2020-12-31
迪士尼樂園就冇開 不過酒店就仲開 可以book黎食lunch今日係2020年最後一日 特登book黎迪士屋酒店翠樂庭食個lunchOnline 睇餐牌 有4款 set揀 (亞洲 日本 西餐 港式)有前菜 主菜 配菜 甜品拼盤 茶/咖啡 ($288)我揀咗港式套餐前菜: 陳醋蚧肉帶子好開胃! 青瓜 黑木耳起底 面頭有帶子薄片 妃子 旁邊有蚧肉 醬汁酸酸地 帶子鮮甜 蚧肉超重味 係真·🦀青瓜脆卜卜主菜同配菜都十分精緻😍份量夠一個人食 又落足料黃金明蝦球🦐炸得好香脆 層粉唔算厚蝦球大大隻 咬落爽口多汁外層仲有鹹蛋黃碎 食落更香 粉狀 十分香口冇相睇落咁細 有5大粒架!用紅蘿蔔絲放底 面頭有海苔絲 雖然冇味 但賣相升級籠仔黑松露蒸雞飯🐓🍚超足料 有勁多黑松露 大大件雞脾肉 一大碗飯雞脾肉好嫩滑 又入味 咬落好淋米飯遍軟 我覺得如果硬身會更好食 宜家有啲濕 不過米飯索咗雞汁 有鹹味 味道唔錯 當然落埋豉油更好食😋甜品拼盤 賣相好靚又可愛 啱打卡每位客人3款 全部都好好食 果然有水準🍫Dale嗰個係黑朱古力撻 好好食 撻底超脆❤️我平日唔鍾意朱古力 但係佢依隻唔甜 苦苦地 一啲都唔漏之餘入口好香濃
有前菜 主菜 配菜 甜品拼盤 茶/咖啡 ($288)
我揀咗港式套餐
黃金明蝦球🦐
炸得好香脆 層粉唔算厚
蝦球大大隻 咬落爽口多汁
外層仲有鹹蛋黃碎 食落更香 粉狀 十分香口
冇相睇落咁細 有5大粒架!
用紅蘿蔔絲放底 面頭有海苔絲 雖然冇味 但賣相升級
籠仔黑松露蒸雞飯🐓🍚
超足料 有勁多黑松露 大大件雞脾肉 一大碗飯
雞脾肉好嫩滑 又入味 咬落好淋
甜品拼盤 賣相好靚又可愛 啱打卡
每位客人3款 全部都好好食 果然有水準
🍫Dale嗰個係黑朱古力撻 好好食 撻底超脆❤️我平日唔鍾意朱古力 但係佢依隻唔甜 苦苦地 一啲都唔漏之餘入口好香濃 令你停唔到口
🍰Mickey係檸檬紐約芝士蛋糕 超香芝士味 帶出微微檸檬香味 鍾意佢唔係用檸檬糖霜 而係似吉士 蛋糕厚實 又唔太甜
🥞Minnie 係香蕉忌廉pancake 依個就唔太好食 pancake冇味同唔鬆化
🥐最後係芒果吉士酥 芒果勁多汁又香甜 酥餅咬落鬆脆 入口即化 吉士甜度適中 同芒果夾味
甜品真係十分出色👍🏻
又酸又苦 幫助消化 earl grey唔算濃醇
不過配甜品最啱 中和味道
迪士尼酒店高級餐廳果然有返咁上下
超級好食 全部味道好到位
環境一流 佈置似花園 令人感覺放鬆舒服😌
座位十分寛鬆闊綽 兩個人坐梳化五人枱
又唔多人 氣氛寧靜 感覺入咗世外桃園🌺
服務人員態度勁好 主動提出話幫我地影相 好friendly👍🏻
價錢係貴(成年最貴今餐😂)但係絕對值
坐吓享受吓都過咗兩個鐘