2016-06-03
路德圍係我細個好熟悉既地方,不過自爺爺幾年前過身後,我就好少再去呢個範圍喇=_=全職媽媽最大優惠就係閒日下晝都可以出街(bb夠六個月後,可以同佢出下街,唔使再成日困係屋企)我同朋友仔都係全職媽咪,約埋一齊帶埋阿b,大人有得傾,小朋友又可以交流下^_^我地叫左兩個set,我要香草豬肉腸、牛舌配法式蜜糖芥末醬,包size實在唔係講笑,一個女生應該好難食得晒,就算我帶埋仔仔(17個月大)可以幫我手食啲,我都覺得好鬼飽,真係幾大份呀,麵包軟身帶點香脆,香草豬肉腸香草味濃,中和了豬肉腸本身的膩感,牛舌夾係呢到,感覺軟身左啲,同豬肉腸有咬感既感覺有點相反,分開兩樣都好食,但夾埋一齊又好似唔係幾夾,蜜糖芥末醬略嫌兼芥末成份多啲,不過整體都好好食,除左包身外,我仲比左啲牛舌中間同豬肉腸中間阿仔食,佢都不知幾滋味^o^我都試左朋友既小小黑松露滑蛋,我覺得滑蛋好滑但味道偏淡,不過咁又正正岩我地比仔仔食喎(≧∇≦)大人食時加埋啲肉醬食味道就會岩岩好喇。另外我地加錢升級左啲小食,分別係薯條加配松露醬同埋薯條(淋上芝士牛肉汁)首先佢地薯條本身,就咁食已經好好食,炸得非常香脆,就算我地掛住傾計,過左半個鐘有多,竟
首先佢地薯條本身,就咁食已經好好食,炸得非常香脆,就算我地掛住傾計,過左半個鐘有多,竟然都仲好脆,唔會淋晒或油晒,至於加埋醬食既話,我就鍾意'淋芝士牛肉汁'個份多啲,較為惹味啲,我個人覺得松露醬同薯條其實唔係幾夾,唔難食的,不過覺得唔夾姐。