2018-10-17 274 views
(只文字,無相)今日中午,一家三口路經水街揾餐廳食中午餐。個仔突然拉停我,原來見到呢間 "Dare" 門前個宣傳牌,寫住"鐵板牛舌", 再加上靚女職員問我地試一試。卒之就試到一間好食餐廳,以後係呢區可以有一個好選擇。我食溫泉蛋牛柳粒配飯(跟一杯柳橙綠茶,夠大杯,就算正價飲都抵。跟餐平一半更抵)。個牛柳粒煮熟得剛剛好。加上溫泉蛋汁撈飯。 very good.個仔至愛牛舌,整個牛舌配飯。我問佢味道如何,佢話正!份量又足。我試食一片。我覺得再比牛柳粒更好!哈哈!太太食雞扒配薯菜 (跟特飲)。我無試食雞扒,不過我同個仔搶食薯條,因為好好味!我好少打食評都忍唔住要讚揚佢地!加油!一定要 keep 住質素兼再進步!

(只文字,無相)

我好少打食評都忍唔住要讚揚佢地!

加油!一定要 keep 住質素兼再進步!

2018-10-17
$65 (Lunch)
2018-10-12 241 views
終於等到佢開OpenRice AC,食過2次幾推薦果日仲問佢開左未雖然meun得大概5款正餐可以揀,不過每樣都好好食,如果預先講定仲可以pre-order 其他野食,不過未試過個牛舌口感好正,啲飯都好有口感,好似係珍珠米,shake shake 薯條同炸雪糕都唔差,仲有好多飲品揀而且服務好好,店員不時都會問下你有無咩需要,問下你好唔好食,得閒仲會同下你吹水。裝修好有風格,同fd傾計吹水一流,坐得都舒服。係大學附近好方便一定會再食
終於等到佢開OpenRice AC,食過2次幾推薦
果日仲問佢開左未

係大學附近好方便一定會再食
  • 牛舌
2018-10-07 378 views
今明同班朋友去搵好野食, 經過水街見到呢間舖, 一於入去試試。店內只有一檯客, 都怕中伏, 不過環境唔錯, 一於試一試。餐牌比較簡單, 得幾樣野揀, 一人一樣試下唔同食物。見佢另一張餐牌有Shake shake 薯條, 炸雪糕同單骨雞翼, 由於有小朋友一齊, 一於試下d 小食。估唔到個幾個main course 又幾好味。d 小食超正, 大人細路都鍾意, 尤其個炸雪糕更是超好味, 一定要試。店員話係星期日靜少少, 平日午餐好多人, 食完都相信平時LUNCH 會多人, 真係幾抵食同好味。
店內只有一檯客, 都怕中伏, 不過環境唔錯, 一於試一試。

餐牌比較簡單, 得幾樣野揀, 一人一樣試下唔同食物。

估唔到個幾個main course 又幾好味。

溫泉蛋鐵板牛柳粒飯
冰火炸殖糕
菠蘿綠茶
2018-10-07
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
溫泉蛋鐵板牛柳粒飯
鐵板汁燒牛舌飯