Restaurant: Coucou Hotpot‧Tea Break (The Wai)
Terms & Details:
2024-10-16 2254 views
最近湊湊迎國慶做緊限定 promote‼️ 👉🏻新品有75折優惠之外,🥳 湯底升級仲唔加價👍🏻‼️ 未食過湊湊火鍋嘅我,見咁吸引,即刻約埋屋企人一齊試吓入到店內第一眼就比自助區吸引😍除咗醬料款式選擇多之外仲有涼拌小食、滷肉飯、同4款水果提供自取🥰 推介必食佢哋嘅涼拌魚皮 😝 麻辣得來又爽脆👍🏻 鍋底方面,我哋就揀咗佢哋最新品鍋底 🍲昆布文蛤鰹魚鍋 同🍲貴州木姜子酸湯,兩款做鴛鴦鍋底😝😝🍲貴州木姜子酸湯~呢款鍋底酸酸地帶微辣🥰開胃得嚟 都幾惹味🍲昆布文蛤鰹魚鍋~嘅湯底會隨鍋附送一份文蛤 😝啱晒鍾意食海鮮嘅我配料我哋點佐✨華麗海鮮拼盤有扇貝、基圍蝦、南非鮑魚、白鱔同文蛤👍🏻 扇貝肉嫩,鮑魚鮮味,基圍蝦肉結實,食得岀全部都好新鮮‼️✨貓爪蝦滑鍾意打卡嘅必點 😝 貓爪造型賣相非常可愛,咬落蝦滑爽口彈牙👍🏻👍🏻✨美國牛板腱,厚薄均勻,肉味濃👍🏻✨爽口牛黃喉,口感煙煙韌韌✨香酥蚵仔,台式風味加咗啲椒鹽,都幾香口食完火鍋之後最驚喜嘅係店員突然之間送上✨芒果沙冰同埋✨紅豆豆腐布甸😝食完火鍋嚟番碗甜品,解膩之餘超滿足丫😝台式特調飲品✨抹茶開心果椰 - 淡淡嘅開心果味配搭底層嘅豆腐布甸,必試推介‼️✨百事蜜桃綠茶
最近湊湊迎國慶做緊限定 promote‼️

入到店內第一眼就比自助區吸引😍
除咗醬料款式選擇多之外

鍋底方面,我哋就揀咗佢哋

🍲貴州木姜子酸湯~呢款鍋底酸酸地帶微辣🥰開胃得嚟 都幾惹味

配料我哋點佐✨華麗海鮮拼盤

✨貓爪蝦滑

✨美國牛板腱,厚薄均勻,肉味濃👍🏻

✨爽口牛黃喉,口感煙煙韌韌

✨香酥蚵仔,台式風味加咗啲椒鹽,都幾香口

食完火鍋之後最驚喜嘅係
店員突然之間送上✨芒果沙冰同埋✨紅豆豆腐布甸😝

食完火鍋嚟番碗甜品,解膩之餘超滿足丫😝

台式特調飲品
2005 views

✨百事蜜桃綠茶生可樂 - 可樂帶點蜜桃綠茶味,飲落非常清爽👍🏻👍🏻
  • 貓爪蝦滑
  • 華麗海鮮拼盤
  • 貴州木姜子酸湯
2024-10-04 2736 views
天氣涼涼地,以段時間打邊爐最適合不過,今日我地去左大圍圍方的「湊湊火鍋‧茶憩 」,餐廳主打台灣特色的火鍋和現搖茶,以家餐廳做緊優惠,迎國慶限定新品75折,優惠期至10月31日, ⁠有新鍋底、新海鮮、炸物和小食。餐廳設有自助吧,有醬料區,醬料區款多達二十款,另外亦有生果,小食和台式滷肉飯,以到既台式滷肉飯好出色,唔小心食左幾碗。昆布鰹魚鍋&貴州木子姜子酸湯鍋湯底升級不加價兩款湯式味道濃郁,而貴州木子姜子酸湯,酸酸辣辣好開胃。華麗海鮮拼盤(小)拼盤有蝦、鮑魚、扇貝、蜆,海鮮新鮮,蝦爽口彈牙;蜆處理得好好,沒有沙、好鮮甜;鮑魚Q嫩有彈性。美國特選級牛板腱薄薄一大片,油脂豐富,肉味濃郁,口感軟腍。貓爪蝦滑造型可愛,貓爪圖案,蝦滑食到有粒粒蝦,爽口彈牙。香酥蚵仔蚵仔炸得剛剛好,好酥脆,不油膩。另外亦點了皇帝菜、爽口牛黃喉,寶寶童樂餐。如果帶小朋友黎打邊爐,唔驚小朋友冇野食,以到有寶寶童樂餐,入面有菜、魚、蝦、牛肉、冬菇,清清淡淡,好岩小朋友食。抹茶開心椰&百事蜜桃綠茶生可樂抹茶開心椰抹茶融合左開心果,兩者味道平衡得好好,口感醇厚;百事蜜桃綠茶生可樂如果多點氣會更好。打完邊爐,每人送試一杯芒果沙

昆布鰹魚鍋&貴州木子姜子酸湯鍋
湯底升級不加價
兩款湯式味道濃郁,而貴州木子姜子酸湯,酸酸辣辣好開胃。

華麗海鮮拼盤(小)

美國特選級牛板腱
薄薄一大片,油脂豐富,肉味濃郁,口感軟腍。

貓爪蝦滑
造型可愛,貓爪圖案,蝦滑食到有粒粒蝦,爽口彈牙。

香酥蚵仔
蚵仔炸得剛剛好,好酥脆,不油膩。

另外亦點了皇帝菜、爽口牛黃喉,寶寶童樂餐。

抹茶開心椰&百事蜜桃綠茶生可樂

打完邊爐,每人送試一杯芒果沙冰&紅豆豆腐花,豆腐花估唔到味道又幾夾,豆腐花可以中和紅豆的甜味。
幾乎係同朋友開餐嘅飯堂,今次又再食晚市試下中秋出嘅新嘢!喺9月6號至18號期間訂位嘅話就可以獲贈企鵝賞月!鴛鴦鍋揀咗酸菜白肉拼麻辣鍋,湯底已經有好多料,麻辣鍋入邊有鴨血及豆腐等~呢個係中秋限定嘅花好月圓海鮮拼盤,有鮑魚、蝦、蜆、及鱔片~另外仲嗌多個鱔片,放麻辣鍋特別入味~企鵝賞月亦好Cute,一班企鵝仔圍住蝦滑!份量都幾多,呢個訂座優惠都幾抵!牛黃喉口感柔軟爽口~牛肩胛肥瘦均勻,職員亦會幫手剪開底下嘅大白菜~好鍾意呢度嘅飲品好人性化,可以更改甜度及冰度,雙柚愛玉茉莉係冰沙,個人更喜歡雙柚愛玉茉香茶~另一個喜歡嘅地方係食食下會fill鴨血豆腐,又會送上小飲品及甜品~整體用餐感覺很好!⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯𖤣 鴛鴦鍋𖤣 華麗海鮮拼盤𖤣 企鵝賞月𖤣 新鮮白鱔片𖤣 美國牛肩胛肉𖤣 爽口牛黃喉𖤣 油麥菜𖤣 雙柚愛玉茉莉𖤣 雙柚愛玉茉香茶

牛黃喉口感柔軟爽口~

牛肩胛肥瘦均勻,職員亦會幫手剪開底下嘅大白菜~

⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯
𖤣 爽口牛黃喉
𖤣 油麥菜
𖤣 雙柚愛玉茉莉
𖤣 雙柚愛玉茉香茶
$583 (Dinner)
2024-08-12 4846 views
2024年8月5日 星期一呢日終於有機會嘗試下湊湊既午市套餐,喺大圍圍方新開張幾個月都未有機會黎,成日都見到大排長龍,呢日一於去試下餐廳門面整得好有時尚風格,門口有兩隻海豚雕像,仲有流水添入到去好似去咗水族館咁,燈光同裝修嘅用色都幾cyber,每張枱都有獨立空間,傾偈都唔怕其他枱聽到今次嚟主要係嘗試下餐廳嘅午市套餐,因為係台式半自助套餐,可以出去自助區任拎水果同前菜,主食都有幾多款選擇,價錢都唔算太貴,$100內有找,仲可以半價加購茶飲添,所以我哋每人叫咗一個午市套餐自助區除咗有唔同嘅醬料可以自製之外,餐廳都提供咗八款唔同風味嘅醬料配搭俾客人,比較少見嘅醬汁有XO醬、蘑菇醬同香油等等,另外仲有前菜同生果提供,生果都有好多款,例如西瓜、哈密瓜同柑,見到店員係新鮮切出嚟,夠晒新鮮清甜,未食主菜都拎咗幾舊黎食,西瓜冇乜核,而且起晒沙等咗一陣飲品就首先送到,呢個係冰冬瓜檸檬,仲加左茉莉茶凍,味道酸酸甜甜,再加埋食到茉莉花茶凍,口感好豐富又解渴老婆要嘅係雲朵絲絨美人烏龍,飲品上面有一層奶蓋,真係好似雲層咁,口感好幼滑,烏龍茶味幾突出食物方面有寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋,附有烏冬、前菜同甜品,份量都唔
2024年8月5日 星期一

餐廳門面整得好有時尚風格,門口有兩隻海豚雕像,仲有流水添

食物方面有寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋,附有烏冬、前菜同甜品,份量都唔少,個火鍋每一啖都食到蕃茄味,而且裏面嘅牛肉煮得好腍,落埋烏冬落去再煮一陣,啲烏冬已經掛晒蕃茄汁,烏冬口感幾煙韌

至於我就要咗台北燉排骨飯,排骨煮得好入味,而且腍到小朋友都食到,醬汁有少少微辣,用嚟撈飯食一流,最估唔到嘅係甜品竟然係豆腐花布甸,上面加咗紅豆蓉,甜甜地充滿豆香

埋單每人百幾蚊左右,就可以任食生果同前菜,係好豐富嘅午餐
2024-08-05
$110 (Lunch)
2 day(s) ago 0 views
每次一諗唔到食咩,全家一定係去湊湊火鍋,真係好岩一家大小一齊去。因為我真係大愛佢哋嘅自助吧,除咗有醬料,仲有生果、香辣杏鮑菇同涼拌魚皮!每次去都食一大盤🤗🤗仲有‼️仲有‼️免費‼️超豐富‼️兒童餐‼️今次揀咗鴛鴦鍋,大人細路都滿足到!一邊係花膠雞,而另一邊係台式麻辣鍋!花膠雞鍋個湯真係好出色,店員話打邊爐之前可以飲左啖湯先,用咗鮑魚、唔同菇煲鮮味十足!我哋差唔多飲哂成個湯底🤣🤣個鍋仲配咗一碟花膠、竹笙,好補好岩呢個天氣。 台式麻辣鍋仲可以瘋狂任加豆腐鴨血,係我最最最愛,好抵食每次必點💕💕🐮肉肉聖誕樹🎄廚師將牛肉砌成聖誕樹造型,好可愛,好有聖誕氣氛啱晒打卡🥰總共有兩款牛肉,肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,牛味好濃郁。
打邊爐當然唔少得海鮮,#新鮮活撈蚵仔同手工蝦滑我都大推!蝦滑入面真係有大大粒蝦,好彈牙!企鵝墨魚丸都好得意,而且味道都唔錯有啲細細粒嘅墨魚粒。

🐮肉肉聖誕樹🎄

天氣凍最啱去打邊爐💗湊湊火鍋最近推出咗多款聖誕節限定新品🎄有新鍋底真材實料嘅花膠雞鍋,仲有超可愛聖誕樹肉肉🥳食材高質,吃飽飽仲可以開心打卡~🔶 駌鴦鍋揀咗聖誕新鍋底~紅顏竹笙花膠雞鍋同埋臺式麻辣鍋。花膠雞鍋超正!一滾起先飲2大碗💗用料好足,有超多竹笙~質感濃稠,膠質豐富,滋養又暖身,啖啖都是精華~臺式麻辣鍋麻香味濃有層次,不會過辣。🔶聖誕樹肉肉超可愛的聖誕樹造型🎄肉肉拼盤~打卡超讚的!牛肉牛味濃,肉質鮮嫩可口很不錯。🔶新鮮活撈蚵仔蚵仔肥美新鮮~涮過後依然鮮嫩滑滑,鮮味十足,好喜歡~🔶 手工蝦滑每份份量都幾多😋鮮香彈滑。🔶 企鵝丸墨魚漿製嘅企鵝丸丸~店家招牌菜🥳企鵝造型好QQ。入口墨魚味濃好彈牙。🔶 四川小酥肉炸得非常酥脆,香脆不膩。🔶貴妃烏龍珍珠奶茶仲有多款台式茶飲可以點💗 珍珠奶茶🧋烏龍茶和奶香好平衡,小小珍珠軟糯Q彈~🔶自助區有多款水果🍉當日有西瓜哈密瓜和小蕃茄。另外有幾款台式前菜,仲有非常惹味嘅滷肉飯~超好吃。依家仲有早鳥85折夜貓8折優惠添。

🔶 駌鴦鍋

🔶聖誕樹肉肉

🔶新鮮活撈蚵仔
蚵仔肥美新鮮~涮過後依然鮮嫩滑滑,鮮味十足,好喜歡~

🔶 手工蝦滑
每份份量都幾多😋鮮香彈滑。

🔶 企鵝丸

🔶 四川小酥肉
炸得非常酥脆,香脆不膩。

🔶貴妃烏龍珍珠奶茶

🔶自助區

5 day(s) ago 0 views
話咁快已經踏入12月中✨係時候諗吓聖誕節食啲咩好🙂‍↕️每年聖誕節都係食西餐有啲厭⛄️見到湊湊出左聖誕節套餐🎄肉肉聖誕樹真係好誇張🥩一黎到除咗噴煙之外 仲有成坐樹咁多嘅肉肉🎄超級有聖誕氣氛❄️花膠雞湯底喺大打邊爐之前可以飲咗個湯先🤍暖胃之餘又養顏 未開吃先滿足💕新出既新泰國冬蔭功湯底啱晒冬天食🌶️套餐入邊有埋自選海鮮 我就揀左蚵仔 🦪將佢煮埋落個湯底度提升鮮味🤤食到最後仲會有甜品跟埋 打邊爐嚟講真心完美😍
話咁快已經踏入12月中✨

套餐入邊有埋自選海鮮 我就揀左蚵仔 🦪
將佢煮埋落個湯底度提升鮮味🤤

食到最後仲會有甜品跟埋 打邊爐嚟講真心完美😍
5 day(s) ago 0 views
呢間湊湊火鍋已經係第N次回訪,而家做緊好多優惠,譬如早鳥85折夜貓8折,真係由朝到晚都有折扣😍最吸引係包間訂座會送鴨血,仲可以帶返屋企食tim,點少得有Xmas Menu🎄自助吧有開胃冷盤小食、水果同魯肉飯,小食就有爽脆魚皮絲同鮑魚菇,麻麻辣辣幾開胃,而水果就有西瓜同哈蜜瓜,同樣好清甜多汁💦花膠雞鍋拼台式麻辣鍋呢個花膠雞係新推出架,湯底濃郁之餘超足料🤩除左花膠外,仲有竹笙、鮑魚仔、雞肉同菇等,記得一定要飲左湯先,滿滿嘅膠原蛋白🥰🥰🥰台式麻辣鍋比較溫和,唔算太辣,入面嘅鴨血同豆腐都好嫩滑又入味,都幾惹味🤗肉肉聖誕樹有牛肉堆砌出黎嘅聖誕樹超吸睛🎄分別有兩款美國特選級牛肉,同樣油脂分佈均勻,而且口感嫩滑得黎牛味濃郁😋可愛企鵝丸超得意,以墨魚肉、墨魚汁而成,口感好Q彈,仲帶點淡淡墨魚鮮甜😊新鮮活撈蚵仔蚵仔好鮮嫩,食落啖啖爆汁💦搭配麻辣湯底更惹味😝黑松露蝦滑蝦滑鮮味細緻,食到原粒蝦肉之餘啖啖彈牙😚萵筍好爽脆又鮮甜,打邊爐必備之選👍🏻四川小酥肉外脆內軟,面層帶點麻辣,幾過癮😆貴妃烏龍珍珠奶茶淡淡茶香,飲落好清新又解膩,而且珍珠仲好Q彈

自助吧

花膠雞鍋拼台式麻辣鍋

肉肉聖誕樹

可愛企鵝丸

新鮮活撈蚵仔
蚵仔好鮮嫩,食落啖啖爆汁💦搭配麻辣湯底更惹味😝

黑松露蝦滑
蝦滑鮮味細緻,食到原粒蝦肉之餘啖啖彈牙😚

萵筍
好爽脆又鮮甜,打邊爐必備之選👍🏻

四川小酥肉
外脆內軟,面層帶點麻辣,幾過癮😆

貴妃烏龍珍珠奶茶
淡淡茶香,飲落好清新又解膩,而且珍珠仲好Q彈

2024-12-11
Type of Meal
Dinner
🖤 聖誕會出新Menu!節日限定肉肉聖誕樹🎄!湯底可以升級花膠雞!竹笙花膠湯底,可以飲咗底湯先,再加湯落去打邊爐~ 非常濃郁另一邊就叫咗台式麻辣鍋,幾惹味,又唔會太辣提前訂咗會有折扣🖤 新鮮活撈蚵仔🦪,新鮮🖤 黑松露蝦滑,超級彈牙🖤 可愛企鵝丸,勁得意,食落仲好香魚肉味🖤 肉肉聖誕樹,啱晒節日氣氛,拆落仲其實好多肉🖤 萵筍,平時好少食幾鍾意🖤 四川小酥肉,麻味好重,鍾意食酥麻酥麻的就好啱食😋🖤 仲可以出去自助Bar攞前菜,醬料,同埋生果任食😁🖤 配埋兩杯貴妃烏龍珍珠奶茶 🧋非常滿足!🖤 如果包間訂座仲會送鴨血+可以帶返屋企食 😁
🖤 聖誕會出新Menu!節日限定肉肉聖誕樹🎄!

另一邊就叫咗台式麻辣鍋,幾惹味,又唔會太辣
提前訂咗會有折扣

🖤 新鮮活撈蚵仔🦪,新鮮

🖤 黑松露蝦滑,超級彈牙

🖤 可愛企鵝丸,勁得意,食落仲好香魚肉味
🖤 肉肉聖誕樹,啱晒節日氣氛,拆落仲其實好多肉

🖤 萵筍,平時好少食幾鍾意

🖤 四川小酥肉,麻味好重,鍾意食酥麻酥麻的就好啱食😋

🖤 仲可以出去自助Bar攞前菜,醬料,同埋生果任食😁

🖤 配埋兩杯貴妃烏龍珍珠奶茶 🧋非常滿足!

🖤 如果包間訂座仲會送鴨血+可以帶返屋企食 😁
6 day(s) ago 0 views
天氣涼涼地,口痕痕又想去食火鍋。每次晚餐時段經過「湊湊火鍋‧茶憩」都客人滿滿,這次朋友提早預訂,齊齊來滾一番。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:🥣湯底:鴛鴦鍋🔸紅顏花膠雞鍋 🍽先喝一口,暖暖胃。內裡的花膠令湯水更加濃郁,食物吸引了湯的精華,提升了味道。🔸台式麻辣鍋🍽辣與麻,帶來一種獨特的刺激感。1️⃣肉肉聖誕樹🍽薄薄的肉片,聖誕樹的擺設,很有心思。2️⃣新鮮活撈蚵仔🍽大大隻,肉質肥美,很鮮甜。3️⃣黑松露蝦滑🍽每口都散發著黑松露味道,啖啖蝦肉,嚼起來彈牙。4️⃣企鵝丸(墨魚漿)🍽可愛的造型,大人小朋友都唔會抗拒。5️⃣萵筍🍽清新,吃起來爽口。6️⃣四川小酥肉🍽香脆,辣味慢慢滲透,絕對可刺激你的味蕾。7️⃣貴妃烏龍珍珠奶茶🍽清香的烏龍茶,Q彈的珍珠,滋味!8️⃣甜品🍽吃完最後的甜品,令整餐很滿足。🛎️店員告知:餐廳將推出🎄Xmas Menu,只要包間訂座送鴨血,可以帶返屋企食添!

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
🥣湯底:鴛鴦鍋
🔸紅顏花膠雞鍋
🔸台式麻辣鍋
🍽辣與麻,帶來一種獨特的刺激感。
1️⃣肉肉聖誕樹
🍽薄薄的肉片,聖誕樹的擺設,很有心思。
2️⃣新鮮活撈蚵仔
🍽大大隻,肉質肥美,很鮮甜。
3️⃣黑松露蝦滑
🍽每口都散發著黑松露味道,啖啖蝦肉,嚼起來彈牙。
4️⃣企鵝丸(墨魚漿)
🍽可愛的造型,大人小朋友都唔會抗拒。
5️⃣萵筍
🍽清新,吃起來爽口。
6️⃣四川小酥肉
🍽香脆,辣味慢慢滲透,絕對可刺激你的味蕾。
7️⃣貴妃烏龍珍珠奶茶
🍽清香的烏龍茶,Q彈的珍珠,滋味!
8️⃣甜品
🍽吃完最後的甜品,令整餐很滿足。

2024-12-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
卡位環境闊落,可以再加寶寶椅,小朋友有兒童木製餐具🍽️。最好既地方係~火鍋單點就會送豪華寶寶餐❤️(價值$128)一來唔駛擔心小朋友無野啱食👶🏻,大人可以隨心所欲放心點餐🙌🏻~二來寶寶餐超級健康🌳材料豐富,由專業營養師製訂💯,可以揀飯🍚/烏冬🍜▪️海釣鱸魚片🎣▪️鮮活帶子和跳跳基圍蝦🦐▪️日本A4和牛🐮▪️西班牙伊比利亞豬🐷▪️奶油水耕菠菜🥕▪️用深海昆布柴魚既上湯煮🌊無咗小朋友飲食既顧慮🎉,我地叫咗台式招牌鍋拼椰子雞鍋。台式招牌鍋係麻辣湯底🔥,入面有出名既鴨血+豆腐~湊湊火鍋另一個出名既地方係佢既自助吧🤩~醬料款式固然多,佢仲有肉燥飯任食🍚~唔駛驚淨係食海鮮🦀/肉🍖會唔夠澱粉質~生果🍉,前菜(麻辣菇+麻辣魚皮)🐠任取。前菜好受歡迎❤️,因為兩款都真係幾好食~餐廳refill好快~一清咗就會補給新的🤩。▪️新鮮活撈蚵仔🦪▪️新鮮白鱔片▪️可愛企鵝丸🐧▪️美國特選級牛肩胛🐄▪️千絲牛百葉▪️油麥菜🌾我地叫咗以下食物,樣樣都好新鮮🙌🏻,特別係蚵仔,白鱔片呢類海鮮🦐!美國特選級牛肩胛肉片脂肪分佈好靚💚,有牛味得來肉質嫩滑。另外仲叫咗可愛企鵝丸🐧,成個墨丸係企鵝造型,係火鍋到飄飄下好得意♨️~湊湊除左台式火鍋,仲有茶飲🧋!係

▪️海釣鱸魚片🎣

▪️可愛企鵝丸🐧
▪️美國特選級牛肩胛🐄
▪️千絲牛百葉
▪️油麥菜🌾

湊湊除左台式火鍋,仲有茶飲🧋!係唔係好正🤣當然要叫返我最愛嘅大紅袍珍珠奶茶。最新推出咗抹茶開心椰🥥,抹茶味濃,飲落仲有咁椰果,第2️⃣杯半價🙌🏻

💳而家⁠用美國運通及BoC Pay,消費即減優惠$1000減$200 🙌🏻
2024-11-29 220 views
送上沙冰,入口發現有膠粒,起初以為是冰粒,其實都幾危險。好彩有發現。經理表示是沙冰機的柄,並因脫落,所以膠斷了跌到杯中。大家要小心進食,希望不會再發生。其他食物還可。
送上沙冰,入口發現有膠粒,起初以為是冰粒,
其實都幾危險。好彩有發現。
其他食物還可。

• 膠粒沙冰
家人生日一行六人去食火鍋, 已經一早打電話問有一個免費嘅兒童餐,十分豐富單鍋椰子雞煲,只係得四件雞件,冇諗過火鍋嘅份量咁細嘅唯有出去自助吧嗰度,試唔同既小食、 魯肉飯同水果,無論係響鈴嘅份量同埋肉嘅份量都好少, 255蚊得10塊左右, 鮮蝦零吞好味, 仲有特色菜籃, 每人一小杯沙冰、 職員亦主動提供甜點, 紅豆豆腐花, 環境不錯, 職員友善朋友聚餐可以考慮, 930 後入座仲有折
單鍋椰子雞煲,只係得四件雞件,
朋友聚餐可以考慮, 930 後入座仲有折
2024-11-22
$300 (Dinner)
2024-11-21 445 views
天氣開始涼,又係時候打邊爐!最近去左食湊湊火鍋,原來而家訂座送鴨血,仲可以帶返屋企食,真係又食又拎!用AE / BoC Pay埋單仲有得食滿$1000減$200,個優惠都幾吸引!! 好欣賞佢地個自助吧,有好多款醬料可自由配搭,仲有涼拌小食、白飯同生果,都好豐富! ▪️麻辣鍋拼椰子雞鍋招牌麻辣鍋好惹味,而且唔算太辣,重點係鴨血可以無限追加,彈嫩又juicy好正!椰子雞湯充滿香甜椰子味,加上有鮮美雞肉同甜粟米,打邊爐前飲返碗暖下胃先▪️新鮮活撈蚵仔、白鱔片蚵仔鮮嫩多汁,搭配湯汁味道好夾,白鱔片質地爽彈,口感十足▪️可愛企鵝丸由墨魚漿製成,外型趣緻可愛,咬下去更是彈牙十足,好味必試▪️美國特選級牛肩胛牛肉肉質鮮嫩,油花分布均勻,大大塊口感豐富▪️牛百葉份量都幾多,口感爽脆Q彈,放落麻辣鍋食更惹味▪️抹茶開心椰口感醇厚,由抹茶、生椰乳同開心果混合而成,味道清甜▪️大紅袍珍珠奶茶個人鍾意點3分甜,更能飲到茶香,珍珠Q彈有咬口食到差唔多尾聲店員送上甜品,大滿足!

▪️麻辣鍋拼椰子雞鍋

▪️新鮮活撈蚵仔、白鱔片
蚵仔鮮嫩多汁,搭配湯汁味道好夾,白鱔片質地爽彈,口感十足

▪️可愛企鵝丸
由墨魚漿製成,外型趣緻可愛,咬下去更是彈牙十足,好味必試

▪️美國特選級牛肩胛
牛肉肉質鮮嫩,油花分布均勻,大大塊口感豐富

▪️牛百葉
份量都幾多,口感爽脆Q彈,放落麻辣鍋食更惹味

▪️抹茶開心椰
口感醇厚,由抹茶、生椰乳同開心果混合而成,味道清甜

▪️大紅袍珍珠奶茶
個人鍾意點3分甜,更能飲到茶香,珍珠Q彈有咬口

食到差唔多尾聲店員送上甜品,大滿足!
2024-11-10 591 views
弟婦話我今次回來,一定要試吓呢間火鍋,所以她、大細佬和我便去吃了!我一向覺得打邊爐食物,新鮮洗得乾淨,好唔好食就可能在於你自己加了啊什麼調味料Anyway 這間食店,啲嘢都新鮮同調味有好多款但我無想過,我最喜歡的竟會是他們的任取前菜:生滾魚皮-爽口和少少辣,讓人十分開胃!第二喜歡是他們的花膠湯底,弟婦話煲熱了就飲咗湯先,一陣打邊爐加水後就不可喝!個濃湯真的幾好味!我們點了套餐和加了兩款額外的已好飽!份量都好充足。想說雖然墨魚企鵝好可愛,但變了咁大舊墨丸,見到都飽和食了一隻都飽🙈&佢有一小杯試飲都好味,似芒果沙冰般的味道,如可送大杯些更好!服務方面:店員態度良好和你行出去取前菜和生果,他們都會小心讓你!總括而言:是可取的打邊度聚會地方

Anyway 這間食店,啲嘢都新鮮同調味有好多款

我們點了套餐和加了兩款額外的已好飽!份量都好充足。

總括而言:是可取的打邊度聚會地方

2024-10-28
$320 (Dinner)