2021-11-25 633 views
呢間DK Pizza已經食過2次,第1次堂食幾唔錯,所以第2次開party再買咗外賣😌 不過唔記得影相🥲 第2次係叫咗party set,有pizza同小食,啲炸雞/烤雞都幾大件,pizza外賣咗襯熱食都無淋晒,餡料都好豐富,但蒜蓉包食嘅時候已經焗到硬晒😢•🥢 夏威夷Pizza $48本身對咁平嘅pizza無特別期望,但食落超有驚喜!6‘’ Pizza可以切開4塊,佢係厚批🤩 因為係即點即製,所以批底同批邊好脆,做到外脆內軟!雖然款式都係classic嘅款,但餡料都足夠,揀咗嘅夏威夷Pizza,芝士份量多,做到拉絲效果,仲有啲火腿同菠蘿😈 咁平都食到即點即製嘅pizza,加咗好多分😍•🥢 拿破崙茄汁大蝦海鮮闊條麵 $58闊條麵相對pizza就普通少少啦,大蝦唔係好大隻,算中size🙈 但口感幾彈牙嘅~另外仲有啲蜆肉,醬汁幾多,配闊條麵唔會太乾,呢個價錢嘅意粉質素都可以接受~•🥢 烤雞All day set (意粉) 會包一款小食,再加就+$10有多一款,我哋揀咗烤雞加薯角,薯角就正常野唔特別講,烤雞係雞肶嚟,雖然唔係烤到好香,但都幾滑,味道都唔錯。

🥢 夏威夷Pizza $48

🥢 拿破崙茄汁大蝦海鮮闊條麵 $58

🥢 烤雞
烤雞
烤雞
2021-11-16 508 views
之前係長沙灣經過,見到呢間意大利CAFE。我覺得呢間餐廳最有趣既係地理位置。因為呢間餐廳旁邊,就係大家都識既PIZZA HUT。我都唔清楚係邊間有先,不過兩間意大利餐廳係埋一齊,都幾有競爭。正常人都會食PIZZA HUT,因為質素都有保證DD,不過我就係鍾意試唔同既新野。其實呢個位置,相對上係長沙灣算係偏僻,唔近MTR,所以的確假期既午市,呢一間餐廳以至附近餐廳都唔算多人幫襯。所以我地約十二點左右入去,基本上無咩人。不過坐坐下就多返幾枱客,但就一直都無爆場餐廳佈置既牆身全黑,唔會感覺有骯髒,再加上高樓底,有好大既空間感。。裝修黎講都算不錯。我地兩個人,每人叫左一份套餐(每人大概50蚊左右)豬手意粉,焗飯。我地兩個都要左pizza做小食,另外一個紅湯一個白湯。先上湯,無論紅湯同白湯都無咩驚喜,味道無咩特別。白湯就幾粒麵包,但唔脆身,感覺反而扣左分。豬手意粉,豬手好味,但略嫌黑粉既醬太多同太咸。份量都唔係好多,其實豬手整得幾好,但D醬汁令到呢道菜扣分。焗飯方面,大量煙肉同芝士,不過不失,份量適中,勉強合格其實食完呢兩道菜,有小小失望,雖然價錢唔算貴,但水準差左DD。不過仲有小食,即係PIZ

我地兩個人,每人叫左一份套餐(每人大概50蚊左右)

焗飯方面,大量煙肉同芝士,不過不失,份量適中,勉強合格

其實食完呢兩道菜,有小小失望,雖然價錢唔算貴,但水準差左DD。不過仲有小食,即係PIZZA。我地兩個都係要左PIZZA,佢仲有炸雞揀同其他野揀。

PIZZA,食落又可以,有D似麵包店既PIZZA。唔算差,食落又夠熱唔會太難入口,又唔會太硬身。都算係咁。

呢一餐共104元(兩人)。合格,不過不失咁!
$50 (Lunch)
2021-09-19 828 views
主打意式小食,意粉,麵包 PIZZA等主食既小店每份套餐跟沙律忌廉湯一份, 18蚊有份炸洋蔥圈!紅白湯各一碗,紅湯幾辣幾濃香番茄味,白忌廉湯夠濃滑沙律幾清爽新鮮 肉醬意粉伴小PIZZA一件意粉配炸雞腿一件(燒汁)肉醬香辣,食到好多肉碎粒,仲有香料,蓋滿意粉,食之前拌勻佢每條意粉都掛滿醬汁食最好味, PIZZA細件但厚身脆口,包住一層芝士幾濃香煙肉炒意粉配雞脾,雞下脾燒到好香口啖啖肉,意粉炒得幾爽口無咩油仲幾香凍飲係朱古力 同乳酸梳打 凍朱古力用比利時可可,濃香味美消費$300Shop 4, G/F, The Sorentino, 483 Shun Ning Road,
主打意式小食,意粉,麵包 PIZZA等主食既小店
每份套餐跟沙律忌廉湯一份, 18蚊有份炸洋蔥圈!
紅白湯各一碗,紅湯幾辣幾濃香番茄味,白忌廉湯夠濃滑
沙律幾清爽新鮮 肉醬意粉伴小PIZZA一件
意粉配炸雞腿一件(燒汁)
肉醬香辣,食到好多肉碎粒,仲有香料,蓋滿意粉,食之前拌勻佢
凍飲係朱古力 同乳酸梳打 凍朱古力用比利時可可,濃香味美
消費$300
2021-09-16 488 views
呢度係一間專食PIZZA 炸雞既小店 可以當佢CAFE又得最出色食物係PIZZA同炸雞焗雞  PIZZA係落單後即時焗製,等10分鐘左右就有得食 另配焗原味雞 PIZZA係走鬆厚批底 但批底一樣焗至很脆口 上層放滿芝士火腿粒粟米粒一口脆一口芝士,味濃而且口感豐富 剛焗起又香,未影相就食左件先!原味焗香 用香料醃製再焗 雞件大大隻 成隻雞下脾啖啖肉 個雞皮少少脆身帶點甜味咬開啖啖鮮嫩雞肉非常味美長沙灣順寧道483號順景華庭地下4號舖平均消費$120評分8/10
呢度係一間專食PIZZA 炸雞既小店 可以當佢CAFE又得
最出色食物係PIZZA同炸雞焗雞
咬開啖啖鮮嫩雞肉非常味美

長沙灣順寧道483號順景華庭地下4號舖
平均消費$120
評分8/10
2021-09-15 488 views
#趣意廚 💛今次講嘅係位於長沙灣嘅趣意廚 💛 DK Pizza Cafe💕男女小編可以答你呢度嘅Pizza係世一😻😻❣️店舖方面裝修得好精緻 俾人感覺好Chill🤤🤤有少少似酒吧feel 不過又未去到酒吧嘅暗 但都係勁有feel🥰🥰店員服務態度仲要好好 成個食野嘅感覺就係好舒服🤩🤩仲要係黃店嘅Pizza 無得頂💛世外桃園 $96💰(9/10)呢度嘅Pizza世一❣️❣️所有Pizza都係即叫即製㗎😚😚所以送上枱會熱辣辣💥💥仲要散發勁香嘅香味✨✨一拿上手係辣手㗎 所以大家食嘅時候要小心啲‼️配料有好多嘅蜜桃🍑蘑菇 芝士🧀粟米🌽菠蘿🍍金菇 千島醬💗💗蜜桃🍑好甜好多汁✨ Pizza係用厚批 但係又會好脆 做得好好❣️❣️芝士好足料 攞起係可以拉絲🤩🤩做得好好👍🏻千島醬係一個好好嘅配搭 呢個價錢完全冇得頂‼️‼️吞拿魚蘑菇螺絲粉 $68💰 (8.5/10)熱辣辣咁樣焗出嚟 ✨✨好多吞拿魚蘑菇 超級足料😚😚啲汁都好都可以撈晒成個螺絲粉❣️❣️螺絲粉份量都好多 煮得啱啱好‼️‼️但係我更加推薦pizza💗💗柚子西柚果茶 $30💰 (8.5/10)呢個係比較酸嘅梳打果茶🤩🤩但係好開胃💗💗好快可以飲晒成杯‼️荔枝蘋果果茶 $3

#趣意廚 💛

世外桃園 $96💰(9/10)

吞拿魚蘑菇螺絲粉 $68💰 (8.5/10)

柚子西柚果茶 $30💰 (8.5/10)

荔枝蘋果果茶 $30💰 (8.5/10)
呢個相對上就會甜啲 好香荔枝味💗💗同樣地好快飲晒✨✨
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 9 / 10 🌟

趣意廚 (長沙灣)
⚜️長沙灣順寧道483號順景華庭地下4號舖
⏱星期一至日 1100-2300

世外桃園
世外桃園
2021-08-26 688 views
今日朋友到訪寒舍,決定請佢食個晚餐-叫外賣先😁叫咗奇脆雞,招牌原味烤雞,辣味烤雞,好食,最鍾意辣味烤雞。一個千島熱情,中規中矩,食過發現自己唔太鍾意千島醬咁複雜既味道,下次都係叫番蕃茄醬。春卷拼咖哩角,似平時買既急凍嘢自己番來煮,一般;不過每樣6件,$42,都幾抵食。白汁芝士焗西蘭花,食咗咁多熱氣嘢,叫番碟菜食下,裏面有西蘭花同小甘筍,味道尚可。法式蒜蓉包來到,硬到好似石頭咁,外賣不應該嗌。
今日朋友到訪寒舍,決定請佢食個晚餐-叫外賣先😁
叫咗奇脆雞,招牌原味烤雞,辣味烤雞,好食,最鍾意辣味烤雞。
法式蒜蓉包來到,硬到好似石頭咁,外賣不應該嗌。
2021-08-19
Delivery
  • 奇脆雞,招牌原味烤雞,辣味烤雞
2021-07-11 1093 views
呢間街坊pizza一直有唔少好評,餐牌上有超抵既全日套餐,我地冇叫最平既餐,揀左各自想食既主食。🍴夏威夷薄餅6”🍴菠菜魚柳意粉以上連餐湯🍴白汁西蘭花🍴柚子蜜雞翼我地散叫左兩款小食,各自要~$50,西蘭花好大舊又超硬,好明顯煮唔夠時間,個碟底水汪汪咁。雞翼係炸完之後加一匙柚子蜜上去,雞翼本身冇咩味,柚子蜜又唔係幾夾,個炸皮太乾,食左兩啖就唔想食。意粉啲魚柳都比較細塊,好多飯但近底唔夠熱。個人覺得質素非常普通,除全日套餐外,CP值唔高。

🍴夏威夷薄餅6”
🍴菠菜魚柳意粉
以上連餐湯
🍴白汁西蘭花
🍴柚子蜜雞翼

2021-06-12 1326 views
今天到居住長沙灣區的好姊妹家中探望聚舊,由於正值午餐時間,我便打算先填飽肚子再上朋友家中,因而她便帶我來到了趣意廚此處,說這裡是其向來光顧開外賣的餐廳,以健康清淡和大份量為主,特意帶我前來品嚐一番。超值全日套餐全日套餐包括有三款菜式,分別是麵類、餐湯和飲品。麵類我從六款中挑選了海鮮寬條麵,由於是即叫即焗的,因而上桌時熱騰騰的,用料方面可見豐富充足,使用上蝦、小八爪魚、蟹柳、蜆肉等,入口味道鮮香清新,甘甜彈牙。而麵條則軟硬適中,寬扁柔韌,掛滿醬汁。餐湯是忌廉湯,其色澤呈現着深黃,飲用口感黏稠濃密,香甜綿滑。飲品的凍檸茶分量大杯充足,微酸的檸檬配搭清香的茶味是恰到好處,味道茶香清新,微澀甜酸,不但冰爽開胃,同時亦可緩和解膩。整體口味是健康清淡,以吃原味為主,非常合適一家大小共同享用。焗肉丸拼香草腸肉丸拼香腸雖然份量方面不多,賣相亦製得不算精緻,但味道還是很優質的,同樣以吃原味為主,肉丸咀嚼時紮實爽口,香嫩彈牙。香草腸外層結實脆口,內裡軟嫩鮮美,並且散發著香草氣味。一口芝士漢堡扒漢堡扒圓滾厚身,頂部加有醬汁調味,食用時雖然質感偏向乾身,不算濕潤,但味道鹹香鮮味,帶有陣陣肉香,而且內餡料加入有
超值全日套餐
焗肉丸拼香草腸
一口芝士漢堡扒
漢堡扒圓滾厚身,頂部加有醬汁調味,食用時雖然質感偏向乾身,不算濕潤,但味道鹹香鮮味,帶有陣陣肉香,而且內餡料加入有芝士製作,令口感增添幼滑細膩,獨特鮮香。
辣鮮露雞中翼
一碟四件的雞翼色澤製作得金黃亮麗,而肉質入口亦很為新鮮,加入了辣鮮露製作調味後,令外層雞皮散發微微辣辛,口感鹹鮮焦香,毫不油膩,內裡則保持香嫩滑溜,帶有肉汁,並且整體皆是比較健康淡身。

總結而言,餐廳裝潢簡約樸素,燈光環境柔和舒適、整齊潔淨。菜餚製作用心,味道新鮮可口,而且口味均健康清淡,非常合適一家大小前來用膳,是所性價比高的西餐廳。
2021-05-22 938 views
又到月尾,又係食平啲啲嘅時候啦🤣長沙灣嘅良心小店好多都已經好多人幫襯,仲大排長龍,咁不如幫襯下啲少人啲餐廳啦🤗特別係低調有良心嘅小店呀💛 🔔假日午餐時間冇乜人,請多多支持🙇‍♀️ 全日餐 - 卡邦尼烤雞粒焗飯($52)配餐湯及炸雞炸雞🍗係幾正嘅,又香又脆,睇到就餓了,都幾多肉忌廉湯屬於正常,加咗3粒麵包粒點綴算有誠意焗飯就都大碗,但味道偏淡嘅成個餐就好似食緊上校伯伯嘅炸雞餐咁,都不失為一個替代品好味指數 🌕🌕🌕🌑🌑抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌑打卡指數 🌕🌑🌑🌑🌑

🔔假日午餐時間冇乜人,請多多支持🙇‍♀️

全日餐 - 卡邦尼烤雞粒焗飯($52)
配餐湯及炸雞
炸雞🍗係幾正嘅,又香又脆,睇到就餓了,都幾多肉
忌廉湯屬於正常,加咗3粒麵包粒點綴算有誠意
焗飯就都大碗,但味道偏淡嘅
成個餐就好似食緊上校伯伯嘅炸雞餐咁,都不失為一個替代品
好味指數 🌕🌕🌕🌑🌑
抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌑
打卡指數 🌕🌑🌑🌑🌑

卡邦尼烤雞粒焗飯

$52 (Lunch)
卡邦尼烤雞粒焗飯
諗住專登去試下。。。個待應問親都話冇,一係就走入去問人。。。個1時都得一兩個客,又話好忙,答唔到。。迫你食個餐。。好似唔想做你生意咁。。之後話幫唔到你。。。一肚氣。。下次唔會再黎。。。
2021-05-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-01-24 2844 views
戒咗Pizza Hut 同kfc好耐,某日look到有人介紹呢間pizza,正呀...即試💛DK Pizza Cafe💛佢地係有外送速遞既,不過唔同地區有唔同既消費要求,詳情可以打去問返佢地。而我果區可能又新界,比較遠,要$900先送好啦,講返野食,其實唔差,平時pizza店一般係跟忌廉湯多,但DK有埋羅宋湯選擇,我好鐘意羅宋湯㗎🍲羅宋湯唔錯,唔會太酸太辣,味道啱啱好,幾好飲🧀🥖芝士蒜茸包同蒜茸包都ok🥦白汁芝士焗西蘭花,呢個好味小食仲有咖哩角、春卷、洋蔥圈,呢啲都正正常常,好食既到炸雞啦,我地叫咗魔鬼芝士炸雞、乳酪芝士炸雞同埋奇趣雞。🧀🐔魔鬼芝士炸雞係有好多芝士係啲雞上面,個底仲墊住咗啲薯角,而啲薯角又黏滿哂芝士,啱哂芝士控既朋友🤤🤤🐔奇趣雞就好似KFC原味雞,但個皮就再脆口啲,如果食開原味既,選擇奇趣雞就啱啦仲有個乳酪芝士炸雞,佢有跟一盒乳酪醬,可以沾嚟食,味道係特別,都ok,但就唔係好食得到有芝士味😅好啦,到pizza啦,叫咗🍕泰式辣香雞同千島海鮮其實我係好期待個千島海鮮,因為去每一間pizza店,我都一定會選千島,真係好鐘意食,不過今次係失望既😔食唔出有千島醬既味道,同普通pi
💛DK Pizza Cafe💛
而我果區可能又新界,比較遠,要$900先送

🍲羅宋湯唔錯,唔會太酸太辣,味道啱啱好,幾好飲
🧀🥖芝士蒜茸包同蒜茸包都ok
🥦白汁芝士焗西蘭花,呢個好味
小食仲有咖哩角、春卷、洋蔥圈,呢啲都正正常常,好食既

炸雞啦,我地叫咗魔鬼芝士炸雞、乳酪芝士炸雞同埋奇趣雞。

好啦,到pizza啦,叫咗🍕泰式辣香雞同千島海鮮
食唔出有千島醬既味道,同普通pizza差唔多☹️唔知係因為佢地用果款千島醬比較淡味,定係因為落得太少
個泰式辣雞ok既,唔係話好辣果種

總括嚟講,DK既食物水準係唔錯,除咗個千島pizza😅,價錢亦都唔貴,款式選擇都算多,絕對會再幫襯
開party攪聚會既話,不妨都試下叫佢地既外賣呀💛
$100 (Dinner)
2020-11-01 2965 views
偷懶嘅師奶,係一定會叫外賣!呢間都係第一次食,覺得唔錯!介紹下比大家!小食叫咗兩款,芝士蒜蓉包同埋柚子蜜雞翼!柚子蜜雞翼唔錯,好惹味,又唔會太酸,食落甜甜地!呢個我推薦,$55/6隻,價錢都唔算貴!而芝士蒜蓉包都唔差,但可能外送關係,就凍咗少少,不過身為一個醒目嘅師奶,又點少得一部氣炸鍋!一部氣炸鍋,拯救一味餸!至於主菜Pizza方面,我鍾意佢可以一半半咁叫,咁就可以試兩隻味!我地就揀咗千島熱情同BBQ,我覺得各有特色,BBQ醬就夠濃郁,而千島熱情就有厚厚嘅芝士!兩款口味都正!

2020-10-31
Waiting Time
40 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner
  • 柚子蜜雞中翼
2020-10-21 1706 views
食Pizza唔使一定幫襯pizza hxt❗️喺Pizza Hxt隔離有一間都係食pizza 叫dk pizza cafe🙋🏻‍♀️餐廳banner 印住香港人齊上齊落! 💪🏻好有親切感😍其實呢間餐廳都開咗好耐我都食過幾次 😝外賣自取八折!全日套餐!星期一至日都係呢個價🙂 1. 九吋千島熱情pizza好鍾意食厚批 薄餅底唔會乾 濃濃既嘅千島醬 厚厚嘅芝士 裏面又夠哂足料 而且夠熱🤪2. 烤雞肉質都滑 皮都烤得幾香3. 芝士雜菌長通粉正正常常但係唔係焗 如果焗嘅話我會比較鍾意 但係好處就係健康😝4. 紅白湯各一5. 一杯熱檸水
餐廳banner 印住香港人齊上齊落! 💪🏻好有親切感😍

5. 一杯熱檸水
2020-09-18
TakeAway
2020-10-19 1325 views
叫Party 食物如果食厭連鎖Pizza 店🎊可以試一試呢間小店🍕 價錢比起連鎖店十分相宜💰可以話大件夾抵食🤣 味道可能無咁Sophisticated 但係CP值幾高👍🏻⭐️ 環遊世界 🗺 餡料多到瀉出黎😱 有火腿 辣肉腸🍖 牛肉🐃雞肉 🐓菠蘿🍍 岩曬三心二意既你 批皮有點太厚 而芝士太多🧀 遮左本身番茄醬🥫 同埋餡料既味道⭐️ 特色燒烤 🔥雖然配料少D 有洋蔥🧅蘑菇 豬肉🐷雞肉 但BBQ醬比較惹味💥 個人比較鍾意呢個配搭❤️⭐️ 奇脆雞 🍘⭐️ 趣意烤雞 🐔炸雞同脆雞值得一試😋 外皮好金黃 好脆💛 但係雞肉都幾嫩滑😚 仲要雞胸同雞脾都大大舊🍗 大滿足⭐️ 百里香燒豬排骨 🍖燒汁好香濃 Ribs 出奇地啖啖肉🥩 加點香草可能無咁膩🌿

⭐️ 環遊世界 🗺

⭐️ 特色燒烤 🔥

⭐️ 奇脆雞 🍘
⭐️ 趣意烤雞 🐔

⭐️ 百里香燒豬排骨 🍖
燒汁好香濃 Ribs 出奇地啖啖肉🥩 加點香草可能無咁膩🌿
Delivery
2020-10-09 1349 views
暫時雙失青年未開工,要節衣縮食。搵食小伙記搵到呢間平靚正嘅餐廳。全日一人套餐由$44- $54,岩曬,食食下仲見到都有唔少中學生放學黎食。呢個價錢都唔會要求太高,都係用冰鮮急凍海鮮,但勝在海鮮份量都多,有魷魚、蝦仁、蜆、仲有港式西餐唔少得嘅蟹柳。蕃茄醬調味正常,醬嘅份量啱啱好包著闊條麵,唔會太稀或太杰。小食擇咗烤雞,夠滑。調味方面,如果多啲蜜糖味會更好。衛生方面值得一提,佢預先用膠袋pack起一set set匙羹叉,唔會直接暴露係空氣中。

2020-10-09
$54 (Lunch)