Restaurant: Dam Dam Bird Nest (Tsun Win Factory Building)
Info:

1K
2023-08-02 75 views
對自己好一點,在觀塘有間美味又養顏的即食燉品專門店🥣 !餐廳同一般好唔同,其主打無添加健康燕窩、花膠等燉品,真心覺得好食,每日新鮮製造,價錢方面合理,我覺得真材實料所以性價比高!環境又有少女心裝潢,我在店內打卡呀💓椰香雪燕奶凍口感滑溜,奶味香濃!奶和雪燕交織在一起,口感層次分明!3.6牛奶木瓜雪燕奶凍木瓜好清甜可口,啖啖雪燕又甜度剛好,美味解喝!茉莉花凍椰青雪燕飲啖啖茉莉花香氣撲鼻,夏天飲爽呀蒜香金蠔蒜辣雞翼尖味道濃郁的蒜香🧄粒粒,惹味十足!啖啖燕窩 地址: 觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
對自己好一點,在觀塘有間美味又養顏的即食燉品專門店🥣 !

椰香雪燕奶凍
口感滑溜,奶味香濃!奶和雪燕交織在一起,口感層次分明!

3.6牛奶木瓜雪燕奶凍
木瓜好清甜可口,啖啖雪燕又甜度剛好,美味解喝!

茉莉花凍椰青雪燕飲
啖啖茉莉花香氣撲鼻,夏天飲爽呀

蒜辣雞翼尖
味道濃郁的蒜香🧄粒粒,惹味十足!

啖啖燕窩
地址: 觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

燕窩嘅功效相信唔少人都知,男女都啱食,對於女士更加係滋補養顏恩物。觀塘隱世燕窩燉品甜品- 啖啖燕窩。一上到去大堂寬敞仲有seating, 外賣堂食悉隨都得,除咗燕窩,另外仲有多款燉湯,糖水,港式小食,奶凍等等。款款都好吸引。最啱買畀你靚靚嘅女朋友同屋企人滋潤補身。椰香雪燕奶凍 ($68)獨立玻璃樽包裝,奶凍沉底,食之前記得一 匙羹篤到落底再一齊食,奶香同椰香係好夾,椰香味濃甜度適中。3.6牛奶木瓜雪燕奶凍($68)木瓜喺奶凍嘅襯託之下,入口香滑,牛乳奶香味同木瓜雪耳奶凍毫無違和感, 一杯一人份量啱啱好。茉莉花凍椰青雪燕飲 ($58)呢個好岩而家熱辣辣嘅夏天飲,清甜消暑, 佢另外仲有十二種口味揀, 椰肉清甜,無糖無防腐劑,茉莉花香唔會蓋過椰青雪燕香味,好味喔。蒜香金蠔 ($88)金蠔飽滿肉厚肥美,隻隻金蠔都好大加埋蒜蓉汁,真係好惹味。蒜辣雞翼尖 ($48)份量夠多,我同朋友2個人食岩岩好夠, 雞翼尖煮啱啱好唔會煮到爛晒,蒜蓉味好出色,食得辣嘅朋友,千祈唔好錯過。特濃3.6牛乳奶凍($18)特濃3.6牛乳奶凍入口即溶, 口感滑溜,奶味香濃,好啱小朋友食。

椰香雪燕奶凍 ($68)
椰香雪燕奶凍

3.6牛奶木瓜雪燕奶凍($68)
3.6牛奶木瓜雪燕奶凍

茉莉花凍椰青雪燕飲 ($58)
茉莉花凍椰青雪燕飲

蒜香金蠔 ($88)
金蠔飽滿肉厚肥美,隻隻金蠔都好大加埋蒜蓉汁,真係好惹味。
蒜香金蠔

蒜辣雞翼尖 ($48)
蒜辣雞翼尖

特濃3.6牛乳奶凍($18)

2023-07-20
$100 (Tea)
  • 特濃3.6鮮奶凍
懶惰但又想食甜品嘅女仔有福了!仲要係燕窩啵!觀塘工廈區有一間甜品鋪,啖啖燕窩主打燕窩,其實雪燕、湯品、花膠、塗膠都有得揀,試過幾款,都足料又唔太甜,久唔久孝敬媽咪或者氹吓女朋友,都係唔錯嘅選擇。今日行過附近,咁啱去屋企人度食飯,就帶幾甜品上去。炎炎夏日,就食啲凍冰冰嘅啦!➤ 3.6牛奶木瓜奶凍雪燕➤椰汁雪燕滑蛋奶凍揀咗兩個雪燕嘅甜品,兩個都唔太甜,啱晒怕甜嘅女仔。同行嘅屋企人都讚好好味,我就鍾意食椰汁雪燕,椰汁味好濃而底層嘅奶凍香濃得來唔會太搶味。木瓜奶凍,入邊有大大個木瓜,超濃郁嘅木瓜味,比起椰汁嗰個甜少少,不過加咗木瓜又係另一個感覺。➤特濃3.6鮮奶凍$18一個奶凍,都算幾抵食,超重濃厚嘅奶香味,creamy 得嚟亦都好滑溜。➤茉莉花凍椰青雪燕飲行出門口已經開咗嚟飲,呢個好驚喜,椰青粒好清新,入面仲有果粒,令到仲飲品有少少咬口,唔係覺得好重茉莉花味,不過甜甜地超級解渴。未上車已經飲完。➤蒜香金蠔/蒜香雞翼尖獨立包裝,而且抽晒真空,可以擺喺雪櫃三個月,雞翼尖應該拎嚟做宵夜,放一晚宵夜開佢出嚟配酒一流。值得一讚嘅係,網上可以落單,最快仲可以即日收貨🤭突然間想食燕窩,都真係唔使自己落手,
懶惰但又想食甜品嘅女仔有福了!仲要係燕窩啵!

➤ 3.6牛奶木瓜奶凍雪燕
➤椰汁雪燕滑蛋奶凍

➤特濃3.6鮮奶凍

➤茉莉花凍椰青雪燕飲

➤蒜香金蠔/蒜香雞翼尖

值得一讚嘅係,網上可以落單,最快仲可以即日收貨🤭突然間想食燕窩,都真係唔使自己落手,而且佢嘅包裝好好,每個糖水都用玻璃兜裝,可以重複使用,仲配埋保溫袋,天氣咁熱都唔怕壞。
2023-07-30 59 views
📍啖啖燕窩觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓 B1室.呢間燕窩甜品店非常驚艷到我,第一次買黎食,甜食鹹食都咁好食既!🌟椰香雪燕奶涷 $68佢既椰香味道好濃郁,好多雪燕呀,原來喺最底部有層奶凍,一匙插到底咁𢳂一啖好滑既奶凍,加埋一齊好夾呀😍🌟3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 $68雪燕同木瓜既組合好特別,令人新鮮感十足☺️3.6牛奶既濃滑口感同木瓜既清甜完美融合,係一款好值得一試既甜品黎🤤🌟特濃3.6牛乳奶凍 $18如果女士們剩係想食個奶凍既話,亦可以單買一個3.6牛乳奶凍,好香奶味陣好滑👍🏻$18好抵買呀✨🌟茉莉花凍椰青雪燕飲 $58茉莉花嘅清香與椰青嘅甜味完美結合,加上雪燕質感細膩,呢款飲品總體來說清新宜人,非常適合夏日消暑☀️🌟蒜辣雞翼尖 $48雞翼尖嘅辣味適中,而且辣味與蒜香味道十分和諧。雞翼尖肉質細嫩,配搭上香辣嘅調味,好惹味呀😋🌟蒜香金蠔 $88蒜香金蠔嘅蒜香味道十分突出,同金蠔嘅鮮味完美配合,金蠔肉質鮮嫩,正呀!一包包咁整好哂,擺定係屋企,想食即刻有得😝
觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓 B1室

🌟蒜香金蠔 $88
椰香雪燕奶凍,3.6牛奶木瓜雪燕奶凍
茉莉花凍椰青雪燕飲,特濃3.6牛乳奶凍
蒜香金蠔
這裡以提供各式各樣的雪燕奶凍和小吃而聞名。在這裡,甜品是每日鮮製 👍🏻✨ 椰香雪燕奶凍這道甜品口感非常柔順,奶味和椰香的味道非常的平衡。雪燕奶凍的質地非常綿密,吃起來非常爽口,而且椰香的味道非常清新,讓人一次又一次想品嚐。✨ 3.6牛奶木瓜雪燕奶凍這道甜品的特色在於加入了木瓜的鮮味和3.6牛奶的濃郁。這種搭配非常不錯,木瓜的清甜和奶凍的細膩質感非常契合。如果你喜歡木瓜的味道,我非常推薦這道甜品。✨ 茉莉花凍椰青雪燕飲搭配著茉莉花凍和椰青汁,口感非常清爽。茉莉花的花香非常迷人,椰青的味道也非常清新,非常適合在炎炎夏日享用。✨ 特濃3.6牛乳奶凍這道甜品的質地非常綿密,口感非常滑順。3.6牛奶的濃郁味道非常好,加上奶凍的細膩質感,非常適合當作甜點來享用。✨ 蒜香金蠔和蒜辣雞翼尖這兩道小吃都非常好吃。蒜香金蠔的蠔肉非常鮮美,加上蒜香的調味,味道非常豐富。蒜辣雞翼尖也非常美味,雞肉的口感非常嫩滑,辣味和蒜香的味道非常搭配,吃起來非常開胃。

✨ 椰香雪燕奶凍

✨ 3.6牛奶木瓜雪燕奶凍

✨ 茉莉花凍椰青雪燕飲

✨ 特濃3.6牛乳奶凍

✨ 蒜香金蠔和蒜辣雞翼尖

2023-07-27 46 views
呢間鋪頭我已經係佢既忠實fans, 如果要keep住靚靚又想食甜品就不妨試下☺️佢既甜品係每日新鮮製造,無防腐劑,更健康,我通常隔一段時間就會去買來食😋價錢又好合理,又真材實料,仲可以外賣或堂食都得,吾怪得好多人幫襯🌟椰香雪燕奶凍好足料,一打開就聞到好清香既椰汁味🥥下面係奶凍,好有層次甘,一啖落去係有好多既雪燕比椰汁包圍,再加上好滑又奶味好重既奶凍🥛就算撈咪一齊食都好好🌟3.6牛奶木瓜雪燕奶凍木瓜味勁重,唔會好甜,入面仲有木瓜肉,撈咪雪燕一齊食真係好鮮甜🍮再加上好滑既奶凍,食落去好清爽,又美容又解暑😆🌟茉莉花凍椰青雪燕飲一打開就聞到茉莉花既花香🌸帶d椰子味,入面仲有果肉,飲落去好清爽又純椰汁既清甜,無加任何既糖漿,正😋🌟特濃3.6牛乳奶凍個鮮奶凍果然係人氣產品🍮個奶凍嘅牛奶味勁濃厚🥛勁順滑,味道又吾會太甜,入口即溶😋😋🌟蒜辣雞翼尖個醬汁好濃郁,d鷄翼尖索曬d醬汁🐥辣辣地蒜香味都好濃,真係勁香口,超惹味🌶️🌟蒜香生蠔每一隻都好大隻🦪好肥美,仲有好多蒜蓉包住,超香完全冇腥味,食到舔舔脷😋

🌟椰香雪燕奶凍

🌟3.6牛奶木瓜雪燕奶凍

🌟茉莉花凍椰青雪燕飲

🌟特濃3.6牛乳奶凍

🌟蒜辣雞翼尖

🌟蒜香生蠔

呢間IG店,之前已經介紹過😬,因為實在太好,真係好想佢多啲人知!黎!介紹多次!❤️❤️❤️今次又係執佢哋嘅飛機貨,嗱,想執平貨記得開noti啦😎⭐️C1 招牌椰汁燉桃膠1060ML招牌真係必試,椰汁超濃,又滑又好味!桃膠係勁大粒!勁多!仲要好乾淨!一啲雜質都無!超高質!呢個真係無得輸😎。我就唔識燉得咁好食,呢啲錢,係要俾專業的賺😬。⭐️C44 濃濃紫薯牛奶燉桃膠1060ML紫薯就比較杰啲,入面有一粒粒四方形嘅紫薯粒,會比較飽肚啲😊,但都好甜。個底係紫薯牛奶,所以都好有紫薯味,但個牛奶味就唔算太出,呢個啱紫薯lover 多啲。好啦,1060ML係個咩概念呢?就係一樽有6至8碗嘅概念,咁睇你點食啦!我覺得就好抵食,2百幾蚊,又唔使自己浸同揀桃膠,又包好食😋,我認我懶囉😂。

今次又係執佢哋嘅飛機貨,嗱,想執平貨記得開noti啦😎

⭐️C1 招牌椰汁燉桃膠1060ML

⭐️C44 濃濃紫薯牛奶燉桃膠1060ML

• C1 招牌椰汁燉桃膠
最近呢間啖啖燕窩都幾Hit🤣所以沈前牌去咗觀塘做嘢都買來試吓~佢地嘅甜品堅持每日新鮮製造 ,而且竟然仲有打卡位添🤣以粉紅色同白色波波做主題特濃3.6牛乳奶凍 :呢個幾抵食🤣牛奶味香濃!椰香雪燕奶凍:呢個個人最鍾意❤️雪燕同椰奶凍估唔到咁夾🤤3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 :同樣都好好味,入邊有好多木瓜,清甜可口蒜香金蠔 :入邊都有幾多隻生蠔🤣蒜蓉味好香好惹味蒜辣雞翼尖 : 份量同樣幾多,又好惹味🤣味道有啲似B仔糖水

特濃3.6牛乳奶凍 :呢個幾抵食🤣牛奶味香濃!

椰香雪燕奶凍:呢個個人最鍾意❤️雪燕同椰奶凍估唔到咁夾🤤

蒜香金蠔 :入邊都有幾多隻生蠔🤣蒜蓉味好香好惹味

蒜辣雞翼尖 : 份量同樣幾多,又好惹味🤣味道有啲似B仔糖水
2023-07-20 44 views
年紀越大就越覺得皮膚差🥹🥹,朋友介紹我黎呢度食嘢,話要滋潤一下我咁🫣🤣🥛3.6牛奶木瓜雪燕奶凍食呢個要一匙插到底,再攪勻食用。木瓜清甜,攪勻後就可以食滿滿既雪燕🤤好滋潤👏🏻🥥椰香雪燕奶凍濃郁椰香味,奶凍夠滑。🥥茉莉花凍椰青雪燕飲呢個一樣啖啖雪燕,每飲一口都有淡淡茉莉花香,仲有椰青食👏🏻🥛特濃3.6牛乳奶凍超濃既牛奶味😳甜度岩岩好,仲好滑🦪蒜香金蠔好香蒜味🤤金蠔隻隻都好肥美🐓蒜辣雞翼尖份量好多,而且辣得過癮😋每一隻都好入味,一食再食👏🏻呢度有小食亦有甜品,甜品係每日新鮮製造👏🏻仲可以揀堂食或外賣😳趕時間買走拎返屋企再慢慢食都得!超方便🤩

🥛3.6牛奶木瓜雪燕奶凍

🥥椰香雪燕奶凍
濃郁椰香味,奶凍夠滑。

🥥茉莉花凍椰青雪燕飲
呢個一樣啖啖雪燕,每飲一口都有淡淡茉莉花香,仲有椰青食👏🏻

🥛特濃3.6牛乳奶凍
超濃既牛奶味😳甜度岩岩好,仲好滑

好香蒜味🤤金蠔隻隻都好肥美

🐓蒜辣雞翼尖
份量好多,而且辣得過癮😋每一隻都好入味,一食再食👏🏻

呢度有小食亦有甜品甜品係每日新鮮製造👏🏻仲可以揀堂食或外賣😳趕時間買走拎返屋企再慢慢食都得!超方便🤩
2023-07-16
Type of Meal
Tea
  • 麻辣雞翼尖
啖啖燕窩觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室特濃3.6牛乳奶凍好重好重牛奶味🥛而奶凍係好挻身 好香滑 🌟茉莉花凍椰青雪燕飲本身好中意茉莉花味 打開就聞到茉莉花 飲落去清清甜甜 無搶過椰青🥥水味搖晃下原來仲有果凍 椰肉 好QQ😆即使細細樽都好足料🌟蜂蜜3.6牛乳桃膠滑蛋奶凍桃膠自己屋企整要好多個步驟 仲要挑入面D樹枝碎啦🌝試過1次整桃膠既人就知有幾麻煩🥴 第1層蜂蜜桃膠 第2層3.6牛乳奶凍 最底層係燉蛋🥰呢個好得意呀 桃膠咁食好滋潤 燉蛋仲好滑好重蛋味🥚3隻加埋居然唔算好甜😋🌟椰香雪燕奶凍椰汁味好好濃WO❤️同平時屋企買到有D唔同雪燕好多😱飲落口好滋潤養顏 HAHA..😎配埋奶凍好有口感😚每啖都唔同層次蒜香金蠔(急凍)蒜香個汁好好食 蒜味好重 金蠔🦪即使煲滾左 完全無老到唔un🤩蒜辣雞翼尖🌶️雞翼尖分量好多 隻隻都好大隻🤭好惹味 唔算好辣 好岩當小食送酒🍺✨係獨立包裝 就咁加熱 超級方便👍🏻而保存期都有三個月
啖啖燕窩

🌟椰香雪燕奶凍
椰汁味好好濃WO❤️同平時屋企買到有D唔同
雪燕好多😱飲落口好滋潤養顏 HAHA..😎
配埋奶凍好有口感😚每啖都唔同層次

蒜香金蠔(急凍)

蒜辣雞翼尖🌶️

✨係獨立包裝 就咁加熱 超級方便👍🏻
而保存期都有三個月

2023-07-15
Type of Meal
Tea
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽-淡淡燕窩喺觀塘區都頗有名氣,佢嘅甜品每日新鮮製造,吸引咗唔少附近返工嘅人士幫襯,係區內好受歡迎。我今次都係慕名而來,去到發現原來佢哋有得堂食之餘仲會送外賣,更加可以送勻全港九新界!下次都要試吓網上落單,咁就可以隨時隨地喺屋企慢慢嘆佢哋嘅雪燕🤩。🥢椰香雪燕奶凍 $68 🆗甜品分為兩層,上層係椰香雪燕,底層係奶凍。椰香味香濃,每啖都食到滑溜嘅絲絲雪燕,連埋底部嘅奶涷一齊口感更豐富👍🏻。🥢3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 $68 🆙相比之下更加鍾意呢款木瓜雪燕。雪燕入面有好多切粒木瓜,味道清甜,木瓜同奶味都重,食落好滋潤😋。🥢茉莉花凍椰青雪燕飲 $58 🆗呢款椰青雪燕飲味道鮮甜清爽,夏天消暑解渴一流。茉莉花味道芳香,令到飲品伀外清新,配埋粒粒果凍增加咬口👍🏻。🥢特濃3.6牛乳奶凍 $18 🆙質感滑溜,甜度適中,牛乳味重😋。🥢蒜香金蠔 $88 🆙🥢蒜辣雞翼尖 $48 🆗兩包嘅翻熱方法都非常方便,只要連包裝以細火煮佢10分鐘,就可以食得。金蠔幾大隻同鮮美。雞翼尖嘅份量非常多,味道偏辣,兩包嘅蒜香味都好濃郁👍🏻。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢椰香雪燕奶凍 $68 🆗

🥢3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 $68 🆙

🥢茉莉花凍椰青雪燕飲 $58 🆗

🥢特濃3.6牛乳奶凍 $18 🆙
質感滑溜,甜度適中,牛乳味重😋。

🥢蒜香金蠔 $88 🆙

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.375/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 啖啖燕窩 (駿運工業大廈) (觀塘)

#bakdiu港式 #bakdiu觀塘
2023-07-16 33 views
我同屋企人都鐘意間中食甜品清滋吓,呢度燉品同甜品都有好多款,足料又好味,每日製造夠晒新鮮!❄️有齊凍袋同冰 ,自取或即日送貨都得,仲可以堂食🥥椰香雪燕奶凍好濃郁椰香味,啖啖雪燕夠足料~奶凍非常香滑🥛3.6牛奶木瓜雪燕奶凍有齊木瓜、雪燕同奶凍,木瓜清甜味,加上底層有奶味濃郁嘅奶凍好滿足🌼茉莉花凍椰青雪燕飲🥥鐘意清清地口味嘅啱晒椰青水好解渴,內面有大大粒嘅茉莉花果凍,同啖啖雪燕,椰子肉配搭好match好有口感,😋個人好鐘意呢一款,夏天飲夠fresh 🥚特濃燉蛋香滑又香濃,甜度適中,細細杯當小食不錯🦪蒜香金蠔甘熱,食吓連包裝細火煮20min 就食得😋肥美大隻的金蠔,配搭豐富嘅蒜茸汁,好足粒,餸飯一流😋蒜香雞翼尖又一方便之作,大量蒜蓉,食落有陣陣蒜香味的雞翼尖 好惹味

❄️有齊凍袋同冰 ,自取或即日送貨都得,仲可以堂食

🥥椰香雪燕奶凍
好濃郁椰香味,啖啖雪燕夠足料~奶凍非常香滑

🥛3.6牛奶木瓜雪燕奶凍

🌼茉莉花凍椰青雪燕飲🥥
鐘意清清地口味嘅啱晒

🥚特濃燉蛋
香滑又香濃,甜度適中,細細杯當小食不錯

😋蒜香雞翼尖
又一方便之作,大量蒜蓉,食落有陣陣蒜香味的雞翼尖 好惹味
📍啖啖燕窩#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-椰香雪燕奶凍椰香味好重 雪燕份量好多 奶凍好滑 而且食落唔會太甜3.6牛奶木瓜雪燕奶凍有木瓜香 而且見到有木瓜肉 同樣雪燕份量多 奶凍好滑茉莉花凍椰青雪燕飲而家天氣咁熱 飲返一枝就岩岩好 雖然係飲品 但同樣雪燕嘅份量好多 椰青味蓋過左茉莉花味以上嘅甜品都係要即日食嘅~特濃3.6牛乳奶凍呢個無需多講 奶味香 每日一個養膚唔過份吧蒜香金蠔蒜蓉好多 蠔嘅數量唔算多 但每隻都好大隻 而且唔會有腥味蒜辣雞翼尖有少少辣 雞翼尖份量好多 配酒一齊食 就岩岩好 食完都唔會口乾
#5🫶🏻係最高
環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
椰香味好重 雪燕份量好多 奶凍好滑 而且食落唔會太甜

有木瓜香 而且見到有木瓜肉 同樣雪燕份量多 奶凍好滑

茉莉花凍椰青雪燕飲

以上嘅甜品都係要即日食嘅~

呢個無需多講 奶味香 每日一個養膚唔過份吧

蒜蓉好多 蠔嘅數量唔算多 但每隻都好大隻 而且唔會有腥味

• 特濃3.6鮮奶凍
店鋪:啖啖燕窩 (觀塘)地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室香港品牌啖啖燕窩喺觀塘區嚟講都算出名🔥,由2015年開店到依家,由網店發展到實體店,由觀塘擴展網絡到全香港🇭🇰,佢哋嘅即食燕窩、花膠、桃膠、雪燕可以話滋養咗唔少香港人嘅胃口同心靈❤️佢哋8年嚟研發咗過百款唔同口味同特色嘅燉品同產品,亦都喺首間做到客人即日落單,務求4個鐘內送到客人屋企嘅小店👍,而去觀塘駿運工業大廈實體店嘅客人仲可以即場堂食,品嚐到最新鮮嘅滋味😋。鋪頭充滿住粉紅色彩,少女心爆發😍,仲有波波牆同唔少啱晒影相用嘅道具,非常迎合依家嘅打卡文化📸買咗三款雪燕甜品,分別有椰香奶凍雪燕($68)、3.6牛奶木瓜雪燕奶凍($68)同茉莉花凍椰青雪燕飲($58),滑溜雪燕配上唔同嘅材料帶嚟唔同嘅層次同滋味😚,特別鍾意木瓜雪燕奶凍先有清甜木瓜鮮香,再有濃滑奶香嘅雙重享受,夏天食清涼得嚟消暑一流☀️值得一試嘅仲有特濃3.6鮮奶凍($18),買6個嘅話只需要$100,勁濃郁奶香令你一食返唔到轉頭,送禮散水都好啱🥛惹味小食有蒜香金蠔($88)同蒜辣雞翼尖($48),想堂食嘅話店員仲會好好咁幫手加熱同放喺靚靚嘅碗碟入面,大隻飽滿嘅生蠔
店鋪:啖啖燕窩 (觀塘)
地址:觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室

買咗三款雪燕甜品
滑溜雪燕配上唔同嘅材料帶嚟唔同嘅層次同滋味😚,

勁濃郁奶香令你一食返唔到轉頭,送禮散水都好啱🥛

惹味小食有蒜香金蠔($88)同蒜辣雞翼尖($48),
想堂食嘅話店員仲會好好咁幫手加熱同放喺靚靚嘅碗碟入面,
大隻飽滿嘅生蠔有4隻🦪,每啖都充滿強烈蒜香🧄,喺屋企炒菜一齊食應該仲正🤩;
雞翼尖都幾足料有十幾廿隻,有蒜香之餘仲愈食愈辣勁過癮🤣
2023-07-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2K
2023-07-14 44 views
燕窩燉湯one-stop-shop 喺駿業街熟食市場大廈食完嘢 唔食甜品 感覺唔完滿 橫掂啖啖燕窩實體店喺對面街 冇理由唔上樓 食碗滋陰養顏嘅燕窩甜品😌-🥥椰香雪燕奶凍🍮3.6牛奶木瓜雪燕奶凍🥛特濃3.6牛乳奶凍奶凍滑嘟嘟奶味濃郁 牛奶控必食‼️ 將佢cross-over燉燕窩 味道口感即時豐富好多 燕窩碎亮澤透明 椰香奶滑 木瓜奶清潤香甜 食燕窩縱寵自己或者身邊人 仲駛乜揀燕窩碎 又浸又燉咁麻煩喎😛-🥤茉莉花凍椰青雪燕飲雪凍先飲 清涼清甜又怡神-🦪蒜香金蠔小店嘅皇牌小食‼️ 金蠔肥美飽滿 蒜蓉將蠔鮮提升-🍖蒜辣雞翼尖雞翼尖有麻油香 冇想像中咁麻咁辣 配啤酒🍻跟白飯🍚都good-📍啖啖燕窩觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
燕窩燉湯one-stop-shop
🍮3.6牛奶木瓜雪燕奶凍