2024-08-31 205 views
Dirty Skillet今次要介紹喺筲箕灣一間好夢幻有旋轉木馬型嘅枱嘅cafe叫「Dirty Skillet」,呢間cafe有兩個入口,正門門口有一級,側門就有斜路,絕對方便輪椅人士入去幫襯!1.壽喜燒牛肉PIZZA$198(9.5/10)超級欣賞呢個pizza個皮,原來佢哋放喺一隻好多窿嘅碟上面一齊焗呢個pizza,令到呢個pizza夠煙韌夠軟熟,pizza面上材料又非常豐富,材料包括有嫩滑唔韌嘅壽喜燒牛肉、一隻溫泉蛋、紅洋蔥、芝麻、青蔥同拉到絲嘅大旺芝士!2.墨西哥脆餅配四川麻辣手撕雞(2件)$78(9.5/10)呢兩個墨西哥脆餅真係咬落非常香脆,原來入面配上四川麻辣手撕雞,又辣又脆呢個配搭真係好好味!3.Dirty Cookies&Cream$58(8.5/10)未飲已經覺得隻杯好靚,先食一塊朱古力oreo,再飲成杯好滑好香嘅朱古力忌廉鮮奶,好好飲!4.Dragon Hat$58(8.5/10)呢杯係火龍果梳打,飲落有淡淡火龍果味,雖然甜度有少少甜,反而上面果舊火龍果果肉就唔會好甜,火龍果果肉無搞爛放喺梳打入面,切圓形放喺杯上比食客慢慢食,好唔錯!2人總共價錢$431,有加一服
Dirty Skillet

1.壽喜燒牛肉PIZZA$198(9.5/10)

4.Dragon Hat$58(8.5/10)

2人總共價錢$431,有加一服務費!

個人口味總評分:9/10

@dirtyskillethk

地址:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖

#DirtySkillet #筲箕灣 #筲箕灣好去處 #筲箕灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-08-30 185 views
朋友一早已經想食呢間,見佢生日就訂咗位,呢度非常之有少女心,有個旋轉木馬好吸晴,呢度嘅飲品每一個都非常可愛。另外呢度仲有盲盒可以抽,抽中黑色熊仔就可以拎走一隻公仔,小朋友一定好喜愛。意大利頂級布袋水牛芝士薄餅布袋水牛芝士味道濃郁,口感Creamy,火腿咸香味適中,薄餅好有咬口。我哋每人都叫咗一杯嘢飲,一個係火龍果,一個係菠蘿,兩個都非常之靚。味道香甜,非常解渴。我地叫咗一隻豬手,店員會幫我哋切開一件件,豬手外皮脆卜卜,肉質軟林,味道啱啱好,唔會過咸。

意大利頂級布袋水牛芝士薄餅

2024-08-29 246 views
之前試過Dirty Skillet Lunch Set已留下好好印象,今次決定去試下佢主菜menu✨成間餐廳以夢幻樂園為主題,中間有嗰旋轉木馬🎠嘅座位,加上落地大玻璃,打卡一流👍🏻。餐廳環境闊落,坐得幾舒服,完全冇壓迫感❤️❤️有選擇困難症,照住佢Must Eat List 去㨂就岩啦🤤:No.1 Burrata Cheese Pizza🍕🔸將幼滑、奶味香濃嘅布袋水牛芝士,混入鹹香嘅Parma Ham及香腸,再用意大利醋平衡返Pizza嘅膩,味道豐富,口感多層次,仲要薄餅內軟外微脆,係我試過最好食Pizza之一😋🥇No.4 Flaming Cheese With Garlic Focaccia🔸店員將酒倒落芝士內,再點火令芝士🧀燃燒變軟,大家記得要襯熱食,因芝士凍咗會冇咁軟身!將熱辣辣拉絲芝士&酸酸甜甜嘅杏脯醬放上蒜蓉味濃嘅香脆意大利包,係一個又好睇、又好食嘅菜式💥食完濃味嘢,當然要配杯Fresh飲品,2款心心眼😍特飲,都好值得打卡!🍍Pineapple Hat: 新鮮菠蘿汁配雪碧,味道酸酸甜甜,每啖都飲倒菠蘿肉!仲有大大塊焦糖菠蘿俾你慢慢品嚐,正👍🏻🍏Fresh Grape & Appl

No.1 Burrata Cheese Pizza🍕

🍏Fresh Grape & Apple Yogurt Soda:提子汁再配Yogurt Soda,飲唔太倒蘋果味,但味道清甜帶小小酸,再配清甜嘅提子,不錯✨

• Burrata Cheese Pizza
  • Pineapple Hat
2024-08-26 354 views
餐廳:Dirty Skillet地點:筲箕灣形薈地下菜式:西餐餐牌:星期六午餐時間有早午餐餐牌,主菜10選1,加$25包是日餐湯或沙律同咖啡或茶,加多$10就有指定特飲。原來呢度叫Dirty係叫大家放低儀態用餐。煙鴨胸沙律 是日沙律係煙鴨胸沙律。煙鴨胸有2/3片,伴有新鮮沙律雜菜,青瓜片,車厘茄,加上香甜黑醋,食落清新開胃甜甜地。甘筍忌廉湯是日餐湯係甘筍忌廉湯。個湯熱辣辣上枱,面頭有少少香草同橄欖油,色水呈橙色,飲落甘筍味濃,夠滑溜,味道唔錯。份量好大碗,跟有一片厚身香草醬多士,又脆又香口。手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥 $88 另加一手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉超大碗,好香番茄湯底加上新鮮番茄粒同粟米粒,配米通粉一流,面頭灑上蔥花調味。面頭仲有唔少手切美國板腱牛肉條,真係好淋。牛角酥勁酥脆,切落去同咬落去都聽到清脆脆皮切開既切切聲,明顯新鮮整起。配一兜有藍莓粒既藍莓醬比你自己調味,味道好夾。煎蛋兩隻,蛋黃呈鮮橙色,好有蛋香。伴有車厘茄切半,青瓜片同菜苗。蜜糖燒厚切煙肉,炒蛋,裸麥飽 $88 另加一蜜糖厚煙肉好吸引,煎得閃靈靈,食落甜甜地,好香口,肉質半肥瘦所以咬落又多汁又
餐廳:Dirty Skillet
甘筍忌廉湯
手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥 $88 另加一
蜜糖燒厚切煙肉,炒蛋,裸麥飽 $88 另加一
蜜糖燒厚切煙肉,炒蛋,裸麥飽
蜜糖厚煙肉好吸引,煎得閃靈靈,食落甜甜地,好香口,肉質半肥瘦所以咬落又多汁又脆,令人忍唔住食埋肥膏,外皮係燶邊。下底有滑溜炒蛋。伴有少少沙律菜同車厘茄切半。最下底大大塊裸麥飽,外脆內軟。
Dirty Cookies & Cream
Dirty Cookies & Cream造型好特別,係用中國特色雙喜杯裝住,面頭大大pat忌廉加上朱古力醬,伴有一塊OREO曲奇餅。飲落係滑溜凍朱古力加上香滑忌廉同曲奇碎碎,仲有凍結既朱古力醬,好邪惡。
Pineapple Hat
Pineapple Hat賣相好精美,係一大杯菠蘿汁面頭有一大片焦糖面鮮菠蘿同一隻紙造既鶴,伴有一大隻菠蘿裝飾。菠蘿汁加左雪碧,味道唔錯,唔會太假,氣量唔會太多。
Pineapple Hat
今餐食物飲品質素都幾好,呢個價錢包好多野,算抵食。餐廳樓底高,中間有一個大型旋轉木馬裝飾,環境夢幻,座位舒適。
2024-08-24
$136 (Lunch)
2024-08-26 160 views
平時去筲箕灣通常都係去東大街搵食,今次朋友介紹形薈裡面有間好似遊樂場一樣既餐廳。Pineapple Hat 一坐低先叫左兩杯好得意既飲品,菠蘿特飲酸酸甜甜,仲切左一大舊新鮮菠蘿係面。Dragon Hat火龍果甜度適中,口感清爽。Burrata Cheese Pizza先嚟到係香噴噴既Pizza,職員會幫我地分好上面既芝士,令到每一塊Pizza都有滿滿芝士,加上Pram Ham咸香,非常好味。脆皮德國豬手配酸紫椰菜及自家製蘋果醬大隻到要另外開一張枱仔去放隻豬手,咸香酥脆,好啱幾個朋友一齊Share。蟹膏蟹肉明太子甲羅燒龍蝦汁意粉滿滿蟹膏加上蟹肉意粉,成件事非常夾,意外亦煮得軟硬適中,值得推薦。震震吓梳乎厘奄列好大塊好誇張,梳乎厘奄列香甜鬆軟,最開心既地方係放喺一個旋轉木馬嘅托盤上面,成件事好夢幻,打卡一流。

Dragon Hat
火龍果甜度適中,口感清爽。

Burrata Cheese Pizza

脆皮德國豬手配酸紫椰菜及自家製蘋果醬

蟹膏蟹肉明太子甲羅燒龍蝦汁意粉

震震吓梳乎厘奄列
2024-08-22 207 views
香港罕有fusion菜店家將唔同既菜式同元素融合得恰到好處,前菜墨西哥脆片配上四川麻辣手撕雞,墨西哥脆片既爽脆口感同手撕雞既麻辣配搭得好絶,味道層次多樣化,有創意。脆皮德國豬手伴紫椰菜,德國經典豬手既酥脆與清爽的紫椰菜融合,豬皮酥脆咔咔聲,清新既椰菜,肉質唔韌唔油膩,火候剛剛好。芒果拿破崙既清新芒果風味同酥脆酥皮,更顯甜蜜風情,同餐廳講今餐係慶祝生日,仲會幫手寫Happy Birthday,打卡一流。飲品既火龍果士多啤梨梳打(Dragon Hat)和奶油朱古力奶(Berry Twist Float)都好正。Dragon Hat清新可口,Berry Twist Float濃郁creamy。環境設計都好別緻,令用餐氛圍昇華,打卡絕佳。
香港罕有fusion菜

環境設計都好別緻,令用餐氛圍昇華,打卡絕佳。
2024-08-19
Celebration
Birthday
-好少去港島東食野,但今次🐷咁岩過黎筲箕灣,就俾呢間餐廳嘅外形吸引左🤩門面裝飾到餐牌都色彩繽紛,裡面仲以旋轉木馬作為主題,又以植物裝飾,環境非常夢幻舒適,好岩慶祝活動同一家大細🎂 🍄Polar Mushroom/Mayo $68份量頗多,灑上類似椒鹽調味嘅炸茶樹菇外脆內軟,菇身唔會太乾之餘仲保留到菇汁,配搭蛋黃醬更開胃。性價比高,推薦俾鍾意炸物小食嘅朋友😋 🦀Crab Miso Spaghetti $155意粉混合大量蟹肉,龍蝦汁亦相當掛汁。中間再放上甲羅燒,蟹殼裡面盛載住好多蟹膏、蟹肉、明太子。整體口感豐腴綿密,帶濃郁蟹肉鮮味👍🏻 🍕Burrata Pizza $198餐廳銷量No.1食物,當然要試😏採用水牛芝士中最頂級嘅意大利Burrata Cheese製作,味道清新,奶味較重,口感軟滑。Pizza以濃香蕃茄味嘅肉醬作為主調,再鋪上咸香嘅Parma Ham,最後將Burrata Cheese以溫度較低嘅狀態鋪上剛焗好嘅Pizza上,再淋上甜度較高嘅醋-Balsamic Vinegar,味道平衡且有層次😍必食!店員見我地影完相,仲會主動幫我地切好pizza,再將芝士均勻放係每件piz

🍄Polar Mushroom/Mayo $68

🦀Crab Miso Spaghetti $155

🍕Burrata Pizza $198
店員見我地影完相,仲會主動幫我地切好pizza,再將芝士均勻放係每件pizza上,非常細心🥰

🥭Mango Napolean $78
第一次見用旋轉木馬音樂盒上甜品🎠好有心思、好夢幻、好適合打卡📸拿破崙餅皮酥脆,帶香濃牛油味,每層之間都鋪滿吉士醬同埋大量新鮮香甜芒果,可以用兩隻字概括: 出色🤤

🍍Pineapple Hat $58
飲品賣相同樣高質,將有焦糖嘅菠蘿整成帽嘅造型,上面再插上Flamingo裝飾🦩非常吸睛。飲品以菠蘿汁同雪碧調製而成,相當開胃消暑。

🫒Fresh Grape Apple Yogurt Soda $58
造型特別,以新鮮青提鋪成塔狀。飲品以青提、蘋果兩種清新嘅生果作為主調,再加入乳酪同梳打水,味道清爽唔會太甜。
2024-08-21 183 views
【東區】【Dirty Skillet】上次過嚟筲箕灣呢邊見到呢個新商場,就見到呢間西餐,適逢大學同學耀哥話過港島東交收,咁就叫佢過嚟一齊試啦。佢就試咗 $88 嘅「手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉」配「煎蛋牛角酥」,佢話個蕃茄湯勁正,唔係一般廚師可以煮到嗰隻味,牛肉都好食。佢加 $35 要埋「是日沙律」同特飲「Pineapple Hat」,佢仲讚緊嗰碗蕃茄湯幾正同埋啲米通粉好好食,幾乎要一巴煎埋佢度佢先肯講個沙律同之前嘅煎蛋同牛角酥,佢話都 okay,不過見佢真係食得勁 enjoy。杯特飲佢就話打咭個樣好正,飲落都好香菠蘿味。講咁耐耀哥食乜,我又講吓我食咗乜嘢先。我係試咗 $198 嘅「Burrata Cheese Pizza」,見佢係呢度銷量 No.1 嘅 pizza,用咗頂級 Burrata Cheese 嚟整,奶味香濃、造型獨特,配埋 parma ham 同意大利香醋,成件事係啱啱好,每種味道都好平衡。嘢飲我就飲 $58 嘅「Dirty Cookies &Cream」,用個類似痰盂咁嘅杯上,好特別,飲落都好特別,好香曲奇味。最後試甜品,叫咗 $118 嘅「震震下梳乎厘奄列」,每日限定

嘢飲我就飲 $58 嘅「Dirty Cookies &Cream」,用個類似痰盂咁嘅杯上,好特別,飲落都好特別,好香曲奇味。最後試甜品,叫咗 $118 嘅「震震下梳乎厘奄列」,每日限定嘅,食落口感鬆軟、蛋味超香濃,仲上得好攪笑,大推。埋單 $536,一啲都唔貴。。。

(地址:筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖)

@dirtyskillethk

#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am東區 #筲箕灣 #DirtySkillet #dirtyskillethk #手切美國板腱牛肉蕃茄湯米通粉 #煎蛋牛角酥 #是日沙律 #PineappleHat #BurrataCheesePizza #DirtyCookiesCream #震震下梳乎厘奄列 #1am1483 #1ambackup

2024-08-17
2024-08-21 167 views
住係嘅筲箕灣朋友話比我知✨筲箕灣有間裝修到超靚嘅餐廳💖裏面有旋轉木馬架😍呢日我就過咗去搵朋友去打卡同食Brunch啦手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥✨板腱牛好重牛肉味,番茄湯又香濃,係我食過最高享受嘅茄牛通呀🤩牛角包極酥脆🥐配埋兩隻煎蛋,感覺呢個早午餐好豪華😚炭燒牛肩扒,煎蛋,燒薯仔✨早午餐就係度鋸扒😎繼續豪華落去!牛肩扒牛肉味同樣重,肥瘦適中又無筋而且好有咬口,夠高質!燒薯仔好濃薯仔味,正!是日餐湯/沙律 及 指定特飲 + $35餐湯係蘑菇忌廉湯,順滑又多蘑菇🍄‍🟫沙律係煙三文魚沙律,爽脆又鮮甜💚Pineapple Hat清爽解油膩嘅菠蘿梳打,上邊真係有新鮮菠蘿食,超甜超多汁!Fresh Grape & Apple Yogurt Soda呢杯提子造型嘅梳打味道超似飲緊日本汽水😆食完咁多水果,連甜品都唔使食啦❤️
住係嘅筲箕灣朋友話比我知✨

筲箕灣有間裝修到超靚嘅餐廳💖裏面有旋轉木馬架😍

呢日我就過咗去搵朋友去打卡同食Brunch啦

手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥✨

牛角包極酥脆🥐配埋兩隻煎蛋,感覺呢個早午餐好豪華😚

炭燒牛肩扒,煎蛋,燒薯仔✨

早午餐就係度鋸扒😎繼續豪華落去!
牛肩扒牛肉味同樣重,肥瘦適中又無筋而且好有咬口,夠高質!
燒薯仔好濃薯仔味,正!

是日餐湯/沙律 及 指定特飲 + $35

餐湯係蘑菇忌廉湯,順滑又多蘑菇🍄‍🟫

沙律係煙三文魚沙律,爽脆又鮮甜💚

Pineapple Hat

清爽解油膩嘅菠蘿梳打,上邊真係有新鮮菠蘿食,超甜超多汁!

呢杯提子造型嘅梳打味道超似飲緊日本汽水😆
食完咁多水果,連甜品都唔使食啦❤️

• 炭燒牛肩扒,煎蛋,燒薯仔
  • 手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉,煎蛋,牛角酥
  • 蘑菇忌廉湯
  • Pineapple Hat
2024-08-19 148 views
筲箕灣有一間環境好價錢抵又好食嘅afternoon tea,真心要推介比所有人食!講緊 $228/兩位仲要樣樣都好食🤤 餐廳裝修用旋轉木馬做主題!勁打卡able 🤳🏻而且空間又夠大,坐得好舒服😌無論情侶拍拖定朋友傾計都好合適😚🍰SMOKED SALMON, CUCUMBER SANDWICH煙三文青瓜吐司三文魚夠新鮮,青瓜爽脆,配埋烤過的吐司,真係好夾!🍰 SALAMI FOCACCIA沙樂美腸意大利包沙樂美腸鹹香惹味,包都烤得香脆,食落去好滿足! 🍰 CUTTLEFISH STICK THAI CHILI MAYO脆墨魚條;泰式辣醬墨魚條炸得香脆,泰式醬酸酸甜甜,好惹味!🍰 MINI ANGUS BEEF BURGER迷你安格斯牛肉漢堡牛肉漢堡肉汁豐富,咬落去好juicy,配埋生菜蕃茄,真係好正!🍰 CHICKEN WINGS, GARLIC BUTTER蒜香牛油雞翼雞翼烤得香脆,蒜香牛油味好香濃,食落去好惹味!🍰 MANGO NAPOLEON芒果拿破崙酥皮好鬆化,芒果餡甜而不膩,真係好正!🍰 OPERA LAYER CAKE法式歌劇院蛋糕蛋糕層次分明,咖啡味香濃,食落去好香滑!🍰

煙三文青瓜吐司
三文魚夠新鮮,青瓜爽脆,配埋烤過的吐司,真係好夾!

🍰 SALAMI FOCACCIA
沙樂美腸意大利包
沙樂美腸鹹香惹味,包都烤得香脆,食落去好滿足!

脆墨魚條;泰式辣醬
墨魚條炸得香脆,泰式醬酸酸甜甜,好惹味!

🍰 MINI ANGUS BEEF BURGER
迷你安格斯牛肉漢堡

蒜香牛油雞翼
雞翼烤得香脆,蒜香牛油味好香濃,食落去好惹味!

🍰 MANGO NAPOLEON
芒果拿破崙
酥皮好鬆化,芒果餡甜而不膩,真係好正!

🍰 OPERA LAYER CAKE
法式歌劇院蛋糕
蛋糕層次分明,咖啡味香濃,食落去好香滑!

🍰 BLUEBERRY CREAM CHEESE TART
藍莓忌廉芝士撻
芝士餡香濃滑溜,撻底香脆,真係好美味!

🍹Fresh Grape & Apple Yogurt Soda
新鮮葡萄蘋果優酪蘇打水
入口酸酸甜甜,好清爽,好有驚喜

食物普通 侍應服務態度差舉手order嘢食 有侍應見到但唔理會明白可能唔係每位都係樓面侍應但係唔洗見到咁多次都唔理擰轉頭😓直到有位男侍應見到先過黎落單其實講一句等一陣又或者回應一下究竟有幾難?望到咁多次都掂行掂過😓
食物普通
侍應服務態度差
舉手order嘢食 有侍應見到但唔理會

明白可能唔係每位都係樓面侍應
但係唔洗見到咁多次都唔理擰轉頭😓
直到有位男侍應見到先過黎落單

其實講一句等一陣又或者回應一下究竟有幾難?
望到咁多次都掂行掂過😓

tea  set

2024-07-29 315 views
今日去開筲箕灣約人食飯,諗緊除咗東大街有咩好食嘅地方,咁啱見到有間叫Dirty skillet嘅餐廳幾靚就入咗去試下。佢嘅裝修好有森林風,偏向大自然,有旋轉木馬同花花草草,打卡一流。原來呢間餐廳唔止lunch同dinner,星期六仲有brunch添。今日同友人就叫咗一個煙三文魚黑松露炒蛋及牛油果醬法包同手切美國板腱牛肉蕃茄米通粉法包有兩件大大塊,好脆口,加上咸香嘅煙三文魚同黑松露炒蛋,每一啖都有好豐富嘅口感同味道,作為brunch唔會太多,份量剛剛好仲叫咗個梳乎釐甜品,唔會話太甜太漏,味道剛好,郁郁下,玩得又食得,個擺盤都好靚,好有儀式感,不錯不錯另一個蕃茄通味道濃郁,米通粉好似米一樣,食落口感特別,牛肉好冧,好易咬得開,好有驚喜

• 震震下梳乎厘奄列
2024-07-24 414 views
去東區文化廣場拍燈光花海,那知現場竟然沒有亮燈還要下大雨只好當這天是專程來這家在筲箕灣的餐廳吃下午茶。也許我的運氣還不至谷底,環境和食物也是令人滿意🎠先說環境,佈置以遊樂場作主題,牆上有色彩繽紛的壁畫,掛着串串的燈泡,最喜歡中間那一圈旋轉木馬卡位。訂位有要求過,最後安排到,開心。🫖三層架下午茶$228/set,有5款鹹點3款甜點,比例平均適合帶非甜品狂熱的老公/男友來分享頂層🥪煙三文魚青瓜吐司🥪沙樂美腸意大利包濃味鹹香的煙三文魚粒和沙樂美腸加上少許的清爽蔬菜調劑一下,配上香脆的吐司,那有不好吃的道理中層🐙脆墨魚條,泰式辣醬外層香脆裏面彈牙,內有鮮味墨魚粒,底下的辣味蛋黃醬有點泰式香料味,很醒神🍔迷你安格斯牛肉漢堡牛肉漢堡扒夠牛味,小小的迷你漢堡也夾了蕃茄片和生菜,還有酸甜BBQ汁帶出肉香,麵包飽滿鬆軟,認真的出品就好吃🍗蒜香牛油雞翼皮脆肉嫰,充滿肉汁,醃得夠入味,好香口底層 - 甜點來了🍰芒果拿破崙香甜芒果粒配軟滑吉士忌廉和鬆脆酥皮,口感豐富🍫法式歌劇院蛋糕蛋糕的質感,朱古力的味道,很濃郁又不會過甜🥧藍莓忌廉芝士撻忌廉芝士打發得輕軟柔滑,充滿奶香配酸甜藍莓醬,豐盈而不膩Tea set
去東區文化廣場拍燈光花海,那知現場竟然沒有亮燈還要下大雨

頂層
🥪煙三文魚青瓜吐司
🥪沙樂美腸意大利包

中層
🐙脆墨魚條,泰式辣醬
🍔迷你安格斯牛肉漢堡
🍗蒜香牛油雞翼
皮脆肉嫰,充滿肉汁,醃得夠入味,好香口

底層 - 甜點來了
🍰芒果拿破崙
香甜芒果粒配軟滑吉士忌廉和鬆脆酥皮,口感豐富
🍫法式歌劇院蛋糕
蛋糕的質感,朱古力的味道,很濃郁又不會過甜
🥧藍莓忌廉芝士撻
忌廉芝士打發得輕軟柔滑,充滿奶香配酸甜藍莓醬,豐盈而不膩

Tea set 不包飲品,但有飲品半價優惠

🍹Pineapple Hat: 說穿了是菠蘿什飲,但賣相非常漂亮,橫切鮮菠蘿片在杯頂像戴了帽子一樣,上面還有一隻小紅鶴,充滿熱帶風情。菠蘿味天然清甜,杯上的菠蘿片以焦糖燒上一層脆皮,最後可以當甜品

☕️Dirty Skillet coffee: 杯子的形狀像一座小火山,上層的奶泡在快要爆發的火山口冒出氣泡,但岩漿是冰涼的香濃咖啡。
2024-07-08 337 views
這間餐廳上次下午有來過,當時體驗很好所以這次晚上來二訪了🥰一如既往很特別的裝修,彷彿置身於主題樂園🎠✨在這裡吃飯也特別開心🥳員工的態度很友善也很𝚏𝚞𝚗𝚗𝚢,一些我們點的食物還有火焰表演🔥滿足不同的感官視覺體驗💗食物方面也很有創意而且很好吃🥰雖然餐廳品項很多可是每一樣都很用心很足料👍這裏疏乎厘奄列還可以畫盤,盤子下面還有旋轉木馬和音樂🎵🤣如果有朋友生日記得跟店家說👍🍕𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚝𝚊 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 $𝟷𝟿𝟾🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉$𝟷𝟻𝟻🫕火焰芝士配杏脯醬,蒜蓉意大利包 $𝟿𝟾🍰震震下疏乎厘奄列 $𝟷𝟷𝟾🥛𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜 & 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 $𝟻𝟾🍹𝙶𝚛𝚊𝚐𝚘𝚗 𝙷𝚊𝚝 $𝟺𝟾
這間餐廳上次下午有來過,當時體驗很好所以這次晚上來二訪了🥰

🍕𝙱𝚞𝚛𝚛𝚊𝚝𝚊 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 $𝟷𝟿𝟾
🍝蟹膏蟹肉明太子甲羅燒,龍蝦汁意粉$𝟷𝟻𝟻
🫕火焰芝士配杏脯醬,蒜蓉意大利包 $𝟿𝟾
🍰震震下疏乎厘奄列 $𝟷𝟷𝟾
🥛𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜 & 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 $𝟻𝟾
🍹𝙶𝚛𝚊𝚐𝚘𝚗 𝙷𝚊𝚝 $𝟺𝟾

🌟鐵鍋炭燒蜜汁西班牙粟飼豬(配煎蛋+珍珠米) $98經過碳烤既豬肉非常惹味👍🏻 配埋蜜汁,好似食緊黯然銷魂飯🤣🤣 啲叉燒完全唔油👍🏻非常入味!配埋軟糯的珍珠米!一流😋·🌟手切美國板腱牛肉番茄湯米通粉🍅 (配煎蛋+牛角包) $88好好食既番茄通粉😍 番茄湯濃郁~牛肉新鮮👍🏻 數量都頗多😋 通粉質地好特別!好似老鼠粉既質感,有咬口✨🌟·🌟Pineapple hat🍍$48酸酸甜甜既菠蘿汁十分開胃✨最特別係佢塊菠蘿上面有燒到脆脆既焦糖😋·🤍Fresh grape and apple yogurt soda $58有啲過甜~味道其實有少少藥水味😢 青印都幾juicy多汁!不過soda味道啲怪🤣·🌟芒果拿破崙 $68好脆好脆!每一層都不佈滿芒果同cream!cream同吉士醬非常絲滑😍 芒果鮮甜清新,完全唔會膩🫶🏻·人均:$150+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑·📍Dirty Skillet筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖🚇筲箕灣A2出口步行3分鐘
🌟鐵鍋炭燒蜜汁西班牙粟飼豬(配煎蛋+珍珠米) $98

🌟Pineapple hat🍍$48

🌟芒果拿破崙 $68

人均:$150+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑