2022-02-09 48 views
經過呢間總會停低,入去買杯雪糕食,喱度仲要係主打純素食品,岩哂依家更加注重健康,難怪咁受歡迎啦🍴食物🍴1️⃣植物肉醬長通粉(配$42以下飲品)$98:除咗雪糕,仲有熱食♨️其實唔講都唔知呢個肉醬係素食😳口感和味道都好似真肉咁,酸酸甜甜好開胃,而意粉口感就屬偏硬一點。柚橙暖粒粒(補$6)Size好大杯,食到有柚子和橙嘅果肉,味道好清新,甜度啱啱好☑️2️⃣純素朱古力雞蛋仔$48: 不含雞蛋及牛奶,竟然口感與真嘅雞蛋仔沒大分別!咬落去幾鬆脆,加埋生果及果仁健康D又豐富d😋3️⃣純素雪糕杯$38: 有六種口味,今次我揀咗好受歡迎既火龍果味❗️味道清甜,有少少似食緊沙冰咁,如果夏天食就更加正好爽😄💥環境💥小小嘅店舖已經好多打卡位,不過入面嘅座位打卡會比較好,如果想得舒服就去偏近門口那邊✨

🍴食物🍴
1️⃣植物肉醬長通粉(配$42以下飲品)$98:

💥環境💥
  • 朱古力雞蛋仔
  • 肉醬意粉
2022-02-09 38 views
📍DAMA📍💡尖沙咀行過K11 Musea見到呢間,好似成日見到人打卡咁,都有唔小捧場客,就入去試🐥紅肉火龍果味雪糕($58)顏色賣相都好靚,打卡唔錯😂雪糕唔會話太甜,而且火龍果味好濃,口感似沙冰咁,感覺上好健康🐥榴槤味雪糕($68)榴槤味好濃,好似食緊成舊凍冰冰榴槤咁,足料#尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食日記 #食好西 #香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
📍DAMA📍
💡尖沙咀

🐥紅肉火龍果味雪糕($58)

🐥榴槤味雪糕($68)
榴槤味好濃,好似食緊成舊凍冰冰榴槤咁,足料

#尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食日記 #食好西
2022-02-06 933 views
Dama位於K11 museashopping中途叉電站食杯素食雪糕,飲杯果茶打下咭又一day坐係單邊卡位,對住個靚靚特色牆同姊妹瘋狂影相打咭每日都有是日雪糕今日有紅肉火龍果同荔枝味$48加$4要扭紋就兩隻味都試哂見到佢出左杯裝雪糕,抹茶,燕麥奶,火龍果,仲有貓山皇$48有貓山皇$48,榴槤怪緊係要會一會下佢除左雪糕,呢度有好多素食小食,有wraps,仲有比較少有的准山麵同拌烏冬素湯都想試下,可惜食左lunch,下次啦扭紋軟雪糕筒$52紅肉火龍果同荔枝味質感係soft d的幼沙冰感,啖啖火龍果香,荔枝酸酸甜甜,我略嫌帶甜多d貓山皇杯裝雪糕$48聞落淡淡地,食落都好濃厚下,多左豆香味成份有燕麥奶,所以好似豆香味咁,不錯飲杯佢地的招牌鮮果烏龍茶$48茶味清香冇另加糖

Dama位於K11 musea
shopping中途叉電站
食杯素食雪糕,飲杯果茶
打下咭又一day

坐係單邊卡位,對住個靚靚特色牆
同姊妹瘋狂影相打咭

每日都有是日雪糕
今日有紅肉火龍果同荔枝味$48
加$4要扭紋
就兩隻味都試哂

除左雪糕,呢度有好多素食小食,有wraps,
仲有比較少有的准山麵同拌烏冬
素湯都想試下,可惜食左lunch,下次啦

扭紋軟雪糕筒$52
紅肉火龍果同荔枝味
質感係soft d的幼沙冰感,啖啖火龍果香,
荔枝酸酸甜甜,我略嫌帶甜多d

貓山皇杯裝雪糕$48
聞落淡淡地,食落都好濃厚下,多左豆香味
成份有燕麥奶,所以好似豆香味咁,不錯

飲杯佢地的招牌鮮果烏龍茶$48
茶味清香冇另加糖

2022-02-06
$70 (Tea)
  • 火龍果雪糕
香港比較少見純素雪糕店,而喺K11嘅dama 岩曬純素食人士,不含蛋奶成份,好食又健康,色彩繽紛,十分之有特色,全部都好食,肯定會encore!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀榴槤雪糕($48)👍👍好似食緊真嘅榴槤肉一樣,不得不讚10分足料,榴槤味相當濃郁!對得住個價錢!!🍀日式麻醬豆腐卷 及火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶($88)👍👍估唔到呢間雪糕店都有鹹食,以為主打甜食,原來鹹食都好得!外皮嘅卷有陣好香嘅豆味,配料豐富配搭得宜;至於🔻奶蓋烏龍茶亦都令人眼前一亮,首先飲品嘅火龍果味好出,帶有清新的杏仁奶以及烏龍茶🤩豆腐製成的奶蓋味道自然不邪惡,反而豆香滿滿!不錯🍀火龍果及燕麥奶軟雪糕配雞蛋仔($82)👍👍雪糕係以燕麥奶製作!超鍾意呀!火龍果味道好濃郁,有天然嘅果香味道,賣相都好吸睛!燕麥奶相對清淡,健康不甜膩!雞蛋仔沒有使用雞蛋製作,但仍十分酥脆,香口!對比起用雞蛋製作的雞蛋仔,不會遜色呢!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀榴槤雪糕($48)👍👍
好似食緊真嘅榴槤肉一樣,
不得不讚10分足料,榴槤味相當濃郁!
對得住個價錢!!

🍀日式麻醬豆腐卷 及火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶($88)👍👍
估唔到呢間雪糕店都有鹹食,
以為主打甜食,原來鹹食都好得!
外皮嘅卷有陣好香嘅豆味,配料豐富
配搭得宜;
至於🔻奶蓋烏龍茶亦都令人眼前一亮,
首先飲品嘅火龍果味好出,
帶有清新的杏仁奶以及烏龍茶🤩
豆腐製成的奶蓋味道自然不邪惡,
反而豆香滿滿!不錯

🍀火龍果及燕麥奶軟雪糕配雞蛋仔($82)👍👍
雪糕係以燕麥奶製作!超鍾意呀!
火龍果味道好濃郁,有天然嘅果香味道,
賣相都好吸睛!燕麥奶相對清淡,
健康不甜膩!雞蛋仔沒有使用雞蛋製作,
但仍十分酥脆,香口!
對比起用雞蛋製作的雞蛋仔,
不會遜色呢!
中午同同事去左MUSEA食晏,做野做到無乜胃口,所以就決定食得輕盈啲,去幫襯DAMA。之前嚟食雪糕多,今次第一次食鹹食。原來小店嘅鹹食選擇唔止得沙律,佢仲有卷物WRAP同冷麵同植物肉醬長通粉。套餐價錢$88,我覺得都OK呀,因為包埋飲品。🍜自家製麻辣百頁豆腐淮山拌麵🍜冷麵幾有驚喜,淮山麵條好適合做冷麵,因為條條分明,唔會漿住,而且質感又好Q彈。配料有車厘茄、碗豆、冬菇、沙律菜同百頁豆腐,後者好味道,口感煙韌得意,經稍作調味,所以一啲都唔淡。最後,麻辣汁亦合我心意,佢集麻酸於一身,惹味香濃。🌯牛油果燒烤醬素菜卷🌯卷物雖然包住菜餡,但感覺唔單調,牛油果肉綿密,生菜青瓜爽脆,兩者夾埋相映成趣。燒烤醬亦都好好,激起味蕾,但又不搶味。卷物飽腹感略勝冷麵。不過留意返,卷物可能係預先製作,所以並非熱辣辣送到手上。🍎招牌水果烏龍茶🍎最怕茶飲會好甜,不過DAMA出品可讓人放心,即使無嗌少甜,甜度都適中,烏龍茶底甘醇唔澀。當中不乏各種果肉,如士多啤梨、蘋果、橙同檸檬等,所以水果味天然,非人工糖水。🍵熱抹茶燕麥拿鐵🍵天氣凍飲返杯暖笠笠嘅熱飲好窩心,估唔到無落牛奶都做得到咁滑嘅口感,而且更多咗份燕麥香,抹茶味

🍜自家製麻辣百頁豆腐淮山拌麵🍜

🌯牛油果燒烤醬素菜卷🌯

🍎招牌水果烏龍茶🍎

🍵熱抹茶燕麥拿鐵🍵
天氣凍飲返杯暖笠笠嘅熱飲好窩心,估唔到無落牛奶都做得到咁滑嘅口感,而且更多咗份燕麥香,抹茶味亦恰到好處,又無死甜。我完完全全愛上呢杯MATCHA LATTE。

🍨燕麥奶素雪糕🍨
之前只係食過軟雪糕,杯裝就未試過。純素雪糕杯有六款口味可選,價錢由$38至$48不等。我呢日就試咗燕麥味,皆因水果味好似同夏天搭調啲。燕麥味有點似麥精味,味道老少咸宜,感覺健康。其實純素雪糕嘅發明真係令乳糖不耐症嘅人可一享口福。

最後,我想特別讚下店內兩位年輕女店員,佢哋超好禮貌,又好笑容,主動積極提供協助,就連我買一杯雪糕,佢都問我係咪即食,如果唔係可提供乾冰!小店值得高度推介,讓人體驗純素好滋味💚,雪糕甜點以及鹹點輪食一應俱全。
2022-01-12
$100 (Lunch)
2022-01-18 737 views
呢間餐廳位於K11 Musea平時經過以為只係賣雪糕🍦入到去發現原來餐廳主打素食食物色彩繽紛 而且又健康除左雪糕🍨仲有飲品🍹及熱食賣雪糕係招牌一定要試依加除左筒裝雪糕仲推出左多款杯裝雪糕口味都幾吸引😍有猫山榴蓮、燕麥、京都抹茶竹炭椰子可可、楊枝金露、火龍果-卷物套餐- $88🔸招牌水果烏龍茶 烏龍茶味濃厚,唔會苦澀,有甘香味。混入左唔同水果後,令到杯茶有果香,甜甜地。好大杯,飲完仲可食埋生果👍🏼🔸牛油果燒烤醬素菜卷素菜都可以好好食!卷物當中有好多菇、菜同牛油果,配埋燒烤醬汁非常香濃。咬落啖啖都係蔬果,口感豐富,非常飽肚。-飲品-🔸士多啤梨芒果沙冰 $48士多啤梨🍓味好出,混合芒果非常香甜,唔會好酸😛沙冰做得好綿密,出色😋解渴必飲!-雪糕-🔸火龍果燕麥味雪糕 $52如果單味火龍果味就$48,燕麥味$42。由於我兩隻味都想試晒就叫左個雙色扭紋試下☺️雪糕顏色非常鮮艷,同火龍果外層顏色相同,火龍果味好濃烈,但唔會好甜。相對之下,燕麥味會比較淡味,但燕麥味好出。所以應該要食左燕麥味先再食火龍果味🤣否則會比火龍果搶晒味。
呢間餐廳位於K11 Musea
雪糕係招牌一定要試
依加除左筒裝雪糕
仲推出左多款杯裝雪糕
口味都幾吸引😍
有猫山榴蓮、燕麥、京都抹茶
竹炭椰子可可、楊枝金露、火龍果

-卷物套餐- $88

Type of Meal
Tea
  • 牛油果燒烤醬素菜捲
2022-01-17 25 views
今日行K11行到攰諗住食甜品,行過依間純素雪糕店,見到佢有新出雞蛋仔軟雪糕,我哋就想食佢哋嘅雪糕,我哋叫咗火龍果雪糕加雞蛋仔,仲另外叫多咗杯綠茶雪糕杯,食完甜品再食多一個素菜卷🤤港式雞蛋仔軟雪糕今次揀咗紅肉火龍果雪糕再加雞蛋仔,睇落去成個雞蛋仔軟雪糕都色彩繽紛,非常吸引同埋打卡都好靚㗎😍火龍果軟雪糕食落去非常creamy,而且都好有火龍果味!綠茶純素雪糕杯綠茶雪糕杯可以外賣拎返屋企慢慢食,都有四隻味俾你選擇,自己就鍾意食綠茶味都揀咗,佢嘅質地會比較似沙冰,因為佢係純素沒有用牛奶。日式麻醬烤豆腐卷我哋仲叫咗一個素菜卷share嚟食,因為太為食了😆🤓佢嘅素菜卷都非常足料,而且都非常有味,調味亦都非常適合,有我最鍾意嘅芝麻醬,而且豆腐卷都好有蛋白質😍

港式雞蛋仔軟雪糕

綠茶純素雪糕杯

日式麻醬烤豆腐卷
  • 港式雞蛋仔軟雪糕
超級推薦的一間純素餐廳 主打健康打卡素食!食物集合健康好食又靚於一身~而環境隨便影好靚 一定要相機食先😍▫️火龍果芒果軟雪糕筒選擇困難既我揀左Mix Flavour~紅肉火龍果Mix芒果 一紅一黃做扭紋好靚💖💛每啖都係水果天然既鮮甜 而且雪糕不含牛奶 乳糖不耐症既人士都岩食喔 竹炭雪糕筒夠脆身▫️純素雪糕杯老公揀左期間限定 新出純素雪糕杯 揀左佢最愛既檔槤Flavour 表示啖啖都係香濃既檔槤味 (唔食檔槤既我張如佢保持距離😛)▫️植物肉醬長通粉食落就同平時既肉醬一樣!唔講都唔知係用咗素肉 酸酸地好開胃 長通粉略硬身些少▫️紅肉火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶飲落去啖啖火龍果 配上咸香既海鹽杏仁奶蓋 好match!
超級推薦的一間純素餐廳 主打健康打卡素食!

▫️火龍果芒果軟雪糕筒

▫️純素雪糕杯

▫️植物肉醬長通粉

▫️紅肉火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
飲落去啖啖火龍果 配上咸香既海鹽杏仁奶蓋 好match!
2022-01-17 19 views
今日終於去到呢間熱門嘅打卡純素輕食店👍位於K11 Musea既DAMA絕對係一間好食又可以打卡嘅小店😍一入到黎就已經比幅花花牆吸引住🥰行左成日街行到熱辣辣☺️真係好想食雪糕😍今次點左法式雞蛋仔配今日限定薑味燕麥 軟雪糕🍦及榴連、楊枝甘露及最熱門既紅火龍果杯裝雪糕😍😍港式🇭🇰雞蛋仔即叫即做..還以為放入雪糕會變淋☺️估唔到比平時既雞蛋仔還脆口🤩🤩薑味燕麥帶輕輕薑辣又有點似麥精既味道🤤加埋啲生果一齊食呢個下午茶食到我好飽肚🥳呢度既雪糕🍦全部都係不含蛋奶成份🙌但口感也是相當順滑🤗又可照顧埋對蛋奶類敏感嘅朋友👍 認真唔錯🤩除左雪糕還有一些特飲及麵食、卷物下次可以黎試下🥳
今日終於去到呢間熱門嘅打卡純素輕食店👍

及榴連、楊枝甘露及最熱門既紅火龍果杯裝雪糕😍😍

呢度既雪糕🍦全部都係不含蛋奶成份🙌但口感也是相當順滑🤗
  • 純素雪糕杯
2022-01-14 18 views
❤️最近喜歡尋找一啲自己未食過的「素食餐廳」試吓🍀今次又係尖沙咀 K11 Musea 又遇到一間好舒服嘅輕食素食餐廳😃@DAMA 最特別嘅係除咗輕食嘅烏冬、長通粉🍝特色飲品🍵等等之外🍴佢哋仲有好多唔同款色同埋味道嘅雪糕🍦添💛呢間餐廳環境乾淨又舒服😌打卡一流💜假期約朋友去hea下都係唔錯嘅選擇👍仲好好味呢😋😋..☘️植物肉醬長通粉配薑味燕麥奶$98 (套餐) :呢個植物肉嘅醬汁好濃👍我鍾意多醬汁嘅長通粉😋所以若果可以再加多啲醬汁我會更加之喜歡呢👍杯薑味燕麥奶真係「好夠姜」👍飲完之後「暖笠笠」好満足呢☕️..☘️和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬配抹茶燕麥拿鐵$88 (套餐) :呢個配埋麻醬食味道超級配👍份量亦夠大份❤杯抹茶燕麥拿鐵🆕原來抹茶配燕麥口感都好滑,味道更濃更厚😋yummy yummy🥰❤️..🫕粉葛赤小豆扁豆素湯 $38:見佢咁特別有素湯飲😍所以就叫咗杯試吓😋我哋平日都係「湯控」❤️估唔到無肉嘅湯一樣都係咁好味仲咁多材料呀👍讚❤..🍦雪糕Red Dragon Fruit $38:佢地有好多好多唔同款式嘅雪糕🍦我今次揀咗「火龍果味」嘅雪糕❤味道酸酸甜甜👍口感又有啲似雪糕🍦又有啲似濃厚嘅沙冰🧊唔錯😋下次
🍦雪糕Red Dragon Fruit $38:佢地有好多好多唔同款式嘅雪糕🍦我今次揀咗「火龍果味」嘅雪糕❤味道酸酸甜甜👍口感又有啲似雪糕🍦又有啲似濃厚嘅沙冰🧊唔錯😋下次一定要試埋佢其他款式嘅雪糕先👍yummmm😋😋❤️❤️
💰$262 / 2 ppl
🚩DAMA
📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號鋪
9 0 後 的 味 蕾.🔔素食人士福利,有營、健康、美味🔔.位於K11商場入邊,舖頭面積雖然細細地,但係整體裝修簡潔乾淨,好適合行到攰攰地,坐低食少少野休息。.🪄火龍果雪糕配雞蛋仔外型超級吸晴,從來未喺出邊食過呢種味道,原汁原味嘅紅火龍果味,好濃郁,而且佢嘅甜味好新鮮,完全天然,加試雞蛋仔口感脆,朱古力係苦澀個種,我最鍾意一定要試!.🪄杏仁奶蓋火龍果茶奶蓋質地Creamy又滑,最驚喜係杏仁味好突出,比起芝士無咁膩、而且會覺得fresh啲,火龍果茶飲到好純好原汁原味,甜味都係嚟自水果天然糖,好健康。.🪄士多啤梨香蕉Milkshake好fresh,清清地既甜,香蕉味令人有飽滿既感覺!.🪄日式麻醬豆腐卷餡料豐富,而且都幾大件,夠飽肚,材料全素,啱晒素食者.總括而言,呢間餐廳係K11入邊算係CP值極高嘅餐廳,我哋呢一廁所點嘅食物只係需要$300,仲要所有食材都係新鮮水果🥭,完全係值回票價,超級好評推薦!
9 0 後 的 味 蕾

🔔素食人士福利,有營、健康、美味🔔

🪄火龍果雪糕配雞蛋仔

🪄杏仁奶蓋火龍果茶

🪄士多啤梨香蕉Milkshake
好fresh,清清地既甜,香蕉味令人有飽滿既感覺!

🪄日式麻醬豆腐卷
餡料豐富,而且都幾大件,夠飽肚,材料全素,啱晒素食者

2022-01-12 18 views
無去純素雪糕店「DAMA」一段時間😉原來新出咗多款口味純素雪糕杯😍.日式麻醬烤豆腐卷🌯餡料有牛油果🥑鹽烤百頁豆腐同唔同蔬菜🥬清新又飽肚😋.蕃薯條🍠油炸鍋加埋梅子粉😗香脆又唔油膩.紅肉火龍果雪糕🍦火龍果味道濃郁💗天然甜味🤤質感偏向似雪葩,而且好低卡☺️食完都無罪惡感😬.士多啤梨芒果沙冰🍧飲落士多啤梨味突出🍓2款水果都香甜🥭而且唔會過凍😌質感smooth👍🏻.火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶🥤海鹽杏仁奶蓋杏仁味香濃😆配埋火龍果烏龍茶和諧又特別
蕃薯條🍠油炸鍋加埋梅子粉😗香脆又唔油膩
  • 日式麻醬烤豆腐卷
  • 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
  • 地瓜薯條
  • 純素雪糕
  • 地瓜條
  • 日式麻醬豆腐卷
  • 純素雪糕杯
呢間純素雪糕店由開業到而家我都一直係佢嘅fans💕💕每次去親K11 Musea都忍唔住買返杯🍦雪糕食,DAMA新出咗雪糕杯,當然要去捧下場啦😊😆💕最出名係Signature 紅肉火龍果味雪糕🍦 不含乳製品必食🌟🌟🌟•*¨*•.¸¸紅肉火龍果味軟雪糕 ($48) •*¨*•.¸¸♥超多人打卡嘅雪糕🍦顏色賣相都好靚😍紅肉火龍果味都做得好濃,雪糕唔太甜,食落係好似雪芭嘅感覺,每一啖都勁正💕黑色嘅雪糕筒脆卜卜,極度推薦✨✨•*¨*•.¸¸純素雪糕杯 ($38) •*¨*•.¸¸ ♥純素雪糕杯不含乳製品,無添加人造色素、香料,有6款不同嘅味道!🔸紅肉火龍果 🔸貓山王榴槤 ($48)🔸楊枝甘露 🔸抹茶 🔸燕麥奶 🔸竹炭椰子我試咗✶火龍果味 ✶貓山王榴槤 ✶楊枝甘露 ~~全部味都好正,食落口感都係雪芭feel,唔太甜,好香濃奶滑!推薦✨✨•*¨*•.¸¸抹茶燕麥拿鐵 ($38) •*¨*•.¸¸♥今次試咗🍵抹茶燕麥Latte,抹茶味非常香濃,推薦✨✨♥而家雪糕店除咗有雪糕食之外,亦都有熱飲☕️、水果茶、雪糕雞蛋仔、意大利粉、長通粉嘅主食。

最出名係Signature 紅肉火龍果味雪糕🍦 不含乳製品
必食🌟🌟🌟

♥超多人打卡嘅雪糕🍦顏色賣相都好靚😍
黑色嘅雪糕筒脆卜卜,極度推薦✨✨

•*¨*•.¸¸純素雪糕杯 ($38) •*¨*•.¸¸
♥純素雪糕杯不含乳製品,無添加人造色素、香料,
有6款不同嘅味道!

🔸紅肉火龍果 🔸貓山王榴槤 ($48)
🔸楊枝甘露 🔸抹茶 🔸燕麥奶 🔸竹炭椰子

•*¨*•.¸¸抹茶燕麥拿鐵 ($38) •*¨*•.¸¸
♥今次試咗🍵抹茶燕麥Latte,抹茶味非常香濃,推薦✨✨
2022-01-08 18 views
❤️‍🔥最潮素食咖啡店DAMA相信大家都嚟打過卡,佢提供純素軟雪糕,成份不含蛋及奶,亦沒有添加色素,以80%生果製成,我最喜歡佢紅肉火龍果味,顏色鮮艷 $48 好抵食 🍦而且每星期都有不同口味提供💥除咗雪糕仲有小食越式檬粉素菜卷、日式麻醬烤豆腐卷,肉醬長通粉、鹽烤百頁豆腐、地瓜薯條等等今日特別想介紹就係新產品杯裝雪糕,有6走口味#紅肉火龍果 $38#貓山王榴槤 $48 #燕麥奶 $38#楊枝甘露 $38當中🥥 #竹炭椰子可可 $38#日本京都抹茶🍵 $38都加入15mg CBD ,而加市面上都有好多CBD產品CBD=大麻素,係大麻植物度萃取成分,有鎮靜抗炎及舒緩焦慮作用👍🏻竹炭椰子可可,入面有細細粒啡色嘅可可,椰子味濃,好似喺泰國食嘅椰子雪糕咁,超好味,溫馨提示,打開攤一分鐘左右先食,口感會更滑🤍🌈另外有款雞蛋仔+雪糕 $78 大大杯,朱古力味雞蛋仔,底下有好多果仁,開心果、腰果等等🌟
而且每星期都有不同口味提供

當中🥥 #竹炭椰子可可 $38
#日本京都抹茶🍵 $38
都加入15mg CBD ,而加市面上都有好多CBD產品

🌈另外有款雞蛋仔+雪糕 $78
大大杯,朱古力味雞蛋仔,底下有好多果仁,開心果、腰果等等🌟
  • 紅肉火龍果軟雪糕
2022-01-04 24 views
好耐之前食過呢間舖頭既純素雪糕一直念念不忘,今次收工經過又忍唔住同朋友一齊叫咗成枱野食🤩🔸Noodle Set (Noodle + Drink)($88)叫咗個和風沙律百頁豆腐淮山拌麵同雜莓沙冰,拌麵好爽,加埋酸醋食好開胃,而且因為係凍食,所以就算一啖麵一啖雪糕都唔會有違和感🙈🔹Two Mini Cones + Drink ($68)Mini Cones係跟返是日雪糕口味而定,小編黎嗰日係紅肉火龍果同藍莓乳酪,火龍果味好清甜,藍味乳酪好幼滑,純素雪糕做得比有蛋奶成份的雪糕更好味😋🔸飲品跟餐飲品我地叫咗雜莓沙冰同香蕉草莓沙冰,沙冰打得好幼滑,而且味道好濃郁,尤其是係雜莓沙冰,一啲都冇偷工減料👍🏻🔹火龍果雪糕杯 ($38)另外呢度仲有雪糕杯買,如果鐘意食既仲可以買多啲返屋企慢慢嘆😍 我地買咗個火龍果味黎試,本身諗緊雪糕杯會唔會無即整既咁好食,但食完發現係自己多慮咗,雪糕杯同即整既一樣咁鮮甜同幼滑,上面仲寫住only 90 calories,食多幾杯都無罪惡感🥰🥰🥰總括黎講,呢間係小編目前黎講最鐘意既雪糕店,一黎健康,二黎就算味道佢都比出面好多雪糕店既味道濃郁,真係好推介大家去一試😋

🔹Two Mini Cones + Drink ($68)

🔸飲品

🔹火龍果雪糕杯 ($38)