餐廳裝修有日本魚市場感覺,有卡位有吧枱,坐卡位完全見唔到其他食客,幾有私人空間!! 🔘特上刺身定食 $290有六款刺身分別係三文魚、油甘魚、蝦、帆立貝、吞拿魚腩、八爪魚,每款有兩件都幾厚身,魚類刺身質素幾好新鮮可口,吞拿魚腩油脂好豐富,整體滿意!! 🔘鐵板燒午餐 $220好遠咁見到師傅會喺個鐵板到煮好先至上菜,煮好就即刻上,所以熱度好夠,首先上帆立貝同埋牛肉,帆立貝剛剛好熟夠鮮甜,牛肉油脂好勁裏面包左蔥定係韭菜幾香口,炒飯粒粒分明,最後上銀雪魚同雜菜,成個set都幾豐富,多嘢食之餘又好食!! 兩個午餐都有跟前菜、沙律菜、麵豉湯、飲品同甜品,食完一定夠飽,甜品仲係我喜愛嘅紅豆綠茶蕨餅!! 👍👍

🔘特上刺身定食 $290

🔘鐵板燒午餐 $220

雖然距離飛既日子好似越黎越近✈️但係始終都係唔知幾時先可以起行🥴幾年冇飛過,鬱到連皇太后都有思鄉病😮‍💨所以又係我做野既時候😌依家就話俾你聽👂🏻只要你踏入門口🫵🏻就即刻有去左日本🇯🇵,返左鄉下既感覺🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️Lunch Menu☀️🔸前菜 : 沙律菜🥗好新鮮,配既沙律醬汁食落甜甜地🤓🔸自家麵豉湯🥣 : 超足料,入面有海帶 • 白蘿蔔 • 菜,冇過鹹。🔸珍珠米白飯🍚🔸野飲☕️.▪ 特上刺身定食 ($290)真係冇改錯名,總共有𝟕款唔同既刺身😌連底下伴碟既都用左唔同顏色既珊瑚草墊住😎非常講究,真係超𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞🤩刺身分別有拖羅💗 • 油甘魚🐟 • 三文魚🧡 • 海膽🧡 • 帆立貝🤍 • 牡丹蝦🦐 • 八爪魚🐙全部刺身🔪勁勁勁厚切🥰好新鮮💦 • 鮮甜,魚油油脂超豐富😝咁多款刺身入面最鍾意係海膽🧡真係超級鮮甜 • 完全冇腥味🤤.▪ 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)和牛薄燒有𝟒件🐃表面少少🤏🏻焦香,和牛油脂勁豐富🤤因為捲埋🤲🏻,所以將和牛既油脂包住鎖住🤌🏻晒係中間食完之後濃濃既牛油脂🐃,就變左係我個咀中間包住👄旁邊仲
雖然距離飛既日子好似越黎越近✈️
但係始終都係唔知幾時先可以起行🥴
幾年冇飛過,鬱到連皇太后都有思鄉病😮‍💨
所以又係我做野既時候😌
依家就話俾你聽👂🏻只要你踏入門口🫵🏻
就即刻有去左日本🇯🇵,返左鄉下既感覺🫶🏻
☀️Lunch Menu☀️
🔸前菜 : 沙律菜🥗好新鮮,配既沙律醬汁食落甜甜地🤓
前菜

自家麵豉湯🥣

🔸珍珠米白飯🍚
🔸野飲☕️
▪ [I] 特上刺身定食 ($290)
真係冇改錯名,總共有𝟕款唔同既刺身😌
連底下伴碟既都用左唔同顏色既珊瑚草墊住😎
非常講究,真係超𝐃𝐞𝐥𝐮𝐱𝐞🤩
全部刺身🔪勁勁勁厚切🥰
好新鮮💦 • 鮮甜,魚油油脂超豐富😝
咁多款刺身入面最鍾意係海膽🧡
真係超級鮮甜 • 完全冇腥味🤤
[I] 特上刺身定食 ($290)

▪[8] 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)
和牛薄燒有𝟒件🐃
表面少少🤏🏻焦香,和牛油脂勁豐富🤤
因為捲埋🤲🏻,所以將和牛既油脂包住鎖住🤌🏻晒係中間
食完之後濃濃既牛油脂🐃,就變左係我個咀中間包住👄
旁邊仲有幾款蔬菜🥒🍆🍄🥦
𝐝菇菇🍄中索晒啲牛汁

另外配刺身三點 三文魚🧡 • 油甘魚🐟 • 帆立貝🤍
都係勁厚切🤌🏻 • 新鮮💦
[8] 鐵板和牛薄燒 拼刺身三點定食 ($298)

仲有汁煮蘿蔔,入晒味,好淋冇渣😝

▪️野飲 ▪️
(跟餐可揀凍❄️ / 熱🔥 咖啡 · 奶茶 · 檸茶 ·檸水)
▫️凍❄️ • 檸檬茶($0)
▫️熱🔥 • 奶茶 ($0)

💕題外話,皇太后問我幾時再食🫢
今次食左晏,我決定下次夜晚黎,飲埋酒🍻
一定勁好𝐅𝐞𝐞𝐥💃🏻
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺食材會用當日飛機貨✈️,日本直送🇯🇵,用當日最新鮮既食材🌊
🔺店長哥哥好𝐍𝐢𝐜𝐞🙇🏻‍♂️,又超用心詳細介紹 & 推介唔同餐牌📖上既野食
🔺𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮☀️可以用兩類黎分👍🏻
👉🏻主要係定食或刺身飯為主
👉🏻另一種就可以滿足到貪心既我🤭,係以拼既形式,即係𝟏款入面有齊𝟐類野🤗
🔺夜晚🌙仲有𝐎𝐟𝐟 𝐌𝐞𝐧𝐮
🔺𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮🍹有酒精🍶 • 無酒精🥤既野飲都有
🔺裝修 • 佈置到好似日本🇯🇵當地居酒屋🏮咁
🔺除左一般座位,仲有部份係卡位🛋,有鐵板燒🔥位,滿足晒唔同客人既喜好。

2022-05-16 28 views
今日放假去到位於元朗既「一杯鐵板燒居酒屋」吃午餐,一入門口已經完全感受到那種像身處日本的感覺,裏面裝修到就像一條東瀛小街,令人有一種去旅行的感覺。我地叫咗一份刺身三點、壽司六件拼蕎麥麵 同一份帆立貝鐵板燒明太子風味定食。刺身三點共6件及壽司6件 : 魚生不單大件,而且非常新鮮及甜美,特別是帆立貝刺身,爽口又嫩滑。隨餐配的蕎麥麵,湯底很好味,而且麵質軟硬適中,爽口又彈牙。帆立貝鐵板燒 : 帆立貝粒粒夠曬新鮮大大粒,與明太子的味道配合起來非常夾,能令帆立貝的鮮味進一步提升了不少,而且烹調的時間剛剛好恰到好處,另外隨餐配的沙律亦非常新鮮美味,能有效令食慾大大提高。疫情下大家不能出外旅遊,可以去到這一家裝修恍如置身日本的居酒屋享用美食,打下卡偽旅行,絕對能夠給愛旅行的人一份慰藉。

2022-05-11 39 views
🐳今次帶媽媽來吃日本餐。由於上次和老公來很滿意餐廳的食物和服務質素,所以今天和媽媽一起來,讓她也試試高質享受!🐳午餐G💰380鐵板A4和牛(150g)薄燒伴溫泉玉子配刺身三點定食名字很長,因為這個定食餐非常豐富,選用頂級和牛,十分嫩口和鮮味,鐵板燒出來的味道很不一樣,有煙燻的感覺,菇🍄類也很香甜。三種厚切刺身,有帶子,三文魚和拖羅,非常肥美,非常新鮮。 🐳午餐I💰290特上刺身定食有六款刺身,每款一至兩件,最喜歡甜蝦和帶子,每次到日本壽司餐廳都會點的,甜蝦的蝦頭也有很多膏,非常鮮味!帶子又滑又白,很快就滑進我的喉嚨了。🤣

🐳午餐G💰380
鐵板A4和牛(150g)薄燒伴溫泉玉子配刺身三點定食

🐳午餐I💰290
特上刺身定食

2022-04-30 62 views
進店後,店內橫裝好像令你處身了日本。點了好耐無食既魚生,在這裡應該非常放心食用,因感覺店內衛生。壽司非常鮮味新鮮,好有水準,再點了其他熟食,帶子牛肉套餐,配有前菜,都吃到飽飽,好滿足,下次再來吃 。
進店後,店內橫裝好像令你處身了日本。

壽司非常鮮味新鮮

2022-04-24 42 views
叫一個套餐,套餐未上, 先嚟杯飯後飲品,上咗刺身就冇飯,等最少成10分鐘,仲要催促員工先攞俾我,唔係第一次,員工喺度傾偈都唔會理客人有什麼需要,都冇晒生物反應 , 有冇禮貌,價錢又唔係平都比較貴,不會再來幫襯。
2022-03-29 49 views
行過 yoho 冇意中搵到一間好似居酒屋既日本餐廳🇯🇵,餐廳門口同入面都幾有日本風味👺。而且食物種類都唔少,一於就試下好唔好食。今次叫左刺身、壽司🍣、小食、串燒🍢同肉類🥩,原來想叫關西燒,但係店員話要下個月先有得叫😮‍💨,好可惜冇得試下。上湯揚豆腐 $46今次呢間豆腐既表面係微微炸過😲,再配有鰹魚汁。因為豆腐既表面微微炸過,食入口有少少煙韌既感覺🤭,同豆腐既軟滑造成一個對比😚,提升左豆腐既口感,好岩做一個開胃既前菜🤤。雞肉明太子串燒 $30個人覺得呢個雞肉明太子串燒唔太值得叫😥,只係普通雞肉面頭再吱上明太子沙律醬。雞肉味道比較淡😐,好似冇醃過咁,而且個明太子醬只有沙律醬既味道😔。整體黎講只係似係熟左既雞肉上面加沙律醬🙁。汁燒帶子串燒 $32一串有四小粒帶子,上面仲淋左燒汁😋。食入口帶子好彈牙,燒得岩岩好🤩,而且冇任何雪味。但個人就略嫌燒汁偏鹹左少少🤭,如果淡番少少會比較好。銀雪魚西京燒 $168每次食親日本菜,西京燒就一定唔可以少得🤤。就咁睇銀雪魚都算大舊,食入口魚肉肉質嫩滑😍,而且又唔會一夾就爛曬。除左食到西京燒汁既甜味之外,仲可以食得出魚既鮮味💗。美國牛柳 (200g) $320牛
行過 yoho 冇意中搵到一間好似居酒屋既日本餐廳🇯🇵,餐廳門口同入面都幾有日本風味👺。而且食物種類都唔少,一於就試下好唔好食。今次叫左刺身壽司🍣、小食、串燒🍢同肉類🥩,原來想叫關西燒,但係店員話要下個月先有得叫😮‍💨,好可惜冇得試下。

上湯揚豆腐 $46

雞肉明太子串燒 $30

汁燒帶子串燒 $32

銀雪魚西京燒 $168

美國牛柳 (200g) $320
牛柳比預期既普通,就咁望落去比較乾😅,肉汁就真係唔係好夠。而且都比較多有筋位既地方,都要少少功夫先咬得完😹。另外,只係跟左一個肉汁,如果有海鹽跟埋相信就比較好👍🏻。

刺身盛合5點 $298
刺身5點分別有帶子、海老🦐、油甘魚、金目鯛同吞拿魚🐟。刺身新鮮,有某幾款仲出乎意料地好食🤩。帶子比預期既細粒,只有大約5蚊銀既大細,味道普通唔算太突出。海老好大隻好新鮮🤩,而且蝦頭位置好濃郁好重蝦味👍🏻。油甘魚都好新鮮,冇腥味,但回甘味唔算太勁。金目鯛同吞拿魚係出乎意料地好食😍😍,兩隻魚都微微燒過,食入口有好香既火炙味,令刺身既味道完全升級左👍🏻,有魚既鮮味之餘,再加埋火炙既香🤤,回味無窮。

蟹肉牛油果卷 $98
蟹肉牛油果卷賣相一般,開頭睇餐牌以為係加洲卷咁大舊,點知上到枱係小卷既大細😹,好方便一啖一粒咁食。牛油果🥑既份量都算多,鋪滿左係壽司上面。但係蟹肉🦀就有少少殼係入面😅。

赤貝壽司 (2件) $80
赤貝壽司就不太突出,赤貝既質感比較淋,唔太有彈牙既感覺😅,個人覺得唔太值呢個價錢。

吞拿魚壽司 (2件) $60
吞拿魚非常厚切🍣,完全好似食緊刺身一樣。而且吞拿魚邊位都有微微燒過🔥,食入口有外脆內軟既感覺。壽司飯比較細,可以品嚐到吞拿魚既鮮味之餘,亦可以中和一下魚油既膩😚。
2022-03-27 38 views
申請左Visa入黎元朗國啦!梗係要搵間有質素嘅餐廳!雖然好多好多死鄕黑令人好討厭!好乞人憎,但係今次用餐呢間餐廳絕對令小編滿意!小編都鍾意嘅!小編曾經都幫襯過觀塘分店,而且觀塘分店都周不時會去食嘅!雖然就唔及觀塘分店表現!但係絕對唔馬虎!今次用餐選擇左壽司定食!因為平日,同埋時間尚早所以唔使等位!好快就可以入坐!嘢食質素方面都OK嘅,新鮮嘅,但係觀塘分店會做得更加好!六款壽司,三文魚壽司既三文魚都鮮甜嘅!油甘魚都唔差嘅,只不過飯唔係好實,特別係個小卷,夾上去有少少就嚟散開嘅感覺!不過仍然可以接受!另外,配左個烏冬,但係我唔記得影相!烏冬都彈牙,湯底都唔錯!夠濃既!最後服務態度方面,都唔錯嘅!大部份員工有禮貌!

最後服務態度方面,都唔錯嘅!大部份員工有禮貌!
2022-03-22
Type of Meal
Lunch
2022-03-07 46 views
今日同屋企人去咗元朗嘅yoho mall掃貨 經過呢間一杯日式居酒屋就入去食下啦 餐廳裝修非常有日本度地風格 仲有長長嘅鐵板燒吧檯 十分有特色刺身盛合五點 入面有燒吞拿魚 牡丹蝦 海膽 金魚等等 個人最驚喜係燒吞拿魚 魚肉味濃郁 外皮燒過更加帶出魚油香氣炸豬扒 外面香脆入面juicy 豬扒厚肉 點埋特製嘅燒汁一齊食 非常鬆化一杯關西燒 下面有海量嘅椰菜 上面係滿滿嘅燒汁同沙律醬 入面仲有半熟蛋 魔芋同埋炆度勁冧勁入味嘅牛筋 非常有風味味噌煮廣島蠔半野菜鍋 個湯係奶白色 蠔味香濃鮮甜 入面仲有滿滿嘅蔬菜營養均衡銀雪魚燒 外皮超到脆卜卜 魚肉嫩滑多汁魚油豐富

銀雪魚燒 外皮超到脆卜卜 魚肉嫩滑多汁魚油豐富

2022-02-23 51 views
🍙🍱一杯鐵板燒居酒屋📍yoho形點1期地下G006鋪第5波疫情下 真係有排都唔洗諗旅行😔經過yoho見呢個裝潢精緻極似日本既居酒屋 牽起我嘅思鄉情決定一試!一入去空間感超大 樓底高 又有獨立包箱 食得安心☺️我地叫左個鐵板2人餐 食豐富少少😁⭐前菜有少見八爪魚漬醋蜜一d都唔hae,有好多粒粒八爪魚,配合醋蜜,酸酸甜甜好好胃呀😋⭐麵豉湯都比平時食既多海帶雜菜,亦都大大碗!⭐終於黎到刺身🤩今日時令魚有白身魚同海膽,仲有中吞拿魚腩同帶子,每一樣都超新鮮!其實原本我不抱期望,因為我好憎食平時紅色果d吞拿魚,但呢個 吞拿魚腩入口即融,有魚既甜味 油脂恰當 真係顛覆咗我對吞拿魚嘅感覺!!帶子亦好鮮甜 一d雪味都冇!!海膽亦唔會有苦澀味 係帶濃郁嘅甜味😋😋😋😋⭐鐵板海老同爐魚燒得非常靚 平時屋企韓燒好難燒到呢兩隻大虎蝦水準 肉質岩岩好 彈牙美味!🥰🥰🥰⭐必食既鐵板牛我今次係叫左5成熟,黎到d牛係中間呈現粉紅色,係我要既野 油脂融入左肉質當中 燒得一啲都唔韌 入口即融 牛味亦好重 大推!!👍👍👍⭐北海道和牛炒飯食到最後其實已經好飽足,估唔到仲有兩個炒飯!店長話今日煙肉冇貨主動升級咗和牛,正呀!😆呢間店除
🍙🍱一杯鐵板燒居酒屋
📍yoho形點1期地下G006鋪

⭐前菜有少見八爪魚漬醋蜜

⭐麵豉湯都比平時食既多海帶雜菜,亦都大大碗!

⭐終於黎到刺身🤩

⭐鐵板海老同爐魚

⭐必食既鐵板牛

⭐北海道和牛炒飯

呢間店除左食物同環境高質外,最欣賞係店長殷勤真誠既服務態度!係疫情下飲食業已深受打擊,店長竟然主動送上一大盒沙律菜,鼓勵我地要呢個時候增強免疫力,食多d菜!要知道係菜仲貴過牛既時間 呢碟野既意義係幾大🥺🥺🥺仲要係一個需要鼓勵既人去鼓勵自己,Respect! 💪💪香港人,要撑住呀!💪💪💪

2022-02-19 35 views
餐廳以純木傢俬為主調, 佈置簡潔優雅, 天花板懸掛着和式紙燈籠, 令人 著迷 ,充滿東瀛居酒屋風情,安坐於舒適卡位,品嚐滋味和風鐵板餐, 令人大快朵頤。如果坐上卡位,更可以近距離欣賞師傅精湛的廚藝, 賞心樂事。鐵板二人精選(A餐)$580套餐包括兩客爽脆的沙律菜,配上酸甜的醬汁,及兩碗熱燙燙的味噌湯, 十分足料,滋味的開端。香煎鐵板比目魚、帶子 雪白切片的比目魚,表面煎到 油光亮麗, 還散發著陣陣香氣,魚脂豐盛,鮮甜嫩滑,鮮味衝擊味蕾,吃完滿嘴魚香及油香。雪白圓潤的帶子,貝身飽滿,細嫩柔滑,鮮甜美味。鐵板牛柳(五成熟)切成方粒的牛柳,五成熟剛剛好,表面帶微微焦香, 香氣十足,內裡肉質粉紅,口感柔 軟,咀嚼時肉汁豐沛, 沾上 燒汁, 牛肉鮮味提升, 越吃越滋味。迷你海膽炒飯(兩碗)炒飯炒至粒粒分明,飯面放上 泛著橘光的海膽, 賣相吸引, 質感滑溜,味道甘甜,令每口米飯滋味提升。日本綠茶雪糕及芝麻雪糕 $42香甜的綠茶雪糕及芝麻雪糕,質感輕盈,香甜滑溜之餘,分別帶柔柔綠茶幽香, 馥郁芝麻香氣, 甜度適中,風味迷人,為今日畫上完美句號。

鐵板二人精選(A餐)$580

香煎鐵板比目魚、帶子

鐵板牛柳(五成熟)

迷你海膽炒飯(兩碗)

日本綠茶雪糕及芝麻雪糕 $42

2022-02-18 1248 views
呢間一直都知道係極多人排隊每次經過觀塘分店都係排晒長龍,今次經過元朗入到去同朋友食過lunch,今次唔算太多人一入到去就已經有位🥰✨刺身盛合五點 $298先來個刺身五食 有牡丹蝦、北海道海膽、油甘魚、赤貝、拖羅,食得出海鮮嘅味道新鮮又彈牙北海道海膽完全一啲都唔些微仲肉質好滑,重點想講吓拖羅☺️好特別側邊燒至金黃色,外邊比較脆內軟好新鮮,油花滲出食落去好腍又滑,點埋日本豉油提升拖羅嘅鮮味❤️❤️✨鐵板燒豬鞍扒 $200豬扒係店員推介仲要鐵板燒😁燒到全熟再切粒上碟豬鞍比較厚身冇令我失望完全覺得仲有軟身口感,點埋醬汁提升左豬肉嘅香味✨豚平關西燒 $76去親日本都係食關西燒,呢間既特色喺選取豚肉做關西燒,中間有一層好薄豚肉,另外中間仲有山葵同埋蛋,成個口感好豐富仲有甜甜地嘅燒汁,簡直係日本嘅風味😁😍✨牛肉石頭燒飯 $92最後嚟個石頭鍋飯配上牛肉,牛肉薄薄一片撈埋飯一齊食好香牛肉嘅味道,再配上紫菜,就算放得太耐嘅時間仍然保持到溫度依然都係熱辣辣😍✨麵豉湯 $50我朋友鍾意麵豉湯order咗二份,麵豉湯好濃郁有海苔鮮味,仲好足料🙂

刺身盛合五點 $298

✨鐵板燒豬鞍扒 $200

✨豚平關西燒 $76

✨牛肉石頭燒飯 $92

✨麵豉湯 $50
2022-02-10
$350 (Lunch)
刺身盛合🥢盛合有海膽、帆立貝、牡丹蝦、油甘魚、鰹魚,每款兩件,海膽非常鮮甜,無半點腥味,牡丹蝦係特大size,肉質軟綿卻不失彈牙,油甘魚厚切肥美,刺身水準不錯😋鐵板燒豬鞍扒🥩豬鞍扒切成骰子狀,一口一粒,豬鞍唔多脂肪但係肉質軟腍,中間仲保留到肉汁,用上鹽同埋黑椒簡單調味已經好足夠👍一杯關西燒🔥上碟嘅時候係完整一大塊,然後侍應會將佢切成九宮格,關西燒入面有芝士、牛筋、椰菜、雞蛋,餡料相當豐富,仲有芝士拉絲,唔會覺得有過多粉漿👌味噌煮廣島蠔伴野菜鍋🦪鍋物入面除咗廣島蠔仲有帶子,味噌鹹度適中。牛肉石頭燒飯🍚石頭鍋熱力十足,一邊拌飯一邊聽到咋咋聲,做到香脆飯焦!抹茶世界🍨抹茶雪糕配上紅豆同抹茶蕨餅,經典而美味嘅配搭~
刺身盛合🥢

鐵板燒豬鞍扒🥩

一杯關西燒🔥

味噌煮廣島蠔伴野菜鍋🦪
鍋物入面除咗廣島蠔仲有帶子,味噌鹹度適中。

牛肉石頭燒飯🍚
石頭鍋熱力十足,一邊拌飯一邊聽到咋咋聲,做到香脆飯焦!

抹茶世界🍨
抹茶雪糕配上紅豆同抹茶蕨餅,經典而美味嘅配搭~
2022-01-11 41 views
門口細細估唔到入內地方寬敞樓底好高,眼前呈現一條日本街巷,恍如置身於日本的强烈感覺,疫情下當去咗日本旅行享受一下相當值得。鯛魚湯野菜烏冬 $58鯛魚湯呈奶白色,入口鮮甜味道濃郁,來到趁熱飲帶來暖意一點都唔腥。烏冬軟滑彈牙,有少少野菜好淋入晒味,整體唔錯。蟹肉牛油果卷 $98賣相討好,絲絲蟹肉味道鮮味,配上入口即溶的牛油果和爽口的青瓜,清新美味口感滿足。上湯揚豆腐 $88豆腐香煎外脆內軟口感嫩滑,伴以甜美的醬汁食好味。鐵板爐魚 $180魚皮煎得香脆,魚肉嫩滑,配以柚子醬汁,清香美味。厚切煙肉炒雜菌 $138菇菌爽口彈力,配埋煙肉咸香惹味。
門口細細估唔到入內地方寬敞樓底好高,

鯛魚湯野菜烏冬 $58
鯛魚湯野菜烏冬

蟹肉牛油果卷 $98
蟹肉牛油果卷

上湯揚豆腐 $88
豆腐香煎外脆內軟口感嫩滑,伴以甜美的醬汁食好味。
上湯揚豆腐

鐵板爐魚 $180
魚皮煎得香脆,魚肉嫩滑,配以柚子醬汁,清香美味。
鐵板爐魚

厚切煙肉炒雜菌 $138
菇菌爽口彈力,配埋煙肉咸香惹味。
厚切煙肉炒雜菌
2022-01-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
鯛魚湯野菜烏冬
蟹肉牛油果卷
上湯揚豆腐
鐵板爐魚
厚切煙肉炒雜菌
2022-01-08 52 views
元朗淨係yoho都有唔少日本餐廳,但講到有質素又好食嘅我通常都食呢間一杯,之前食過午市套餐,壽司set🍣價錢真係抵到爛,又好食🤟🏻 今晚再黎到一杯,叫多少少佢地招牌食下,佢地除咗係居酒屋之外,同時都有鐵板燒食!一次過食盡晒日本美食。先叫左是日當造魚生,seasonal嘅鮫鰈魚刺身,燒香佢嘅魚皮同時釋放出本身嘅魚油香,比一般白身魚都更香😳之後叫左個三點盛,有牡丹蝦、帶子、三文魚籽,大大隻而且都好鮮甜,三文魚籽亦十分不錯,醃漬得啱啱好今日推介鐵板燒其中嘅燒32cm北海道海老同和牛燒蠔,上到黎真心大隻,足足有手臂咁長,而且係爆蝦膏🥰肉質爽彈,點會唔好食最後用返個海膽清湯作結,用黎完場十分適合☺️

最後用返個海膽清湯作結,用黎完場十分適合☺️