2022-05-29 508 views
餐廳由力生廣埸搬到此,我一直有惠顧,見到5月底要結束營業,再趕快來吃。雖然還有3天的營業日,但食物和服務仍然是有水準的。訖立這區20年當然有其優勢。雜錦魚生飯,魚生鮮甜,飯帶甜酸,滿滿一碗。海鮮什錦鍋配泡菜湯底,有點辣味才開胃,兩大隻蝦肉爽甜,蝦頭滿膏,青口,扇貝,魷魚都同樣鮮味。還有一大碗蔬菜,份量足。三文魚沙律冷鳥冬,有三文魚,有沙律菜,有溫泉蛋。各樣食材配合起來色彩繽紛,鳥冬煙韌,醬汁調配合度,很開胃的菜式。燒雞扒拉麵,雞扒燒得外皮脆肉內嫩,雞扒夠厚身,拉麵也爽口彈牙。厚切牛舌青椒串,牛舌燒得入味,有咬口。串燒雞腎,爽口煙韌,可以慢慢細嚼。廣島蠔天婦羅,蠔身被脆脆少粉漿包圍,吃時仍鬆脆,蠔肉保持嫩滑。之後吃了多款壽司,魚腩盛、、甜蝦、北寄貝、粟米花之卷、帶子、牛油果軟殼蟹卷、玉子、粟米沙律軍艦、松葉蟹糕軍艦。每款都好味道。一行三人點了十六樣食品,飽餐一頓甚感滿意,結帳才五百多元。星期六全店座位差不多已滿,走的時候還見門外排了一隊人。如此平民價格又好味的餐廳,希望真的有緣再見。

雜錦魚生飯,魚生鮮甜,飯帶甜酸,滿滿一碗。

厚切牛舌青椒串,牛舌燒得入味,有咬口。

串燒雞腎,爽口煙韌,可以慢慢細嚼。

雜錦魚生飯
牛油果軟殼蟹卷
魚腩盛、松葉蟹糕軍艦
玉子、粟米沙律軍艦,北寄貝、粟米花之卷、帶子
2022-05-28
$184 (Dinner)
雜錦魚生飯
牛油果軟殼蟹卷
魚腩盛、松葉蟹糕軍艦
玉子、粟米沙律軍艦,北寄貝、粟米花之卷、帶子
2022-05-29 220 views
#今晚是結業前最後的二天#曾經是我們娛樂後的飯堂#終於都是敵唔過疫情影響#希望結業後再覓新的地點#從新開業讓我們有好嘢食#加油呀🍤🍣🍢🍠🍡🍮🍨💪😋😋😋😋😋😋😋😋🎉
#今晚是結業前最後的二天
#曾經是我們娛樂後的飯堂
#終於都是敵唔過疫情影響
#希望結業後再覓新的地點
#從新開業讓我們有好嘢食
#加油呀🍤🍣🍢🍠🍡🍮🍨
💪😋😋😋😋😋😋😋😋🎉
呢間係我喺荃灣食過咁多年都係保持到水準/質素嘅日本餐廳,而且好多時節日都同屋企人,朋友都嚟呢度慶祝,疫情關係都真係少咗好多出街食飯,但最近從朋友口中得知江戶前租約期滿,做到月底,非常之唔捨得,覺得十分可惜😭😫,最鐘意嘅係佢地嘅刺身/燒三文魚腩🤤。更加懷念嘅係佢好有日本居酒屋feel 既環境,每次嚟都食得好開心,好想喺度多謝佢哋老闆服務咗我哋呢啲荃灣之友咁耐,今晚同屋企人嚟懷念一下,希望老闆可以盡快再出山,喺荃灣可以再品嚐到你嘅美食。感謝您🙏!

鹽燒三文魚腩
多春魚
燒雞串
甜蝦刺身
2022-05-17
$300 (Dinner)
鹽燒三文魚腩
  • 壽司
  • 拖羅刺身
  • 日式鰻魚飯
2022-03-31 440 views
//< 江戶前 >呢間店係荃灣大河道,小編有時都會經過,成日都覺得究竟有冇人幫襯㗎呢🙈有一日小編終於鼓起勇氣去試,發覺平日lunch time都好多人😂😂————————————- 壽司定食 $71 -小編發現呢一度午市套餐嘅選擇都唔少,呢一個壽司定食就包括左三文魚、希靈魚、腐皮、油甘魚、鯛魚、飛魚子、甜蛋同北寄貝壽司🍣 呢個價錢仲包埋烏冬都算抵~ 壽司質素就還好~ 唔會腥但係又未算肥美!————————————- 極上刺身拼盤 $168 -呢個刺身拼盤係散叫嘅!包括吞拿魚、油甘魚、三文魚,赤蝦,帶子,北寄貝,八爪魚🐙各2件~ 呢度嘅刺身解凍得唔錯,刺身質素都okay!赤蝦同帶子都好鮮甜厚肉~————————————- 凍檸茶 -喺日本餐廳可以飲到凍檸茶,仲要午市套餐包埋就已經好開心😂當然質素就一定不及茶餐廳啦!————————————總括而言,我覺得午市套餐價錢都幾抵,而且多款,難怪平日都有唔少人幫襯~ ————————————評分:6.8/10地址:荃灣大河道19號一樓營業時間:11:30-23:00 #江戶前 #荃灣日本菜 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣餐
< 江戶前 >

凍檸茶

評分:6.8/10
地址:荃灣大河道19號一樓
營業時間:11:30-23:00

#江戶前 #荃灣日本菜 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #日本菜#香港美食 #美食博客 #香港美食地圖 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤日本菜 #🐷🐤荃灣
Type of Meal
Lunch
壽司定食
2021-08-27 891 views
同朋友聚會去咗呢間江戶前,以我所知已經開咗十幾年,由中學識到而家🤣好耐冇去過,今次一去到好多地方都裝修,咗好靚🥰環境好有日本感覺,疫情期間冇得去旅行,去一去都當滿足咗🥰嘢食全部都幾好食值得一試!
嘢食全部都幾好食值得一試!
火炙左口魚裙邊,刺身人氣性

牛肉鍋燒烏冬

豚肉鍋定食

刺身沙律
2021-08-26
$100 (Dinner)
火炙左口魚裙邊,刺身人氣性
牛肉鍋燒烏冬
豚肉鍋定食
刺身沙律
2021-08-20 406 views
江戶前🍴 平民日本料理🪄 如果唔想食得太貴嘅可以去試下😙• 赤蝦三文魚飯🍤 ($68) <⭐️⭐️⭐️⭐️>份量比較少, 不過味道可以, 蝦好鮮甜, 三文魚肥美😙 (不過不可以同出面超貴個啲比,以60幾蚊既standard算係咁🤣)• 泡菜豚肉鍋配烏冬🫕 ($56) <⭐️⭐️⭐️⭐️>爽口的豬肉、芋絲、韮菜、豆腐、溫泉蛋和彈牙的烏冬,味道非常惹味!! 唯一不足的地方是泡菜, 似普通嘅普通嘅菜, 亦都唔香辣🙈 不過湯底好好喝🤣• 炸芝士年糕🧀 ($39) <⭐️⭐️⭐️>價錢偏貴, 因為得三舊🤣 但係真係幾好食, 佢俾埋紫菜, 不過紫菜偏硬, 同芝士餅不太夾📌 午餐繁忙時段來用膳一定能找到座位🤣 並且座位寬闊👍🏻📎可以有學生優惠, 所以都平左唔少🤣📎 取得的收據當再次惠顧時,每惠顧20元可作2元用,有效期2個月喔#荃灣美食
江戶前🍴
平民日本料理🪄 如果唔想食得太貴嘅可以去試下😙

• 赤蝦三文魚飯🍤 ($68) <⭐️⭐️⭐️⭐️>

• 泡菜豚肉鍋配烏冬🫕 ($56) <⭐️⭐️⭐️⭐️>

• 炸芝士年糕🧀 ($39) <⭐️⭐️⭐️>

📌 午餐繁忙時段來用膳一定能找到座位🤣 並且座位寬闊👍🏻

📎可以有學生優惠, 所以都平左唔少🤣

#荃灣美食
今日下午你都荃灣呢間開咗好耐嘅日本舖頭食嘢~之前嚟食過好多次,keep住張單滿$20就可以當$2咁用🥰學生仲有九折優惠,我個餐原價$73,折咗之後$35就買單🥴吉列炸蠔炸粉唔厚,而且食落好夠鹹香!又夠脆!咖喱係日式咖喱,唔辣,有好多洋蔥,住得唔生唔過份熟👍🏻有一舊薯仔亦都好林,唯獨係紅蘿蔔偏硬😢不過整體好OK🤪撈烏冬可以食得出烏冬嘅煙韌程度!正爆😚
吉列炸蠔炸粉唔厚,而且食落好夠鹹香!又夠脆!

咖喱吉列炸蠔撈烏冬
2021-06-11
Type of Meal
Tea
咖喱吉列炸蠔撈烏冬
職員同客人鬥氣,食到好唔開心,今天一行四個人去幫襯,想坐出邊卡位,但職員有位都唔比,話四個人嘅位只能坐兩個(理由係:疫情期間要同隔離檯隔開),OK,算,但平時我地經常三個人去係坐得,基本上一個星期幫襯幾次,次次都坐得,今日四個就唔得?問題係隔離檯無人坐,咁樣唔係已經同其他檯隔開喇咩?最嬲係我地食完出嚟,同個位置竟然可以四個人坐,點解我地就唔得?好心換個過經理喇,管理到亂七八糟又寸,真係趕客
2020-10-31 1141 views
日本菜百吃不厭,今晚又去吃日本菜。選了荃灣這間江戶前。店舖在樓上,從街外望上去已見到一排圓型日式燈籠掛於窗戶前,走上樓梯發現一列日本酒排放一旁,回望店內擺設十分有日本情懷。今晚客人不算多,待應很快便安排我們入座。翻開菜牌,食品的種類也有很多可選擇,價格不貴。入店時見到門口貼著一些優惠菜式,加拿大海膽做50元一格,想叫來試試,怎料賣完,只好改另一款優惠菜,38元一隻的鮮赤貝剌身。鮮赤貝很大隻,要了兩隻,肉質鮮甜,味道好。蟹籽花卷,一大個用三文魚卷著的飯團,蟹籽蓋滿花卷上,材料足,三文魚肥厚好吃。極上剌身拼盤,有七款剌身放在一大碗內,每款兩件,有顏色艷麗的吞拿魚,三文魚、八爪魚、甜蝦、北寄貝、也有素素淡淡色系的帶子和油甘魚。剌身下面是大量碎冰,為食材保持新鮮。每樣剌身都鮮甜可口,件件厚片,醮上醬油和山葵,滋味無比,價格168元十分抵食。雜錦魚生飯,同樣分量十足,新鮮食材滿佈飯面,全部大大片,魚生也是鮮甜味美。自家製豬軟骨飯伴日本蛋,飯和餸分開盛載,豬軟骨很入味,分量多又軟滑,不用大力咀嚼,肉已經可以吞下去了,流心蛋,蛋香又好吃,55元一份真是超值。雞肉,雞腎,雞軟骨串燒,各串都燒得恰到好處

鮮赤貝很大隻,要了兩隻,肉質鮮甜,味道好。

雞肉,雞腎,雞軟骨串燒,各串都燒得恰到好處,不油不膩,塗在雞肉上的醬汁味道鹹中帶點甜,可口。

蠔鍋,有六隻生蠔,每隻蠔身肥厚,另有一碗蔬菜,選了泡菜湯底,把蠔放鍋內煮熟也不會太縮水,蠔肉鮮味,混和帶辣的湯一齊吃,又是另一種味道,食完全身暖暖的。

一邊吃一邊感受店內的日式情懷,疫情下也只好這樣了。

飯後取得的收據當再次惠顧時,每惠顧20元可作2元用,有效期2個月。店員服務好,食物不錯,所以都會再來吃。
極上剌身拼盤
自家製豬軟骨飯
雞肉,雞腎,雞軟骨串燒
蠔鍋
2020-10-26
$203 (Dinner)
極上剌身拼盤
自家製豬軟骨飯
雞肉,雞腎,雞軟骨串燒
蠔鍋
2020-09-21 793 views
次次黎親荃灣都會必食既餐廳永遠嚟到呢間餐廳,都會帶俾人一種窩心又寧靜嘅環境,無論係慶祝生日定係紀念日都好值得一去..可以靜靜地兩個人傾吓計既地方真係好小有..一黎到..店員依舊親切服務..基於當日我屋企人生日,拎住蛋糕慶祝..店員見到二話不說即刻幫我雪起..仲幫我考慮應該放喺邊個雪櫃好,太貼心嘅店員都係第一次見..打開餐牌樣樣野都勁想食勁平..仲要平過出面好多唔同嘅日本餐廳好多..兩個人叫到食一台餸都食得晒..太好食😋壽司:全部材料都好新鮮..尤其火炙壽司我地最鍾意❤️燒得好靚蒜香雞翼$38蒜香味好重..皮脆內嫰又多汁..真係好靚仔炸得,仲要整得咁好食先$38抵食到爆..出面普通閑閑哋食五隻雞翼都要$60-$70炸雞軟骨$42 完全唔厚粉.食落去真係粒粒雞軟骨👍🏻皮脆又內脆🤘🏾🤘🏾落啲啲檸檬汁更香更好食..酸酸地又脆口,不停放入口炒雜菜$38清清地又新鮮..又唔會老又唔會有苦澀味👍🏻食咁多熱氣野點都要食返啲青菜中和下...而且佢裏面都幾多蔬菜🥬有紅蘿蔔絲野菇椰菜..焗金菇$22 呢間店完全唔怕蝕底..牛油應該落咗勁多食落勁重牛油味👍🏻又唔會焗到乾爭爭..岩岩好燒鯖魚$55一黎到就知啱啱煎
次次黎親荃灣都會必食既餐廳

焗金菇

焗金菇$22

燒鯖魚

燒鯖魚$55
一黎到就知啱啱煎好..有啲吱吱聲..啖啖都係肉又唔多骨唔會食落硬彬彬乾爭爭...仲要啖啖食落去都會有勁多魚肉嘅汁標出嚟..加少少檸檬汁更鮮甜魚皮更香口..物超所值

南瓜番薯天婦羅

南瓜番薯天婦羅$30
炸粉緊貼南瓜同番薯條.裏面唔會有真空..而且番薯同南瓜嘅份量都好重..每一啖都食得超實在又好感..炸粉唔會太厚薄薄一塵👍🏻

店員仲要主動幫我哋影相拎蛋糕拎碗碟不停的讚美我哋嘅生日蛋糕🎂

總括:食物新鮮物超所值又好味,環境舒服又寧靜,店員和藹又親切
蒜香雞翼
  • 雞軟骨
  • 牛油金菇
  • 鹽燒鯖魚
2020-06-30 1030 views
朋友和我很喜歡在午餐繁忙時段來這間餐廳用膳,因為肯定能找到座位,並且坐得舒適,此外能提供上次消費收據結賬的話,還可以打折。我叫了一道泡菜豚肉烏冬鍋,香辣的泡菜,材料配上爽口的豬肉、芋絲、韮菜、豆腐、溫泉蛋和彈牙的烏冬,味道十分惹味,很適合炎夏時享用,我差點把泡菜湯都喝光。朋友叫了一道燒雞扒拉麵,雞扒厚肉多汁,而且份量十足,吃到很飽肚。最後大家各點了一杯免費冰凍檸檬茶,然後還可不受滋擾繼續閒聊直至心滿意足才離開。

2020-03-07 1071 views
在荃灣好多食肆都未開門的情況下,我地可以在1100入座等候1130落單。燈光足夠,座位都夠闊大。這裡的服务姐姐都很nice有禮貌,而且都會提示今日特價壽司推薦。|三文魚炒飯^|豬軟骨拉麵^都係必點之作,豬軟骨柔軟夠嫩,湯偏淡適合大眾人士。不過今次就沒有再叫鰻魚壽司。

[环境]燈光足夠,座位都夠闊大。

[服务]這裡的服务姐姐都很nice有禮貌,而且都會提示今日特價壽司推薦。
散文YY壽司

|三文魚炒飯^|豬軟骨拉麵^
豬軟骨拉麵

三文魚炒飯

都係必點之作,豬軟骨柔軟夠嫩,湯偏淡適合大眾人士。
不過今次就沒有再叫鰻魚壽司

2020-03-07
豬軟骨拉麵
2019-10-21 1006 views
好多時撘車經過都会見到江户前日本料理依個招牌,今次終於有機会試下餐廳門口係地下,行樓梯上一層就会上到餐廳餐廳燈光比較柔,坐位間隔亦都算闊落,裝修風格偏向似西餐廳多於日本餐廳我幾鐘意依度四周圍都有窗,令自然陽光可以透射到入黎除左lunch menu 之外亦有一大本既散叫menu, 食物選擇都算幾多牡丹蝦做梗優惠,十蚊一隻剌身切得幾厚,幾有咬囗壽司都可以,個軍艦啲紫菜幾爽脆牛舌有啲乾,一般依個煙肉蠔卷好好食一咬洛去啲蠔仲係鮮甜多汁,幾有驚喜

餐廳門口係地下,行樓梯上一層就会上到餐廳

我幾鐘意依度四周圍都有窗,令自然陽光可以透射到入黎

牡丹蝦做梗優惠,十蚊一隻

剌身切得幾厚,幾有咬囗

壽司都可以,個軍艦啲紫菜幾爽脆

牛舌有啲乾,一般

依個煙肉蠔卷好好食
一咬洛去啲蠔仲係鮮甜多汁,幾有驚喜

2019-08-05 924 views
以前好鍾意黎呢江戶前食飯 因為啲餐幾平而且都幾好食 但係呢幾年已經食少左好多 可能因為冇餐要散叫😂今次再食係食晚餐 上去發現已經冇以前咁多人食 不過環境寧靜真係好適合同大批朋友慢慢坐下吹下水 而且職員仲好好咁不斷斟熱茶俾我哋首先叫左咖哩牛肉撈烏冬 ($62) 咖哩唔辣得黎都幾香濃,食落去甜甜地都真係唔錯😳加埋隻溫泉蛋都令唔到呢個烏冬生色不少另外叫嘅係鐵板滑蛋鰻魚飯 ($60)雖然唔係太多 但係都幾滑下 總結個人認為呢間食物一般般啊 不過作為吹水嘅地方都唔錯
總結個人認為呢間食物一般般啊 不過作為吹水嘅地方都唔錯
2019-08-04 745 views
近近地搵左間近地鐵站食飯,諗住試試人不算多,2人都比左4人位,坐位寬敞,路又寬,環境舒適赤海蝦賣相不好,很深色,食落冇特別,其他壽司都好普通,但每款壽司都是單點一件,相比元氣質素,比下去,又貴又唔算新鮮重點!相中可見 碟旁是有污硛 令人懷疑食物衛生程度元婦羅蝦第一次食到是連蝦頭一齊上的,蝦肉有啲梅,不太新鮮,而且炸粉有啲厚及炸得有點過耐三文魚魚子丼平平無奇,但三文魚有根,味道正常,沒有特別,三文魚子普通要說的是旁邊wasabi是整個插左碗邊上,而不是放在碗內,有待改善,上菜有點馬虎雙重朱古力慕絲杯野飲上枱已經溜哂啲朱古力係杯邊,不只一條 是360度環杯都有 一拎上手邊個位都會沾到。。。。。。。極度馬虎及不衛生茶餐廳送凍檸茶過泥時都好滿 但好多都不會出現這個問題
近近地搵左間近地鐵站食飯,諗住試試
人不算多,2人都比左4人位,坐位寬敞,路又寬,環境舒適

重點!相中可見 碟旁是有污硛 令人懷疑食物衛生程度

元婦羅蝦

三文魚魚子丼
平平無奇,但三文魚有根,味道正常,沒有特別,三文魚子普通

雙重朱古力慕絲

茶餐廳送凍檸茶過泥時都好滿 但好多都不會出現這個問題
2019-08-03
$160 (Dinner)
Celebration
Xmas's Eve