Hiring
Up to $18,000
Up to $21,000
Up to $18,000
See All 5 Jobs
呢間餐廳新開冇耐,趁住今日happy Friday,同屋企人來試下。環境寬敞舒適,裝潢簡潔現代,頗有法式小酒館的風格。首先來試試他們的拿坡里海鮮意粉,這道意粉的麵條煮得剛好,口感彈牙有嚼勁,搭配上豐富的海鮮和開胃的鮮茄醬。海鮮不是急凍貨式,有香煎魚柳,青口,魷魚,大虎蝦,蜆,全部入口都鮮味十足。餐廳仲加入新鮮香草,食落味道有層次,誠意十足。接下來是他們的黑松露白汁芝士牛肉漢堡,這道漢堡的牛肉餅煎得恰到好處,口感鮮嫩多汁。芝士和黑松露醬的搭配非常完美,還加入炸洋蔥圈來增加口感。漢堡的麵包也非常好吃,口感鬆軟,食得出是自家制。凍抹茶牛奶見到抹茶的顆粒,飲得出是真材實料。熱錫蘭奶茶的口感非常順滑,喝起來非常舒服。呢度的餐點比預期中更好,價格也相當合理,下次有機會一定會再試。

裝潢簡潔現代,頗有法式小酒館的風格。

首先來試試他們的拿坡里海鮮意粉,

這道意粉的麵條煮得剛好,口感彈牙有嚼勁,

搭配上豐富的海鮮和開胃的鮮茄醬。
海鮮不是急凍貨式,有香煎魚柳,青口,

接下來是他們的黑松露白汁芝士牛肉漢堡,

還加入炸洋蔥圈來增加口感。漢堡的麵包也

非常好吃,口感鬆軟,食得出是自家制。
凍抹茶牛奶見到抹茶的顆粒,

呢度的餐點比預期中更好,價格也相當合理,

下次有機會一定會再試。
2023-05-14 75 views
以前細個成日嚟Delifrance食早餐,時隔多年今次再嚟食就試佢嘅晚餐,反正同朋友諗唔到食咩,見呢間價錢唔太貴又唔洗點等🤭環境就一如以往地舒適,服務態度都好。Dinner set叫咗個烤進口豬柳拼烤新薯配紅酒汁($158),但因為我戒酒關係,我轉咗做文也汁,另外飲品加$12轉做橙汁。豬柳有兩大塊,第一塊都幾好食又juicy,但第二塊比較靭同鞋🫠 配菜嘅菇同薯仔都正常,黃色果兩舊似翠玉瓜嘅我就唔識欣賞🥹 個文也汁酸酸地,個人覺得還好。我地加咗$28配個黑松露薯條,熱辣辣又好香黑松露味🤤 好食!順帶一提我朋友都係叫同一個set但佢就配紅酒汁,但佢嘅comment都不太好🤫 總結呢餐算係不過不失,係個薯條比較出色!

環境就一如以往地舒適,服務態度都好。

2023-05-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-05-01 100 views
.🔺Délifrance Bistro 以往只係食過下午茶時段 是日晚餐時段見幾多人排隊😯見到二人餐$358都幾抵食!.二人餐包括餐湯多士、主菜、飲品、甜品😌餐湯質素正常發揮🫶🏻主菜方面👇🏻法式香草檸檬烤雞🐣烤雞醃得幾入味,而且烤完之後都唔會太乾!旁邊亦有一定份量既雜菜🥗特濃黑松露醬炒有機雜菌意粉🍝黑松露醬都幾香,而且都幾掛汁!甜品係蝴蝶酥配雲呢拿雪糕🍦雪糕質地非常濃稠🤤好香雲呢拿味!蝴蝶酥甜甜地夠香脆,配搭埋一齊好好味😋
🔺Délifrance Bistro
二人餐包括餐湯多士、主菜、飲品、甜品😌
餐湯質素正常發揮🫶🏻
主菜方面👇🏻
特濃黑松露醬炒有機雜菌意粉🍝黑松露醬都幾香,而且都幾掛汁!
好耐冇食過delifrance,晚餐好高質、性價比亦都幾高😋- 黑松露白汁芝士牛肉漢堡🍔牛肉好軟好林,口感非常好👍🏻👍🏻而且夠大又夠厚,就咁塊牛已經值回票價🥰薯條又炸得好剛剛好,熱辣辣咁樣出爐,好脆超好味😋- 芝士焗薯批配煙三文魚呢個配搭令我諗起台灣夜市🤣呢三樣野搭埋一齊真係冇得輸,薯批每一下都有拉絲芝士,口感好豐富!- 法式海鮮湯&蘑菇忌廉湯海鮮湯雖然話迷你,但入面其實都好豐富,有蜆、青口、魷魚,好香甜👍🏻👍🏻忌廉湯都係滿滿既蘑菇碎😋仲要讚埋杯熱咖啡☕️好香濃好滑😋整體黎講,係100分既餐廳!!無論內在環境、職員服務質素、食物色香味,都係100分!賣單都係每人百幾蚊,超值得去😋

- 黑松露白汁芝士牛肉漢堡🍔

薯條又炸得好剛剛好,熱辣辣咁樣出爐,好脆超好味😋

- 芝士焗薯批配煙三文魚

- 法式海鮮湯&蘑菇忌廉湯

仲要讚埋杯熱咖啡☕️好香濃好滑😋

2023-04-25 67 views
Délifrance Bistro (屯門)屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖 -前幾日同屋企人喺屯門巿廣場行街順便喺附近食個dinner~發現原來新開左一間食法國野嘅,於是就去咗試吓了!-2人套餐蘑菇忌廉湯(跟餐)好香好creamy,有蘑菇碎,有口感🫶🏻-烤草飼牛柳配烤薯紅酒汁牛柳肉質幼嫩,煎到恰到好處!入口即化,牛肉味濃,牛魔王真係一定要order🫶🏻🫶🏻Bistro招牌海鮮飯海鮮飯好豐富,有青口、大蝦、鱈魚、魷魚同蜆,都新鮮~飯粒粒分明,有咬口,蕃茄sauce refreshing,好開胃!-熱有機綠茶熱有機雜莓茶-法式蝴蝶酥配雪糕蝴蝶酥充滿牛油香,口感酥脆,連埋vanilla ice cream 食幾夾~

Délifrance Bistro (屯門)
屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖
2人套餐
蘑菇忌廉湯(跟餐)
好香好creamy,有蘑菇碎,有口感🫶🏻
烤草飼牛柳配烤薯紅酒汁

Bistro招牌海鮮飯
熱有機綠茶
熱有機雜莓茶
法式蝴蝶酥配雪糕
週末星期六和家人共4人來這裏吃了晚餐, 大約七點多八點, 等了一會就可以入了, 位置寬敞, 90分鐘限時, QRcode下單, 食物來的速度比較慢, (所以如果趕時間的話不要在這裏吃了)每一款都隔很久, 但温度是熱的!食物是平常會見到的西餐, 雖然不能說是非常出色, 但是每款的味道都不錯的, 也有些特色飲品, 加十元叫了一個奶茶加雪糕, 雪糕很夠冷而且好味, 合共叫了2人餐, 包飲品和甜品, 再另加了一款食物, 加一$500多埋單, 值得一讚的是服務人員的態度真的很不錯, 令整個用餐體驗也提升了~

2023-04-23 51 views
見到入邊裝修勁靚,比平時嗰啲好唔同。二人套餐是日餐湯 或 Bistro田園沙律叫左 蘑菇忌廉湯 及沙律 各一,水準之上,餐包十分吸引。烤新西蘭草飼牛柳配烤新醬及紅酒汁牛柳好厚身,肉味香濃,有嚼勁。火喉剛剛好,配菜十分精緻。Bistro招牌海鮮飯 有青口、魚柳、海蝦、蜆、魷魚等海鮮,材料好豐富,個飯好香口,因為即叫即整,所以等咗一陣,不過幾大碟夠兩個人食,好入味。仲有甜品兩客,雲呢拿雪糕味道十分軟滑香濃。餐飲就升級左兩杯咖啡,性價比好高。個雪糕勁抵食
見到入邊裝修勁靚,比平時嗰啲好唔同。

二人套餐

是日餐湯 或 Bistro田園沙律

叫左 蘑菇忌廉湯 及沙律 各一,水準之上,餐包十分吸引。

烤新西蘭草飼牛柳配烤新醬及紅酒汁

牛柳好厚身,肉味香濃,有嚼勁。火喉剛剛好,配菜十分精緻。

Bistro招牌海鮮飯

仲有甜品兩客,雲呢拿雪糕味道十分軟滑香濃。

餐飲就升級左兩杯咖啡,性價比好高。
個雪糕勁抵食
屯門人熟悉嘅Delifrance 终於番黎錦薈坊,走親民價錢的法式套餐,以法式風格打造舒適用餐環境,方便悠閒品嚐各式甜品同埋烘焙美食!晚餐有多款dinner set 揀😆是日餐湯 蘑菇忌廉湯🍵 +$15 香濃美味😍烤新西蘭草飼牛柳有機蘑菇藜麥飯 $98牛柳夠軟腍,藜麥飯有口感,健康之餘,又色、香、味俱全,似足意大利飯🥘香蒜海鮮意粉 $98豐富海鮮配料,意粉口感煙韌😁炸燒烤醬無添加激素雞翼 (4隻) +$36小食外脆內嫩甜酸炸雞,香口啖啖肉🍗焗法國軟心朱古力蛋糕配雪糕   +$49朱古力濃度適中、甜而不膩😙法國浪漫經典甜品,朱古力迷千萬不要錯過😋 套餐包埋餐飲熱鍚蘭奶茶  & 熱檸蜜 +$5

晚餐有多款dinner set 揀😆
是日餐湯 蘑菇忌廉湯🍵 +$15 香濃美味😍

烤新西蘭草飼牛柳有機蘑菇藜麥飯 $98

香蒜海鮮意粉 $98

豐富海鮮配料,意粉口感煙韌😁

炸燒烤醬無添加激素雞翼 (4隻) +$36

小食外脆內嫩甜酸炸雞,香口啖啖肉🍗

焗法國軟心朱古力蛋糕配雪糕   +$49

朱古力濃度適中、甜而不膩😙

法國浪漫經典甜品,朱古力迷千萬不要錯過😋

套餐包埋餐飲熱鍚蘭奶茶  & 熱檸蜜 +$5

2023-04-20
$150 (Dinner)
2023-04-15 73 views
Bistro 是一種源自法國的餐廳風格輕鬆、愉快的氛圍和簡單這種餐廳寬敞的用餐區,桌椅和裝飾也較簡單但質感和品質卻不容小覷。寫意法式Cafe 舒服,令人嚮往嘅環境裝修設計圍繞莊園休閒風格大西洋鱈魚柳 有機鮮蘑菇意粉配照燒汁煎得岩岩好 外邊係薄脆 特別係塊魚皮 內肉汁勁 滑 鮮蘑菇炒得幾香 唔會太油 照燒汁撈意粉食用既係幼身既意粉 口感幾好烘車打芝士煙肉小班里尼包•炒蛋•迷你雜菜湯螺絲粉車打芝士溶哂落班里尼包 煙肉咸咸地 下午茶尼講 呢個岩岩好 小吃多滋味法國朱古力蛋糕整得好靚 藝術品甘樣 布朗尼朱古力 極重朱味士多啤梨🍓既紅色好耀眼屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖
Bistro 是一種源自法國的餐廳風格
輕鬆、愉快的氛圍和簡單這種餐廳
寬敞的用餐區,桌椅和裝飾也較簡單
但質感和品質卻不容小覷。
寫意法式Cafe 舒服,令人嚮往嘅環境
裝修設計圍繞莊園休閒風格

整得好靚 藝術品甘樣 布朗尼朱古力 極重朱味
士多啤梨🍓既紅色好耀眼

屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖
2023-04-14 64 views
Cafe 位於屯門錦薈坊環境優雅舒適 好 chill😌餐廳主打法國風味餐點🇫🇷現場還有烘焙包點及甜品🍰🥐😍Set Lunch 款式吸引還可加配小食及甜品👍 👭order主餐+輕食+小食+甜品+水果茶🥩🥗🍟🧁🫖🔸️烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯 啱曬著重健康飲食嘅朋友 低卡牛肉肉色粉嫩💯 輕手調味嘅藜麥飯 食後感覺都冇咁 heavy🤭🔸️烤薯鮮果藜麥沙律配蜜糖芥末汁 一大盤嘅五色生果沙律菜 足夠兩人享用 有盈又飽肚😚 🔸️黑松露白汁薯條 好大方 份量足 至愛香口嘢😋🔸️法國軟心朱古力蛋榚配雪糕 香濃流心🍫🍫配雲呢拿雪糕💋🔸️鮮果伯爵茶 甜蜜果香味濃🥝🍊🍋
Cafe 位於屯門錦薈坊

🔸️鮮果伯爵茶

甜蜜果香味濃🥝🍊🍋
2023-04-13
2023-04-14 577 views
Delifrance 之前都去過幾間,今次呢度係新開嘅 "Delifrance Bistro",位於屯門錦薈坊,入去歎番個下午茶先啦!餐廳地方非常闊落,歐式風格裝修,設計富現代感,坐係到覺得好舒服,令人悠閑寫意!嚟睇吓餐牌,除咗有下午茶餐,套餐可以加 $ 配蛋糕、小食、特別飲品等。另有單點嘅意大利粉、三文治、沙律、前菜、小食、蛋糕、湯品、經典咖啡、雪糕特飲等等,款式都有好多選擇。煙三文魚牛油果醬炒蛋全麥多士配亞麻籽及阿根廷香料    $59擺設好有藝術感,烘焗過嘅全麥多士,仍然保留香濃麥味,咬落去好脆,塗上一層牛油果醬,口感 creamy,再鋪上鹹鹹香香嘅煙三文魚,另一塊全麥多士就鋪咗蛋味濃嘅炒蛋,加上獨有調味嘅亞麻籽同埋阿根廷香料,大大提升層次感,而車厘茄同紫洋蔥伴碟,清新爽口。蒜香煙肉有機鮮蘑菇炒意粉    $59自己最喜歡條狀幼身嘅意大利粉,呢度啲意粉值得一讃,炒得彈牙爽口,有煙韌度,煙肉、蒜味同樣香濃,加上用咗有機蘑菇,優質食材,真係美味又可口。烘車打芝士煙肉小斑里尼包。煎蛋。迷你雜菜湯螺絲粉    $49小斑里尼包細細個,質地軟身,散發淡淡麵粉香,餡料加入煙肉和車打芝士,食起

煙三文魚牛油果醬炒蛋全麥多士配亞麻籽及阿根廷香料
蒜香煙肉有機鮮蘑菇炒意粉    $59

蒜香煙肉有機鮮蘑菇炒意粉

小斑里尼包細細個,質地軟身,散發淡淡麵粉香,餡料加入煙肉和車打芝士,食起上嚟更惹味。配合爽口嘅螺絲粉,濃郁雜菜湯內有好多蔬菜,仲有清甜嘅粟米粒同煎蛋,可以揀炒蛋,依set配搭唔錯。
烘車打芝士煙肉小斑里尼包。煎蛋。迷你雜菜湯螺絲粉
鮮士多啤梨法式拿破崙蛋糕   +$39

甜品方面,依款都係餐廳名物,賣相好似藝術品一樣,好精美!鍾意這個就係層層都咁鬆化,加上士多啤梨新鮮,奶油又唔會太膩,香脆可口。
鮮士多啤梨法式拿破崙蛋糕
法國朱古力蛋糕配雪糕   +$39

依款製作需時,大概等15分鐘,即點即整,真係好好味!味道特濃嘅朱古力蛋糕,在口裡溶溶的,質地幼滑,與雲呢拿雪糕好夾,一冷一熱,再沾少少有朱古力嘅奶油,食起嚟口感更豐富。
法國朱古力蛋糕配雪糕
熱法式焦糖爆谷朱古力  +$12

見到呢杯咁靚,都唔係幾想飲咗佢。爆谷好香脆,焦糖甜味,濃厚朱古力味,幼滑順喉,依款可以食住爆谷飲朱古力,真係好唔錯呢。
熱法式焦糖爆谷朱古力

特濃咖啡 (雙份)

喜歡咖啡嘅人,來一杯 Double Espresso,甘香醇厚,加倍咖啡份外香濃,濃郁口感,芳香有層次感。
特濃咖啡 (雙份)

餐飲凍檸檬茶,茶底不厚濁,味道清新自然,冰凍解渴。
凍檸檬茶
法國朱古力蛋糕配雪糕
熱法式焦糖爆谷朱古力
凍檸檬茶
2023-04-13 68 views
終於又再開返啦~細細個已經係佢既fans,希望佢地可以一直keep到食物水準啦!烤新西蘭草飼牛柳有機鮮磨菇藜麥飯牛肉好淋亦好有肉味,我地怕藜麥硬,所以改為白飯,個汁都唔錯,幾好食~香蒜海鮮炒意粉好濃既蒜蓉味,只啱鐘意食蒜蓉既人……海鮮都新鮮,意粉都炒得幾好呀!公司三文治無咩特別,個多士好淋,唔好食,下次唔會再叫!法國田螺焗薯蓉好難食!田螺好大陣雪味,個焗薯蓉就ok既!餐飲既蘋果茶其實幾好飲,但唔記得影相

烤新西蘭草飼牛柳有機鮮磨菇藜麥飯

香蒜海鮮炒意粉

公司三文治

無咩特別,個多士好淋,唔好食,下次唔會再叫!

法國田螺焗薯蓉

好難食!田螺好大陣雪味,個焗薯蓉就ok既!

餐飲既蘋果茶其實幾好飲,但唔記得影相

2023-04-08
Lunch
2023-04-12 89 views
經過錦薈坊,見到Delifrance 係屯門重開返,餐廳裝潢設計簡約大方,午餐仲有好多選擇~點了烤新西蘭草飼牛柳有機蘑菇藜麥飯,好香蘑菇味,牛柳軟腍,藜麥飯咬落有口感。法式芝士焗薯批配煙三文魚,芝士香濃配合薯塊十分惹味。加$28要了一個迷你法式海鮮湯,有蝦,青口,蜆肉,十分足料另外,跟餐分別加$12要了一杯法式爆谷朱古力和一杯雪糕特濃咖啡配蝴蝶酥:朱古力味香濃可口,全日最好味的更是這杯雪糕特濃咖啡,不但賣相吸引,啡香奶過再配上雪糕一冷一熱,令人忍不住口一口接一口!最後,點了一件芒果拿破崙甜品作結尾,餅皮香脆,吉士醬又唔會太甜,味道剛剛好

法式芝士焗薯批配煙三文魚,芝士香濃配合薯塊十分惹味。

加$28要了一個迷你法式海鮮湯,有蝦,青口,蜆肉,十分足料

2023-04-11
$100 (Lunch)
2023-04-09 370 views
【Overall 評分】食物質素:★★★★☆環境感覺:★★★★服務質素:★★★★衛生指數:★★★★★抵食指數:★★★★☆打卡指數:★★★☆回頭指數:★★★★☆🔜 身為屯門友,見Délifrance Bistro再次回歸屯門,緊係要多多回訪啦~ 餐廳環境方面走西式Cafe風,裝潢風格非常時尚,充滿了現代感,空間中十足,自然光線充裕,再配上各種綠色植物,感覺溫馨舒適。────────────────────【香蒜海鮮炒意粉 $98】。意大利面同鮮蜆,大蝦,聖女茄,蒜粒融合炒。意粉口感非常細膩,且帶有韌性,口感彈牙。大蒜,海鮮等嘅加持。令整碟菜品更添香氣,口感鮮美豐富。套餐附送埋熱鍚蘭奶茶.【磨菇忌廉湯 $15】。厚厚的忌廉,入口濃郁又醇香。適量嘅磨菇碎粒,增添層次感.【香脆洋蔥圈 $28】。炸至金黃色,望落吸引。洋蔥自然既甜味經過煎炸後。變得更為香濃。口感酥脆又帶陣陣洋蔥甜.【黑松露白汁芝士牛肉漢堡 $128】。牛肉扒搭配香氣濃郁既黑松露。咬落鮮嫩多汁。加上黑松露獨特嘅香氣,濃郁嘅芝士香。酥脆嘅漢堡餅底及新鮮清爽生菜。整體味道多層次化,香濃而不膩口。搭配埋粗薯條,外脆內薯,太正啦。套餐同樣

【Overall 評分】
打卡指數:★★★☆
回頭指數:★★★★☆

────────────────────
【香蒜海鮮炒意粉 $98】
。意大利面同鮮蜆,大蝦,聖女茄,蒜粒融合炒
。意粉口感非常細膩,且帶有韌性,口感彈牙
。大蒜,海鮮等嘅加持
。令整碟菜品更添香氣,口感鮮美豐富
。套餐附送埋熱鍚蘭奶茶

【磨菇忌廉湯 $15】
。厚厚的忌廉,入口濃郁又醇香
。適量嘅磨菇碎粒,增添層次感

【香脆洋蔥圈 $28】
。炸至金黃色,望落吸引
。洋蔥自然既甜味經過煎炸後
。變得更為香濃
。口感酥脆又帶陣陣洋蔥甜

【黑松露白汁芝士牛肉漢堡 $128】
。牛肉扒搭配香氣濃郁既黑松露
。咬落鮮嫩多汁
。加上黑松露獨特嘅香氣,濃郁嘅芝士香
。酥脆嘅漢堡餅底及新鮮清爽生菜
。整體味道多層次化,香濃而不膩口
。搭配埋粗薯條,外脆內薯,太正啦
。套餐同樣附送熱錫蘭奶茶

Dinner
大學一星期食幾次delifrance,有日放工見到附近竟然開咗新鋪仲要多好多野食揀,最後比門口嘅甜品吸引咗去試下 !為咗試多啲唔同種類野食嗌咗晚餐set,三百幾蚊有前菜,2個主菜同埋甜品,加少少錢仲可以飲其他啡,性價比認真唔錯,而家份量超足個人覺得3個人食岩岩好。1. 餐湯&沙律
沙律有蕃茄仔火箭菜仲有羽衣甘藍,調味剛好幾開胃。但個人覺得餐湯比較出色,一碗有好多材料,而唔知係咪因為delifrance本身做開bakery,塊飽搽牛油或者點湯食都好好味。
2. 飲品 (熱抹茶燕麥奶+雪糕特濃咖啡)
抹茶燕麥奶嘅燕麥奶味唔會搶過抹茶味,抹茶夠濃但又唔會有苦味,好暖胃岩晒夜晚飲;飲左幾啖男朋友杯雪糕特濃咖啡覺得好好味!雪糕重奶香,甜度令到本來帶澀嘅咖啡變得更易入口,女仔應該會鍾意!
3. 主菜A - 焗醬燒豬肋骨配薯條
一上菜見到個份量嚇親,一隻碟要分開兩排擺,數過係足足有12條骨!每條都焗得好淋好易離骨,我好怕d bbq汁太濃食劑但呢到d味岩岩好,骨上面仲有少少香料令味道唔會太單調 而薯條都係一般西餐水準。
4. 主菜B - Bistro招牌海鮮飯
飯個份量就正常返,有青口﹑大蝦﹑鱈魚魷魚

!

1. 餐湯&沙律

2. 飲品 (熱抹茶燕麥奶+雪糕特濃咖啡)

3. 主菜A - 焗醬燒豬肋骨配薯條
而薯條都係一般西餐水準。

4. 主菜B - Bistro招牌海鮮飯
飯個份量就正常返,有青口﹑大蝦﹑鱈魚魷魚同蜆,每樣都食得出係新鮮既。而飯就粒粒分明,佢嘅蕃茄味係屬於比較fresh果種,食到超飽都可以照食晒全部飯

5. 法式蝴蝶酥配雪糕
蝴蝶酥好好食,面頭有一層糖包裹住,食落好酥脆但係好實在,唔會好似出面買果d夠脆但係好似食空氣咁;雖然個酥甜,配埋甜嘅雪糕都唔會漏,輕鬆KO晒同埋令呢個晚餐非常滿足。

三百幾蚊食到咁多款野,味道唔錯真係大件抵食,下次再想黎會主要想試多d唔同甜品同埋飲品:D!