慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯 ($89)
香甜士多啤梨法式多士 ($88)
玫瑰鮮奶咖啡 ($42)
提拉米蘇咖啡 ($48)

評分:8/10
餐廳嘅環境清新雅緻,整體裝潢舒適而有格調,餐廳嘅服務態度都非常親切友善!- 油漬蕃茄燒牛肉意大利飯:意大利飯最重要就係個汁,呢個飯嘅汁真係好好食呀,好夠濃郁!飯粒又夠淋,完全同個汁融合為一。牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,而油漬蕃茄就帶出一絲酸甜味。- All Day Breakfast:包括有煙肉、香腸、太陽蛋、烤多士、煙三文魚、啡菇、茄汁豆同牛油果。每一樣食材都經過精心嘅處理同調味,好滿足~~烤多士仲可以加埋蜜糖上去,甜甜哋好滋味!- Lotus忌廉芝士餅:用上Lotus牌子嘅焦糖餅乾作為底部同裝飾,中間夾有忌廉芝士層。Lotus焦糖餅乾有一種特殊嘅香氣同甜味,同忌廉芝士層相互配合得非常好。忌廉芝士層嘅質感幼滑綿密,唔會太甜或者太膩。- 朱古力咖啡:濃郁嘅朱古力配上香濃嘅咖啡,仲加個心形拉花~完美!既有朱古力嘅甜味同香氣,又有咖啡嘅苦味同提神效果,味道充滿層次感!

- 油漬蕃茄燒牛肉意大利飯:

- All Day Breakfast:

- Lotus忌廉芝士餅:

- 朱古力咖啡:
經過五芳街一帶有好多工廈,行行吓發現有間隱世Cafe,Happy Friday決定試吓依間Cafe☕️油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵 $115————————————蕃茄味真係好香濃,超多蕃茄肉煮成,仲有油漬🍅個茄味更加濃縮。烤吞拿魚做到半生熟般嘅效果,完全唔乾呀非常好👍🏼雞胸肉蜜糖沙律碗 $92————————————超健康之選,雞胸肉唔肥膩,蛋白質又夠多💪🏾好多好多新鮮又夠熟嘅牛油果肉🥑加上杏仁片同蔬菜,整個配搭好健康!香甜士多啤梨法式吐司 $88————————————個Toast好厚同好鬆脆,加埋雪糕食好正呀,仲有新鮮士多啤梨🍓同果醬!玫瑰鮮奶咖啡 $42————————————Latte奶嘅成份比較多,加上玫瑰花🌹倒埋咖啡落去都唔會苦,飲落有淡淡嘅玫瑰香氣,啱晒女仔❤️

油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵 $115
油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵

雞胸肉蜜糖沙律碗 $92
雞胸肉蜜糖沙律碗

香甜士多啤梨法式吐司 $88

玫瑰鮮奶咖啡 $42
玫瑰鮮奶咖啡

2023-10-13
$185 (Dinner)
  • 油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵
  • 玫瑰鮮奶咖啡
  • 香甜士多啤梨法式吐司
2023-10-18 77 views
今天在新蒲崗辦點事,途經五芳街與彩虹道交界,突然有人在旁走出來,我停下望一望,才發現是餐廳門口。探頭望入去,似乎幾靚幾大,客人也不少。既然有緣就和太太入內食個午飯。餐廳門口的確隱蔽,但入內則別有洞天,面積頗大,座位闊落。店員告訴我們星期六日是用晚餐餐牌,沒有平日的午市套餐。不要緊,價錢並不昂貴。於是我們各叫一個主菜,加一個甜品。在繁忙的工廠區享用了有水準的西餐。🧡慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯($89)最近愛上了牛面肉,又軟又腍又有牛味。初頭以為牛面肉得少許鋪面,原來是一大堆沉底,加上甜甜的意大利飯,很好吃也很飽足。🧡雞胸肉蜜糖沙律碗($92)太太說要食甜品所以選了沙律,可是份量也不少。首先大塊煎得香噴噴的雞胸肉,足半個牛油果,還有沙律菜和杏仁片,整體清爽得來也食得飽。🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)吐司煎得入味香脆已加分,配有士多啤梨牛油再加分。此外還有雪糕、新鮮士多啤梨和果泥,完美配搭。🧡焦糖布甸咖啡($42)🧡鮮忌廉朱古力($42)咖啡表面的焦糖提升了咖啡的味道。朱古力沖調得好濃味,稍嫌細杯唔夠喉。

🧡慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔意大利飯($89)

🧡雞胸肉蜜糖沙律碗($92)

🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)
香甜士多啤梨法式吐司

🧡焦糖布甸咖啡($42)
🧡鮮忌廉朱古力($42)
咖啡表面的焦糖提升了咖啡的味道。
朱古力沖調得好濃味,稍嫌細杯唔夠喉。
2023-10-16 60 views
lunch 兒童餐生果pancake好多生果 配 迷你pancake 幾得意牛面肉意大利飯 汁濃厚 飯少淋 整體好食牛面肉闊條麵 冇咩汁 隔離枱大碟過我地油漬吞拿魚意大利麵 吞拿魚咸d 多汁 感覺用真番茄 好味最後仲有牛肉芝士三文治 包應該係丹麥包 夾埋d料好夾 好食訂位有生日優惠 送左小甜品 應該係燉蛋 好實生 味道都ok叫左rose latte 賣相好儀式感 都好飲 啡味濃郁仲有凍朱古力都好濃郁不過2點去到 3點先黎到野食廚房出野食比較慢 太多人做唔切
lunch
仲有凍朱古力都好濃郁
不過2點去到 3點先黎到野食
廚房出野食比較慢 太多人做唔切
2023-10-15
$120 (Lunch)
  • 玫瑰鮮奶咖啡
2023-10-14 86 views
🌱🌿隱藏於工廠大廈地舖的cafe,享用一人前精緻Lunch Set。🐮🍝慢煮牛面肉闊條麵 $82唯美寶藍色瓦碟盛載闊條麵,午餐瞬間也不平凡了。闊條麵用蕃茄蓉調味,微酸開胃。牛面肉軟嫩,容易咀嚼。🧋凍鮮奶咖啡套餐贈送,應有水準的Lattee。🍰Lotus 忌廉芝士餅 +$25意猶未盡地點了甜品收尾🤗。果醬在白瓷碟畫成樹枝和果實,很純粹用簡單調味的Cream cheese 和Lotus 餅碎組合成蛋糕,口感紮實,不會太甜。個人建議如果食芝士餅,以黑咖啡Americano ☕️ 更為匹配。

🐮🍝慢煮牛面肉闊條麵 $82

🧋凍鮮奶咖啡
套餐贈送,應有水準的Lattee。

🍰Lotus 忌廉芝士餅 +$25

2023-10-11 64 views
新蒲崗新開工廈cafe本身都好少去新蒲崗,所以原本都唔知有咩食。直到依排多左去嗰邊,行過就發現依間地舖cafe!🥰個門口細細啲,如果唔係去擺左個餐牌出黎都可能miss左😭門面細細,入到去原來都幾大下。空間感十足!😌我地去到差唔多last order所以唔係好多人。店員好好人同埋service都好好🫶🏻講返野食先!🍴我地兩個人食左$300幾左右,夜晚黎講算唔錯吖唔係太貴🌟雞胸肉蜜糖沙律碗($92)雞胸肉就岩晒健身愛好者!💪🏻啲肉唔「鞋」清淡得黎又好食。鍾意佢唔會落過多沙律醬🙏🏻👍🏻個沙律份量十足,食完其實都已經有少少飽🤣仲放左啲提子同埋牛油果😍岩晒一班健康人士吖!😚😋慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔義大利飯($89)又係分量十足!所以我地都食唔晒因為真係好飽🥹牛面肉超好食!😋夠晒淋同入味,啲飯都煮得岩岩好,好食好食過其他cafe既義大利飯😍香甜士多啤梨法式多士($88)我好鍾意個多士既口感🥹😍好好食,連埋雪糕筒士多啤梨醬真係唔錯。同埋佢比左好多士多啤梨我地🤣份甜品真係性價比好高!😎😋總括黎講整體用餐體驗唔錯,坐得舒服又唔算貴😇下次一定會再黎食😚Coti the Bistro (新蒲崗分店)📍 新蒲崗
新蒲崗新開工廈cafe

雞胸肉蜜糖沙律碗($92)

慢煮牛面肉迷你紅蘿蔔義大利飯($89)

香甜士多啤梨法式多士($88)

Coti the Bistro (新蒲崗分店)
📍 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
$150-$170 pp

2023-10-03 103 views
放假去咗「Coti the bristro」食午餐,真係一個充滿休閑氛圍嘅地方!🍽️🌸☀️ 餐廳環境設計令人感覺好放鬆,餐廳內有舒服嘅座位同溫馨嘅燈光,真係適合悠閒享受美食嘅好地方!🏢💫😌「全日早餐」真係豐富多樣,有煙肉、雞蛋、香腸同烤土豆,好啱開始一個美好嘅一日!明太子醬三文魚籽意粉,係另一款令人驚艷嘅菜式,麵條煮得彈牙,配上鮮美嘅三文魚籽同明太子醬,味道鮮美濃郁!🍳🥓🌭🍠🍝🐟🍣甜品我試咗「牛油法式吐司」同「香甜士多卑梨法式吐司」。牛油法式吐司煎得金黃酥脆,配上香濃牛油,一口咬落好滿足!香甜士多卑梨法式吐司則有著香甜嘅卑梨配料,加上法式吐司的酥脆口感,真係好美味!🍞🧈🍐🍯最後,我品嚐咗「提拉米蘇咖啡」同「奶醬啡」。提拉米蘇咖啡濃郁香滑,帶有濃郁的咖啡和香甜的提拉米蘇味道,絕對是咖啡愛好者的最愛!奶醬啡則是一杯濃郁香醇的咖啡,加上濃厚的奶醬,入口滑順,令人陶醉!☕🍰🥛整體而言,「Coti the Bistro」嘅午餐真係好正!菜式選擇多樣,味道鮮美,而且份量十足。餐廳環境舒適,服務亦周到。如果你想享受一頓精緻又美味嘅午餐,「Coti the Bistro」絕對係一個值得去嘅地方!🍽️💖😍