2017-09-21
近期去多左太子,發現原來太子好多間小店餐廳都幾特別,今日就經過見到呢間咁中國風嘅餐廳,竟然係食risotto,就入去試下喇。餐廳都係西餐,pasta,pizza,risotto, waffle, coffee等等,好特別內外裝修佈置都好中國風。舖面唔大,室內大概坐20人左右,不過都見有客人坐出面。我地好彩早左到,唔洗坐出面,所以最好都book左台先。我地兩個人叫左個雞胸沙律,煙鴨胸薄餅同堆個海鮮海膽寬條麵。雞胸沙律d雞胸肉係烤過,都幾乾身,不過唔算硬,而個沙律醬都係另外放一邊,自己鍾意先mix埋,岩晒我男朋友body builder 口味。呢個pizza 超好食,即叫即焗,出爐熱辣辣,個皮邊好脆,不過中間又唔會。蜜桃加煙鴨胸呢個組合出奇地夾,fresh 得黎中和鴨胸個濃味,味道岩岩好👍🏻最後個寬條麵就要等耐少少,一開始叫嘅係黑松露海膽寬條麵,不過好似同隔離台調轉左,食左先知呢個係海鮮海膽寬條麵。不過都好香,蒜味重唔會有海鮮腥味,海膽夠甜,個sauce 都好creamy 好香,唔錯。
我地兩個人叫左個雞胸沙律,煙鴨胸薄餅同堆個海鮮海膽寬條麵。