2015-04-23
睇到網頁推介, 所以專登去呢間Cafe試下. 但試過後, 覺得名過其實, 唔會再去. 其實今次去到, 覺得自己好好彩, 因為之前睇FB, 個個都話有排排隊, 但我去到, 唔係好要等就可以入內. 我同男朋友2個, 坐係店內至入的位置的一張四人枱度搭枱, 同枱仲有一個女仔係度食緊.呢間店舖, 係好似Super Sandwiches咁, 先去櫃台點餐, 付款, 再拎個牌仔去返自己張枱等.因為口乾, 所以拎佢支水來飲, 但一飲,...點解會有d硬硬地既野既, 原來...支水入邊有d 膠浮係度.之後野飲來啦, 講返野飲, 杯野幾好味, 但好細杯, 要加成幾廿蚊加野飲, 都幾唔抵.坐坐下, 同枱既女仔已經食完走左, 同一時間有2公婆同1個大約3歲既小朋友入來, 店員安排左一家3口坐係我地隔離張2人枱, 再加一張櫈俾佢地坐, 而o個張加櫈既櫈背係貼住我地張枱.我同男友見到咁迫, 就同店員提議, 不如我地讓左我地坐緊張4人枱出來, 俾一家3口, 店員拒絕, 而因為一家3口張加櫈因為迫住我地張枱, 店員就叫我男友坐後d, 拉後d我地張枱, 但其實咁坐, 阻住左個樓梯位, 我就同店員講話咁坐會阻住人地出
呢間店舖, 係好似Super Sandwiches咁, 先去櫃台點餐, 付款, 再拎個牌仔去返自己張枱等. 因為口乾, 所以拎佢支水來飲, 但一飲,...點解會有d硬硬地既野既, 原來...支水入邊有d 膠浮係度. 之後野飲來啦, 講返野飲, 杯野幾好味, 但好細杯, 要加成幾廿蚊加野飲, 都幾唔抵. 坐坐下, 同枱既女仔已經食完走左, 同一時間有2公婆同1個大約3歲既小朋友入來, 店員安排左一家3口坐係我地隔離張2人枱, 再加一張櫈俾佢地坐, 而o個張加櫈既櫈背係貼住我地張枱.我同男友見到咁迫, 就同店員提議, 不如我地讓左我地坐緊張4人枱出來, 俾一家3口, 店員拒絕, 而因為一家3口張加櫈因為迫住我地張枱, 店員就叫我男友坐後d, 拉後d我地張枱, 但其實咁坐, 阻住左個樓梯位, 我就同店員講話咁坐會阻住人地出入, 跟住店員話佢出入到, ...其實我個心係諗, 咁樣會攪到我地坐得好辛苦, 一有人來又要讓俾佢過, 而講緊坐位既同時, 原來店員已經再叫左一對情侶來坐我地側邊, 怪唔得無得轉枱. (後話, o個張櫈又頂住左出去廁所個走廊, 成個感覺, 好迫夾).
跟住又等左好耐好耐, 先o黎左我男友個野食, 又再等左好耐先有我個野食, 但...一望...支叉好dirty... 其實佢既食物都okay, 但其實佢如果上餐快d, 根本唔駛令咁多人係出邊等位, 亦都唔駛因為想做多個客pack到d客人咁迫.
由佢安排坐位, 支水, 支叉, 都會令我唔想再o黎. 去cafe都係想hea下, 想舒服下, 而且呢度見到既食物, 大約到200蚊, 呢個價錢, 已經可以係同區, 巿中心, 搵到幾間坐得舒服, 安排得宜既同類形食店, 似乎今次睇到既餐廳推介, 都係水份甚重.