由於疫情關係,出街食飯我都會好小心去揀。今次我去咗旺角兆萬的一間火鍋站,7點前埋單離座,成人都係$200到就可以食到任食火鍋,認真抵食!餐廳的防疫措施做得好足,除了探熱同客人均需消毒雙手外,更會係入座後係客人面前再次消毒枱面,更用熱水再洗洗餐具,見到呢啲措施,就可以安心開餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)飲品的選擇除了有盒/罐裝的果汁汽水茶,仲有自助式的竹蔗茅根。「混醬區」每款醬料都有蓋蓋好,衛生100分。每枱都會一份海鮮拼盤、頂級牛頸脊及即燒蜜糖串燒。海鮮拼盤有4款海鮮,蝦肉厚而且有鮮味;頂級牛頸脊食落牛肉味幾香,而且唔係我最怕怕的「過肥肉」。串燒有不過的款式可選,全部拍搽上甜蜜蜜的蜜糖,我推介大家試雞,燒得香口又保持到原有的嫩。大家都以平板落單,咁就唔怕好似交紙仔咁易漏單啦。我特別鍾意店內大部份的食材都有「半份」的選擇,最啱好似我呢個眼闊肚窄的大朋友。係咁多配料中,最令我Surprised係呢客即炸金沙鹹蛋炸魚皮!雖然佢的鹹蛋唔算好多,但魚片入口個唔只一般的脆,咬落去個下,佢脆得黎好鬆化,點埋我點的沙爹湯底,簡直係相得益樟!除了附送的牛頂級牛頸脊外,仲有多款不同的肉片可以揀。特別推介大家試佢的肥牛片

除了附送的牛頂級牛頸脊外,仲有多款不同的肉片可以揀。特別推介大家試佢的肥牛片,佢的肥度適中,有肉香之餘又有點油香伴隨住。另外,黑毛豬腩片食落都好爽,入口唔會過份油膩。

雖然我唔多鍾意食魚,不過朋友就大讚脆骨腩真係好爽脆而且唔腥,鍾意食魚的朋友絶不能錯過。如果大家鍾意食響鈴,可以試埋餐廳的紫菜響鈴卷,我打過咁多次邊爐,都係第一次見。

如果你同我一樣鍾意食彈牙的野,蝦子蝦滑及蟹子墨魚滑係必叫的Item。咬入口個下,個彈力有如乒乓波彈地上返黎般 (笑)

鴨血係我近排火鍋的新寵,但我食得好挑剔,一般無講明產地我係唔會食的。台灣鴨血入口軟嫩,而且味道唔腥,不錯不錯。

整體餐廳的食品都無咩可以挑剔的空間,加上我最Concern的環境,夠乾淨唔會周圍濕滑,$200頭就可以任食,絶對抵食之選!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
食物有水準,湯底足料,配料新鮮,唯店舖新未有人識,食物好味,在其他火鍋店較難找到,用膳其間自到老闆娘打手語,以為佢你聽障人士,了解後得知老闆為人有愛心,請了近半成的員工為聽障人士,她表示應該讓他們有工作的地方,他們雖然聽不到聲音,但心地善良而且勤奮有責任感,就算生意不好,他們主動提出減人手,人情味滿載,老闆亦表示一日有餐廳一日都要與員工共存亡,我心裡好感動😭餐廳食物質素高之餘,老闆有一顆善心,希望大家可以試試,可能會與我一樣,有不一樣的感動。
任食
2020-04-03
$288 (Dinner)
任食
第一次食火鍋放題,食出禁濃嘅人情味佢哋嘅員工好貼心,好仔細咁同我介紹湯底、菜式,又會幫手清洗用具。每一台客會送時令海鮮同埋頂級牛頸肩肉,所有嘅海鮮都非常之新鮮、彈牙,唔洗點任何醬汁都已經好好食,而牛頸肩肉雪花均勻,肉味香濃。餐廳其他嘅菜品,都非常之有誠意同有特色,例如即叫即炸嘅鹹蛋黃炸魚皮同紫菜響鈴,上枱嘅時候仲熱辣辣。亦都有唔同特色嘅丸類或者餃子,例如芝士墨魚丸,芝士紫菜蝦蟹餃,都係餐廳自家製作,唔係度度都有。餐廳最近仲新推出左串燒,可以一次過試晒打邊爐同串燒嘅滋味。
第一次食火鍋放題,食出禁濃嘅人情味

餐廳最近仲新推出左串燒,可以一次過試晒打邊爐同串燒嘅滋味。
港式火鍋任食大部分都係主打低質平價路線,要食高質就一係散叫但就會好貴,今次食點鍋就有驚喜佢任食每位$288要加醬油費同加一服務費,而家做緊8折優惠入座嘅時候有枱清潔用品可以用,俾每位客人徹底消毒後,安心入座食用湯底今次就揀左蟲草花雞湯,因為出面打邉爐比較少見到,就試下呢D特別湯底。呢到佢會提供部平板黎落ORDER,另外每枱都會送上海鮮拼盤 同頂級牛頸脊,同埋每位都有2串串燒可以食飲品就出面自己拎,大路嘅罐裝汽水紙包飲品都應有盡有調味吧就因為疫情關係,每款醬料都有用個蓋遮住,衛生D,咁食客都安心D蟲草花雞湯:湯底好清好滋潤,裡面有紅棗、蠱草花、雞件、芹菜、淮山等等,好足料呢到佢用個3層高嘅層架黎放食物,咁就唔駛放到成枱都係野食冇晒位,再唔夠位職員開多個架俾我地放食物海鮮拼盤:有魚片、帶子、蝦、蜆,用冰鎮住上,食材新鮮,食落鮮甜彈牙唔會霉,蜆冇沙頂級牛頸脊:油脂唔算多,分佈均勻,食落牛肉味幾濃郁,放落去淥一陣就食得金沙鹹蛋炸魚皮:呢個炸魚皮可以話係打邊爐咁耐食過最正嘅一次,佢D鹹蛋黃係好多,基本上全部都沾到夠濃味,而且魚皮新鮮炸出黎,勁脆身口感超好即炸手工紫菜嚮玲卷:打邊爐最中意食餐廳自家
佢任食每位$288要加醬油費同加一服務費,而家做緊8折優惠

湯底今次就揀左蟲草花雞湯,因為出面打邉爐比較少見到,就試下呢D特別湯底。呢到佢會提供部平板黎落ORDER,另外每枱都會送上海鮮拼盤頂級牛頸脊,同埋每位都有2串串燒可以食

飲品
飲品就出面自己拎,大路嘅罐裝汽水紙包飲品都應有盡有

帶子

頂級牛頸脊

即炸手工紫菜嚮玲卷
即炸手工紫菜嚮玲卷:打邊爐最中意食餐廳自家製手工野,因為可以食到特色食物,而唔係出面全部都係同一批發嗰一堆食物。同炸魚皮一樣高質,炸得夠脆而唔油膩,加埋紫菜味幾正

蟹子墨魚滑、蝦子蝦滑
蟹子墨魚滑、蝦子蝦滑:肉質打得靚,彈牙爽口,墨魚味同蝦味都好香

黑松露蝦蟹餃
黑松露蝦蟹餃:食得出唔食批發商現成貨,裡面真係足料蝦肉同黑松露,大細適中容易食

串燒
2個人食送4串串燒,點左雞肉(蜜糖)牛肉(蜜糖)豬頸肉(蜜糖)牛肉(川辣),諗住打邊爐店D串燒會一般啦,點知有驚喜
我地食左陣串燒先到,食落夠晒熱辣辣,應該啱啱燒起左,肉質唔會燒到好乾,夠JUICY而且好香蜜甜味
至於川辣味牛肉串就辣得過癮,唔係淨係灑辣粉喺面咁普通,D川辣味唔會死辣,辣得黎好香,夠惹味
串燒整得甚至好過部分串燒店

滑牛片
滑牛片:好新鮮,肉質嫩滑

牛腩
牛腩:好重牛肉味,肥瘦比例合適,食落唔鞋口唔痴牙

食左太多野,未能一一盡錄,不過呢到嘅食物質素絕對高,唔會因為做任食關係變晒做低級料
雖然我地點D肉類都係點半份,但結果都係好大份,最後食到超飽
2個人埋單$551,呢個價錢以港式任食邊爐黎講係有D貴,但以佢呢個食物質量黎計,絕對係物超所值,等遲D疫情過後,一定會再約班friend齊齊食多次

補MENU
2020-03-26
$275.5 (Dinner)
帶子
頂級牛頸脊
即炸手工紫菜嚮玲卷
黑松露蝦蟹餃
串燒
牛腩
2020-03-29 67 views
點鍋,位於旺角兆萬中心三樓,在現時疫情情況下,餐廳有充足防疫措施,幫顧客量度體溫,消毒枱面,酒精搓手液等,與鄰座距離亦有1.5米,值得一讚。醬料區亦全部換上即棄餐具,在此疫情之下,保障顧客衛生安全極其重要。火鍋湯底選擇了清酒卜卜蜆湯底,有別於其他餐廳,點鍋用上大量清酒先炒熟卜卜蜆,食完卜卜蜆後才再加湯底,所以卜卜蜆味道非常清甜。海鮮拼盤有卜卜蜆,帶子,大蝦及魚,各種海鮮都極其新鮮,配上清酒卜卜蜆湯底,更加合適。餐廳食物選擇非常多,最近更推出了數款串燒供選擇,在火鍋同時亦可一嘗串燒味道。原本只是普通的水魷,但餐廳師傅用心的制作,為顧客花上了一點點的刀功。點鍋可算是旺角區內高質素的放題,食物新鮮,選擇繁多,值得推薦。

2020-03-29
$288 (Dinner)
2020-03-24 43 views
點鍋旺角西洋菜街任食火鍋🍲吃到妳撐到站不起來🤣明天都不用吃飯了🤣位置很好找,電梯上三樓,跟隨著心(指示牌)的指引,很容易就找到啦!.沒想到小小的商場裡面,餐廳竟然可以位置如此開闊,加上最近都少人,基本上一共三台客包了全場👍🍲落地玻璃,明亮燈光,輕快的背景音樂🎵讓你可以安靜地享受胡吃海喝的時光^_^.我們點了蟲草花雞湯底,鮮味十足,又不會太糙熱。醬料太的調料也很齊全,火鍋必備。特意點了很多新鮮蔬菜🥬感覺今晚把這個月的蔬菜都吃光光了。.沒想到吃火鍋還可以送串燒,每人免費兩串,也是超級到位的服務了。有蜜糖和川辣味的。烤牛肉串,特別香,肉質鮮嫩很入味。.餐廳不僅僅做火鍋,原來也可以直接來吃串燒喝啤酒🍺下次路過可以上來坐坐,擼串加上喝小酒,也是很有情調和生活質量的選擇。.餐廳擺盤很有心意,將蔬菜擺成了一個摩天輪🎡轉到哪個吃哪個~ 很多細節的地方,都可以看出老闆的用心。專心做美食,滿滿的都是愛❤️
點鍋

2020-03-23 43 views
<高質任食火鍋 炸魚皮必點 >🔥😍喺兆萬上面有唔少放題任食 但唔係間間都正 呢間點鍋 288 蚊位任食火鍋 材料新鮮 豬牛羊雞 湯底 小食都十分高質 用 ipad點餸夠哂方便 仲送海鮮拼盤同牛頸脊 以旺角區黎講都算抵食😍 非酒精飲品任飲 出面亦可自助調味料十分方便🍴蟲草花雞湯🐤蓮子 葱花 准山 紀子 令到湯底好香甜 雞肉落足料 雞湯味香濃🐤 食 d雞再飲 d湯 然後再打邊爐 正😍 打邊爐料送一次既牛頸脊 牛肉味香濃 肥瘦適中 咬落夠 juicy . 🐮海鮮既蜆肉新鮮 龍躉肉夠肥美 仲有鮮甜帶子 同海蝦 好味🦐 打邊爐既任食材料十分出色 肥牛 夠爽彈 肉質濃 🐮羊肉夠羊肉香味 口感夠厚身 啖啖肉🐑 另外 脆骨腩既魚肉好爽口 魚肉味夠鮮🐟仲有口感黏稠既花膠 鮮甜蟹柳 爽口薯粉 所有材料都十分出色 😆 🍴炸魚皮🔥🐟不得不讚同推介炸魚皮 蒜香 避風塘 同 咸蛋黃魚皮 都整得好正 重野係佢即炸仲要炸得勁香脆 落 d調味粉已無得輸 一定要食🥚#羊肉 #肥牛 #牛脊肉 #魚皮 #咸蛋皇 #蟹柳 #打邊爐 #放題 #任食 #魚片 #蟲草花 #雞湯Score 平均分 <8/10
<高質任食火鍋 炸魚皮必點 >🔥😍

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#點鍋
旺角西洋菜街1 號兆萬中心 3 樓301 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-03-23
$310 (Dinner)
2020-03-10 38 views
估唔到兆萬商場有一間火鍋店,開初以為cafe。同朋友食過覺得食物種類多,而且新鮮好食,環境乾淨!最特別魚皮有幾款都好好食!我最意食咸蛋黃魚皮,出面少有,我encore 幾碟!
估唔到兆萬商場有一間火鍋店,開初以為cafe。

2020-03-05 45 views
湯底:我地簡左蟲草花雞鍋+喇沙海鮮鍋雙併,喇沙海鮮鍋有驚喜,好香濃,配料滾完都好夠味,岩哂重口味嘅人,湯底仲有唔少海鮮,真材實料!滾到變左色嘅青口,口感唔會過熟,但又好入味,正!蟲草花雞鍋有好多藥材,但藥材味唔會太重,仲有淡淡嘅酒味, 仲有唔少嫩滑嘅雞件,另一真材實料嘅推介! 配料:呢到有好多食材都係比較少見甚至自家製,好彩每一道分量都剛剛好唔會太多,而且上菜速度好快,所以我地都試左好多,好滿足! 枱上嘅三層木架好方便,而且岩哂鐘意打卡嘅朋友仔!特色推薦:海鮮拼盤每枱都會贈送海鮮拼盤同牛頸脊,估唔到兩樣都咁高質,好有誠意!海鮮包括海蝦、帶子、魚塊同唔知珍珠蚌定花甲嘅貝類,全部都好新鮮又夠哂大隻,加埋裝飾好有心思。牛頸脊第一次試呢個部位打邊爐,唔識分靚唔靚,但好濃牛肉味,味道同質感都一流!薄切牛脷(唔記得影相)呢個部位打邊爐都係第一次試,估唔到原來牛脷打邊爐咁好食!下次黎一定會再叫!脆骨腩平時好少叫魚打邊鍋,但呢道脆骨腩同海鮮併盤入面嘅魚都令我改觀,另一encore之選!芝士紫菜蝦蟹餃餃子打邊爐索埋d湯一向正,呢款佢地自家製嘅餃,蝦肉爽彈,加上半溶芝士同紫菜,更加正! 墨汁腸 入口有d似

湯底:

滾到變左色嘅青口,口感唔會過熟,但又好入味,正!

配料:

枱上嘅三層木架好方便,而且岩哂鐘意打卡嘅朋友仔!

特色推薦:

牛頸脊

薄切牛脷(唔記得影相)

脆骨腩

芝士紫菜蝦蟹餃

墨汁腸
入口有d似台灣腸,很可口,推薦一試!

金沙鹹蛋炸魚皮
鹹蛋味好香,魚皮非常香脆,滾下食同就咁食都好可口!

黑毛豬腩片
好薄,但真係好有豬味,同一般豬肉唔同,高質!

其實其他都好有水準,例如鴨血、蜂巢豆腐、蝦滑魚滑等等等等!

小結:
火鍋配料種類繁多,食物高質又抵食;環境舒適,地點方便,而且有別於一般任食店,服務非常有效率。另外值得一提既係店主處處可見既心思,做左多款自家製既食物同飲品、木架、海鮮併盤等,一定會再黎!
2019-12-23
  • 海鮮拼盤
  • 牛頸脊
2020-03-01 31 views
最近香港肺炎,大家都唔係好敢出街!特別係出街食飯,但由於我係屋企悶左好多日😭所以想出嚟打個邊爐😍就去咗兆萬比較裝修新淨嘅點鍋!難得出嚟食飯梗係食任食!盡情下啦🥳倒佢嘅火鍋湯底選擇都唔少,接近有10種最特別!係有清酒卜卜蜆!呢個我勁鍾意食🙊但係因為太耐無打邊爐我,都係想揀返我哋平時嘅最愛麻辣火鍋同沙嗲湯底🤣雖然麻辣湯底冇得揀辣度,但蛋辣到恰到好處👍🏼👍🏼麻麻辣辣非常惹味!火鍋湯底配料有好多選擇,而且可以係iPad慢慢揀😄配料嘅size都比較細粒,所以你可以試到好多唔同嘅配料!選擇多到呢🤣係直頭魚皮都有好多唔同😳而我揀咗我最愛嘅黃金魚皮😏嚟到魚皮非常脆口而且仲有香濃嘅鹹蛋味值得一試👍🏼而且送咗個海鮮拼盤

配料嘅size都比較細粒,所以你可以試到好多唔同嘅配料!
而且送咗個海鮮拼盤
2020-02-28 20 views
蜆肉~雖然係細隻啲,但係肉質鮮甜帶子~帶子size適中,一啲都唔韌,肉質幾爽口肥牛~瘦肉同埋肥肉嘅比例適中,再加上去切到薄薄地,所以咬落去好有口感,另外亦都好有牛肉味。魚皮餃~肉質比出邊嗰啲鮮甜脆鯇骨腩~係真正嘅脆鯇骨腩來嘅,咬落去有彈性,有口感嗰款蟹柳~就係普通嗰啲蟹柳墨魚滑~墨魚丸都幾爽口今日有7折優惠,價錢係大約200左右。坐嘅位置都好寬敞嘅,由於呢度係新裝修,所以地方都比較乾淨。食物質素係比出邊嗰啲任食火鍋係好嘅
蜆肉~雖然係細隻啲,但係肉質鮮甜

帶子~帶子size適中,一啲都唔韌,肉質幾爽口

魚皮餃~肉質比出邊嗰啲鮮甜

脆鯇骨腩~係真正嘅脆鯇骨腩來嘅,咬落去有彈性,有口感嗰款

蟹柳~就係普通嗰啲蟹柳

墨魚滑~墨魚丸都幾爽口

今日有7折優惠,價錢係大約200左右。

坐嘅位置都好寬敞嘅,由於呢度係新裝修,所以地方都比較乾淨。

食物質素係比出邊嗰啲任食火鍋係好嘅
今日約咗好耐冇見嘅朋友食飯,朋友話呢間兆萬中心嘅點鍋係任飲任食火鍋,選擇好多,而且用料質素好好,所以決定一試!呢期因為肺炎關係大家都唔太敢打邊爐,所以都幾冷清,但係其實環境好乾淨,而且鋪頭都好貼心,一坐低就用消毒噴霧清潔枱面,亦都送上信封同紙巾俾我哋裝住個口罩,更加提供熱水洗餐具,配料方面全部有蓋遮住,衛生意識好高,大讚!點餐方面用咗平板電腦,選擇真係好多,淨係丸類都勁多種,而且有得細分半份或者一份,兩粒至八粒,好適合胃口細嘅女仔可以試多幾種食物!湯底叫咗白菜豬肉鍋,非常足料,而且湯底好好飲,好夠味!食材話咁快就送上,枱面有個三層高嘅架俾我哋放食材,令到張枱唔會太雜亂,如果唔夠放,佢仲會推多一個三層高嘅架仔喺枱側,俾你放食材。食材佢都放得好整齊,感覺舒服。先來左一個極上牛脊肉,見到啲紋理已經知道係靚野,食落口果然相當有牛味!然後嚟咗個海鮮拼盤,啲蜆肉好大粒,魚腩亦都好嫩滑新鮮。呢度竟然有鴨血叫,擺落白菜豬肉鍋嗰度,即刻食到台灣風味,至於重點其實係啲丸,有黑松露丸、極濃芝士丸、手打蝦丸、墨魚丸、韭菜丸等等,每一粒都好好食,好有驚喜。特別推薦黑松露丸,皮好薄,好有黑松露味,絕對唔係街市嘅海

呢度竟然有鴨血叫,擺落白菜豬肉鍋嗰度,即刻食到台灣風味,至於重點其實係啲丸,有黑松露丸、極濃芝士丸、手打蝦丸、墨魚丸、韭菜丸等等,每一粒都好好食,好有驚喜。特別推薦黑松露丸,皮好薄,好有黑松露味,絕對唔係街市嘅海膽丸可以媲美!

另一大大力推薦嘅係鹹蛋黃炸魚皮,即叫即炸,入口熱辣辣脆卜卜!而且真係有好濃烈嘅鹹蛋黃味,就咁點嚟食都食唔停口!

總括而言,大力推薦呢間任飲任食嘅火鍋店,因為用料真係好有誠意,一個人大約要二百幾蚊,而家有八折,下次都會繼續去食!
  • 鹹蛋黃炸魚皮
2020-02-17 408 views
日式放題就食得多,今天朋友帶我來旺角食火鍋放題,本人是第一次食,這真是喜歡食火鍋朋友的佳音。放題店越開越多,能屹立不倒的原因很簡單,如果一大班朋友各有喜好的話,這種食法人人總能找到自己喜歡的食物。這間「點鍋」是樓上鋪,在冠狀病毒的陰霾下,仍有一定的客人。店舖面積頗大,裝修簡潔,坐得舒適。一坐低,店員便遞上 ipad 點餐,又省紙又快捷,湯底有8款選擇,另外有4款需要加錢,而鴛鴦鍋也需要加$20,我和朋友就選了蟲草花雞湯底。餐廳為每枱客人安排一份牛頸脊和海鮮拼盤,拼盤有帶子、石班片、鮮蝦和蜆,每樣都很新鮮,牛頸脊更是肥瘦適中,入口即溶。ipad 內的食物選擇也非常多,最欣賞是手打丸,墨魚丸、芝士墨魚丸、牛肉丸、蝦丸、梅菜豬肉丸等等……全部都是新鮮手打,非常彈牙好食。還有一樣特別欣賞的食物便是黑毛豬,好食到停不了口。而飲品櫃就有幾款紙包飲品和罐裝飲品,雖然種類不太多,但基本的飲品都有,也有自家煲的竹蔗水,不太甜,最適合健康飲食的你。

還有一樣特別欣賞的食物便是黑毛豬,好食到停不了口。

2020-02-06
$250 (Dinner)
2020-02-15 53 views
唔知道點解香港人特別鍾情韓燒,日本菜,還有打邊爐!而係咁多種嘅打邊爐款式,我還是依舊最喜愛港式打邊爐😇今日天氣陰陰寒寒,下午時分老公問我今晚想食乜嘢,我就二話不說咁回答,不如出去打邊爐啦😂講起打邊爐我哋通常就會諗到旺角呢個地方,經過我哋上網搵咗一輪資料之後,就發現左呢間有好多正評既邊爐店啦!地點係旺角兆萬中心三樓,只需要坐上扶手電梯,不用轉lift, 不同日子不同時段會有不同既折扣優惠醬料枱,自助形式一坐下,先叫左一個蟲草花雞湯做湯㡳先,內裏有多款藥材,建議未放打邊爐料之前可以飲返碗湯先送上海鮮拼盤,有海蝦,帶子,蜆,石斑片安格斯肥牛每張枱旁邊都放左個三層架,放便你放食物又唔怕唔夠位放自家手打丸以電子屏幕落order, 據店鋪老闆講,佢地有部份員工係聾啞人士黎嫁,老闆真係好nice👍🏻,好細心

醬料枱,自助形式

送上海鮮拼盤,有海蝦,帶子,蜆,石斑片

安格斯肥牛

每張枱旁邊都放左個三層架,放便你放食物又唔怕唔夠位放

自家手打丸

2020-02-10
2020-02-11 37 views
啱啱過咗嘅新年去咗韓國旅行,又到派手信嘅時候喇😆今日約咗朋友陪佢去兆萬中心買嘢,搭扶手電梯嘅時候見到*點鍋*好似幾吸引就決定入黎打邊爐🖐🏻酸菜白肉鍋:酸度柔和,有啲似鹹酸菜胡椒豬肚湯飲落好暖胃😊海鮮拼盤(送一碟):海鮮都幾新鮮,有蝦、魚、帶子同蜆,帶子厚肉,蜆肉鮮甜無沙✌🏻頂級牛頸脊(送一碟):脂肪分布均勻,肉質好腍滑,牛味同油香都濃郁❤金沙鹹蛋炸魚皮:鹹蛋附喺魚皮表面但鹹蛋味唔太重,不過勝在新鮮炸起,熱辣辣嘅時候食真係好好食😍避風塘炸鮮魚皮:相比之下一般,我地都覺得金沙鹹蛋好食啲😂即炸手工紫菜嚮鈴卷:同平時食開嘅響鈴差唔多,不過捲埋紫菜一齊炸,多咗紫菜嘅香脆,增加左層次感👍🏻蟹子墨魚滑:蟹子唔太多但墨魚滑爽口彈牙👌🏻滑牛片:有牛肉嘅鮮甜又夠軟滑,煮耐啲都唔會靭❤❤黑松露蝦蟹餃&芝士紫菜蝦蟹餃:餡料味道幾好但略嫌餃子皮太厚😅鮮腐竹質感軟滑,同湯底好夾👍🏻👍🏻我地仲叫左黑毛豬腩片,肥牛片,龍蝦沙律丸,芝士墨魚丸,炸午餐肉,油麥菜,波菜,渦荀片,金針菇,栗米,百福豆腐😆全部味道都唔錯,最後淥埋半份紅薯粉吸收哂湯嘅精華😋餐廳食物選擇多,用平板電腦點菜方便又環保而且完全沒有漏單👍🏻

酸菜白肉鍋:
酸度柔和,有啲似鹹酸菜胡椒豬肚湯飲落好暖胃😊

海鮮拼盤(送一碟):
海鮮都幾新鮮,有蝦、魚、帶子同蜆
,帶子厚肉,蜆肉鮮甜無沙✌🏻

頂級牛頸脊(送一碟):
脂肪分布均勻,肉質好腍滑,牛味同油香都濃郁❤

金沙鹹蛋炸魚皮:

避風塘炸鮮魚皮:
相比之下一般,我地都覺得金沙鹹蛋好食啲😂

即炸手工紫菜嚮鈴卷:

蟹子墨魚滑:
蟹子唔太多但墨魚滑爽口彈牙👌🏻

滑牛片:
有牛肉嘅鮮甜又夠軟滑,煮耐啲都唔會靭❤❤

黑松露蝦蟹餃&芝士紫菜蝦蟹餃:
餡料味道幾好但略嫌餃子皮太厚😅

鮮腐竹
質感軟滑,同湯底好夾👍🏻👍🏻