.四周包圍住宅既 【新蒲崗工業區】在旁就是彩虹道 🌈 一間工廈地面既 親民café自咖啡手柄 打開餐廳🍴 🔹🔹 藍色大門🔹🔹整個環境 也十分舒適 木系🪵.蒲燒鰻魚蛋包飯| Eel omurice .半掌大鰻魚| 暖和小飯粒| 漩渦蛋包 🌀蛋包滑嫩 | 鰻魚醬汁剛好|🌾 米飯偏乾 但一口飯一口蛋一口鰻魚 | 味精 口應 平衡很好👍🏻.炸魚手指薯條 🍟 |Fried fish fingers with Fires.方塊魚手指 | 層層疊在 |香脆炸薯條即點即製 | 一口半條| 偏乾脆 魚肉絲絲可見.烤美國西冷10安士配燒汁|Grilled US Sirloin Steak.七成熟 | 切開 仍看到粉嫩pink pink 肉感|沒有長時間醃製 |但滿滿 天然肉味 與 油膩|肉質非常水嫩熟透洋蔥 肉汁 同 薯條 配搭拉到滿意嘅鹹味.鮮忌廉朱古力 🥤. Fresh Cream Coffee汽泡檸檬咖啡 🧊. Sparkling Lemon Coffee.白色山形忌廉 | 蓋有朱古力粉|一口一啖 | 滿滿冰凍朱古力|甜度直通頭腦.汽泡檸檬🍋 慢慢釋出| 自助倒進espresso 係一場視覺享受

四周包圍住宅既 【新蒲崗工業區】
味道也偏淡 偏乾|咖啡飲品非常出色
汽泡檸檬咖啡
汽泡檸檬咖啡
蒲燒鰻魚蛋包飯
$200 (Lunch)
  • 氣泡檸檬咖啡
2024-09-05 319 views
周日新蒲崗工厰區🍽️搵野食😋🏢芝士磨菇意大利飯芝士磨菇意大利飯份量超大🍽️新鮮的磨菇🍄‍🟫芝士🧀口感豐富且香氣撲鼻✨濃郁的芝士融化入意大利米飯令口感更加絲滑☁️增添了香氣和風味🏢烤美國西冷10安士配薯條烤美國西冷牛排🥩肉質鮮嫩👍🏻帶有濃郁肉香✨脂肪分布適中🥹薯條金黃酥脆🔥🏢煙三文魚藜麥沙律藜麥有輕微的堅果味😋口感柔韌🥗增加了沙律的層次感👍🏻多樣的蔬菜新鮮爽脆🥬調制的沙律醬💦既清新又開胃
周日新蒲崗工厰區🍽️搵野食😋

🏢芝士磨菇意大利飯

🏢烤美國西冷10安士配薯條

🏢煙三文魚藜麥沙律
  • 芝士磨菇意大利飯
2024-09-04 268 views
第一次去新蒲崗嘅工廈搵食,這間有不少好評嘅隱蔽西餐廳位置在鑽石山站A2出口,行大約10分鐘內就到,門面雖然唔顯眼,但唔算難搵.餐廳門口雖然冇特別嘅裝修,但入到內見到餐廳也有用心去佈置及裝飾場內環境,一入門口附近及最入的位置都有‘happy birthday’字樣佈置,適合在這慶祝生日,打卡不錯.腐乳蒙古羊鞍配薯條🍟中西合璧嘅菜式,腐乳味唔會好濃,沒有鹹得要命的感覺,與羊鞍幾夾,羊羶味濃,相信揀得食羊就係鍾意佢嘅羊羶味,肉質煮到剛剛好. 薯條唔會炸到好油,伴碟有半個蒜頭🧄,喜歡食蒜頭又鍾意佢嘅辛辣感嘅朋友仔,就要食埋佢啦. 鰻魚蛋包飯鰻魚都幾大條,放咗喺蛋包飯上面,蛋生熟程度煮到剛剛好,金黃色有少少蛋汁掛面,旁邊伴咗啲沙律菜,鰻魚汁唔會過甜.煙三文魚藜麥沙律廚師好有心機地將煙三文魚整成花型,沙律上放上溫泉蛋,沙律菜都幾新鮮,個汁味道亦都調得幾好,酸酸甜甜幾開胃,藜麥份量剛剛好,不錯.是日餐湯應該係南瓜🎃甘筍🥕湯,質地唔會過杰,兩者味道唔會過重,無搶到各自的味,入口都滑身.抹茶鮮奶(熱)有拉花造型,鮮奶味香濃,入口順滑,溫度剛好.

腐乳蒙古羊鞍配薯條🍟

是日餐湯

抹茶鮮奶(熱)
有拉花造型,鮮奶味香濃,入口順滑,溫度剛好.
2024-09-01 217 views
設有卡位,乾花同綠色植物做裝飾,牆身用左鏡面,更有空間感!👉🏻明太子三文魚籽貓耳朵粉 $108有兩粒厚身帶子,柔軟Q彈嘅貓耳朵粉,醬汁都好creamy,整體都好入味!👉🏻烤美國西冷10安士配燒汁 $198牛肉厚度恰到好處,配上燒汁,配菜有幼身長薯條,亦有沙律!👉🏻酥炸單骨雞翼 $78共五隻,酥脆嘅外層,肉質唔會過乾過鞋!👉🏻抹茶鮮奶 $42抹茶味清香,配絲滑鮮奶,口感滑順!👉🏻早餐茶 $30經典英式茶飲,紅茶香氣,溫度適中!
設有卡位,乾花同綠色植物做裝飾,牆身用左鏡面,更有空間感!

👉🏻明太子三文魚籽貓耳朵粉 $108

👉🏻烤美國西冷10安士配燒汁 $198
牛肉厚度恰到好處,配上燒汁,配菜有幼身長薯條,亦有沙律!

👉🏻酥炸單骨雞翼 $78
共五隻,酥脆嘅外層,肉質唔會過乾過鞋!

👉🏻抹茶鮮奶 $42
抹茶味清香,配絲滑鮮奶,口感滑順!

👉🏻早餐茶 $30
經典英式茶飲,紅茶香氣,溫度適中!
呢間位於新蒲崗嘅Coti the Bistro嘅裝修真係幾靚㗎!天花嗰個大吊燈好有特色,成間餐廳充滿綠色植物,感覺好舒服☘️。食物方面都幾吸引,我哋叫咗烤美國西冷同明太子貓耳朵粉,兩樣都唔錯👍🏻。西冷嫩滑多汁,配埋燒汁更夠味,肉質都算幾嫩。貓耳朵粉好有嚼勁,明太子同三文魚籽令佢更香濃,個醬汁都幾香濃。酥炸單骨雞翼就脆卜卜,好開胃😋,外脆內嫩,雞肉鮮嫩多汁。飲品方面,凍抹茶鮮奶幾香滑,凍棉花糖朱古力就甜而不膩,都幾啱夏天飲👌🏻。整體嚟講,呢度嘅氣氛同食物都幾咁高水準,啱晒同朋友聚會或者拍拖,值得一試🥂!

西冷嫩滑多汁,配埋燒汁更夠味,肉質都算幾嫩。

酥炸單骨雞翼就脆卜卜,好開胃😋,外脆內嫩,雞肉鮮嫩多汁。

2024-08-23 278 views
同朋友係附近做完運動搵間餐廳食Lunch,Cafe環境都幾乾淨企理,食物種類選擇唔算好多,但都有啲新式花款嘅飲品選擇~對女仔來講,食物份量適中,Main叫咗腐乳蒙古羊架配薯條,腐乳味唔會太搶,醬汁可以多少少就更好,薯條幾好味~小食叫咗洋蔥圈。芝士蘑菇意大利飯,配料得幾多,飯嘅口感就軟身啲。另外叫咗兩杯嘢飲,分別係Tiramisu咖啡同天然蜂巢咖啡,佢地嘅咖啡底應該係Fruity/ Floral,所以會比較偏向水果/花嘅酸咖啡~Tiramisu面頭嘅Cream整得幾好,可以配返Nutty底嘅咖啡豆就更Match!

芝士蘑菇意大利飯,配料得幾多,飯嘅口感就軟身啲。

Type of Meal
Lunch
2024-08-23 225 views
呢間餐廳位於工廠區比較隱蔽既地方,呢度有好大既木質設計座位,入面感覺寧靜舒適好似秘密機地甘,呢度大到可以搞生日會嫁,見到有happy birthday既裝飾響牆上面,我地叫左一份雞扒蛋包飯,佢既份量都幾大份,而且係食落雞扒嫩滑都幾大塊煎到好香脆既外皮又唔會好油膩甘。另外叫左一份牛扒餐,牛扒可以選幾成熟,七成煮到岩岩好唔會太韌,肉質嫩滑味道香濃。咖啡推介tiramisu 咖啡口感好似食緊甜品甘仲加埋威化餅。

如果唔係朋友帶我嚟都唔知新蒲崗原來隱藏著呢間Cafe門面無需華麗裝潢內裡寬敞舒適佈置生日主題可以約埋三五知己嚟慶祝生日揀咗飯.扒.沙律同飲品整體味道有水準✨雞扒藜麥沙律沙律菜新鮮爽脆.配上大量藜麥仲跟原塊香煎雞扒.健康又清新✨咖喱牛肋腩珍珠飯咖喱汁好香好濃郁.未食已經聞到陣陣香味牛肋腩軟腍.筋位有嚼勁✨烤美國西冷10安士配燒汁五成熟度嘅西冷口感最適中淋上燒汁.帶點黑椒味道同粗薯條係完美嘅配搭✨Tiramisu coffee插上手指餅.賣相好精緻面層口感好Creamy.層次分明好似食緊Tiramisu一樣

如果唔係朋友帶我嚟

2024-08-17
Type of Meal
Lunch
2024-08-19 200 views
位於新蒲崗嘅Coti the Bistro,室內裝潢簡約舒適,走日式風格🎌帶有文青氣息🤎🤍主力提供輕食及甜品,亦有飯、意粉、扒類、all day breakfast等等,種類選擇多🤩另外有多款特色咖啡☕️有好多特別嘅口味,好吸引😍烤美國西冷10安士配燒汁好大塊嘅美國西冷🥩啖啖肉,肉味濃郁味,肉質嫩口多汁💦配上燒汁令到西冷扒更滋味🐮另外跟埋薯條同新鮮沙律菜🍟🥗多重口感😛芝士卡邦尼意粉芝士味道濃郁🧀弄破慢煮而成嘅半流心溫泉蛋後,蛋汁融入奶香濃郁嘅卡邦尼意粉中🥚令每條意粉都沾滿醬汁,口感creamy😛入面仲有煙肉同蘑菇🥓炸魚手指薯條炸魚手指口感酥脆,外脆內嫩魚肉嫩滑🐟薯條選用粗薯條,炸至香脆可口🍟提拉米蘇咖啡賣相好靚嘅Tiramisu咖啡☕️咖啡上面係結實厚厚嘅tiramisu忌廉😍同埋有手指餅🫶🏻將忌廉混入咖啡後,咖啡味道好出☕️再散發陣陣tiramisu味😛焦糖布甸咖啡咖啡表面灑上焦糖🍯每一啖都係香甜嘅焦糖味,帶比人甜蜜蜜嘅感覺🥰

芝士卡邦尼意粉

提拉米蘇咖啡

焦糖布甸咖啡

2024-08-17 208 views
平民工廈西餐這間餐廳提供簡單的平民西餐選擇~~~裝修有飯堂風味,好親民~~先點了煙三文魚藜麥沙律清爽健康又大份~~~藜麥增添了豐富的口感,價格為$86~~烤美國豬鞍配芥末汁$168: 豬鞍烤肉質瘦而有咬口,唔會肥~~~芥末汁提升了整道菜的風味~~~明太子三文魚籽貓耳朵粉$108: 貓耳朵粉煙煙韌韌,多醬汁~~~飲品點了熱朱古力咖啡及熱檸茶,各$36~~熱朱古力咖啡有香濃的巧克力奶味濃厚,咖啡清香~~~

平民工廈西餐

2024-08-15 265 views
腐乳蒙古羊鞍羊鞍肉汁滿滿,嫩滑可口,配搭腐乳汁令味道更富層次感,吃起來不羶不膩口,都有粗切薯條伴碟烤美國西冷配燒汁牛扒份量十足,五成熟肉質嫩口多汁,切開呈粉嫩色澤;粗切薯條炸至香脆,仲配埋沙律菜超滿足抹茶鮮奶抹茶控必點,味道帶點微甘,茶香味從奶中慢慢散發出來,絲滑柔和提拉米蘇咖啡這是我大愛的咖啡,一杯已有甜品+飲品雙重享受,每次我都會先食幾啖面層綿滑的Tiramisu cream,然後才攪勻濃郁嘅espresso,然後慢慢細味
腐乳蒙古羊鞍

烤美國西冷配燒汁

抹茶鮮奶

提拉米蘇咖啡
2024-07-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-08-13 257 views
星期六一個人來到新浦崗,想靜靜吃個午餐。因為第一次來,不熟路,行過整條五芳街,才知道入口在彩虹道🥹進入餐廳後,可能不是繁忙時間,食客不多,職員給我安排位置後,便送上餐牌。食物種類不算豐富,但我相信貴精不貴多啦,選了最貴的明太子三文魚子貓耳朵和一杯短笛咖啡,主食還奉送餐湯,是日餐湯是我喜歡的羅宋湯。羅宋湯最先端上,正是我喜歡的味道:少少辣味的雜菜湯👍🏼接著端上短笛咖啡,令我有點意外,因為主菜還未吃,待會要喝凍的熱咖啡了🥹襯熱時恰了一口,奶味不算重,沒有苦澀味。接著主菜來了,可是落錯了單,來了Carbonara,當然要換過啦!再過一會,明太子三文魚子貓耳來了,最貴是有原因的:有兩顆大大的帶子!味道很好,有明太子的辣味,帶子熟度剛好,不太老,唯獨貓耳朵較厚身,咀嚼需時,但整體味道不錯吃。結帳時,職員問了一句「短笛咖啡苦嗎?」,我感覺很有heart😍重視食客反饋意見才會進步啊👍🏼

2024-08-13 205 views
📍新蒲崗 | Coti the Bistro今日同朋友去咗一間喺新蒲崗嘅小店,呢間餐廳嘅位置同入口都非常隱世,我地以前成日黎新蒲崗玩都無留意到haha🧀芝士卡邦尼意粉 配沙律 $78Carbonara 意粉煮得恰到好處,濃郁嘅芝士同醬汁完美融合,而面頭就有香脆嘅煙肉同埋溫泉蛋~ 更配有新鮮嘅沙律菜解膩🧀烤美國西冷10安士配燒汁 配自家餐湯 $198平時食開well done嘅我,今日就吓朋友食medium well啦haha~西冷肉質鮮嫩多汁,外層帶有微微焦香,配上燒汁更增添風味~加埋新鮮薯條同配菜,食得非常滿足☕️朱古力咖啡當日非常非常非常攰以及眼訓嘅我即刻叫咗杯凍mocha黎飲,飲品係跟餐嘅,單叫$38。咖啡味重,偏苦~🍵抹茶鮮奶朋友平時都好養生所以叫熱飲,飲品係跟餐嘅(單叫$42)。拉花真係好靚呀,抹茶同鮮奶嘅味道非常配合,係美味嘅matcha latte
📍新蒲崗 | Coti the Bistro

🧀芝士卡邦尼意粉 配沙律 $78

🧀烤美國西冷10安士配燒汁 配自家餐湯 $198

☕️朱古力咖啡

🍵抹茶鮮奶
2024-08-08 257 views
位於新蒲崗的Coti the Bistro,是一家坐落於工廠大廈地舖的清新別緻西餐廳。今晚就和有人來到這裏吃過晚餐。【煙三文魚藜麥沙律】這道菜的亮點在於三文魚的新鮮度和沙律醬的調配。三文魚片份量足夠,搭配的沙律菜色彩豐富。一道清爽的開胃菜,讓人食慾大開,作前菜一流。【烤美國西冷10安士】燒汁牛扒的熟度掌握得恰到好處,外香內嫩,而且多汁。薯條則是傳統的粗薯條,外皮酥脆,很香口。【鰻魚蛋包飯】是我當天的最愛,蛋包飯的蛋皮口感柔軟滑嫩。鰻魚烤得非常入味,而且好有膠質同彈性。【鮮忌廉朱古力】濃郁的朱古力香味配上奶滑口感,冰涼又解渴。

烤美國西冷10安士

鰻魚蛋包飯

【鮮忌廉朱古力】濃郁的朱古力香味配上奶滑口感,冰涼又解渴。
2024-08-06
$265 (Dinner)
烤美國西冷10安士
鮮忌廉朱古力
去開新浦崗做完嘢就喺附近搵埋嘢食😆發現咗間幾靚又有格調嘅西餐廳。2個人嗌咗10安士嘅烤美國西冷配燒汁薯菜 同 腐乳蒙古羊鞍配薯菜🍽️ 嘢飲嗌咗凍朱古力咖啡同鮮忌廉朱古力🍫羊鞍諗住個名幾特別嗌嚟試吓,聞落幾香佢哋嘅腐乳秘製汁配羊鞍又幾好味🤤肉肉5成我覺得嚟到差唔多變7成就最好食~ 肉嫰又保留到汁充滿羊肉香👍配搭咗烤蒜 鍾意食蒜嘅可以夾埋一齊食🤤會多一個層次嘅味道👅西冷亦唔錯,肉嘅脂肪分佈都均勻油花煎香後充滿牛味 富有咬口但唔會話韌切開之後仲有好多肉汁幾Juicy😋薯條亦炸得啱啱好☺️ 整體幾有水準。凍朱古力咖啡 有朱古力嘅香又唔知蓋過咖啡嘅味唔錯 而 鮮忌廉朱古力🍫忌廉香配濃濃朱古力幼滑又好味🤤而且唔會話太甜👍👍見到呢度慶祝生日,餐廳仲有畫碟嘅安排同可以有位for 慶祝birthday 坐嘅位置影相都靚啲~😆

腐乳蒙古羊鞍配薯菜
鮮忌廉朱古力  同  凍朱古力咖啡
$250 (Dinner)
腐乳蒙古羊鞍配薯菜
鮮忌廉朱古力  同  凍朱古力咖啡