Restaurant: Cupping Room Coffee Roasters (海洋中心)
Terms & Details:
疫情好耐未飛過啦 好想去旅行啊👧🏻每次飛望住個窗都覺得好舒壓好彩前幾個月 尖沙咀呢間 cafe 當自己去左飛架啦望住呢個大海景 嘆住杯咖啡 好減壓👧🏻 #feiching_foodiecafe👦🏻🌟Hojicha Latte $45平時唔飲咖啡嘅 超級推薦呢個 一D 都唔苦 焙茶底好濃 容易入口🌟Chicken and avocado panini $88芝士同牛油果match 得好好 就算係平日唔太鍾意食嘅朋友都唔會抗拒🌟Danish blueberry $38呢個就比較普通 反而唔太值得食📌Cupping room🚇港鐵旺角站 E2出口 步行約4分鐘等候時間🕰 0 mins📍#尖沙咀
疫情好耐未飛過啦 好想去旅行啊

🚇港鐵旺角站 E2出口 步行約4分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#尖沙咀
2021-07-25 357 views
去玩完公司活動有D肚餓大家決定去high個Tea搵咗好幾間條龍都長到爆貓貓同事提議呢間打卡唔錯好彩我哋行到過去嘅時候都只係得一張枱要等發現個窗口環境都真係打卡勝地見到有好多人都會埋去個窗口度影相不過我哋都係先試吓呢度啲美食先揀咗三款麵包蛋糕,發覺係個Cheese cake最好食👍🏻可以encore其他都一般般而飲品呢,侍應都推介咗幾杯打卡比較唔錯嘅飲品老實講飲品又唔係特別好飲都係一般般所以呢度係為咗打卡嚟就啱㗎喇
去玩完公司活動有D肚餓
發現個窗口環境都真係打卡勝地
見到有好多人都會埋去個窗口度影相
不過我哋都係先試吓呢度啲美食先
其他都一般般
而飲品呢,侍應都推介咗幾杯打卡比較唔錯嘅飲品
老實講飲品又唔係特別好飲
都係一般般
所以呢度係為咗打卡嚟就啱㗎喇

2021-07-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2021-07-19 391 views
【尖沙咀海景打卡輕食cafe✨】/////上星期天氣好好 平日同朋友走左去尖沙咀Pixer展搵toystory三眼仔 胡迪影相🤩影到又熱又攰 就去左呢間人氣打卡cafe坐下👀店鋪裝修模仿郵輪設計 甲板做地台 都幾有心思(´▽`)正直黃昏時間 落地玻璃窗會見到個海閃下閃下 打卡一流😽可惜店員感覺唔太友善 客人問問題會黑面 要自己搵位坐 有待改善🥶.👉🏻HK Favourite ($68)🍨成個配搭味道幾好 係價錢進取左少少💦外面個包脆身 甜甜地就好似鯛魚燒煉奶配香芋Gelato 香得嚟唔會太甜(´▽`)細粒嘅香蕉亁增加左Gelato味道同口感.👉🏻Matcha Latte ($50)🍵用超市都買到嘅膠杯裝latte 唔係太接受到🥲加番個logo或者圖案會比較有店鋪特色抹茶味一般 茶同奶比例平衡到嘅~————-📍Cupping Room Coffee Roasters (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖
【尖沙咀海景打卡輕食cafe✨】
/////

👉🏻HK Favourite ($68)🍨
成個配搭味道幾好 係價錢進取左少少💦
外面個包脆身 甜甜地就好似鯛魚燒
煉奶配香芋Gelato 香得嚟唔會太甜(´▽`)
細粒嘅香蕉亁增加左Gelato味道同口感

👉🏻Matcha Latte ($50)🍵
抹茶味一般 茶同奶比例平衡到嘅~

————-
尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖
2021-07-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
2021-07-12 424 views
今日同一班好耐冇見嘅朋友一齊去海港城行街,行行吓其中一個朋友提出不如搵一間舒服嘅Cafe坐下,然後就有朋友推薦去呢間人氣很高的Cafe坐坐,我自己平時都係IG見到好多人都係呢間Cafe度打卡,最最出名嘅就係佢個窗口,好似喺飛機倉上嘅一個窗口,用嚟打卡一流。於是我哋就即刻去到呢間餐廳,因為當日係星期日嘅關係,我哋都等咗差唔多九個字先入到間Cafe坐低,個景真係無敵,我哋都即刻嗌杯咖啡望住個景嘆吓,真係舒服到唔想離開,一邊望住個景,一邊飲住杯咖啡,再一齊想當年,真係別有一番風味
2021-03-21
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
🔸Garlic Cream Cheese Bun 🧄🥖$42呢個好好食,佢加熱左,蒜香味香濃再加Cream cheese,邪惡到不能抗拒!🔸Gelato Sando🆕$68新出的雪糕三文治😳Cupping room coffee gelato加朱古力醬,仲有啲焦糖脆脆,好食呀😍不過真係要小心,啲雪糕溶,一咬就流到成手都係🤣影相影快啲!🔸Coco Chanel $50呢杯幾特別,個人覺得幾好飲,有抹茶、椰子、奶同Espresso,估唔到呢個組合幾夾,可以一試!🔸Iced Chocolate 🍫 $50 呢個普通左啲,唔夠香濃。平日終於有機會去海港城呢間靚靚cafe,天氣好個海景係好靚,不過人的質素有待改善🙈我5點幾到,門口要排隊。聲音都幾嘈雜,不停有人係背後行來行去企係窗邊打卡,我就坐樓梯上窗邊隔離🙂亦有人對鞋咯咯聲….都幾騷擾🥲如果你想影相打卡,呢度係一個好選擇😛唔鐘意嘈既話就揀個最少人既時間黎😌

🔸Gelato Sando🆕$68

🔸Coco Chanel $50

🔸Iced Chocolate 🍫 $50
呢個普通左啲,唔夠香濃。

2021-07-09 369 views
🍽𝐶𝑢𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝑅𝑜𝑜𝑚 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟▫️港女打卡𝙲𝚊𝚏𝚎,環境係幾光猛舒服,不過食物同咖啡無咩特別😹價錢略貴,同埋週末好多人好嘈,如果真係想要俾錢買景,最好真係唔好𝚠𝚎𝚎𝚔𝚎𝚗𝚍嚟🤣▪️𝐼𝑐𝑒𝑑 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 ($𝟺𝟻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟼/𝟷𝟶)正正常常,不過真係太細杯45蚊最起碼可以大杯啲,依個價錢好多出名好飲嘅cafe都飲到▪️𝐼𝑐𝑒𝑑 𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎($𝟻𝟶, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)佢𝚖𝚘𝚌𝚑𝚊個𝚋𝚊𝚜𝚎就係杯𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎,第一啖飲即刻覺得佢就係杯𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎,朱古力味重主要係來自朱古力粉,不過有種同杯𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎混唔埋嘅感覺,好似好容易可以分辯到兩種味道咁,唔知有冇人有一樣嘅感覺😂▪️𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 & 𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑃𝑎𝑛𝑖𝑛𝑖🥑🥪($𝟾𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶)欣賞佢烘到熱辣辣,包身幾脆,餡料都算豐富,但略嫌調味唔夠▪️𝑀𝑖𝑛𝑖 𝑃𝑜𝑢𝑛𝑑 𝐶𝑎𝑘𝑒 - 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒🍰($𝟺𝟸, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)𝙿𝚘𝚞𝚗𝚍 𝚌𝚊𝚔𝚎幾濕潤厚實,配埋蘋果蓉酸酸甜甜幾好食,𝚎𝚊𝚛𝚕 𝚐𝚛𝚎𝚢茶葉散發出來嘅味道好香,不過如果蛋糕嘅
🍽𝐶𝑢𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔 𝑅𝑜𝑜𝑚 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 𝑅𝑜𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟
▫️

正正常常,不過真係太細杯

欣賞佢烘到熱辣辣,包身幾脆,餡料都算豐富,但略嫌調味唔夠

𝙿𝚘𝚞𝚗𝚍 𝚌𝚊𝚔𝚎幾濕潤厚實,配埋蘋果蓉酸酸甜甜幾好食,𝚎𝚊𝚛𝚕 𝚐𝚛𝚎𝚢茶葉散發出來嘅味道好香,不過如果蛋糕嘅本體都有𝚎𝚊𝚛𝚕 𝚐𝚛𝚎𝚢味會更好,得上面少少蘋果蓉同埋茶葉,覺得有少少𝚑𝚎𝚊😂

總括嚟講,我覺得之前飲過佢地嘅𝚌𝚘𝚕𝚍 𝚋𝚕𝚊𝚌𝚔係唔錯嘅,但今次飲就覺得麻麻地,食物不過不失,好彩坐到靚位睇到靚景係幾舒服嘅,如果唔係就覺得有啲唔係幾抵食🤭
2021-07-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
𓌹. 𝒞𝓊𝓅𝓅𝒾𝓃𝑔 𝑅𝑜𝑜𝓂 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𝑅𝑜𝒶𝓈𝓉𝑒𝓇𝓈 .𓌺𓇯 𓇥我終於朝聖了感動 (撒花)早一陣子瘋狂洗版又洗版的咖啡店實在鼓不起勇氣去排隊 拖到現在才去給大家參考一下 週六接近正午時分去直接入座 而且一直都會有零星空桌本人也很意外 本來還預想要排一下下的熱潮真的說過就過阿 ...𓋪 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘔𝘦𝘭𝘵 𝘗𝘢𝘯𝘪𝘯𝘪𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 x 2本來這應該是午餐 莫名變成我們的早餐 : D於是分享吃一個帕尼尼墊一下胃好了點的吞拿魚加上拉絲的芝士 很鹹香 ~一人一半很剛好 ~另外外面的櫥窗還有其他 pastry看上去都好吸引呢!加上香香的拿鐵美好的一天打卡遊就這樣開始了 : )看似飛機窗口又像郵輪窗口的窗其實有兩個想要輕鬆拍整個窗的話最好是有超廣角的手機就不怕一直向後走影響到其他客人但我們用餐期間都不算很多人拍照真的蠻意外的 XD

𓇯 𓇥

我終於朝聖了感動 (撒花)
早一陣子瘋狂洗版又洗版的咖啡店
實在鼓不起勇氣去排隊 拖到現在才去
給大家參考一下 週六接近正午時分去
直接入座 而且一直都會有零星空桌
本人也很意外 本來還預想要排一下下的
熱潮真的說過就過阿 ...

𓋪 𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘔𝘦𝘭𝘵 𝘗𝘢𝘯𝘪𝘯𝘪
𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 x 2
本來這應該是午餐 莫名變成我們的早餐 : D
於是分享吃一個帕尼尼墊一下胃好了
點的吞拿魚加上拉絲的芝士 很鹹香 ~
一人一半很剛好 ~
另外外面的櫥窗還有其他 pastry
看上去都好吸引呢!
加上香香的拿鐵
美好的一天打卡遊就這樣開始了 : )

看似飛機窗口又像郵輪窗口的窗其實有兩個
想要輕鬆拍整個窗的話最好是有超廣角的手機
就不怕一直向後走影響到其他客人
但我們用餐期間都不算很多人拍照
真的蠻意外的 XD
2021-06-05
$80 (Breakfast)
2021-07-01 367 views
呢間café 每次一個人唔知去邊好,想坐下食少少野,飲杯咖啡take a break有個Me time就會黎!望到維港嘅打卡窗係佢地嘅signature,而我自己就喜歡佢嘅焙茶Latte,仲有水果酥餅,都已經食過好幾款!👧🏻Caca今次食乜野?焙茶Latte☕️-本身喜歡焙茶,估唔到佢係咁好飲士多啤梨🍓酥-香甜清新~當你以為好難搵位的時候,其實又唔難,lunch hour都會有位的,可能因為係咖啡小點主食嘅原因啦,反而正餐時間,會容易有靚坐位,比你盡情放鬆或者盡情打卡😺!

👧🏻Caca今次食乜野?
焙茶Latte☕️-本身喜歡焙茶,估唔到佢係咁好飲
士多啤梨🍓酥-香甜清新~

士多啤梨酥
焙茶latte
2021-06-30
$88 (Lunch)
士多啤梨酥
焙茶latte
呢日黎到呢間打卡cafe諗住影下靚相,離遠已經見到一大條長龍,之後我男朋友就梗係唔想排啦,但係我苦苦哀求之下佢都係陪我排左三十分鐘。如果可以拎飛嘅話會更好,咁可以喺海港城入面行下再番去等。因為有啲人會想坐窗邊位,所以待應都會問一問安排個位o唔ok。叫野飲同野食要行出去counter叫完再俾錢先,我哋對上一餐食飽左,男朋友又唔飲咖啡,所以叫左一杯Latte同Chocolate,仲有一個garlic cream cheese bun。個包入面係充滿哂cream cheese,仲要好大陣蒜頭味。雖然我係蒜頭控,但奈何上一餐真係食得太飽,加埋啲cream cheese真係膩到有啲反胃,所以食左幾啖就放棄左行左出去影相。仲要之後我行超市見到一款包裝張相同呢個包一模一樣嘅急凍產品,唔知係咪就係用現成製品就咁加番熱呢。呢度嘅景色真係一絕,大大嘅落地玻璃配埋維港海景,尤其是當啲陽光照射到落海水到閃閃發光嘅時候,靜靜咁望住都好治癒。咁啱過一陣太陽又落山,橙黃色嘅天空又係另一番景色。咁梗係要影底佢啦,但因為正對住個太陽逆哂光,要影到靚景都好考技巧。就係我哋影相期間,我哋嘅野食俾侍應收走左,但明明每樣都仲剩

就係我哋影相期間,我哋嘅野食俾侍應收走左,但明明每樣都仲剩底一半。不過始終野食都唔係我哋黎嘅目的,所以我哋都冇追究落去。
2021-01-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2021-06-22 413 views
平日5點半, 唔洗等位, 直入(第二次黎, 上次黎係weekend 中午, 多人d)先喺門口買野食, 再入座叫左Hojicha Cream Roll $42見佢喺雪櫃拎出黎俾完錢, 要自己喺門口拎舊蛋糕入餐廳, 感覺好怪😂拎左個號碼牌, for 杯飲品嘅,因為客人唔多, 一坐低, 飲品都到啦叫左杯Matcha Latte (no cream) $50賣相普通😅味道唔錯!但50蚊偏貴~而個蛋糕, 口感好硬😅但食食下就軟, 應該係雪耐左,建議餐廳可提醒食客最佳食用時間.硬嘅蛋糕, 加上木嘅叉, 個feel真係好差😅😅好硬好鞋好乾🙈希望可以換一換d 餐具😊
平日5點半, 唔洗等位, 直入
(第二次黎, 上次黎係weekend 中午, 多人d)

先喺門口買野食, 再入座
叫左Hojicha Cream Roll $42
見佢喺雪櫃拎出黎
俾完錢, 要自己喺門口拎舊蛋糕入餐廳, 感覺好怪😂

拎左個號碼牌, for 杯飲品嘅,
因為客人唔多, 一坐低, 飲品都到啦

賣相普通😅味道唔錯!
但50蚊偏貴~

而個蛋糕, 口感好硬😅
但食食下就軟, 應該係雪耐左,
建議餐廳可提醒食客最佳食用時間.

希望可以換一換d 餐具😊

2021-06-22
$92 (Tea)
2021-06-22 309 views
之前去咗呢間人氣打卡咖啡店,飲品質素真係幾差,淨係靠海景搭救🤦‍♀️Flat White (L size $48) 擺咗無1分鐘,杯咖啡已經起哂泡😱飮落去好稀好水,無乜咖啡味,可能佢打奶打得唔夠好啦🤭Drinking Chocolate (250ml $50) 呢杯簡直世界級,飲唔到落肚🤢賣相非常之澀又濃,以為好似溶咗嘅朱古力咁,點知第一啖飲落去就差d要lur返出嚟🥵濃得嚟勁酸又唔甜,味道好奇怪😖朋友飲完第一啖有d想作嘔,我地叫咗侍應俾糖水同水溝淡呢杯嘢,但都係救唔到,仍然係咁難飲🤧最後我地嘗試跟侍應講呢個問題,佢都換返一杯普通chocolate ($50) 俾我地,但發覺原來杯普通chocolate好似我平時係超市買開嘅朱古力粉(Swiss Miss)嗰隻味道,真係好失望🙁強烈建議如果下次有客order drinking choclate,佢應該提醒客人味道會係點,同普通朱古力奶有咩分別🤡總評分:2.5/10🍽 Cupping Room Coffee Roasters (海港城) 📍 尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖

Flat White (L size $48)

呢杯簡直世界級,飲唔到落肚🤢賣相非常之澀又濃,以為好似溶咗嘅朱古力咁,點知第一啖飲落去就差d要lur返出嚟🥵濃得嚟勁酸又唔甜,味道好奇怪😖朋友飲完第一啖有d想作嘔,我地叫咗侍應糖水同水溝淡呢杯嘢,但都係救唔到,仍然係咁難飲🤧最後我地嘗試跟侍應講呢個問題,佢都換返一杯普通chocolate ($50) 俾我地,但發覺原來杯普通chocolate好似我平時係超市買開嘅朱古力粉(Swiss Miss)嗰隻味道,真係好失望🙁強烈建議如果下次有客order drinking choclate,佢應該提醒客人味道會係點,同普通朱古力奶有咩分別🤡

總評分:2.5/10

📍 尖沙咀廣東道3-27號海港城海洋中心3樓309號舖
2021-06-10 3330 views
某個早上與營養師👩‍⚕️面見完畢,又未到達預約餐廳的進餐時間⏰,就決定來到bookmark📝已久的咖啡店坐坐這個打卡熱點📸在營業時間開始不久已經滿座🈵,幸好很快就有心儀的位置,好好享受一下悠哉的時光😌Iced Coco Chanel $50White Regular Latte  $40說實話我是衝著這杯招牌飲品「Coco Chanel」而來🤩 每次經過都被這個名字吸引過來外觀非常漂亮,顏色跟層次分明這杯用上自家品牌的Espresso☕️、椰子🥥、牛奶🥛跟抹茶🍵調配而成的特飲,完全難以想像4款混合而成的會是什麼味道🤔 拌勻後喝一口,咖啡強烈的味道配上奶香和淡淡的椰香,最後的調子會是回甘的抹茶香😳以「非常有個性」來形容這杯應該會是比較洽當的用語🤪至於 White Regular Latte⋯ 就正正常常的一杯latte🤣 偏nutty的(就這樣啦💁🏻‍♀️)不得不讚一讚👍🏻店家,每間店都有各自的獨特裝潢就如尖沙咀店,沒有浪費漂亮的維港景色,配上圓角木框的窗框🪟,採光度十足部份座位除了向著外邊景色外,還設有模仿郵輪🚢甲板的雙層座位故此一開業就成了打卡🤳熱點,直至現在仍然人潮不段不過這店以提供輕食

Iced Coco Chanel $50
White Regular Latte  $40
外觀非常漂亮,顏色跟層次分明
以「非常有個性」來形容這杯應該會是比較洽當的用語🤪

不得不讚一讚👍🏻店家,每間店都有各自的獨特裝潢
部份座位除了向著外邊景色外,還設有模仿郵輪🚢甲板的雙層座位
故此一開業就成了打卡🤳熱點,直至現在仍然人潮不段
不過這店以提供輕食🥪和糕點🍰為主,想吃正餐的就要去其他分店或是其他店鋪了
2021-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-06-08 432 views
終於去到大熱海景cafe打卡🤩有種模仿郵輪的感覺🚢而且坐到最靚的防沙灘椅位😆但卻沒有想像中甘好…1. 坐低見到枱櫈好污糟🙈又係蛋糕碎又有好幾條長頭髮😳觀察發現店員幾次執枱都只係拎走杯碟同垃圾但冇抹張枱或者消毒❕所以清潔程度麻麻2. 坐得好吾舒服🙈因為防沙灘椅位係不能挨住坐因為個位好長,格離張膠枱都感覺不太穩陣。而且會經常有坐入面位的客人/店員在你前面經過所以對腳要經常讓位俾人行。3.甜品方面,我食的兩款蛋糕都麻麻🤭最期待的mini size baileys basque cheese cake$52令人失望,因為都沒有baileys味令我一度懷疑係咪彼錯左😂食落吾滑又一舊舊甘,可能大size的多人份量會好啲。第二款係外貌可愛的小雛菊檸檬罌粟籽loaf cake,食落乾左少少都普普通通ok嘅4.我最鍾意係杯coco Chanel 💚個底有濃濃的抹茶配上咖啡但就不太飲得出椰子味
終於去到大熱海景cafe打卡🤩

3.甜品方面,我食的兩款蛋糕都麻麻🤭

2021-06-06 366 views
Monday Blues看個海襯托一下天氣🌊🌅🌧最排見到好多人都去既打卡店.個個都話好似去左郵輪旅行咁(大家旅行妄想越嚟越嚴重😂) 當日只係打發時間.唔想行太遠就順路去一訪.現實係...地方好細.位子不多.排左一陣見到職員先慢慢將地台改裝.做出更多座位分散人流.感覺職員都有D慢半拍🐌近窗海景位係唯一加分位.落地玻璃窗採光度十足 🕶 望住個海岸放空一下.唔會好似Bar枱或其他位同人肩貼肩坐太近.事關每個人都會去窗邊位影相其實都有少少尷尬😅但好似無太多人影食物🙃食物甜點都係外購再加熱.不過不失.咖啡比想像中比例平均.整體而言算係一個打卡店.到此一遊就可以🤓--➿ ᴍɪɴɪ ᴘᴏᴜɴᴅ ᴄᴀᴋᴇ ʜᴋᴅ 𝟹𝟾➿ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ ʜᴋᴅ 𝟺𝟶.👩‍🍳  整體味道: 5/10 💸  性價比: 6/10 📸  打卡指數: 8/10 🤵🏼  環境服務: 7/10 🤔  推薦指數: 6/10

Monday Blues看個海襯托一下天氣🌊🌅🌧
ᴍɪɴɪ ᴘᴏᴜɴᴅ ᴄᴀᴋᴇ, ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ

ᴍɪɴɪ ᴘᴏᴜɴᴅ ᴄᴀᴋᴇ

🤵🏼  環境服務: 7/10
🤔  推薦指數: 6/10
2021-05-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2021-06-03 390 views
Matcha Latte$45Basque Burnt Cheesecake$46好味指數:😋😋😋😋 抵食指數:💲💲💲環境舒適:😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:應該好多人都是為了那隻窗+海景而去打咭的。疫情期間,不能外遊,覺得這隻窗的形狀好像飛機的窗。望著它,可以幻想一下自己在坐飛機✈️。Burnt Cheesecake,流行了一段時間。但作為foodie,我是第一次試🙈。覺得比平時的cheesecake moist,沒那麼乾身。雖然樣貌不美,但好吃。Matcha Latte 好濃郁,沒有苦澀味。喝到底部沒有沉澱了的抹茶粉。
Matcha Latte
Basque Burnt Cheesecake