2023-09-26
.@delishcafehk (荃灣).觀塘嗰 @relishcafehk 之前就去過 有好好嘅經驗 今次去荃灣嘅呢間Delish Cafe 原來係佢哋旗下嘅另一間鋪頭 .1.芝士飛蟬和牛漢堡 & 黑松露 炸蕃薯條 $138✅✅✅✅👌🏻.店內名物 一打開open rice推薦嘅菜色就係呢款 咁梗係要試試.賣相一流 溶緊嘅芝士伴隨超厚身嘅和牛漢堡扒 已經好開胃.和牛漢堡扒好厚身 7成熟啱啱好 juicy又滿足.. ✅無過多不必要嘅醬汁調味只係蔬菜 & 芝士 令到牛味成為佢嘅主要風味👏🏻但相對之下 入味度/邪惡感就會降低.加埋佢嘅包係english muffin(豬柳強嘅style) type rather平時漢堡包嘅包身‼️所以多咗啲dry感 同埋會無咁香.所以‼️‼️伴隨蕃薯條嘅黑松露醬極度建議擦入包(就會即刻彌補所有不足)&炸蕃薯條滿分!超好味!.卡路里為total包括醬汁.2.Eel Lover Pizza$178✅✅✅✅✅.呢個「Eel Lover」仲唔係講緊我?鰻魚控一見到就覺得必叫希望唔好令我失望呀你😀.結果好滿意🤣薄批底 但夠脆夠香夠硬上面嘅材料豐富到你有 烤鰻魚 松葉蟹棒 馬蘇
@delishcafehk (荃灣)
1.芝士飛蟬和牛漢堡 & 黑松露 炸蕃薯條 $138
但相對之下 入味度/邪惡感就會降低
所以多咗啲dry感 同埋會無咁香
所以‼️‼️
伴隨蕃薯條嘅黑松露醬極度建議
擦入包(就會即刻彌補所有不足)
&
炸蕃薯條滿分!超好味!
卡路里為total
包括醬汁
2.Eel Lover Pizza
✅✅✅✅✅
希望唔好令我失望呀你😀
結果好滿意🤣
薄批底 但夠脆夠香夠硬
上面嘅材料豐富到你
有 烤鰻魚 松葉蟹棒 馬蘇里拉芝士 加埋蛋黃醬😚😚..
以及
一開始到我哋覺得好淡
所以同佢哋講咗
重新幫我哋調味咗下
雖然有好啲.. 但味道都係一般
但!我哋好appreciate佢哋會因應客嘅需求去serve佢哋🫂🙏感謝!
帶子就真係煎得好香
同埋好新鮮好彈牙!
純粹相比以上兩款 價錢 & 味道相比之下遜色少少
整體用餐經驗都唔錯
當日星期六用餐時限係90分鐘
FYI
阿門🫂🫂
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic包點 #calorieswithmic西餐 #calorieswithmic荃灣