2025-01-08
朋友話大埔嘅東昌街開咗一間新嘅餐廳,叫逸東小館,放假去左試試。我哋試咗幾樣野食:🍜 雙拼雲吞:沙爹牛柳鮮肉雲吞+鮮菇蟲草花鮮肉雲吞,每款各 4 隻。佢哋嘅雲吞大大粒,味道濃郁!沙爹牛柳幾創新,沙爹味香濃,牛柳鮮嫩多汁;蟲草花嘅清香顯得特別清新,搭配鮮肉,口感滑嫩,冬天真係好適合搭配熱湯一齊食!🥡 脆炸腩肉擔擔米粉:呢碗擔擔麵好正宗,米粉滑溜,最特別係脆炸腩肉,食落去卜卜脆,配合濃郁嘅醬汁,好味!🍜 醉雞醬油撈麵:醉雞入味到不得了,醬油撈麵都有佢自己嘅特色,自家製醬油味道不錯!🍗 南乳炸雞翼:呢款雞翼真係大大隻,南乳味好濃,炸得外脆內嫩,食咗一啖就停唔到!🍵 仲叫咗一支自家製嘅蘋果茉莉花茶,味道清新,可以解解膩!逸東小館無論係味道定係分量,都非常滿足,值得一試!下次再約埋朋友一齊嚟食!🥳
我哋試咗幾樣野食:
🍵 仲叫咗一支自家製嘅蘋果茉莉花茶,味道清新,可以解解膩!