2024-04-12 49 views
為食妹係新蒲崗搵到間性價比幾高既西餐住左係呢邊咁耐,平時好去到工廠區食飯今日無意中係呢邊行街,就沖左入去啦!簡單食個二人餐只係$368前菜可以揀2款,我地就揀左🔸慢煮雞胸肉沙律🥗同埋🔸意大利巴馬火腿2款都係沙律🥗作為前菜酸酸地比較開胃,加上無諗到咁既價錢可以食到巴馬火腿,仲要有2大塊呀!主菜最近食得太多牛扒,所以今次我哋就冇揀,叫左好耐冇食過嘅🔸卡邦尼意粉🍝同埋🔸龍蝦意大利飯2款都做得好岀色,卡邦尼意粉完全夠曬汁,意粉嘅硬度適中👍🏻而龍蝦意大利飯勁入味,好香嘅龍蝦味,仲要真係有龍蝦🦞嫁🥰甜品就叫左🔸北海道芝士蛋糕🍰超濃郁嘅芝士🧀,咬落好鬆軟👍🏻最後仲包埋餐飲
為食妹係新蒲崗搵到間性價比幾高既西餐
住左係呢邊咁耐,平時好去到工廠區食飯
今日無意中係呢邊行街,就沖左入去啦!

簡單食個二人餐只係$368

甜品就叫左🔸北海道芝士蛋糕🍰超濃郁嘅芝士🧀,咬落好鬆軟👍🏻

最後仲包埋餐飲

2024-04-08 124 views
🐧以前返工嗰陣經常喺呢度食飯,因為cp值高又唔會太多人☀️ 嗰陣佢會叫餐廳做藍色cafe,今日返嚟食下回憶的味道,一search先知餐廳嘅真名siusei🌱.Coti the Bistro以輕食同甜品為主,不過都有唔少主食option,啱晒附近打工仔🌿 餐廳嘅室內裝潢好簡約舒服,有啲日式風格同文青feel。.⭐️16小時慢煮西冷牛扒加意大利麵⭐️ 牛扒好juicy,份量都好足夠。意大利麵嘅口感正常,味道都唔錯。.⭐️雞扒滑蛋飯⭐️ 呢個真係回憶的味道!雞扒好滑好嫩,兩邊都煎得香脆。尤其係佢嘅雞皮,煎得好酥脆,大癲!
⭐️16小時慢煮西冷牛扒加意大利麵⭐️

⭐️雞扒滑蛋飯⭐️
2024-04-06 130 views
工廠區晚市唔多人,好悠閑地跟朋友享受晚餐慶祝Long Weekend🥳 Dinner Set 二人餐 ($368) 有兩個小食、兩個主菜、甜品及兩杯飲品,環境闊落舒適,整體都唔錯👍🏽🍅蕃茄濃湯有雜菜、薯仔、洋蔥、紅蘿蔔及牛肉粒,味道幾好🥗慢煮雞胸肉沙律有唔少雞肉粒,亦有幾粒柑肉,清新又健康🥩16小時慢煮西冷牛扒肉質軟腍,牛味亦夠,肉質唔會太腍或嚡身😋 睇食評話薯條好食,可惜當晚賣哂冇機會試🥲 揀咗意粉,配牛扒燒汁都幾好食🦀辣蕃茄蟹肉扁意粉蟹肉份量都唔少,湯汁比較多,辣度近似辣椒仔,幾惹味🍓士多啤梨牛角包窩夫一上枱已經聞到淡淡牛油香氣,窩夫暖暖地表面微脆,仲有一片軟滑芝士蛋糕,士多啤梨香甜又好味😋 飲品點咗🍫凍朱古力咖啡
蕃茄濃湯

🍅蕃茄濃湯有雜菜、薯仔、洋蔥、紅蘿蔔及牛肉粒,味道幾好
慢煮雞胸肉沙律

🥗慢煮雞胸肉沙律有唔少雞肉粒,亦有幾粒柑肉,清新又健康
16小時慢煮西冷牛扒

16小時慢煮西冷牛扒
辣蕃茄蟹肉扁意粉
士多啤梨牛角包窩夫
2024-04-02 110 views
性價比王新蒲崗西餐廳👑Coti the Bistro(五芳街)📍 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號估唔到原來新蒲崗都有咁出色嘅西餐廳,而且價格相宜,性價比極高!喺鑽石山地鐵站行出去都只不過係7分鐘,所以大家都可以去試一試。🤓 二人餐只需三百幾蚊▫ 慢煮雞胸肉沙律雞肉鮮嫩,一啲都唔鞋。沙律菜新鮮,食落非常清新!🤩▫ 意大利巴馬火腿意大利巴馬火腿入口鹹香,連沙律菜一齊食可以中和。😝▫ 16小時慢煮西冷牛扒西冷牛扒肉質非常嫩滑多汁,我哋叫咗五成熟。我地搭配既係意粉,撈埋啲黑椒汁好好吃。🥰▫ 龍蝦意大利飯意大利飯份量十足!熱騰騰的上枱,有幾舊龍蝦肉伴碟,肉質彈牙鮮嫩,意大利飯粒粒分明,吸收晒龍蝦味,十分好味!☺️▫北海道芝士蛋糕芝士蛋糕入口順滑綿密,唔會過甜或者太膩,兩個人食啱啱好!❤️• 整體•食物: 𝟺.𝟻/𝟻環境: 𝟺/𝟻
性價比王新蒲崗西餐廳👑

Coti the Bistro(五芳街)
📍 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號

▫ 慢煮雞胸肉沙律
雞肉鮮嫩,一啲都唔鞋。沙律菜新鮮,食落非常清新!🤩

▫ 意大利巴馬火腿
意大利巴馬火腿入口鹹香,連沙律菜一齊食可以中和。😝

▫ 16小時慢煮西冷牛扒
西冷牛扒肉質非常嫩滑多汁,我哋叫咗五成熟
。我地搭配既係意粉,撈埋啲黑椒汁好好吃。🥰

▫ 龍蝦意大利飯

▫北海道芝士蛋糕

• 整體•
食物: 𝟺.𝟻/𝟻
環境: 𝟺/𝟻
最近🐻考試壓力大,決定喺佢屋企附近搵個地方快快撐個枱腳 (˶˃ ᵕ ˂˶) 呢間喺新蒲崗工廈區嘅西餐廳真係好難搵路,但啲嘢食真係唔錯,價錢仲要超實惠,如果經過呢頭建議try try! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ 1️⃣ ⁠慢煮雞胸肉沙律 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 雞胸肉唔會好柴,有好多唔同嘅配料,唔會求其俾兜菜嚟hea我,唔錯!(如果可以加多啲沙律醬就好啦 ) 2️⃣ 16小時慢煮西冷牛扒 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 係令人WOW一聲嘅程度!好juicy好香,牛肉煮得啱啱好,熟成度正正係我最鍾意嘅程度,好正呀 ꒰ᐢ. .ᐢ꒱ 同埋塊扒太大了吧,絕對物超所值! 3️⃣ 龍蝦意大利飯 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎ 是日最愛:龍蝦意大利飯!濕潤程度啱啱好,每粒飯都吸飽龍蝦湯汁,加埋飯上面嘅龍蝦肉(雖然有點碎),非常滿足!我平時食飯食得好慢,仲要食得少,但呢個飯⋯⋯我用咗5分鐘食曬成咁大碗,完全沒在誇張!comfort food名單又加一名大將✅ 4️⃣ 士多啤梨牛角包窩夫 ✦︎✦︎✦︎✧︎✧︎ 呢個嘅賣相好靚呀!但食落一般般,個croffle切唔開⋯⋯同埋太多cream,如果食得多會濟,不過見佢咁打卡able,今次放佢一馬啦!₊˚

1️⃣ ⁠慢煮雞胸肉沙律 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎

2️⃣ 16小時慢煮西冷牛扒 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎

3️⃣ 龍蝦意大利飯 ✦︎✦︎✦︎✦︎✦︎

4️⃣ 士多啤梨牛角包窩夫 ✦︎✦︎✦︎✧︎✧︎

呢個嘅賣相好靚呀!但食落一般般,個croffle切唔開⋯⋯同埋太多cream,如果食得多會濟,不過見佢咁打卡able,今次放佢一馬啦!₊˚⊹♡

2024-03-25
Type of Meal
Dinner
Dinner Set for Two 💰368🥗頭盤 x2🍝主菜x2🍨甜品x2🍹飲品x2✨慢煮雞胸肉沙律雞胸肉既份量都幾多🤭岩哂健康既豬仔🤪✨意大利巴馬火腿巴馬火腿咸咸地🐷加埋啲沙律菜都幾夾🥗✨16小時慢煮西冷牛扒私心推薦❗️5成熟既牛扒煎得岩岩好 牛扒大大塊🥩小c妹揀左跟意粉🍝呢個價錢食到呢個質素既牛扒真係唔錯👍✨龍蝦意大利飯龍蝦肉都好結實🦞加埋意大利飯煮得岩岩好🍚唔會太水 又唔會太乾🤭✨士多啤梨牛角包窩夫私心推薦‼️強烈建議各位豬仔揀呢款甜品‼️顏值爆表 又好食🤭牛角包窩夫上面有層芝士蛋糕🍰好smooth 好creamy😋加埋新鮮既士多啤梨同士多啤梨醬🍓成件事好夾 最後食到呢個甜品好加分💯✨熱鮮奶咖啡✨熱檸檬水
Dinner Set for Two 💰368

成件事好夾 最後食到呢個甜品好加分💯

✨熱鮮奶咖啡

✨熱檸檬水
2024-03-28 102 views
聽聞新蒲崗有間唔錯既cafe,途經新蒲崗決定試一試佢。可惜食物質素實在欠奉,大家失望而歸。🤕雞胸肉沙律雞胸肉幹增增。🤕龍蝦義大利飯龍蝦汁冇乜海鮮味,而且太稀。飯粒偏硬,太多汁食落似湯飯。🤕十六小時慢煮西冷牛扒塊牛扒好硬,冇乜肉香味。❣️流心蛋蜜糖煙肉熱香餅唯一算唔錯既食物。煙肉同蜜糖熱香餅既配搭奇妙得嚟都幾夾。點蛋黃食味道更香。總結:雖然價錢幾平,但quality真係唔得。可能輕食類會相對好啲。

🤕雞胸肉沙律
雞胸肉幹增增。

🤕龍蝦義大利飯
龍蝦汁冇乜海鮮味,而且太稀。飯粒偏硬,太多汁食落似湯飯。

🤕十六小時慢煮西冷牛扒
塊牛扒好硬,冇乜肉香味。

❣️流心蛋蜜糖煙肉熱香餅

2024-03-27 82 views
喺open rice book左生日優惠入門坐低左職員就問左貴姓,搵左我地booking結果無主動同我地講送蛋糕既事跟住叫二人餐個陣揀甜品個陣已經問左職員訂座送既生日蛋糕大約係咩款等揀甜品唔好撞款到最後職員都係唔會主動送蛋糕其實唔想送就唔好整呢個優惠啦,到最後無癮到費事問佢拎,好似乞佢咁另外野食係幾好食既, 不過個牛扒喺前菜黎km唔夠一分鐘就一齊黎埋結果好快就凍晒..全場客唔夠5枱, 兩個侍應都無乜心咁就算再好食都未必會黎第二次
喺open rice book左生日優惠
入門坐低左職員就問左貴姓,搵左我地booking
結果無主動同我地講送蛋糕既事
等揀甜品唔好撞款
到最後職員都係唔會主動送蛋糕

結果好快就凍晒..

全場客唔夠5枱, 兩個侍應都無乜心咁
就算再好食都未必會黎第二次
2024-03-26 79 views
今日和朋友到新蒲崗做運動,做完瑜伽後,在附近找一間餐廳進食,曾經到附近的一間Cafe進食,還記得味道不錯,也要帶朋友入去試試。餐廳座位闊落,空間舒適,還設有不同的生日優惠。晚上的餐牌有dinner set,價錢恰當。包括前菜,主食,甜品,飲品。最後我們叫了以下食品。1.慢煮雞胸肉沙律沙律新鮮,配上蕃茄仔和橙,相對Fresh2.意大利巴馬火腿朋友叫了這個斑馬火腿沙律。3.16小時慢煮西冷牛扒牛扒可以配上飯或意粉,可惜沒有薯菜,如果有薯菜我會更開心。西冷牛扒大有濃濃的牛味,食落有嚼口。4.16小時慢煮羊架羊架非常軟腍,但少少蘇媚,配上沙律菜和意粉,滿足。5.北海道芝士蛋糕濃濃的芝士蛋糕配上美麗的畫,為這天畫上完美的。6.朱古力咖啡7.檸檬茶
餐廳座位闊落,空間舒適,還設有不同的生日優惠。
晚上的餐牌有dinner set,價錢恰當。
包括前菜,主食,甜品,飲品。
最後我們叫了以下食品。

1.慢煮雞胸肉沙律
沙律新鮮,配上蕃茄仔和橙,相對Fresh

2.意大利巴馬火腿
朋友叫了這個斑馬火腿沙律。
3.16小時慢煮西冷牛扒
4.16小時慢煮羊架
羊架非常軟腍,但少少蘇媚,配上沙律菜和意粉,滿足。
5.北海道芝士蛋糕
濃濃的芝士蛋糕配上美麗的畫,為這天畫上完美的。
6.朱古力咖啡
7.檸檬茶
2024-03-23
$200 (Dinner)
2024-03-26 42 views
到新蒲崗吃晚餐,這間餐廳非常特別,門外以灰藍主調為裝飾,入內後,木器傢俬及簡約裝修給人一種很舒服的感覺。 我們點了一個二人晚餐,價值$368**頭盤三選二蘑菇濃湯:有濃郁的蘑菇味,口感滑順,而且帶有一點點的蘑菇碎,很有𡁻頭,湯很濃稠濃郁。意大利巴馬火腿:火腿質地十分鮮嫩,充滿鹹香。底層的沙律菜非常新鮮。**主菜五選二16小時慢煮西冷牛扒:西冷牛扒肉質非常嫩滑多汁,入口即化。搭配的意粉份量十分大,吃起來非常滿足。龍蝦意大利飯:這個意大利飯絕對要推薦!熱騰騰的上枱,龍蝦肉質鮮嫩多汁,意大利飯粒粒分明,吸收了龍蝦的鮮味,十分好味!**甜品三選一士多啤梨牛角包窩夫:窩夫的外皮酥脆,內部軟嫩。搭配着酸酸甜甜的士多啤梨和厚厚濃郁的cheese cream,整個口感非常豐富。
我們點了一個二人晚餐,價值$368

**頭盤三選二
蘑菇濃湯:

意大利巴馬火腿:
火腿質地十分鮮嫩,充滿鹹香。底層的沙律菜非常新鮮。

**主菜五選二
16小時慢煮西冷牛扒:

龍蝦意大利飯:

**甜品三選一
士多啤梨牛角包窩夫:
2024-03-22 81 views
友人在新蒲崗工作,放工後相約到附近工廈法式小餐館【Coti the Bistro】晚餐。餐廳門面頗為隱蔽,想不到單門後竟別有洞天,型格吊燈散發柔和燈光,加上闊落舒適的座位,感覺親切溫馨。 2人4道菜晚餐$368,前菜、沙律、餐湯3選2,主食牛扒、羊架、意粉及意大利飯5擇其2。甜品有芝士蛋糕、牛角包窩夫或布甸,還包括飲品兩杯。 "慢煮雞胸肉沙律"有機雞胸份量超多,切成方粒慢煮後煎香,吃下鮮嫩。沙律菜新鮮爽口,還配上柑橘和車厘茄特別解膩開胃。"南瓜濃湯"Creamy得來帶南瓜蓉,口感不俗。"16小時慢煮西冷牛扒"牛味濃郁帶嚼勁,5成熟切下粉嫰有肉汁,加上蒜蓉汁更加惹味。意粉質地對版,伴以大量沙律菜,飽肚之餘不會太膩。"16小時慢煮羊架"經長時間燉煮後,肉質腍滑,中間一根粗骨輕輕一切即骨肉分離。吃下騷香軟腍肉味香濃,肉汁滿滿。羊架份量不算大,感覺有點不夠喉呢。甜品選了"士多啤梨牛角包窩夫",窩夫烘得香脆富牛油香,忌廉厚厚一層輕柔滋味,加上海綿蛋糕及片片士多啤梨,口感多層次又不太甜膩。 飲品"朱古力咖啡"賣相漂亮,喝下朱古力和咖啡味平衡。"檸檬茶"茶底清香,點了無糖也完全不會苦澀。

"南瓜濃湯"Creamy得來帶南瓜蓉,口感不俗。

• 法式燉煮羊膝
朋友突然話要同我預祝生日🌟不過大家收工唔想去太遠,所以就去咗成日食lunch的 coti 慶祝🍾 lunch就食得多了,好耐冇食呢度晚餐,試吓有啲咩新嘢先得🤪🥗意大利巴馬火腿火腿的鹹香與清新的蔬菜好夾~火腿的質地軟嫩帶著微微的韌勁,搭配新鮮蔬菜和酸甜的沙拉汁,好開胃🐂16小時慢煮西冷牛扒慢煮令牛肉更加軟嫩同時鎖住肉汁,每一口都充滿了肉汁和濃郁的牛肉香味,配上洋蔥汁令味道更加豐富🦞龍蝦意大利飯中間放了很多龍蝦肉,龍蝦肉質鮮嫩,口感很豐富~飯粒鬆軟有彈性,完美吸收了龍蝦的鮮甜味道~推薦這個給大家🍓士多啤梨牛角包窩夫呢個係最佳甜品🌟一定要趁熱食~窩夫入口好香烘焙味,加上外層酥脆,內裡鬆軟,口感極佳!搭配新鮮的士多啤梨,增添了水果的酸甜風味🍓配上輕柔的cream和士多啤梨糖漿,味道更加濃郁~整個窩夫散發著香氣❤️用呢個窩夫做結尾,可以為晚餐畫上完美嘅句號👍🏻

🥗意大利巴馬火腿

🐂16小時慢煮西冷牛扒

🦞龍蝦意大利飯

🍓士多啤梨牛角包窩夫

$202 (Dinner)
約朋友食飯,佢話係新蒲崗附近有間西餐唔錯,就帶埋我一齊去試試。Dinner set $368 for 2意大利巴馬火腿.慢煮雞胸肉沙律前菜黎講沙律份量都比較多,巴馬火腿咸香十足,入口柔軟,配埋胡麻醬沙律菜一齊食好清新,另外雞胸肉切成一粒粒好易入口,微微煎過令雞肉好香口,同時肉質都煮得嫩滑,好高質16小時慢煮羊架(跟意粉)羊架經16小時慢煮,表面煎香內裡肉質嫩滑多汁,幾有水準,味道香濃冇乜膻味,蘸上伴碟既醬汁份外惹味,意粉煮得軟硬適中,唔會好似坊間碟頭意粉煮到發漲晒👍🏻卡邦尼意粉高質Carbonara! 呢款係滿滿蛋黃同芝士既傳統煮法,條條意粉掛滿金黃香濃既醬汁,入口順滑creamy,其中煙肉唔係用薄片,而係用上豬腩肉切條再炒香,肉味更濃,好惹味北海道芝士蛋糕甜品同樣唔會令人失望🍰芝士蛋糕入口順滑綿密,而且甜度適中,係晚餐既完美總結💕餐飲 - 鮮奶咖啡.檸檬茶跟餐免費跟飲品,Latte奶味香濃又唔會太甜,檸檬茶茶底清新🍋📌Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)地址:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖評語食物真材實料,性價比高環境舒適🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分

Dinner set $368 for 2

意大利巴馬火腿.慢煮雞胸肉沙律

16小時慢煮羊架(跟意粉)

卡邦尼意粉

北海道芝士蛋糕

餐飲 - 鮮奶咖啡.檸檬茶

📌Coti the Bistro (五芳街) (新蒲崗)
地址:新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

評語
食物真材實料,性價比高
環境舒適

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#新蒲崗 #CotitheBistro #五芳街 #cafe #羊架 #巴馬火腿 #芝士蛋糕 #卡邦尼
2024-03-15 85 views
同餐牌有啲出入叫左一個扁意粉同一個闊條麵但係最後兩個都係闊條麵如果唔睇餐牌 淨係評論呢兩碟pasta嘅味道同口感都算唔錯嘅 慢煮牛肉扁意粉 $88 牛肉煮得好腍同入味配埋個好濃郁嘅蕃茄醬係幾開胃嘅辣蕃茄蟹肉闊條麵 $98平心而論 我覺得個醬其實就係慢煮牛肉扁意粉個醬嘅辣版 不過餐牌又真係寫spicy tomato sauce 佢又無呃我嘅其實有好多配料 蟹肉但因為啲pasta醬真係太多 好似湯浸意粉咁我都唔係好食到每份意粉都跟一份餐湯/沙律 同一杯飲品另收加一服務費而且好似會定期換餐牌因為我都係睇完其他人介紹所以去試但係有好幾款食物都係餐牌上無
同餐牌有啲出入

另收加一服務費

而且好似會定期換餐牌
因為我都係睇完其他人介紹所以去試
但係有好幾款食物都係餐牌上無
隱世coffee shop 座位寬敞 卡位形式比較多 小清新式裝修 西餐份量比較大 岩曬大食既朋友仔二人套餐 Dinner Set $368前菜係兩份沙律🔶慢煮雞胸肉沙律🥗沙律菜夠曬新鮮 雞胸肉份量多 大大粒清新清爽既味道🔶意大利巴馬火腿🥗巴馬火腿有兩大塊 火腿咸香 味道好好下邊仲有沙律 沙律菜夠曬新鮮🔶16小時慢煮西冷牛扒慢煮西冷牛扒好大塊 仲可以配埋意粉或者飯慢煮既關係 牛扒肉質好 煮出黎都夠鮮嫩保持到肉汁 仲可以將意粉撈埋牛扒汁一齊食🔶龍蝦意大利飯龍蝦意大利飯 飯嘅份量好足 龍蝦係一個蟹鉗肉意大利飯上仲要鋪滿咗好多龍蝦肉🔶士多啤梨牛角包窩夫窩夫做到好脆 而已好香蛋味 窩夫十分出色除左士多啤梨之外 仲有厚厚既cheese cream窩夫配埋cheese cream就好夾🔶凍朱古力咖啡面頭忌廉有拉花 真係岩曬用黎打卡而且賣相都好好🔶熱檸茶🍴整體評價:西餐黎講 份量真係比較大同埋一個套餐咁叫就包前菜+Main+野飲+甜品西冷牛扒既肉質比較鮮嫩 龍蝦意大利飯做到粒粒分明 龍蝦既肉都有好多最後食埋士多啤梨牛角包窩夫 窩夫真係做得十分出色 脆口而已做到口感好好 好香蛋味推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️—
隱世coffee shop 座位寬敞 卡位形式比較多

同埋一個套餐咁叫就包前菜+Main+野飲+甜品
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 Apple Pay Google Pay