2023-06-30
Delifrance 曾經我屋企樓下都有間,好鍾意佢既價錢親民貼地,但出品又好高質,今日去屯門搵朋友,佢簡左係屯門市中心既delifrance,地理位置超級方便👍🏻餐廳簡單大方既設計令食品一目了然,而且坐位之間非常闊落👍🏻我地今晚叫左2個set dinner🔸大西洋鱈魚柳炒蘑菇意粉$98大大舊鱈魚柳,魚皮煎到脆口,好似薯片咁👍🏻意粉炒得岩岩好,保留彈牙口感,而且調味得宜,完全唔使再加任何調味料🔸芒果法式拿破崙蛋糕(跟餐+$39)好在叫餐既時候order定,上餐既時候再望下已經冇哂🫣拿破崙好鬆脆,配上滑溜嘅吉士醬,我都唔捨得咁快食哂佢🔸芒果仲夏(跟餐+$16)新推出既特飲,我覺得幾抵,因為有得飲又有得食😂芒果肉超甜,食得出新鮮👍🏻🔸芝士焗薯批配煙三文魚$88宜家好少地方有薯批,薯批仍然保留到薯仔既爽脆感🔸蘑菇忌廉湯(跟餐+$15)入喉順滑,仲有蘑菇粒粒,忌廉味唔重反而蘑味濃,足料👍🏻🔸有機蘋果茶(茶壺)(跟餐+$10)一壺可以慢慢飲,清香蘋果味,而且仲可以refill水因為小妹仲有張之前整落既會員卡,店內既姐姐非常專業咁解答我,仲教我下次再黎dl app可以有其他優惠,超貼心👍🏻
我地今晚叫左2個set dinner
🔸大西洋鱈魚柳炒蘑菇意粉$98
🔸芒果法式拿破崙蛋糕(跟餐+$39)
🔸芒果仲夏(跟餐+$16)
🔸芝士焗薯批配煙三文魚$88
宜家好少地方有薯批,薯批仍然保留到薯仔既爽脆感
🔸蘑菇忌廉湯(跟餐+$15)
入喉順滑,仲有蘑菇粒粒,忌廉味唔重反而蘑味濃,足料👍🏻
🔸有機蘋果茶(茶壺)(跟餐+$10)
一壺可以慢慢飲,清香蘋果味,而且仲可以refill水