2016-11-13 541 views
星期日唔想去m記大家樂排隊,去左新開的茶餐廳買早餐。奶茶係茶餐廳奶茶,呢種係大家樂麥記無唧,飲得出係有撞過茶。烘多士返到屋企已經涷晒,下次可以唔烘了。沙爹牛面不過不失,牛肉都係普通茶餐廳嗰種,湯汁算係唔錯。值得一讚係終於見到人排隊,上次買外賣,收銀姐姐係先出聲先服務,打尖都唔理,今次好好多。
星期日唔想去m記大家樂排隊,去左新開的茶餐廳買早餐。
奶茶係茶餐廳奶茶,呢種係大家樂麥記無唧,飲得出係有撞過茶。
烘多士返到屋企已經涷晒,下次可以唔烘了。
沙爹牛面不過不失,牛肉都係普通茶餐廳嗰種,湯汁算係唔錯。

TakeAway
  • 奶茶
2016-11-10 375 views
鋪位就在街市旁邊,不難找。店內裝橫幾有特色,好有懷舊feel.叫左切雞同油雞飯,飲例湯。先講湯,雖然都飲到係味精,但唔算多,而且佢碗湯唔細,大大碗架。飲哂碗湯就到碟飯上,因為我叫左多薑蓉,所以一黎我就試左味先,好夠味!真係堅鹹,甘雞都算係滑既,配落薑蓉超正!不過要注意既係,佢個飯都不能少看,唔錯架,唔係平時食個D一嚿嚿好難食,起碼粒粒分明食到先。但輪分量就同出面差D,我一個女仔都可以食哂D飯,另外個男仔係食到個碟一粒飯都無,可能我地大家都肚餓啦,味道又唔差,一行四人,二百有找,又食得飽,算係甘啦!
2016-10-26 1135 views
自從數年前的麗瑤結業後在逸東想吃燒味不得不幫襯大X樂,但質素超差勁囉!逸東街市豬扒大翻身後開多一間食得吓的粉麵店,到昨天還開了一家大少茶餐廳呢!街坊的果今天便去幫襯吓啦。12點到已坐無虛席,還幸孤獨一人不須等待便可入座,餐廳裝修亦跟上香港街市的懷舊味道,坐位不算闊落,坐得較迫夾!看看有甚麼好吃先,散點餐牌有得睇,自套餐的未趕及印製好,只能看攝在玻璃檯面的餐牌,但人家在吃東西難度叫人拿起食物給我看嗎?待同檯食客走了才看得到套餐餐牌,我主要想吃燒味那便點客油雞瀨粉套餐$45凍飲+$3=$48,價位真的喇利油雞瀨粉到了,色澤油潤的雞瀨外貌不俗,皮豐香甜的豉油味,須然得到雞胸但吃下並不鞋口,質素不錯,而湯底亦有香味不似味精水,而且配有兩棵靚菜芯,及爽滑瀨粉成件確係事美好的,如價位底DD就冇得輸了。而凍檸茶就沒甚茶香,返而聞到隔籬的熱奶茶挺香呢,下次同車爸爸去嘆吓先!
12點到已坐無虛席,還幸孤獨一人不須等待便可入座

2016-10-26
$48 (Lunch)