2025-02-22
一鍋堂,基本上係同朋友打邊爐嘅其中一間選擇🤣因為呢間火鍋店唔單止有多款湯底,仲有超新鮮又多種類嘅食材,加埋舒適嘅用餐環境,真係好岩同朋友聚餐!所以我已經做咗會員啦,會員有迎新着數優惠及積分升級,而且每個月仲有定期回贈比會員,例如現金卷、折扣卷、食物卷、延長時間券等,好着數!如果你係黃卡嘅話,每月有9折優惠券;金卡就每月有85折優惠券;白金卡就每月有8折優惠券!所以如果大家啱食嘅話,記得要登記做會員,唔好錯過會員嘅所有優惠啦!我今次揀咗套餐D,重點要食和牛+海鮮😋😋😋!湯底方面,餐廳提供好多選擇,包括經典嘅麻辣鍋、清湯鍋同埋酸辣鍋等!我今次就揀咗蕃茄麻辣木耳牛粒鍋,湯底牛肉味道濃郁之餘,仲帶有天然嘅蕃茄鮮香,煮到滾嘅時候香氣撲鼻,超有食慾!講到食材,一鍋堂真係勁多款式,今次嘅套餐由新鮮海鮮、肉類到各式蔬菜,丸類等,應有盡有!佢哋嘅和牛特別好,肉質滑嫩,油花分布均勻,煮熟後一口咬落去,口感真係好正,好值得叫呢一款套餐。而且,手工製作嘅魚丸同餃子都相當受歡迎,口感彈牙,搭配湯底更加美味。另外海鮮都好多款,有鮑魚、帆立貝、蠔等,最愛食鮑魚,超級鮮味,食落爽口彈牙!飲品及甜品款式都好多!除咗有自
我今次揀咗套餐D,重點要食和牛+海鮮😋😋😋!
飲品及甜品款式都好多!除咗有自家製嘅茶類飲品之外,亦有唔同款式嘅罐裝飲品!甜品方面有多款唔同味道嘅杯裝雪糕外,亦有自家製軟雪糕😍😍
總括來講,一鍋堂有優質食材保證、充滿特色嘅湯底湯底選擇同舒適嘅用餐環境,真係值得一試!