大熱天時唔想煮飯,食叮叮飯就可以解決一餐波仔經過#eateast買左芝士泡菜雞粒炒飯,白汁芝士煙肉意粉,芝加哥薄餅(藍莓口味),椰汁南瓜紅豆蓉番屋企開餐,叮一叮,蒸一蒸,焗一焗就食得夠晒方便。🌟芝士泡菜雞粒炒飯,酸酸辣辣既泡菜夠晒醒胃,芝士仲系拉絲架,好有韓國餐廳既味道🌟白汁芝士煙肉意粉,醬汁唔會有好稠身,煙肉咸味剛好,意粉唔會好林夠彈牙🌟芝加哥薄餅(藍莓口味),用生果做薄餅口味比較特別。🌟椰汁南瓜紅豆蓉 ,做飯後甜品即開即食甜而不膩夠晒健康而家做緊日韓美食節有多款日本及韓國 新產品登場。即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買~#波仔 #正餐 #宵夜 #叮叮飯 #叮叮 #日東卷蛋 #圃木園小籠包 #CJ Bibigo #韓國泡菜 #芝加哥薄餅#芝士泡菜雞粒炒飯 #厚切芝麻吉列豬扒 #椰汁紅豆南瓜蓉 #韓式泡菜腩片
大熱天時唔想煮飯,食叮叮飯就可以解決一餐波仔
經過#eateast

🌟白汁芝士煙肉意粉,醬汁唔會有好稠身,
煙肉咸味剛好,意粉唔會好林夠彈牙

🌟芝加哥薄餅(藍莓口味),用生果做薄餅口味比較特別。

🌟椰汁南瓜紅豆蓉 ,做飯後甜品即開即食甜而不膩夠晒健康
2021-11-26 138 views
波仔最近做緊日韓美食節,多款日本及韓國產地直送美食新產品登場!jo就買左白汁芝士煙肉意粉、芝士泡菜雞粒炒飯、CJ Bibigo韓國泡菜和椰汁紅豆南瓜蓉,最喜歡南瓜蓉有點驚喜呢,真係幾好飲!!芝士泡菜雞粒炒飯好拉絲,放微波爐十分鐘食得好方便!仲有CJ Bibigo韓國泡菜賣勁正,炒餸或同辛辣麵勁正,在家也能輕鬆食韓國菜🥰.即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買,咁方便又平靚正,經過就去買來試下🥰
2021-06-13 142 views
呢排工作好忙,所以都想稍為偷懶一下。雖然無買餸煮飯,但去波仔買叮叮飯一樣可以豐富好食! 最近波仔做緊波仔日韓美食節 ,多咗好多日本及韓國產地直送產品賣,包括:韓國「圃木園」韓式上湯小籠包、韓國迷你芝加哥薄餅、正宗CJ Bibigo韓國泡菜等,連大熱嘅日東卷蛋都有。 元朗西鐵站幾位店員服務都好殷勤主動,喺佢哋嘅熱情介紹下,買咗幾款產品返屋企試下:芝士泡菜雞粒炒飯滿滿韓國風味嘅口味,一見到就想試啦!芝士泡菜雞粒炒飯份量都足,唔係太大食嘅女仔應該都夠飽。芝士落得好慷慨,估唔到真係有拉絲效果呢!泡菜同芝士夾埋一齊好惹味,如果雞肉份量再多少少就更滿足啦!白汁芝士煙肉意粉味道配搭穩陣,白汁好creamy,我欣賞個汁夠多,叮完唔會乾爭爭,每條意粉都掛到大量白汁。椰汁紅豆南瓜蓉從來都無留意到波仔有甜品,一於試下。呢個南瓜蓉口感軟滑,加咗軟綿嘅紅豆增添口感,不過甜度就稍高,如果稍作調整會更健康。迷你芝加哥薄餅迷你芝加哥薄餅共有4款口味,揀咗豬肉味做下午茶,可以微波爐叮亦可以氣炸。我用氣炸鍋氣炸6min,薄餅底好香脆,芝士熱溶後帶少許流心,做下午茶都係唔錯嘅選擇。宜家波仔全線分店做緊低至85折優惠,把握機
呢排工作好忙,所以都想稍為偷懶一下。雖然無買餸煮飯,但去波仔買叮叮飯一樣可以豐富好食! 最近波仔做緊波仔日韓美食節多咗好多日本及韓國產地直送產品賣,包括:韓國「圃木園」韓式上湯小籠包、韓國迷你芝加哥薄餅、正宗CJ Bibigo韓國泡菜等,連大熱嘅日東卷蛋都有。 元朗西鐵站幾位店員服務都好殷勤主動,喺佢哋嘅熱情介紹下,買咗幾款產品返屋企試下:

芝士泡菜雞粒炒飯

白汁芝士煙肉意粉

椰汁紅豆南瓜蓉

迷你芝加哥薄餅

宜家波仔全線分店做緊低至85折優惠,把握機會入定儲備啦!
中午返工時間好多時都費事落去買午餐🥣天氣熱辣辣又多人排隊!真係諗起都辛苦🥺🥺所以我通常都會擺定d 簡單又方便嘅叮叮飯落雪櫃😋😋呢啲飯簡直係平民恩物🥺🥺而且而家做緊波仔日韓美食節選擇仲極多添啊🥰聽講波仔依家仲有多款日本及韓國產地直送美食新產品登場啊🥳🥳🥳🧡芝士泡菜雞粒飯💚真係好好食😋泡菜辣辣地再加埋啲雞肉大大舊🤤🤤真係超足料!! 最加分係加咗大量芝士🧡🧡令到整完之後有拉絲效果🤩真係值得回購!🤍白汁芝士煙肉意粉🍝🖤Omg😍叮出嚟係滿滿嘅醬汁啊🤤🤤 hehehe 每條意粉都可以掛到大量香濃的白汁!!簡直係肥妹仔嘅至愛❤️❤️而且叮完香氣十足~~真係令人食慾大增🥳💙椰汁紅豆南瓜蓉💜呢個係極方便既即開即食💓💓依家熱辣辣嘅天氣放落雪櫃凍冰冰食真係無敵🙇🏻‍♀️簡直係消暑一流 kekeke ~~一打開有勁香嘅椰汁香味衝出嚟🥥食落去仲有淡淡南瓜溶🎃mix紅豆👅十分有咬口啊👄👄🧡Blueberry Pizza💛呢個超級好食🤩🤩極級多芝士!!我用焗爐焗完之後邊邊脆卜卜🥰🥰食落去好似薯片咁~~ 加埋芝士同藍莓🤤真係估唔到咁match😋😋💙最重要係由即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買🤎
中午返工時間好多時都費事落去買午餐🥣
天氣熱辣辣又多人排隊!真係諗起都辛苦🥺🥺
所以我通常都會擺定d 簡單又方便嘅叮叮飯落雪櫃😋😋

🧡芝士泡菜雞粒飯💚
令到整完之後有拉絲效果🤩真係值得回購!

🤍白汁芝士煙肉意粉🍝🖤

Omg😍叮出嚟係滿滿嘅醬汁啊🤤🤤 hehehe
每條意粉都可以掛到大量香濃的白汁!!
簡直係肥妹仔嘅至愛❤️❤️
而且叮完香氣十足~~真係令人食慾大增🥳

💙椰汁紅豆南瓜蓉💜
呢個係極方便既即開即食💓💓
依家熱辣辣嘅天氣放落雪櫃凍冰冰食真係無敵🙇🏻‍♀️
簡直係消暑一流 kekeke ~~
一打開有勁香嘅椰汁香味衝出嚟🥥
食落去仲有淡淡南瓜溶🎃mix紅豆👅
十分有咬口啊👄👄

🧡Blueberry Pizza💛
呢個超級好食🤩🤩極級多芝士!!
我用焗爐焗完之後邊邊脆卜卜🥰🥰
食落去好似薯片咁~~ 加埋芝士同藍莓🤤
真係估唔到咁match😋😋

💙最重要係由即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買🤎
1K
2021-06-06 88 views
落大雨又買唔切餸,老公放工順手買咗啲波仔返屋企。老公話而家波仔多嘢揀到不得了,影咗張相問我想食乜,倉庫番咁樣我叫佢求其執啲算。原來而家波仔多咗好多外購食品,多款日本及韓國產地直送美食新產品登場,有一個波仔日韓美食節嘅優惠,即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買,老公執咗幾款返屋企。話說中學年代成日食波仔當一餐,而家食返真係有少少懷念。老實講,呢啲微波爐食物我自己唔會期待佢有神一樣嘅味道,但求方便,輕輕鬆鬆又一餐。叮起出嚟個樣都OK,起碼唔係劣食先,啲色水似模似樣,仲幾香㗎!我食嗰個芝士泡菜雞粒炒飯仲拉到絲添呀,勁喎! 老公仲入手咗幾款甜品,不過暫時唔係好餓食唔落住。嗰個藍莓芝士批好似幾有趣~不過成個包裝都係韓文,唔係好知叫咩名。睇圖似係可以放氣炸鍋,遲吓開爐試試先!

我食嗰個芝士泡菜雞粒炒飯仲拉到絲添呀,勁喎!

TakeAway
$30 (Dinner)
2020-12-30 94 views
疫情每晚都在家晚餐,買菜煮飯,外賣自取/速遞都吃過很多了,這天元朗站經過波仔,便想想一嚐叮叮小菜也不錯。叮叮小菜有幾款選擇,喜愛牛的我,最後選了2款: 水煮牛肉 及 清湯牛腩。 可叮可滾水加熱, 非常方便。 2款牛肉均各有特色,味道辣的,直接用來拌飯。清湯的,用匙喝著也可,味道不淡,份量亦剛好。呵呵,剛出的新口味清湯牛腩,全線波仔剛好在推廣有優惠價才$42 (原價$48) 呢冬天吃到熱哄哄的甜品是最窩心的,所以選2款: 紫米露(小) 及 芝麻糊(大),另外還選了一款朱古力酥。紫米露吃了很多次,仍然係最愛之一,味道甜而不膩。芝麻糊口感亦非常好啊。 朱古力酥小朋友吃了, 他說很好吃呢!

冬天吃到熱哄哄的甜品是最窩心的,所以選2款: 紫米露(小)

及 芝麻糊(大)

2020-12-28
TakeAway
$60 (Dinner)
  • 清湯牛腩
2020-12-11 86 views
而家疫情開始嚴重,政府又開始禁堂食,有時得一個人喺屋企又唔想煮,呢個時候食叮叮波仔飯真係幾好,叮完就食得,勁方便,而且價錢相對貼地,絕對係而家呢個時勢慳錢嘅選擇。原來而家波仔附除左有飯同糖水之外,仲有好多唔同嘅野,例如有點心(叉燒腸粉、蝦餃),小菜(清湯牛腩、水煮牛肉),甚至連零食都有埋。椰汁紫米露同碗仔翅係我以為大學時期成日買黎食嘅,因為住宿舍果陣半夜成日都會搵野食,波仔糖水就幫到我啦。呢個泰國出品嘅小食幾好,價錢又唔貴,岩晒而家WFH 果陣食。另外我見清湯牛腩而家做緊PROMO,原價$48,而家淨係需要$42,足足慳咗$6,所以都買左一個試試

紫米露
碗仔翅

吉隆牌魷魚脆片

2020-12-10
$120 (Dinner)
紫米露
碗仔翅
吉隆牌魷魚脆片
2020-06-10 124 views
返工成日都早出晚歸😣好在我搭車果度有波仔🤗買返幾盒返屋企食真係方便又好味😋而且價錢又唔貴,而家仲推出左全新細盒裝叮叮魚香茄子飯,份量適中又惹味🥰啱晒女士們lunch 食啊💕仲有瑤柱冬瓜盅湯,有大大粒瑤柱,冬菇,非常足料😍味道適中,唔會太咸㗎!雜菜包有齊娃娃菜、西蘭花、小棠菜 同紅蘿蔔🥕即開即食,新鮮又清甜,女士實鐘意食啊!食多都唔會肥😂椰汁紫米露,我就鍾意留係夜晚收工食喇🤗宵夜一流啊👍🏻
2019-10-30 160 views
波仔近期推出左點心系列,好岩鐘意食點心既我😎有波仔叉燒腸粉、蝦餃、咖哩什菜牛肉烤餅!🐷叉燒腸粉 -滑滑腸粉配上鮮嫩叉燒,再配上甜豉油,啖啖充滿港式味道💓🦐蝦餃 -軟糯可口外皮包上原隻鮮蝦,蝦餃皮好薄👍🏻再現經典茶樓風味 👅🐮咖哩什菜牛肉烤餅-重點推介😋香辣咖喱配上嫩滑牛肉夾於烤餅之中,咖喱味好香,烤餅好甜又唔辣😝真心好食

1K
呢段日子出街食飯真係幾不智,所以都買定餸返屋企煮。太夜收工唔想開鑊煮飯,入定波仔叮叮飯就啱晒喇!飯、意粉同糖水食得多,最近先留意到有點心,幾得意,加上好耐冇去啲咩咩酒樓飲茶,咁值得入手試一試,老公今晚就買咗叉燒腸粉、蝦餃、咖哩什菜牛肉烤餅返屋企。 叉燒腸粉,似足酒樓咁有三條,但就多好多叉燒,足料好多~我鐘意佢冇落芫茜,啲腸粉皮好正,少少豉油已經好好味喇。 蝦餃都唔錯嘅,咬開入面全部係蝦,有啲馬蹄,口感唔錯,冇茶樓咁大隻,啲皮都幾好,叮叮點心嚟講,做到晶瑩剔透效果。 呢個咖哩什菜牛肉烤餅個人強力推介!估唔到唔洗煎都有生煎包效果!入面牛肉講真唔算多,好多薯仔同紅蘿蔔粒,咖喱味濃,唔係辣個種,有啲日式咖喱嘅感覺,真心唔錯,同埋呢個好大個,叮係上嚟熱辣辣非常香,呢款一定要encore,大量入貨!抗爭日子漫長,最緊要係返到屋企食飽飯呀!香港人加油!!

$40 (Dinner)