Restaurant: Ebisoba Ichigen
Terms & Details:
2021-11-07 51 views
黑蒜叉燒蝦湯拉麵: 黑蒜和蝦唔夾, 唔推薦蝦湯拉麵 濃厚豚骨 鹽味: 喜歡 好食蝦湯拉麵 濃厚豚骨 味噌: 喜好 好食 味道比鹽味更濃 更好食 一定要趁熱食 唔係會鹹
2021-11-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 蝦湯拉麵 濃厚豚骨 味噌
2021-11-01 91 views
開張嘅時候見排哂隊,所以就等佢過咗個熱潮先去食。揀咗閒日嘅下晝3:00去食,全個場得幾個客,坐係舒服嘅..冇人嘛😅佢選擇唔多,我就叫咗個原味招牌蝦湯拉麵,就試試佢究竟有幾好食….可惜係失望的!一上枱我見到個樣已經好失望,$88得兩塊好薄嘅叉燒同蛋….湯底 - 味道ok 嘅,夠濃味,係我鐘意嗰種麵 - 真心難食! 有陣好似鹼水味嘅味道。 感覺就好似你响cheap cheap超市買番黎嗰D包裝日式拉麵,佢再煮比你食咁…湯底同麵係唔夾,仲有䓤唔係用日本䓤,仲要唔新鮮,睇得出條䓤放耐咗軟哂了…荃灣區咁多間拉麵我都食晒,呢一間係最差,唔會再幫襯!䓤係日式拉麵嘅靈魂,唔可以咁hea囉
開張嘅時候見排哂隊,所以就等佢過咗個熱潮先去食。

一上枱我見到個樣已經好失望,$88得兩塊好薄嘅叉燒同蛋….

湯底 - 味道ok 嘅,夠濃味,係我鐘意嗰種

荃灣區咁多間拉麵我都食晒,呢一間係最差,唔會再幫襯!

䓤係日式拉麵嘅靈魂,唔可以咁hea囉
2021-10-23 45 views
每次門外都大排長嘅人氣一幻拉麵🍜「一幻拉麵」係荃灣開到第5間分店啦😃,來自北海道的一幻拉麵除了主打招牌蝦湯拉麵外,荃灣店期間限定更有黑蒜叉燒蝦湯拉麵,以蝦湯底及蝦油做湯底,再爆炒蒜蓉及薑蓉、加入黑蒜,最後更淋上日本黑蒜油。湯底有濃濃黑蒜香味,口感更有層次!黑蒜义燒蝦湯拉麵+溏心蛋 $88特濃蝦汁义燒伴麵+溏心蛋 $98蝦汁胡麻冷麵+溏心蛋 $98甜辣小蝦沙律 $38餃子/5隻 $35北海道限定梳打$38
每次門外都大排長嘅人氣一幻拉麵🍜

北海道限定梳打/每罐
  • 蝦汁胡麻冷麵
  • 招牌蝦湯拉麵
2021-10-09 128 views
記得去北海道旅行的時候,並沒有吃過一幻,但記憶上北海道的拉麵湯底濃厚,就算下著雪,水也是加冰的。因為別人給我們coupon,所以就試試吧!早去不用排隊。喜歡用點菜紙,知道有咩揀。有我喜歡的蒜蓉,但不夠蒜蓉味。义燒看上去很新鮮,肉的位置紅潤,肥膏入口即化,湯底濃、也不膩,有蝦味,但不濃。麵有口感。冷麵最彈牙,有不同類型的配菜,好像得健康,好吃。拌麵像湯麵的質感,义燒像魯肉😅,但不鞋口。肉汁配飯好味,肉的份量足夠,抵食,飯有口感。餃子就一般啦,不過不失。服務一般啦,沒特別差,坐位和環境舒服,值得一試。
記得去北海道旅行的時候,
並沒有吃過一幻,
但記憶上北海道的拉麵湯底濃厚,
就算下著雪,
水也是加冰的。
因為別人給我們coupon,
所以就試試吧!

义燒看上去很新鮮,
肉的位置紅潤,
肥膏入口即化,
湯底濃、也不膩,
有蝦味,但不濃。
麵有口感。

坐位和環境舒服,
值得一試

北海道限定梳打
2021-10-09 65 views
荃灣新開的一幻拉麵,位置在往如心廣場1的橋口位。雞翅木筷子,比一般的即棄筷子高質。荃灣限定的黑蒜叉燒蝦湯拉麵。走葱及要紅薑天婦羅碎。叉燒得一塊,唔多夠喉,麵量ok, 湯頭都有濃厚蝦味。麵質不錯,彈牙的!另收加一服務費。
荃灣新開的一幻拉麵,位置在往如心廣場1的橋口位。

雞翅木筷子,比一般的即棄筷子高質。

荃灣限定的黑蒜叉燒蝦湯拉麵。
走葱及要紅薑天婦羅碎。
叉燒得一塊,唔多夠喉,麵量ok, 湯頭都有濃厚蝦味。

黑蒜蝦湯叉燒拉麵

麵質不錯,彈牙的!

另收加一服務費。
2021-10-08
$86 (Lunch)
黑蒜蝦湯叉燒拉麵
2021-10-07 33 views
🐽招牌蝦湯拉麵 $88 呢款拉麵可以揀返自己中意嘅湯底同口味😗 由於平時唔係幾食蝦 所以豬豬今次就揀左濃厚豚骨同醬油味 咁樣蝦湯味就唔會特別多 🤧如果好似我咁唔係幾食蝦但又貪新鮮嘅不妨都可以試吓!😂嚟到就梗係試吓個湯底先啦 🫕一飲落去蝦味同豚骨味都有 完全冇違和感✨ 係唔錯嘅 啲拉麵都有湯底浸味唔會麵還湯還湯咁🐵亦都幾煙韌 拉麵入面仲包埋糖心蛋同叉燒 不得不提個叉燒 叉燒肉質鮮嫩 唔會特別韌 入口即溶咁 非常好🤤👍🏻🐽黑蒜叉燒蝦湯拉麵 $78 今次呢款就冇得揀要咩湯底配搭喇 見係荃灣限定咁就試吓啦 食落去其實覺得黑蒜味大過蝦味 兩個擺埋一齊好似唔係特別夾 反而覺得上面嗰個自選湯底好食啲😅不過麵質同叉燒就同上 都係整得唔錯嘅 另外呢個湯底喺香港亦都好新奇 所以經過嘅朋友不妨都可以試吓嘅 每款拉麵仲可以揀返麵條粗幼 要唔要蔥同埋麵酥 由於豬豬大鄉里未食過麵酥所以加左試下 結論:齋食唔撈湯浸味好怪😥
🐽招牌蝦湯拉麵 $88

🐽黑蒜叉燒蝦湯拉麵 $78

2021-10-07 1091 views
一幻拉麵🎊荃灣新分店!!梗係要試啦😋 果然不負所望,同其他分店質素一樣,荃灣店都係咁好味😚·🍲監味蝦湯拉麵 HKD$88一幻招牌拉麵🍲 湯底揀左濃厚豚骨🐖鹽味口味🥣 佢既蝦湯鮮味十足且綿密😍招牌鹽味令蝦湯鮮味提升,三大塊炙燒食落叉燒微微微焦香🔥·🦐黑蒜叉燒蝦湯拉麵 HKD$78🌟荃灣店限定🌟 limited edition梗係要試下!黑蒜mix日本黑蒜油⚫ 散發引死人既香氣😚個人覺得加入枱面既蒜蓉沙更惹味呢😋·🥗香辣甜蝦椰菜沙律 HKD$38個人好like! 好好食😍😋 具口感既小蝦🦐乾搭配椰菜沙律,拌蛋黃醬好creamy,味道微微甜辣🌶·🍙蝦味飯糰 HKD$20蝦味飯糰既飯粒明顯經過調味,微微咸香,飯糰內有蝦粒🦐 增加口感及鮮味飯團外層帶點點飯焦,食落更為香脆👍·🥟餃子 HKD$35內餡質感較粉😮 個人較喜歡紮實既豬肉口感,幸好外皮煎得香脆取回分數~
一幻拉麵🎊荃灣新分店!!

🍲監味蝦湯拉麵 HKD$88

招牌鹽味令蝦湯鮮味提升,三大塊炙燒食落叉燒微微微焦香🔥

🦐黑蒜叉燒蝦湯拉麵 HKD$78

🌟荃灣店限定🌟 limited edition梗係要試下!

黑蒜mix日本黑蒜油⚫ 散發引死人既香氣😚

個人覺得加入枱面既蒜蓉沙更惹味呢😋
🥗香辣甜蝦椰菜沙律 HKD$38
🍙蝦味飯糰 HKD$20

飯團外層帶點點飯焦,食落更為香脆👍
🥟餃子 HKD$35

2021-09-27
  • 黑蒜叉燒蝦湯拉麵
❣️一幻拉麵x NAMCO套餐有得食仲有得玩❣️今次同哥哥嚟到日本北海道過江龍一幻拉麵!因為佢哋出咗一個超抵嘅套餐!食拉麵之餘,仲可以去NAMCO玩遊戲!仲有機會贏埋蝦湯拉麵變身別注版抱枕添😍💗一幻 x NAMCO套餐$128包有拉麵或拌麵一碗、餃子同埋飲品!招牌蝦湯拉麵湯底蝦味香濃🦐麵底有粗麵同幼麵選擇,麵條爽口彈牙!我哋選擇咗走青!裏面有叉燒同溏心蛋,叉燒肥瘦啱啱好!最鍾意就係佢哋個溏心蛋!蛋香十足!黑蒜叉燒蝦湯拉麵 荃灣店限定推出梗係要食啦!🦐香濃蝦湯味,仲有淡淡黑蒜香味,味道會較原味香濃!同原味唔同嘅仲有多咗木耳絲!口感豐富!餃子餃子外皮香脆,內餡肉味香濃!咬落去仲有熱辣辣嘅肉汁流出!加埋餃子汁一齊食超級惹味青瓜木耳呢個配搭非常清新!青瓜同木耳一齊食爽口去膩哥哥最開心就係可以飲到地道嘅波子汽水😍食飽飽我哋就即刻出發去荃新天地NAMCO玩夾公仔添🎁
❣️一幻拉麵x NAMCO套餐有得食仲有得玩❣️

招牌蝦湯拉麵

呢個配搭非常清新!青瓜同木耳一齊食爽口去膩

2021-09-28
$150 (Dinner)
2021-09-25 585 views
【一幻拉麵】來自北海道札幌,以甜蝦湯底聞名,號稱「史上最夢幻的拉麵」。2018年登陸香港,短短3年間不斷擴展,於灣仔、中環、尖沙咀、屯門、荃灣共設5家分店。荃灣分店位於荃灣荃新天地,店面以原木及紅色為主,店外總排著長長的人龍。"辛辣味噌蝦湯拉麵"屬香港店限定款式,湯底即點即煮,以蝦湯及豚骨湯熬製,再加入辛辣味噌調味。湯頭濃厚富鮮味,帶薑蒜香氣,辣勁十足卻不會嗆喉。麵底可選擇粗麵及幼麵,麵條由香港麵廠製造,新鮮帶韌勁。粗麵掛湯力強,配料有經火炙的日式叉燒和半隻溏心蛋,加上青葱和蝦味麵酥(紅薑天婦羅) ,更添脆度,令味道與口感更富層次。天氣炎熱食欲不振,來碗夏日限定"蝦汁胡麻冷麵"最合適。冰凍粗麵吃下特別彈牙,配合酸香並重的蝦味胡麻汁,讓人胃口大開。配料有彈牙小虎蝦、叉燒絲、煎蛋絲、爽脆青瓜、香脆麵酥與惹味甜辣小蝦,色彩繽紛,蝦香滿溢。吃拉麵總愛點客"餃子",餃子皮脆餡多,煎得香口,趁熱吃食味甚佳。小食還有"香辣甜蝦椰菜沙律"、"醬燒雞髀菇"、"涼拌木耳"、"醬油味筍",當中沙律椰菜絲幼細爽脆,蛋黃醬酸甜醒胃,香辣甜蝦辛香惹味,令人有再點的衝動。店內飲品選擇也甚多元化,有日本直送的啤酒清酒
辛辣味噌蝦湯拉麵

蝦汁胡麻冷麵
餃子
店內飲品選擇也甚多元化,有日本直送的啤酒清酒、燒酌梳打,還有波子汽水,果味梳打、罐裝汽水與樽裝茶。
"白桃味波子汽水"喝下桃味香甜,解辣去膩。"威士忌梳打"由Suntory生產,酒精含量不高,清爽具冰涼感。
2021-09-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2021-09-18 67 views
多次光顧尖沙咀分店 雖然每次都要排隊很久 但都是值得的 。今次知道荃灣開了分店 便支持一下怎知道一開始排隊準備入座時 門面男服務員服務很不願意態度 很趕時間 連いらっしゃいませ都說得很不願意那樣。 然後每樣食物除了遞上拉麵時有說明之外 , 飲料及餃子随便放在桌上一邊就算。 餃子一上枱已經有一隻浸著醬油!拉麵一團 沒有分散 …. 整體來說 知道荃灣分店為什麼人龍那麼少 因為不管接待及水準也比尖沙咀差很多! 以後都是去尖沙咀分店好了 。品牌被接待及廚房搞差了。 最後結帳時 唯一可讚是女服務員態度熱誠 有禮貌 。
多次光顧尖沙咀分店 雖然每次都要排隊很久
但都是值得的 。

今次知道荃灣開了分店 便支持一下

餃子一上枱已經有一隻浸著醬油!

拉麵一團 沒有分散 ….

以後都是去尖沙咀分店好了 。品牌被接待及廚房搞差了。

最後結帳時 唯一可讚是女服務員態度熱誠 有禮貌 。
2021-09-18 479 views
今日難得放早,大約7:30就約🤴🏻去食開左冇耐嘅‘一幻拉麵🍜’,新開張日日經過都好多人,去到居然冇人排隊🤗🤗咁我地就叫左‘限定二人套餐‘~~~黑蒜叉燒蝦湯拉麵🍜~~~(幼麵)清楚聞到黑蒜味同蝦香味,明顯前者更濃,🤴🏻加多$15要加麵,上枱時店員話已經加左係同一碗到!原本想等埋我個碗先一齊食,不過麵開始朔湯,湯汁變得‘結’左,所以建議一嚟要即刻食😅😅,食同聞嘅一樣好夠味,有一塊叉燒幾肥美!~~~辛辣味增蝦湯拉麵🍜~~~(粗麵)冇咩辛辣感,同樣好香蝦湯味,粗麵略為硬咗啲!但我個碗有2塊叉燒😇😇~~~餃子🥟5隻~~~睇落以為係香脆口嗰款,但食落去林身嘅,普通🙂🙂~~~味筍、木耳~~~呢兩款作為開胃菜都唔錯,酸酸MayMay ,仲可以減淡麵嘅鹹味😘😘睇啲日本飲食節目,日本人嘅拉麵係偏向鹹底,呢間店真心做到重口味,佢鹹得來唔係死鹹,好重嘅材料嘅鹹味!我同🤴🏻最後都覺太鹹冇飲晒個湯底,有啲可惜😕😕
咁我地就叫左‘限定二人套餐‘
~~~黑蒜叉燒蝦湯拉麵🍜~~~(幼麵)

~~~辛辣味增蝦湯拉麵🍜~~~(粗麵)

~~~餃子🥟5隻~~~
睇落以為係香脆口嗰款,但食落去林身嘅,普通🙂🙂

~~~味筍、木耳~~~

我同🤴🏻最後都覺太鹹冇飲晒個湯底,有啲可惜😕😕

2021-09-13
$139 (Dinner)
2021-09-18 98 views
🌸荃灣美食🌸一幻拉麵🍜今天到荃灣一帶閒逛,知道近來有一間大人氣主打蝦湯拉麵的日本過江日式拉麵店-「一幻拉麵」進駐了荃灣,恰巧又想念以前有得去旅行去日本食拉麵🍜既日子🥺所以今晚決定在此拉麵店品嘗日本拉麵🍜一解思念日本之愁❗️今晚去了一幻拉麵品嘗餐廳馳名的蝦湯拉麵、餐廳限定的黑蒜蝦湯拉麵及各款特色小食及飲品❗️拉麵店內外裝修非常富日本風情,以和風木系為主調,而餐廳服務員態度十分友善,他們都非常之清楚了解餐廳提供的食物❗️能夠向客人詳盡地介紹餐點❗️餐廳現提供期間限定 一幻 x NAMCO套餐($128 )包括自選拉麵或拌麵一碗、餃子一客、指定飲品一款及NAMCO遊戲咭一張,而每張遊戲咭包含5局免費遊戲,可以到NAMCO夾取蝦湯拉麵變身別注版抱枕。另外,凡於一幻堂食消費滿仼何金額,即可憑當日收據到NAMCO荃新天地店換領NAMCO免費遊戲一局。可是我手氣不順,不能贏取抱枕😭唯有下次努力💪🏻我們一行二人惠顧了以下餐點:拉麵店貼心讓客人自由按個人喜好而調節拉麵:👉🏻麵種:粗、幼👉🏻麵質:硬、普通、軟1️⃣🌟原味蝦湯拉麵 $88拉麵店必點招牌蝦湯拉麵,份量十足,客人可自行選擇麵質及配料,而拉麵基本上有2大塊日
🌸荃灣美食🌸一幻拉麵🍜

可是我手氣不順,不能贏取抱枕😭唯有下次努力💪🏻

我們一行二人惠顧了以下餐點:

拉麵店貼心讓客人自由按個人喜好而調節拉麵:
👉🏻麵種:粗、幼
👉🏻麵質:硬、普通、軟

1️⃣🌟原味蝦湯拉麵 $88
拉麵店必點招牌蝦湯拉麵,份量十足,客人可自行選擇麵質及配料,而拉麵基本上有2大塊日式叉燒、半隻糖心蛋🥚、木耳絲及蔥花等豐富配料❗️蝦湯拉麵湯底味道既獨特又濃郁❗️配搭非常出色👍🏻
原味蝦湯拉麵

2️⃣🌟荃灣店限定-黑蒜叉燒蝦湯拉麵 $78
荃灣拉麵店限定的黑蒜叉蝦蝦湯拉麵,份量十足,而拉麵基本上有1塊日式叉燒、半隻糖心蛋🥚、木耳絲及蔥花等豐富配料❗️湯底味道帶香濃黑蒜味亦有鮮味蝦湯❗️配搭同樣相當出色👍🏻
美味指數:⭕⭕⭕️⭕️⭕️

3️⃣🌟甜辣小蝦沙津 $38
小蝦沙津面配有新鮮椰菜絲及小蝦乾,味道甜甜辣辣,十分開胃❗️
甜辣小蝦沙津

4️⃣🌟日式餃子 $58
日式煎餃子皮薄餡靚,煎得黃金香脆,餡料豐富,味道十分滋味❗️
日式餃子

5️⃣🌟雞脾菇 $22
掠拌的雞脾菇被切成一條條上菜,雞脾菇條入口軟淋多汁❗️
美味指數:⭕⭕⭕⭕️❌
雞脾菇

6️⃣🌟味筍 $15
日式涼拌味筍條爽脆清甜,口感清新❗️
味筍

7️⃣🌟青瓜木耳 $15
涼拌爽脆香甜木耳絲配搭清新爽口青瓜,配搭恰一好處,健康美味❗️
美味指數:⭕⭕⭕⭕️❌

8️⃣🌟蝦味飯團 $20
蝦味飯團由粒粒充滿蝦湯味道的日本米飯組成,配合香脆紫菜,味道相當搭配❗️
蝦味飯團

9️⃣🌟千歲鶴清酒 $58
千歲清酒入口容易,既帶清新清酒味又帶甘甜❗️

🔟🌟北海道限定梳打 $38
北海道限定梳打為充滿北海道名物夕張蜜瓜味的梳打,味道香甜,十分消暑❗️

🔟白桃味梳打 $28
白桃味梳打充滿白桃味道,味道香甜醒胃❗️

1️⃣1️⃣🌟白梳味波子汽水 $28
日本直送懷舊波子汽水,充滿白桃的香甜味,同樣十分香甜醒胃❗️

1️⃣2️⃣🌟綠茶(無糖) $25
無糖綠茶採用抺治抺茶調制,帶香濃抺茶香,健康清新,為豐盛的一餐劃上完美的句號。

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此人氣過江龍拉麵店食物質素高,而且有多款小食及飲品,裝修別緻,加上地點鄰近荃灣站,交通方便❗️屬於荃灣一帶的日式拉麵店之選❗️
2021-09-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
原味蝦湯拉麵
蝦味飯團
  • 餃子
  • 蝦湯拉麵
  • 波子汽水
一幻我都Encore左好多次,蝦湯拉麵實在太好食😍今次係荃灣行街見到新開既一幻分店有優惠,就係食一人套餐請你玩NAMCO 🤣食完之後去左荃新天地間Namco,就見到一幻個部夾公仔機😂有蝦湯拉麵既抱枕😛可惜我太廢,玩左幾次都夾唔到😩不過都幾正呀有得食又有得玩😎🔸濃厚豚骨鹽味蝦湯拉麵🍜蝦湯拉麵有得揀味(味噌、鹽味、醬油)、揀麵的粗幼度、同豚骨的份量。我揀左濃厚豚骨,所以湯底比較傑身,蝦味好濃,同埋會食到粒粒豚脂。麵就揀左粗麵,好彈牙,又掛湯😚溏心蛋好出色😍夠味,蛋黃好黏,本身碗麵有半隻,加多左隻🤣🔸辛辣味噌蝦湯拉麵🍜呢個係香港店限定既,朋友想食辣所以就揀左呢個辛辣拉麵喇。食過好多日本拉麵,所謂嘅辣,好多時都唔算好辣,不過今次真係堅辣🔥🔥啱晒鐘意食辣既朋友!雖然辣但冇蓋過蝦味,味噌都夠濃郁😋🔸餃子🥟煎得幾香,皮夠薄,餡料都算豐富😋🔸波子汽水、果味梳打酒😋加錢轉左飲品,波子汽水睇個日提供咩味,是日係蜜桃味😋味果梳打酒就要左蘋果酒,配埋拉麵食夠晒Gurrr🤪真係好鐘意佢個蝦湯拉麵,食完好滿足☺️一幻拉麵「食玩祭」至到9月30日,把握機會去又食又玩啦😛😛

🔸濃厚豚骨鹽味蝦湯拉麵🍜

🔸辛辣味噌蝦湯拉麵🍜

🔸餃子🥟
煎得幾香,皮夠薄,餡料都算豐富😋

🔸波子汽水、果味梳打酒😋

2021-09-15 396 views
這間日本北海道過江龍的拉麵店一直都有聽過,係日本以蝦湯拉麵以出名,拉麵又稱為「史上最夢幻拉麵」!他們的湯底用上甜蝦頭熬製,所以味道特別濃郁!這分店還有新口味「黑蒜叉燒蝦湯拉麵」,而且還推出「一幻 x NAMCO套餐」,有得食有得玩!「一幻 x NAMCO套餐」,套餐包括有拉麵或拌麵一碗、餃子一客和飲品!飲品可以揀選可樂、烏龍茶或者綠茶!還有遊戲咭在付款時會給予客人到NAMCO玩,夾走聯乘抱枕!招牌蝦湯拉麵,第一次食他們的招牌麵當然要原味試一下,湯底有非常香濃的蝦味,好鮮甜!麵底可以有粗麵同幼麵選擇,揀選了幼麵,麵條爽身,軟硬度剛剛好!隨拉麵附有叉燒和溏心蛋,叉燒唔會好肥!再加入爽口既味筍,口感更豐富!餃子,餃子外層煎得脆口,內餡香口,加上餃子酸汁一齊食特別美味!黑蒜叉燒蝦湯拉麵,這款拉麵是荃灣店限定架,其他分店沒有的!湯底除了有蝦湯味,還有淡淡的黑蒜香味,味道會較原味濃一些!這個拉麵還有木耳絲,食落口感豐富!麵底揀選了粗麵,粗麵口感較煙韌!蝦汁胡麻冷麵,這款是季節限定的麵食,冷麵揀選了幼麵,麵條比湯麵更煙韌爽身,冷麵的材料好豐富,包括有蛋絲、紫菜、蝦仁、叉燒、黃蘿蔔絲、蔥粒和紅薑天婦羅
蝦汁胡麻冷麵,這款是季節限定的麵食,冷麵揀選了幼麵,麵條比湯麵更煙韌爽身,冷麵的材料好豐富,包括有蛋絲、紫菜、蝦仁、叉燒、黃蘿蔔絲、蔥粒和紅薑天婦羅,而且還加入少許的辣醬,辣醬有蝦乾,口感非常豐富,而且夏天食很有涼意!
2021-09-07
2021-09-12 63 views
呢間北海道拉麵過江龍登陸咗荃灣2個月左右無論邊間分店都好,成日都大排長龍除了招牌蝦湯拉麵外,仲有推出期間限定嘅黑蒜味唔只咁簡單呀!依家有得食又有得玩!依家仲有「一幻 x NAMCO套餐」我哋就叫咗個二人餐小食,拉麵,飲品樣樣齊,都幾抵食架黑蒜叉燒蝦湯拉麵見到湯底非常濃郁同埋份量好大,黑蒜油將原有嘅蝦湯再增添咗一個層次,味道更加豐富,不過味精唔重,唔會好似其他拉麵食完好口渴咁。叉燒比較薄身,不過炭燒味十足,肥瘦適中。麵質偏硬,都幾掛湯架。特濃蝦汁叉燒伴麵見到有湯麵以外嘅就試下,伴麵嘅汁都係用咗呢度最特色嘅蝦汁,蝦味真係好突出!比湯拉麵更突出,好似濃縮咗幾百隻蝦嘅精華做成咁。叉燒今次就切做粒粒上,成件事更有口感。小食我哋就揀咗雞髀菇、木耳同溏心蛋雞髀菇吸左醬油好入味木耳絲爽脆辣辣地夠惹味溏心蛋真係做到半生熟
呢間北海道拉麵過江龍登陸咗荃灣2個月左右
無論邊間分店都好,成日都大排長龍
除了招牌蝦湯拉麵外,仲有推出期間限定嘅黑蒜味
唔只咁簡單呀!依家有得食又有得玩!
依家仲有「一幻 x NAMCO套餐」
我哋就叫咗個二人餐
小食,拉麵,飲品樣樣齊,都幾抵食架

特濃蝦汁叉燒伴麵

小食我哋就揀咗雞髀菇、木耳同溏心蛋
雞髀菇吸左醬油好入味
木耳絲爽脆辣辣地夠惹味