2023-02-05
早前已經聽朋友講Decree by T嘅Omakase 好高質,今次我哋就先試吓佢嘅姊妹店居酒屋。餐廳格局同傳統居酒屋好似,我哋早嚟人客唔多,空間好舒服,而且行多幾步就係大館,食完嘢可以去散步。令海之幸太卷 $128平時我都好少叫卷物,但係呢款卷物味道唔錯,以三款魚作餡料,表面再鋪上吞拿魚蓉,賣相精緻,分量十足,好適合幾個人嚟一齊share嚟食,值得推介👍🏻帆立貝焗雜菌 $128店員攞上嚟嘅時候仲冒緊熱氣,熱辣辣上枱,應該係即叫即做👏🏻 帆立貝鮮嫩入味,配搭嘅雜菌吸收鮮味後,比帶子更令人食指大動。希望下次佢可以放多啲雜菌,因為真係好好味😝三文魚籽海膽和牛卷 $198 呢款卷物配搭海膽、和牛同魚籽,將幾種美味合為一體🤤唔好睇佢外型似花之戀,其實啖啖都係舌尖上嘅珍寶。雖然味道冇想像中咁驚艷,但如果未試過咁奢華嘅壽司卷,可以一試!免治雞肉串 $58澄黃嘅蛋黃一上到黎已經好吸引😋將雞肉串沾上蛋黃再放入口,有種食和牛嘅高級感。肉串唔係啖啖肉,入面亦有雞軟骨、洋蔥、蔬菜等佐料,口感豐富唔會油膩👅厚燒牛舌芯 $148牛舌非常厚切,切成骰仔嘅形狀,師傅將火候控制得恰好,燒得唔會太乾太韌,肉質軟腍爽口,
令海之幸太卷 $128
帆立貝焗雜菌 $128
三文魚籽海膽和牛卷 $198
免治雞肉串 $58
厚燒牛舌芯 $148
牛舌非常厚切,切成骰仔嘅形狀,師傅將火候控制得恰好,燒得唔會太乾太韌,肉質軟腍爽口,散發出濃郁嘅牛味,越嚼越香。
蟹甲羅燒 $98
蟹肉蟹膏份量十足,充滿鮮味,配埋脆身嘅多士食好好味,鍾意蟹膏嘅朋友仔千祈唔好錯過!