約朋友食飯,佢話係新蒲崗附近有間西餐唔錯,就帶埋我一齊去試試。Dinner set $368 for 2意大利巴馬火腿.慢煮雞胸肉沙律前菜黎講沙律份量都比較多,巴馬火腿咸香十足,入口柔軟,配埋胡麻醬沙律菜一齊食好清新,另外雞胸肉切成一粒粒好易入口,微微煎過令雞肉好香口,同時肉質都煮得嫩滑,好高質16小時慢煮羊架(跟意粉)羊架經16小時慢煮,表面煎香內裡肉質嫩滑多汁,幾有水準,味道香濃冇乜膻味,蘸上伴碟既醬汁份外惹味,意粉煮得軟硬適中,唔會好似坊間碟頭意粉煮到發漲晒👍🏻卡邦尼意粉高質Carbonara! 呢款係滿滿蛋黃同芝士既傳統煮法,條條意粉掛滿金黃香濃既醬汁,入口順滑creamy,其中煙肉唔係用薄片,而係用上豬腩肉切條再炒香,肉味更濃,好惹味北海道芝士蛋糕甜品同樣唔會令人失望🍰芝士蛋糕入口順滑綿密,而且甜度適中,係晚餐既完美總結💕餐飲 - 鮮奶咖啡.檸檬茶跟餐免費跟飲品,Latte奶味香濃又唔會太甜,檸檬茶茶底清新🍋📌Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)地址:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖評語食物真材實料,性價比高環境舒適🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分

Dinner set $368 for 2

意大利巴馬火腿.慢煮雞胸肉沙律

16小時慢煮羊架(跟意粉)

卡邦尼意粉

北海道芝士蛋糕

餐飲 - 鮮奶咖啡.檸檬茶

📌Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
地址:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

評語
食物真材實料,性價比高
環境舒適

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#新蒲崗 #CotitheBistro #五芳街 #cafe #羊架 #巴馬火腿 #芝士蛋糕 #卡邦尼
2024-03-15 85 views
同餐牌有啲出入叫左一個扁意粉同一個闊條麵但係最後兩個都係闊條麵如果唔睇餐牌 淨係評論呢兩碟pasta嘅味道同口感都算唔錯嘅 慢煮牛肉扁意粉 $88 牛肉煮得好腍同入味配埋個好濃郁嘅蕃茄醬係幾開胃嘅辣蕃茄蟹肉闊條麵 $98平心而論 我覺得個醬其實就係慢煮牛肉扁意粉個醬嘅辣版 不過餐牌又真係寫spicy tomato sauce 佢又無呃我嘅其實有好多配料 蟹肉但因為啲pasta醬真係太多 好似湯浸意粉咁我都唔係好食到每份意粉都跟一份餐湯/沙律 同一杯飲品另收加一服務費而且好似會定期換餐牌因為我都係睇完其他人介紹所以去試但係有好幾款食物都係餐牌上無
同餐牌有啲出入

另收加一服務費

而且好似會定期換餐牌
因為我都係睇完其他人介紹所以去試
但係有好幾款食物都係餐牌上無
隱世coffee shop 座位寬敞 卡位形式比較多 小清新式裝修 西餐份量比較大 岩曬大食既朋友仔二人套餐 Dinner Set $368前菜係兩份沙律🔶慢煮雞胸肉沙律🥗沙律菜夠曬新鮮 雞胸肉份量多 大大粒清新清爽既味道🔶意大利巴馬火腿🥗巴馬火腿有兩大塊 火腿咸香 味道好好下邊仲有沙律 沙律菜夠曬新鮮🔶16小時慢煮西冷牛扒慢煮西冷牛扒好大塊 仲可以配埋意粉或者飯慢煮既關係 牛扒肉質好 煮出黎都夠鮮嫩保持到肉汁 仲可以將意粉撈埋牛扒汁一齊食🔶龍蝦意大利飯龍蝦意大利飯 飯嘅份量好足 龍蝦係一個蟹鉗肉意大利飯上仲要鋪滿咗好多龍蝦肉🔶士多啤梨牛角包窩夫窩夫做到好脆 而已好香蛋味 窩夫十分出色除左士多啤梨之外 仲有厚厚既cheese cream窩夫配埋cheese cream就好夾🔶凍朱古力咖啡面頭忌廉有拉花 真係岩曬用黎打卡而且賣相都好好🔶熱檸茶🍴整體評價:西餐黎講 份量真係比較大同埋一個套餐咁叫就包前菜+Main+野飲+甜品西冷牛扒既肉質比較鮮嫩 龍蝦意大利飯做到粒粒分明 龍蝦既肉都有好多最後食埋士多啤梨牛角包窩夫 窩夫真係做得十分出色 脆口而已做到口感好好 好香蛋味推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️—
隱世coffee shop 座位寬敞 卡位形式比較多

同埋一個套餐咁叫就包前菜+Main+野飲+甜品
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 Apple Pay Google Pay
2024-03-13 72 views
15年小慶祝🥰🩷唔係話好多年,但我覺得夫妻和睦又相識相處了咁多年~^_^是值得一個小小慶祝,食一個沒有小孩的晚餐😂!我哋揀咗一間睇屋企附近嘅西餐廳,呢度食過幾次味道都覺得唔錯.喺工廠區嘅關係,所以價錢相對優惠但係其實餐廳又好近地鐵站😊步行大約7分鐘就到!.我哋兩個叫了 Dinner Set 已經好豐富!.前菜🍲🥗蕃茄濃湯 + 意大利巴馬火腿沙律蕃茄湯濃郁的,味道剛好微酸🥰沙律好多材料,沙律菜外仲有甜柑片☺️.主菜✨16小時慢煮西冷牛扒牛扒🥩煮得不錯,8成熟,我喜歡無血😂牛味濃郁,慢煮果.✨龍蝦意大利飯龍蝦🦞鉗好大隻!意大利飯煮得煙靭👍.甜品✨北海道芝士蛋糕芝士蛋糕味道濃郁帶少少甜味😊 好好食😋如果有得加大就好啦😂.飲品 ✨美式咖啡☕️ + 鮮奶咖啡☕️
15年小慶祝🥰🩷
唔係話好多年,但我覺得夫妻和睦
喺工廠區嘅關係,所以價錢相對優惠
但係其實餐廳又好近地鐵站😊
步行大約7分鐘就到!
我哋兩個叫了 Dinner Set 已經好豐富!

前菜
🍲🥗蕃茄濃湯 + 意大利巴馬火腿沙律
蕃茄湯濃郁的,味道剛好微酸🥰
沙律好多材料,沙律菜外仲有甜柑片☺️

主菜

Dinner
Celebration
Anniversary
2024-02-28 203 views
Coti the Bistro地址: 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖今日朋友帶我去食咗個平價西餐廳Dinner Set👭$368。前菜:意大利巴馬火腿🥗+慢煮雞胸肉沙律🥗凱撒沙律賣相討好,沙律菜新鮮加上肉質柔軟嘅巴馬火腿,醬汁量適中,不錯😚。慢煮雞胸肉沙律,甜甜酸酸,真係口感好清新清爽,令人會越食越開胃🤣。主菜:16小時慢煮西冷牛扒🥩+龍蝦意大利飯🦞5成熟嘅牛扒肉質鮮嫩,而且口感好好,牛味濃郁,最啱我呢啲食肉獸🤣。如果你係一個龍蝦愛好者咁就一定要叫紅噹噹龍蝦意大利飯🥴,意大利飯麵質煮得啱啱好,口感煙韌而且意大利飯上仲要鋪滿咗好多龍蝦 ☺️!甜品:士多啤梨牛角包窩夫🧇窩夫即叫即製所以需要等十五分鐘左右,成個窩夫都變得非常立體,好靚好岩打卡。窩夫好脆好香蛋味🥰配上士多啤梨和cheese cream伴食,清甜度岩岩好☺️,好好食,正😎。飲品:檸檬茶🍹+朱古力咖啡☕️朱古力咖啡舖滿忌廉,一啖都已經飲得出好重朱古力味,超有特色口感又有驚喜😍,而且又唔會甜,不錯😗。
Coti the Bistro
地址: 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

前菜:意大利巴馬火腿🥗+慢煮雞胸肉沙律🥗

主菜:16小時慢煮西冷牛扒🥩+龍蝦意大利飯🦞

甜品:士多啤梨牛角包窩夫🧇

飲品:檸檬茶🍹+朱古力咖啡☕️
2024-02-25 173 views
情人節正日食太貴😂所以擇左早一日食飯慶祝,擇左呢間coti 性價比幾高!「晚市二人套餐 $368」。頭盤有南瓜濃湯同意大利巴馬火腿。南瓜濃湯濃郁香滑,滲入嘴裡暖暖嘅,令人心情舒暢。而意大利巴馬火腿,嚟自意大利嘅頂級火腿,有獨特嘅鹹香味,令味蕾興奮。。主菜有16小時慢煮西冷牛扒同羊架。兩款肉都經過16小時嘅慢煮,咁樣肉質更加嫩滑多汁。西冷牛扒肉質鮮嫩,配上精心調味嘅醬汁,啖啖都係享受。至於羊架,肉質鮮美,滋味濃郁,啖落有啲濃烈嘅羊肉香。。甜品係北海道芝士蛋糕,絕對係甜品愛好者嘅天堂。芝士蛋糕濃郁滑順,入口即化,帶嚟一陣陣嘅幸福感。。

Coti the Bistro位於鑽石山五芳街,餐廳提供不少食物,如熱香餅、全日早餐、扒類、意大利飯、意粉和牛角包。中午時分到訪也很多上班一族聚餐,非常熱鬧。小編選擇了一個全日早餐、焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫、和紅豆鮮奶咖啡。<全日早餐> $132擺盤精緻,材料豐盛,色彩配搭均衡。食材包括大啡菇、腸仔、吐司、煙肉、太陽蛋、牛油果和煙三文魚,另外附上蜜糖可能淋上吐司上。吐司本來已經有用蜜糖焗烤,再淋上蜜糖會令到口感更濕潤,不然會有些少乾。<紅豆鮮奶咖啡> $48紅豆鮮奶和咖啡分開送上,客人可按照自己的喜好調節咖啡份量,杯底有一堆紅豆粒粒。<焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫> $75需時十五分鐘,建議大家可以要求即上。甜品分為有入口即溶的焦糖芝士碎碎、忌廉、芝士蛋糕、牛角包窩夫,旁邊有兩粒黃豆粉蕨餅。賣相不錯,焦糖芝士鹹甜鹹甜,帶點鹹香,頗為特別。

<全日早餐> $132

<紅豆鮮奶咖啡> $48

<焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫> $75
2024-02-22 108 views
👦🏻👧🏻行完Airside,就一齊去左新蒲崗搵好野食,今次👦🏻👧🏻就一齊黎到Coti the bistro食西餐🥰🥰。🌟慢煮雞胸肉沙律食落去雞胸可以話係極嫩滑,唔會乾柴,連唔食雞胸既👦🏻都不停去食!沙律菜新鮮,份量充足。🌟意大利巴馬火腿意大利巴馬火腿肉質軟嫩,鹽味十足,果種芳香真係令人垂涎欲滴🤤,配上新鮮既沙律菜可以話一流既配搭!🌟龍蝦意大利飯🦞龍蝦已經拆哂殼🦞,上菜時已經係滿滿龍蝦肉😍。食落去飯質軟硬岩岩好,唔會太硬,同時相當creamy同鮮味🥰🥰。龍蝦肉鮮甜無雪味,值得推介!🌟16小時慢煮西冷牛扒🥩食落去牛扒肉質香嫰,口感軟綿,肥瘦均勻,即使熟左都完全唔會韌口影響肉質,配上意粉份量都好夠飽。🌟士多啤梨牛角包窩夫🍓牛角包的外層酥脆,內部柔軟,面層係滿滿既cream,簡直係👧🏻既至愛,同時士多啤梨🍓新鮮香甜,完全唔酸!最值得一提既係,中間既芝士蛋糕芝味濃郁,可以話係將成個甜品昇華!

🌟慢煮雞胸肉沙律

🌟意大利巴馬火腿

🌟龍蝦意大利飯🦞

🌟16小時慢煮西冷牛扒🥩

🌟士多啤梨牛角包窩夫🍓

👧🏻Wodafoodie in San Po Kong 新蒲崗原來近地鐵站有間隱世西餐,晚市二人餐都只係$368,有兩道前菜,兩道主食同一道甜品,每道菜都好大碟,非常抵食!✨🥗 慢煮雞胸肉沙律好大碟既沙律,雞胸肉切粒上食落唔鞋,除左沙律菜仲有橙,好清新!💚✨ 🥓意大利巴馬火腿以為係一碟Parma ham 估唔到都有好多沙律菜係底,Parma ham有兩大片,配菜一齊食無咁膩👍🏻✨ 🥩16小時慢煮西冷牛扒叫呢個牛扒估唔到仲可以配飯或意粉🤣第一次食慢煮牛扒!口感嫩滑,切開仲見到粉紅色😍慢煮少左煎牛扒既油膩感,西冷脂肪唔多,食曬成塊一d罪惡感都冇☺️✨ 🥘龍蝦意大利飯呢個飯好好食!每粒米都索曬龍蝦汁,超濃味!不過如果個飯可以唔好煮咁淋就更好啦~✨ 🍰北海道芝士蛋糕咁岩朋友生日,店員幫我寫左生日快樂係個碟到,賣相好靚😍芝士蛋糕好軟滑,好好食☺️套餐仲配兩杯餐飲,食物份量真係好多,真係好抵食👍🏻📍 Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
👧🏻Wodafoodie in San Po Kong

✨🥗 慢煮雞胸肉沙律

✨ 🥓意大利巴馬火腿

✨ 🥩16小時慢煮西冷牛扒

✨ 🥘龍蝦意大利飯

✨ 🍰北海道芝士蛋糕

套餐仲配兩杯餐飲,食物份量真係好多,真係好抵食👍🏻

📍 Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
2024-02-21 54 views
同女朋友係啟德睇完戲 之後行左落去新蒲崗食晚飯 黎到一間Cafe叫左個dinner set😝 餐廳雖然裝修簡單 但野食幾好食 絕吾馬虎😎🍀慢煮雞胸肉沙律雞胸肉切成粒狀 份量好多 兩個人食都好足夠😆 口感幾軟嫩 而且有烤過嘅味道 幾香口🤩 沙律菜加左啲黑醋酸酸地 配雞肉好夾🥗🍀16小時慢煮西冷牛扒西冷牛扒肉汁鮮嫩 咬落有嚼勁 有肉汁流出黎好惹味☺️ 而且牛扒幾大塊 可以兩個人開心分享🥰🍀龍蝦意大利飯意大利飯嘅醬汁濃度岩岩好 吾會太稀 黏住每一粒意大利飯 龍蝦味道幾濃厚🦞 意大利飯嘅口感都恰到好處 吾會太軟太硬😉🍀士多啤梨牛角包窩夫牛角包窩夫好香好好食 賣相亦都好吸引 見到都已經流晒口水🧇

🍀慢煮雞胸肉沙律

🍀16小時慢煮西冷牛扒

🍀龍蝦意大利飯

🍀士多啤梨牛角包窩夫
牛角包窩夫好香好好食 賣相亦都好吸引 見到都已經流晒口水🧇
2024-02-21 92 views
呢日因工作原因同男友途經新蒲崗工廈一帶,食飯時段見到呢間門口唔起眼但內裡好闊落嘅Cafe,當然唔會錯過啦! 🧡蟹肉青蘋果沙律碗($95)蟹肉青蘋果沙律食落好清新,同埋佢加咗Wasabi辣辣地仲好開胃!旁邊配上嘅金黃牛油多士外脆內軟,非常出色! 🧡龍蝦忌廉扁意粉($185)上枱時已經聞到香氣十足,龍蝦肉滿滿,肉質彈牙,食落帶有鹹香味,意粉亦有咬口,唔錯! 🧡蘆筍雞扒意大利飯($105)大大塊雞扒煎到表面香脆,入面嘅肉仲保留到juicy嫩滑! 🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)香脆嘅吐司配大大嚿雪糕就係無得輸!加埋果香滿滿嘅士多啤梨醬同新鮮士多啤梨絕對係一餐嘅完美句號! 🧡鮮忌廉朱古力($42)面頭滿滿鮮忌廉好香滑,整體甜度啱啱好,加埋朱古力醬同朱古力粉去配熱朱古力真係好正! 🧡抹茶鮮奶($42)入口舒服,適合餐後邊吹水邊慢慢嘆!

🧡蟹肉青蘋果沙律碗($95)

🧡龍蝦忌廉扁意粉($185)

🧡蘆筍雞扒意大利飯($105)
大大塊雞扒煎到表面香脆,入面嘅肉仲保留到juicy嫩滑!

🧡香甜士多啤梨法式吐司($88)

🧡鮮忌廉朱古力($42)

🧡抹茶鮮奶($42)
入口舒服,適合餐後邊吹水邊慢慢嘆!
有好多人都會將工業區餐廳稱之為穩世呢間位於新蒲崗距離鑽石山站七分鐘腳程嘅我自己就覺得幾方便仲要係五芳街大路其實好易搵到入到去地方都算寬敞好坐餐廳燈光柔和裝修偏向木調好舒服兩個人嘅set dinner HKD 368兩個前菜兩個主菜同一個甜品配飲品兩杯揀咗凍朱古力咖啡同凍檸茶份量啱啱夠兩個人食上菜速度快而且溫度都夠熱✨羅宋湯🥫個湯好足料、有菜有牛肉粒嘅港式羅宋湯✨意大利巴馬火腿沙律🥗沙律菜新鮮又乾脆、配黑醋同火腿好開胃✨16小時慢煮西冷牛扒🥩配沙律菜同意粉、醬汁係蒜蓉燒汁✨龍蝦意大利飯🦞飯粒粒粒分明、唔會過硬、味道適中唔太鹹✨北海道布甸🍮日式焦糖燉蛋嘅感覺、唔會太甜太膩就算晏晝去食個lunch都一樣快靚正想靜靜地唔同人逼嘅話就夜晚去好啲生日去嘅話預訂可能會有額外驚喜添
有好多人都會將工業區餐廳稱之為穩世

配飲品兩杯揀咗凍朱古力咖啡同凍檸茶
份量啱啱夠兩個人食
上菜速度快而且溫度都夠熱

✨羅宋湯🥫
個湯好足料、有菜有牛肉粒嘅港式羅宋湯

✨意大利巴馬火腿沙律🥗
沙律菜新鮮又乾脆、配黑醋同火腿好開胃

✨16小時慢煮西冷牛扒🥩
配沙律菜同意粉、醬汁係蒜蓉燒汁

✨龍蝦意大利飯🦞
飯粒粒粒分明、唔會過硬、味道適中唔太鹹

✨北海道布甸🍮
日式焦糖燉蛋嘅感覺、唔會太甜太膩

就算晏晝去食個lunch都一樣快靚正
想靜靜地唔同人逼嘅話就夜晚去好啲
生日去嘅話預訂可能會有額外驚喜添
$200 (Dinner)
2024-02-19 40 views
星期五放工係公司附近食埋飯叫左個Dinner Set for 2 ($368)Starter三揀二⭕️ 蘑菇湯/ 意大利巴馬火腿蘑菇湯幾足料 飲到粒粒🍄 都幾順滑Parma Ham配上沙律菜 火腿肉質柔軟 咸香味十足😌Main course五選二⭕️ 16小時慢煮西冷牛扒/ 羊架慢煮牛扒🥩羊架係低溫下經過長時間烹調 令肉質更加嫩滑切開都仲係呈粉紅色羊架同樣出色 我自己幾鍾意佢陣羶味油脂感都好夠兩款肉都可揀配意粉/飯 配洋蔥汁🍝⭕️ 士多啤梨牛角包窩夫近年火熱嘅牛角包🥐窩夫🧇 配埋士多啤梨🍓賣相靚之餘 夾埋strawberry sauce同cream同夾層蛋糕 口感好脆好豐富幸福感🆙最後跟餐叫左🍹凍檸茶同MochaMocha幾好飲 好濃厚 拉花仲好靚😌
星期五放工係公司附近食埋飯
叫左個Dinner Set for 2 ($368)

Starter三揀二

同夾層蛋糕 口感好脆好豐富
幸福感🆙

最後跟餐叫左🍹凍檸茶同Mocha
Mocha幾好飲 好濃厚 拉花仲好靚😌
新蒲崗啲餐廳出名好食又抵食,今日依間都無令我失望(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我哋選擇了二人餐,覺得性價比最高🙌🏻前菜是蕃茄湯同巴拿馬火腿沙律,蕃茄湯🍅帶有一些酸度和微甜的口感,賣相都靚~巴拿馬火腿沙律都不錯,具有鹹香的味道,它與蔬菜混合在一起,帶來豐富的口感和層次~主菜必選西冷牛扒🥩佢經過燒烤,外焦內嫩,配搭埋意粉,好飽肚🫢另外我有啲驚喜餐牌竟然有龍蝦意大利飯!依個價錢食到依個菜式,龍蝦肉有濃郁的海鮮風味,與意大利飯的香料和調味料相互融合,龍蝦肉的鮮亮色澤搭配著米飯的顆粒,賣相👍🏻👍🏻甜品唔想太heavy,我哋試咗焦糖布丁🍮,上面有一層薄薄的焦糖,帶有濃郁的香草和焦糖風味,好滿足了🤞🏻

蟹肉青蘋果沙律碗 ($95)青蘋果絲拌入他他醬、蟹肉整成沙律☺️沙律幾fresh,配埋青蘋果絲,好refresh到味蕾🥰蟹肉都幾多,而且有鮮味,配搭埋多士一齊食,係幾好嘅前菜☺️龍蝦忌廉扁意粉 ($185)呢碟扁意粉整得幾乾身,唔會太多汁濕笠笠咁☺️龍蝦肉好大舊,食落幾有咬口,不過略嫌欠缺龍蝦味,但勝在夠大隻,口感唔錯☺️蘆筍雞扒意大利飯 ($105)呢碟蘆筍雞扒意大利飯好大碟😍雞皮外皮煎得好香脆乾身,裏面肉質都幾Juicy,意大利飯配搭蘆筍有啲田園嘅味道,幾適合一啲健康人士☺️香甜多啤梨法式吐司 ($88)呢款法式吐司🍞整得幾好,吐司有焦糖香,而且脆得嚟又幾鬆軟,有啲驚喜🤣配埋咁多士多啤梨同雪糕一齊食都幾滿足,一凍一熱,口感唔錯🥰天然蜂巢咖啡 ($48)棉花糖泡泡咖啡 ($48)
蟹肉青蘋果沙律碗 ($95)
沙律

龍蝦忌廉扁意粉 ($185)

蘆筍雞扒意大利飯 ($105)

香甜多啤梨法式吐司 ($88)
香甜士多啤梨法式吐司

天然蜂巢咖啡 ($48)
天然蜂巢咖啡

棉花糖泡泡咖啡 ($48)
沙律
香甜士多啤梨法式吐司