Restaurant: Coucou Hotpot‧Tea Break (K11 Art Mall)
Terms & Details:
【油尖旺區】【湊湊火鍋‧茶憩】唔係第一次嚟呢間台式火鍋打邊爐,不過係第一次同五個靚女一齊去,第一次係其他枱啲佬昅我嗰枱啲女,可謂光宗耀祖之作。我哋叫咗鴛鴦鍋,係各 $138 嘅「臺式麻辣鍋」同「清涼椰子雞」,咩口味嘅朋友都實啱食嘛。海鮮我哋叫咗 $68 嘅「蝦夷扇貝」、$58 嘅「墨魚仔」、$108 嘅「基圍蝦(活)」同埋 $68 嘅「手工蝦滑」,總體嚟講要鮮味有鮮味,配合湯底都幾好食。之後到最重要嘅肉類,我哋叫咗一碟羊肉,兩碟牛肉,同埋一碟豬肉。分別係 $98 嘅「精選羔羊肉」、$138 嘅「美國特選級牛板腱」、$158 嘅「美國特選級牛肩胛」同埋 $98 嘅「玫瑰花松阪肉」,質素可以,叫對得住個價錢嘅。另外仲叫咗 $78 嘅「鵝腸」、$28 嘅「蛋餃」同 $28 嘅「烏冬」,都唔錯。另外 $68 嘅「黃金條酥」係酥炸嘅小食嚟,幾好食。嘢飲都係呢度重點,我哋叫咗 $36 嘅「雲朵絲絨普洱」、$33 嘅「雲朵絲絨茉香茶」、$39 嘅「大紅袍燕麥奶茶」同 $33 嘅「普洱珍珠奶茶」,大家都讚不絕口,冇介紹錯。另外仲有 $114 係自助吧,即係醬料、小食之類,埋單計落大約係 $19 一位。

另外仲有 $114 係自助吧,即係醬料、小食之類,埋單計落大約係 $19 一位。最後張單係 $1786,每人 $298,我覺得喺尖沙咀打邊爐嚟講,佢哋呢個價錢食到呢啲嘢唔算過份。冇食佢哋最出名嘅鴨血,但有飲飲品我已經好開心。。。

(地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #globaleats #food #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖東 #尖沙咀 #湊湊火鍋‧茶憩 #湊湊火鍋 #茶憩 #湊湊火鍋茶憩 #台式火鍋 #CoucouHotpotTeaBreak #臺式麻辣鍋 #清涼椰子雞 #蝦夷扇貝 #墨魚仔 #基圍蝦 #精選羔羊肉 #鵝腸 #手工蝦滑 #蛋餃 #烏冬 #黃金條酥 #美國特選級牛板腱 #美國特選級牛肩胛 #玫瑰花松阪肉 #雲朵絲絨普洱 #雲朵絲絨茉香茶 #大紅袍燕麥奶茶 #普洱珍珠奶茶 #1am1159 #1ambackup

2023-09-18 3050 views
📍 尖沙咀《湊湊火鍋‧茶憩》環境唔錯 燈光柔和 餐廳大部份都係卡位為主座位舒適 枱與枱之間有一定嘅距離空間感大 同埋私隱度高 我哋點咗鴛鴦鍋湯底紅顏花膠雞鍋🐥$138 + 韓式泡菜鍋🌶️$138小章魚福袋🐙$49 口感Q彈企鵝丸🐧 $59 好可愛 有d唔捨得食佢🤣美國特選牛肉雙拼🐮$248水蜜桃綠茶QQ🍑🍵大大杯 只係$32咋😱燒啤套餐🍻🍶 $85優惠自助$19/位 (前菜,水果🍉🍈,鹵肉飯,醬油)前菜: 魚皮爽口彈牙👍🏻…真係有啲估佢唔到前菜比想像中出色,中華沙律…水果: 哈密瓜 好甜☺️,西瓜 消暑一流滷肉飯 我哋兩個都encore左一碗😋最後 餐廳仲會送上一小杯菠蘿沙冰比客人*凡點購韓式泡菜鍋即獲得韓流探熱針挑戰卡一張,填寫後即可免費獲贈神秘菜 品一份(小章魚福袋)*燒啤Combo 隱藏小驚喜:湊湊就會給予一小杯大紅袍茶(大紅袍茶2:燒酒2:啤酒Cass)早鳥優惠:下午6 時前埋單及離座可享85 折宵夜優惠:晚上9 時入座可享8 折
📍 尖沙咀《湊湊火鍋‧茶憩》

美國特選牛肉雙拼🐮$248
水蜜桃綠茶QQ🍑🍵
大大杯 只係$32咋😱
燒啤套餐🍻🍶 $85
優惠自助$19/位 (前菜,水果🍉🍈,鹵肉飯,醬油)
水果: 哈密瓜 好甜☺️,西瓜 消暑一流
滷肉飯 我哋兩個都encore左一碗😋
最後 餐廳仲會送上一小杯菠蘿沙冰比客人

早鳥優惠:下午6 時前埋單及離座可享85 折
宵夜優惠:晚上9 時入座可享8 折
2023-09-10
$432.5 (Dinner)
2023-09-16 393 views
我與朋友於11月25 日晚6:45分到達貴公司香港尖沙咀K11 Musea 分店取號等待。 貴公司職員於8 時左右表示餐廳內有數張餐桌會於8 時半左右到達120 分鐘的用餐時間,所以8 時半左右將會有桌子給我們。 到了8 時半時,該職員表示,那些桌子雖已超時,她同事已催促離開幾次無果。 到8 時45 時,經過查問,發現該職員已安排數張空桌子給了預定8:30 的客戶,並聲稱公司政策是預訂客戶優先。 我很不理解,為什麼6:45 到達作為walk-in客戶的我們,會被預訂8:30 的桌的客戶不停插隊。這是你們所謂的制度嗎?! 另外,為什麼餐廳並無相關告示或該職員不預先告知?! 如我們早知道會被插隊,等待會遙遙無期,本人與朋友會選擇離開! 到了快9 時時,該職員向我們表示,所有中桌已安排給訂桌客户,讓我們等到10 時。 幸運地,有兩人桌空出來,我們最後才有幸4 個人擠進兩人桌開始用膳,當時我我已等待超過兩小時。最後,我們本來於10 時的行程都被逼取消,導致金錢損失! 我已決定短期內不會光顧貴公司餐廳

我已決定短期內不會光顧貴公司餐廳
2023-09-15 383 views
湊湊火鍋‧茶憩🥘呢間台式火鍋喺香港開咗好多年,不過我就一直都冇食過,經過朋友強烈推介,今次決定去尖沙咀K11分店試一試!✨✨打邊爐最緊要就梗係湯底啦,店員當日就推介我哋嗌韓式泡菜鍋🥘,店員話嗌呢個湯底仲可以拎到韓流探熱針挑戰卡一張,填寫後就可以拎到免費獲贈神秘菜 1 品一份,我哋今日食嘅時候係拎到小章魚福袋💰💰!(足足有六粒咁多都幾好食㗎!)另外尼一個泡菜湯底,仲可以無限追加泡菜添㗎!🥰🥰超正!另外我哋都試咗台式麻辣湯底,呢個湯底可以無限追加豆卜同埋鴨血!我覺得呢個超抵,平時買一包即食鴨血,都幾舊就$70-$80,呢度竟然可以俾你任食!😍😍湯底仲落咗唔少藥材,食得越來就越食到藥材嘅香味!👍🏻👍🏻另外我哋仲叫咗燒啤 Combo🍶,原來都有一個隱藏小驚喜,除咗燒酒同埋cass啤酒之外,原來佢哋仲會提供一小杯大紅袍茶,溝埋燒酒黎飲味道都幾得意架!😝😝另外我哋仲叫咗冰大紅袍珍珠奶茶🧋、伊比利亞黑豬肉🐷、午餐肉🐽、企鵝丸🐧(墨魚漿製)、精制蝦丸🦐,全部味道都比我預期更加好,對於成餐飯嘅體驗都覺得非常唔錯!✅✅而家舖頭仲做緊以下優惠:⚫ 早鳥優惠:下午 6 時前埋單及離座可享 85 折⚫ 宵夜優惠
湊湊火鍋‧茶憩🥘

而家舖頭仲做緊以下優惠:
⚫ 早鳥優惠:下午 6 時前埋單及離座可享 85 折
⚫ 宵夜優惠:晚上 9 時入座可享 8 折
⚫ 入座有正山紅茶、鴨血豆腐無限添加、自助小料台
⚫ 加入湊湊社交平台附送沙冰同甜品
2023-09-10 376 views
講到台式火鍋,一定唔可以唔提《湊湊》。平時經過餐廳都聞到好香茶香和火鍋湯底嘅味道。最近餐廳又推出左好多新湯底,其中韓式泡菜鍋尤其特別。只要選擇韓式泡菜鍋作為湯底,韓流探熱針挑戰卡一張,挑戰成功就可以免費獲贈神秘菜 一份。今次我就獲得左小章魚福袋,外型非常可愛。落左湯底之後梗係要叫杯酒大家一齊chill下,叫落杯燒啤 Combo就啱哂啦,一次過可以有二杯啤酒一杯燒酒。另外落order嘅時候記得同店員講「我要燒啤隱藏驚喜」,店員就會送你一杯一小杯大紅袍茶,真係好驚喜。配菜方面就選擇在以下推介幾款:美國特選級牛肉雙拼 $248鮮蝦小雲吞 $58伊比利亞黑豬肉 $138日本無骨雞拼人參果 $68文蛤 $58蝦夷扇貝 $68時蔬拼盤 $138我自己就最鍾意美國特選級牛肉,肥美嘅油花睇落好吸引,又充滿肉香。

配菜方面就選擇在以下推介幾款:
文蛤 $58
蝦夷扇貝 $68
時蔬拼盤 $138

2023-09-10 270 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯同朋友們一齊坐低食火鍋休閒舒適,湊湊火鍋一直都係我同朋友去食火鍋選擇之一,都係環境優雅舒適,空間感又夠大,又多間分店而且地點都幾方便,今次去到尖沙咀分店,其中一個選擇湊湊火鍋嘅原因係佢而家做緊個新活動,阻塞火鍋之餘仲可以同大家飲下酒同埋玩下遊戲!依家凡點購韓式泡菜鍋即獲得韓流探熱針挑戰卡一張,填寫後即可免費獲贈神秘菜 1 品一份(小章魚福袋)。分別係有章魚同魚漿造成加入福袋!外型可愛!之前佢就係飲奶茶啦依家呢推出新嘅組合,就係燒酒combo,會有一支燒酒加兩支啤酒嘅組合,而且只要你同職員講”我要燒啤隱藏驚喜!”就可以得到啤酒 茶Combo->湊湊將給予一小杯大紅袍茶(1:大紅袍茶 2:燒酒 2:啤酒 )除咗有個種優惠玩遊戲得到神秘禮物,佢哋新出嘅泡菜鍋,泡菜可以無限添加,入邊仲有年糕,酸酸辣辣咁額外開胃另外再見左幾個菜式都幾好例如佢哋嘅牛肉雙拼日本無骨雞拼人蔘果蔬菜拼盤蝦夷扇貝鮮蝦小雲吞尖沙咀分店比較特別而且做緊以下優惠 早鳥優惠:下午 6 時前埋單及離座可享 85 折⚫ 宵夜優惠:晚上 9 時入座可享 8 折如果唔想錯過其他好

另外再見左幾個菜式都幾好

早鳥優惠:下午 6 時前埋單及離座可享 85 折
⚫ 宵夜優惠:晚上 9 時入座可享 8 折

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖

2023-09-02 348 views
慶祝朋友生日已預早一星期訂位,一行四人晚上六點半前已到達,當時只有一檯客人,我們已說明在 open rice 訂左位,該名站在門口負責比檯大眼女侍應叫我們等一陣,等了她半分鐘,我們問她仲要等乜野?她說要等佢諗下編排我們坐乜野位置,莫名其妙之際,她編排我地坐門口就近佢企係入口嘅身後位置!基於唔想對住大眼侍應pat pat 打邊爐,我地爭取之下先肯按排過另一張檯!未食已大大扣分!跟住全程有一個四眼dee dee侍應怒啤住我們!唔知以為佢想撩交打添!點了一個四人套餐,湯底唔得,牛肉是合成肉般碎牛,全程食不知味,永不光顧!
2023-08-24
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2023-08-31 340 views
在K11楼下的乐高探索中心玩完,三大三小就上楼觅食来了…闺蜜请吃火锅,遵循她哪个贵点哪个的原则,三大三小成功吃掉四千八百多港币🤣🧚‍♀️关于环境:环境非常棒,我们去的早,正好有包房,在HK算是非常的宽敞了~大厅的卡座也都很舒适,整个设计也都很漂亮、有意境。💁关于服务:无功无过,会进来收拾空盘、更换骨碟~有免费的小菜和水果🍉,期间还会送清口过来,最后还会送梅子茶冻~🍲关于出品:算是老粉了,一如既往的好吃。✨ 台式麻辣锅 里面的鸭血和豆腐可以续加而且也不会很辣,主打一个“香”字每次B点~✨ 红颜花胶鸡锅 也是每次都会点的一款锅底端上来之后,先来碗花胶鸡汤元气满满,滋补得很~然后再让服务员➕汤底打边炉✨ 和牛拼盘 选择困难症的福音不做选择题,全要!一次吃遍三款和牛入口即化,奶香十足…✨ 美國牛肩胛肉 反正醉贵的几款牛肉都点了秉承着“贵总有贵的道理…”自然也是相当好吃的~✨ 海鲜拼盘 分量十足~大龙虾、鲍鱼、三文鱼、大虾、墨鱼仔、蛏子王…应有竟有,实在是吃不动了🙈✨ 蟹籽墨鱼滑 分量很大,服务员会帮忙下滑~鱼籽会在口中爆开,味道不错总体不错,就是我们点太多了最后撑到不行🙈自助的调料台还有很多餐前

🧚‍♀️关于环境:
大厅的卡座也都很舒适,整个设计也都很漂亮、有意境。

💁关于服务:
无功无过,会进来收拾空盘、更换骨碟~

🍲关于出品:
算是老粉了,一如既往的好吃。
✨ 台式麻辣锅
里面的鸭血和豆腐可以续加
而且也不会很辣,主打一个“香”字
每次B点~

✨ 红颜花胶鸡锅
也是每次都会点的一款锅底
端上来之后,先来碗花胶鸡汤
元气满满,滋补得很~
然后再让服务员➕汤底打边炉

✨ 和牛拼盘
选择困难症的福音
不做选择题,全要!
一次吃遍三款和牛
入口即化,奶香十足…

✨ 美國牛肩胛肉
反正醉贵的几款牛肉都点了
秉承着“贵总有贵的道理…”
自然也是相当好吃的~

✨ 海鲜拼盘
分量十足~
大龙虾、鲍鱼、三文鱼、大虾、墨鱼仔、蛏子王…
应有竟有,实在是吃不动了🙈

✨ 蟹籽墨鱼滑
分量很大,服务员会帮忙下滑~
鱼籽会在口中爆开,味道不错

总体不错,就是我们点太多了
最后撑到不行🙈
自助的调料台还有很多餐前小凉菜以及水果🍉可以自行拿取,很丰富。
  • 大红袍珍珠奶茶
  • 梅子茶冻
  • 和牛拼盘
  • 花胶鸡
  • 台式麻辣锅
2023-08-30 213 views
尖沙咀河內道k11。不是星光大道K11.我約咗朋友去錯地方。行餐懵。行多咗胃口就大咗。去到急急腳先吃成碟牛肉。幾秒鐘就有得食,跟住吃海鮮。叫咗好多嘢。蔬菜🥬盤。
2023-08-29
Type of Meal
Dinner
  • 大紅袍珍珠奶茶
第一次去,之前見咁多人排隊,次次都食唔到,今次book台終於都食到,本身都有啲期待,環境都算坐得舒舒服服。 叫左個花膠湯,真係嘥X氣, d所謂花膠係綿花雞d「綿花」⋯叫左個牛+豬肉片,好似街寶凍肉鋪既質素,再叫左個手打墨魚丸,林pat pat沒墨魚味,未食完個侍應問都唔問有沒其他野嗌就pat張單係台嗌埋單⋯食物唔得,服務唔得⋯真係超級後悔,兩個人埋單$1200,仲要90分鐘交台,絕對沒下次,會叫身邊親朋戚友沒咩事都唔好去試👎🏻

2023-08-17
$600 (Dinner)
2023-07-31 756 views
「湊湊火鍋」大家應該不陌生亦是我在本港最喜愛的火鍋餐廳頭三位眾多分店中我最喜歡光顧K11 Musea的湊湊鍋因為環境較靜今天因緣際會book錯了分店到訪了一道之隔的K11 Art Mall🤣說到湊湊鍋我最推的居然是任食的哈密瓜🍯去了好幾次,每次都是清甜爽脆比起西瓜更勝一籌👍🏻✅台灣麻辣湯底🌶️每次都必點,香辣但恰到好處,能夠提升食物的層次👍🏻✅清涼椰子雞鍋🥥不太能夠吃出椰子的鮮甜味道,只能夠說若果淥菜的話,我會選擇用這個安全湯底✅企鵝墨魚丸🐧造型可愛,奪得不少少女芳心味道鮮甜,但缺少了墨魚粒的咬口✅美國牛板腱🐮✅美國牛肩胛眼肉🐮牛味濃郁,肉食愛好者必點,肉質部分較碎✅鮑魚🐚爽口彈牙,吃得出很新鮮,不是擦子膠質地✅大紅袍珍珠奶茶👍🏻🧋一個字:爽,大大杯珍珠奶茶飲落口,美味又滿足,也是每次的必點之選✅牛柏葉🐮質地爽脆,與麻辣湯底的香辣完美融合👍🏻✅滷牛肚拼盤🍖味道偏甜,不過不失,勝在四款拼在一起,任君選擇✅雲吞安全牌類食物,皮薄餡料充足,啖啖肉
「湊湊火鍋」大家應該不陌生

今天因緣際會book錯了分店
到訪了一道之隔的K11 Art Mall🤣

說到湊湊鍋
我最推的居然是任食的哈密瓜🍯
去了好幾次,每次都是清甜爽脆
比起西瓜更勝一籌👍🏻

✅台灣麻辣湯底🌶️
每次都必點,香辣但恰到好處,能夠提升食物的層次👍🏻

✅清涼椰子雞鍋🥥

✅企鵝墨魚丸🐧
造型可愛,奪得不少少女芳心
味道鮮甜,但缺少了墨魚粒的咬口

✅美國牛板腱🐮
✅美國牛肩胛眼肉🐮
牛味濃郁,肉食愛好者必點,肉質部分較碎

✅鮑魚🐚
爽口彈牙,吃得出很新鮮,不是擦子膠質地

✅大紅袍珍珠奶茶👍🏻🧋

✅牛柏葉🐮
質地爽脆,與麻辣湯底的香辣完美融合👍🏻

✅滷牛肚拼盤🍖
味道偏甜,不過不失,勝在四款拼在一起,任君選擇

✅雲吞
安全牌類食物,皮薄餡料充足,啖啖肉
2023-07-22 622 views
只有一個女員工真係做野食物CP不算高,份量不太夠,味道也不足食材都是廉價食材的味道套餐亦唔抵,普通食材,海鮮價錢不建議叫黑豚肉、蟹調味料味道欠佳飲品廉價,只有一種調配味道,沒選項珍珠細又不彈牙
只有一個女員工真係做野
食物CP不算高,份量不太夠,味道也不足
食材都是廉價食材的味道
套餐亦唔抵,普通食材,海鮮價錢
不建議叫黑豚肉、蟹
調味料味道欠佳
飲品廉價,只有一種調配味道,沒選項
珍珠細又不彈牙
2023-07-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
Celebration
Birthday
2023-07-13 741 views
湊湊已經食過幾次,總結來說,仍然係最鍾意花膠雞窩底!🍽🐥因為嗰個花膠雞湯真係好好味,裏面濃郁嘅成份感覺料足又養顏🥣最鍾意係呢間舖頭嘅食法,就是一開始飲雞湯可以飲到滿足及飽為止!通常我和朋友每人都會飲三至四碗🙊🙊🙊🐒仲有入面嘅雞粒,就好似平時嘅湯配料咁粒粒入口易咬!基本上飲完個雞湯,已經滿足一大半!然後,就可以叫人來加湯,開始打邊爐,食不同配料,其中有一個企鵝墨魚丸,真係企鵝造型!so cute!!
湊湊已經食過幾次,總結來說,仍然係最鍾意花膠雞窩底!🍽🐥
因為嗰個花膠雞湯真係好好味,裏面濃郁嘅成份感覺料足又養顏🥣

2023-07-05 730 views
因為湊湊火鍋做緊7周年優惠,咁岩媽媽身份證有4個7 字所以有7折,哈哈。我哋一行8人 就來湊湊試下呢個優惠啦。其實我之前都食過一次,都覺得係好食嘅。難得有7折,當然要再嚟食啦。不過原來7折優惠唔可以叫套餐,咁我哋唯有散叫啦,首先湯低選擇咗椰子雞,湯低清甜,湯低材料略為少打邊爐主角緊係要有肥牛,肉味香濃,肥瘦適中,唔錯。仲有黑毛豬肉,味道一般。好可愛的企鵝丸,味道尚可仲有蝦丸,豬肉丸,牛丸。湊湊的珍珠奶茶真係好飲,茶味濃。

打邊爐主角緊係要有肥牛,肉味香濃,肥瘦適中,唔錯。

仲有黑毛豬肉,味道一般。

好可愛的企鵝丸,味道尚可

仲有蝦丸,豬肉丸,牛丸。

湊湊的珍珠奶茶真係好飲,茶味濃。
2023-06-24
$200 (Lunch)
2023-05-23 1482 views
至愛嘅台式火鍋🍲已經食過無數次🤣次次聚會都食呢間😍我哋叫左2人套餐😋超多野食😍必揀台式麻辣湯底🥘 (無限添加鴨血豆腐,好鐘意食,好食過其他火鍋店) 今次試新野椰子雞湯(有少少甜甜地香茅味,唔錯,入邊都有好多料)湊湊配料好多,仲有滷肉飯食🍚麻辣魚皮,中華沙律,西瓜,哈密瓜,蕃茄仔都係任食。烏雞卷🍖好好味,唔係到到有得食🤭唔係有冰鮮味個種。美國特選牛小排色澤紅潤,脂肪分怖好平均,好香牛味。企鵝丸其實係墨魚丸,不過造型可愛,小朋友都好鐘意食。新鮮鮑魚超新鮮,烚一陣就食得,好鮮甜。皇帝菜吸晒啲湯底,好好味。冬粉最鍾意係湯底索完汁,再加大量芫荽食。每張枱都會有冰沙同果凍,好味。
至愛嘅台式火鍋🍲
已經食過無數次🤣次次聚會都食呢間😍

我哋叫左2人套餐😋超多野食😍

湊湊配料好多,仲有滷肉飯食🍚
麻辣魚皮,中華沙律,西瓜,哈密瓜,蕃茄仔都係任食。

烏雞卷🍖
好好味,唔係到到有得食🤭唔係有冰鮮味個種。

美國特選牛小排
色澤紅潤,脂肪分怖好平均,好香牛味。

企鵝丸
其實係墨魚丸,不過造型可愛,小朋友都好鐘意食。

新鮮鮑魚
超新鮮,烚一陣就食得,好鮮甜。

皇帝菜
吸晒啲湯底,好好味。

冬粉
最鍾意係湯底索完汁,再加大量芫荽食。

每張枱都會有冰沙同果凍,好味。
2023-05-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 梅子茶凍